|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vaje za trebušne in hrbtne mišice
27.4.2009 13:12:39   
2srcka
Ima katera kakšne vaje otroka, lahko tudi vaje na žogi? Naša je stara 19 mesecev in se zelo puklasto drži. Na fizioterapiji nama je pokazala dve vaji za trebuh in hrbet, in naju poslal domov, češ da če bova delali ti dve vaji bo ok. Vaje delava že od novega leta pa ne vidim ne vem kakšnega učinka. Saj je bolje, ampak še vedno ima včasih grdo držo. Kar zleze vase. Je iemla katera podoben problem?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vaje za trebušne in hrbtne mišice
27.4.2009 20:28:20   
ami2
Meni je fajn knjiga Remec Manice - Za zdravo in lepo držo, sem si jo že pred časom izposodila na zdravstveni fakulteti v Ljubljani, se je pa ne spomnim dovolj podrobno, da bi si upala napisati, da bi prišla v poštev tudi za vaju user posted image
http://cobiss4.izum.si/scripts/cobiss?ukaz=DISP&id=2019283811014783&rec=12&sid=5

Jaz sem se pri malemu borila proti puklasti drži predvsem z žgečkanjem hrbtenice v predelu križa, se mi zdi, da je poleg ostalih vaj to še najbolj pomagalo.

(odgovor članu 2srcka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: vaje za trebušne in hrbtne mišice
27.4.2009 21:10:32   
2srcka
ami2 ALi taka drža pride kar tako? Zaradi premalo mišic? Obstaja tudi kakšna možnost da se to podeduje? Na žalost mi link ne dela ker nisem prijavljena.

(odgovor članu ami2)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: vaje za trebušne in hrbtne mišice
28.4.2009 7:01:00   
ami2
Ja, link res ne dela, ga bom poskusila izbrisati, če mi bo uspelo user posted image

Sem pa našla še en zanimiv in uporaben prispevek:
Moč in koordinacija (klik)

Fajn je tudi Igriva vadba z dojenčkom, jo imajo v večini knjižnic. In Didaktina Hop in poskok (samo je kakšne od tam opisanih vaj dobro malo prilagoditi se mi zdi)

Vaja, ki jo ima zelo rad, odkar jo je poštekal: (samo ne vem, če jo bom znala razumljivo napisati)
leži na trebuščku, stegnjene noge, roke stegnjene nad glavo, dviguje izmenično levo nogo+desno roko, desno nogo+levo roko. Na začetku sem mu noge in roke pomikala sama, ko je poštekal sam pa jo brez težav izvaja. Pravi, da "plava".

Hm vzrokov zakaj pride do puklaste drže pri tako malih je ogromno (od mehanskih poškodb (tudi porodne poškodbe, pogosteje pa poporodne), motenj v centralnem živčnem sistemu, mišičnem tonusu itd.) Najpogosteje je vzrok nošenja dojenčka pokonci, ko hrbtenica za to še ni zrela. Možna je tudi poškodba pri padcu na tla z višine (npr. iz pralnega stroja, postelje, mize)

Pa še:
Če bi prehitevali njegov (otrokov) razvoj in ga postavljali v stoječ položaj, ko njegova hrbtenica še ni dovolj zrela za hojo, bi lahko pospešili nepravilen vzorec hoje, anomalije stopal, slabo držo, nezmožnost izvajanja zahtevnih gibalnih vzorcev (preval, poskok, hoja po stopnicah, počepi) in motnje fine motorike (pisanje, delo s prsti, hranjenje). Če bi prehitevali njegov razvoj in ga postavljali v stoječ položaj, ko njegova hrbtenica še ni dovolj zrela za hojo, bi lahko pospešili nepravilen vzorec hoje, anomalije stopal, slabo držo, nezmožnost izvajanja zahtevnih gibalnih vzorcev (preval, poskok, hoja po stopnicah, počepi) in motnje fine motorike (pisanje, delo s prsti, hranjenje). Vir

Glede dedovanja pa ne vem... mislim, da je možno in da je nekaj na tem. Če že ne samo delovanje živčevja in misičnega tonusa pa zaradi tega, ker starši od starih staršev večkrat "dedujemo" tudi rokovanje z dojenčkom. Kaj pa vem.

Lahko prosim napišeš kakšni vaji je pokazala vaša fizioterapevtka?
Hvala user posted image

< Sporočilo je popravil ami2 -- 28.4.2009 7:09:58 >

(odgovor članu 2srcka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: vaje za trebušne in hrbtne mišice
28.4.2009 13:29:03   
2srcka
Jaz jo nikoli nisem postavljala na noge ali kaj podobnega. So jo pa nekateri tudi nosili v pokončnem položaju, ampak se mi zdi da ne toliko da bi to bilo lahko vzrok. Na fizioterapijo sva začeli hoditi pri treh mesecih. Bila je asimetrična in je imela znižan mišični tonus v trebuhu. Predvidevam da je prav ta nižji mišični tonus vzrok (nekako tako je rekla fizioterapevtka).

Delava pa dve vaji:
Prva je da mi leži s trebuščkom na mojih kolenih (jaz sedim) in izmenično ji dvigam levo in desno roko, glava mora biti pokonci (kot bi gledala gor, proti stropu).
Druga pa (ne vem kako naj opišem), da mi obrnjena na stran sedi na kolenih (njen bok je obrnjen proti mojemu trebuhu), zaradi asimetrije mora sedeti z ritko na mojem desnem kolenu (noge ima na moji levi nogi), potem pa jo primem z desno roko pod njeno desno roko za njeno levo nadlahtnico, jo zasukam v desno stran tako da z  glavo gleda v tla (zgornji del je kolikor toliko obrnjen na tla) in iz tega položaja se mora sama dvigniti v prvotni položaj. Pri prvih vajah sem ji malo pomagala da se dvignila sama. Upam da razumeš to vajo, drugače se bom potrudila še bolj razločno opisat če bom lahko.

Sta vidva tudi hodila na fizioterapijo? Midve ne hodiva več. Pravi da se bo že popravilo, v kar dvomim da brez pomoči. Ne vem, al so prezasedeni ali kaj, se mi pa zdi fino ad bi jo vsake toliko časa še spremljala. Že nekaj časa pa razmišljam da bi šla po drugo mnenje.

(odgovor članu ami2)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: vaje za trebušne in hrbtne mišice
28.4.2009 13:31:09   
2srcka
Aja še to, najlepša hvala za linke in razlago.

(odgovor članu 2srcka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: vaje za trebušne in hrbtne mišice
29.4.2009 7:46:16   
ami2
Hvala, fajn si opisala, si predstavljam.

Mali je hodil v razvojno ambulanto in na nevrofizioterapijo do 18. meseca (najprej 1x na teden, kasneje 2x do 1x na mesec). Potem je postal že "prevelik" in mi je razvojna pediatrinja svetovala, naj se sama pozanimam pri ortopedih, če želim, sicer pa da se bo s časom izravnalo samo.
No, zaenkrat ga k ortopedu še nisem peljala, je pa naročen na pregled. Rabim še eno mnenje mojih opažanj pa še kakšno gibalno idejo. Sicer se mali rad giba in mislim, da kar se telovadbe tiče, da je ok. 

Razvojna pediatrinja je povedala tudi, da je pri lepi drži pomembno razvijanje samokontrole. Se kar strinjam in se mi zdi, da je to žgečkanje vzpodbudilo zavedanje - ker če včasih med sedenjem še "izboči" hrbet (sicer je to redko, a se še zgodi), se mu nasmejem, da ga bom požgečkala, pa se takoj zravna in zlepa ne popusti.  Se pa spomnim začetkov - sem ga požgečkala, se je zravnal in spet v prejšnje stanje in jovo na novo. Ga pa nisem več kot trikrat zaporedoma, ker bi ga spravila ob živce se mi zdi user posted image  potem pa to večkrat čez dan. In počasi se je navadil.

(odgovor članu 2srcka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: vaje za trebušne in hrbtne mišice
29.4.2009 12:29:22   
2srcka
Naša v razvojno ni hodila, samo na nevrofizioterapijo. Ne vem zakaj ne v razvojno. Pediatrinja naju je dala direktno na fizioterapijo. Sta vidva potem dobila balzino (sem brala da jo dobi vsak ki hodi na fizioterapijo)? Naju je pa pediatrinja potem ko je videla kakšno držo ima najprej hotla poslati k ortopedu, pa je rekla da on itak ne more nič in sva spet pristali na fizioterapiji. Zdaj spet razmišljam da bi šla po napotnico za ortopeda, verjento tudi bom. Ne vem zakaj, verjetno da se 100% prepričam da se bo popravilo. Je potrebno dolgo čakati na ortopeda? Bi mi sporočila kaj je rekel ortoped?
Očitno bo treba VELIKO telovaditi.

(odgovor članu ami2)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: vaje za trebušne in hrbtne mišice
29.4.2009 13:28:17   
ami2
Naša pediatrinja ga je pri štirih mesecih napotila v razvojno, razvojna pediatrinja pa pri osmih mesecih (ali sedmih?) na nevrofizioterapijo. Tudi jaz sem slišala, da ortoped nič ne "more" in nisem dobila napotnice, sem se naročila samoplačniško. Če bodo potrebne fizioterapije naprej lahko določi ortoped.
Sama mislim, da fizioterapija ne bo nujna, ker telovadiva vsako jutro in večer, vendar pa ne vem zagotovo in rabim nekakšen opis trenutnega stanja in ene smernice za naprej - zato sem ga naročila.
Ima mož velike probleme s hrbtom in zato sem tak ziheraš pri malemu, ker vsak dan gledam, kakšne so lahko posledice v odrasli dobi.
Naročen je konec maja, bom poročala kako bo.

(odgovor članu 2srcka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: vaje za trebušne in hrbtne mišice
29.4.2009 18:09:21   
2srcka
Midve sva šle na nevrofizioterapijo pri 3 mesecih, drugače je pa pediatrinja že prej opazila asimetrijo, vendar je rekla da bomo počakali, ker je dojenček simetričen šele pri treh mesecih. Sem pa takrat opazila da nima raven hrbet, vendar sem mislila da je to normalno, ko pa je začela sedeti se je pokazalo da nekaj ni uredu. Fizioterapevtka na to takrat ni komentirala. Kasneje ko sem ji spet omenila pa je rekla da bi potrebovala novo napotnico, ne vem zakaj. Sem jo tudi dobila in takrat nama je pokazala zgoraj opisani vaji. Ne vem, se mi je zdelo da za njo niti ni pomembno če je puklasta.
Čudno se mi zdi da že prej nista šla na fizioterapijo, glede na to da je bil asimetričen.
Tudi mene zanima kakšno je trenutno stanje in prav zaradi tega razmišljam da bi prosila pediatrinjo za napotnico.
Drugače pa so tudi pri nas v družini težave z hrbtom, in prav zaradi tega tudi meni ni bilo vseeno da jih ima še naša, če se da to prej urediti oz. pozdraviti.
Tudi jaz sporočim kako in kaj. Bi bilo bolje da si piševa preko ZS?

(odgovor članu ami2)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: vaje za trebušne in hrbtne mišice
29.4.2009 20:05:55   
Paštetka
kako se drži puklasto? A naprej?

Ker potem je pomembno, da cca. 70% vaj delata za hrbet in 30% za trebušne. Namreč, katere mišice so močnejše v tisto smer vlečejo.

Torej čim več vaj za zg. del hrbta (za trapeziuse), ki vlečejo ramena nazaj in precej vaj za sp. del hrbta, ki ravnajo hrbtenico nazaj, pa nekaj vaj za ritne mišice.

Če boš delala preveč vaj za trebušne mišice, bo telo še bolj naprej potegnjeno.
Moraš pa obvezno raztegovat trebušne in prsne mišice, da se bodo podale nazaj.

Pojdi na kakšno fitnes stran: Moj trener .... in boš našla lepo opisane in tudi narisane vaje, prav za posamične mišične skupine. Izberi vaje, % kot sem ti napisala. Ko bo pa hrbtenica ravna, pa delaš 50%:50%

_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu 2srcka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: vaje za trebušne in hrbtne mišice
29.4.2009 21:45:35   
2srcka
Ja naprej se drži. Se mi zdijo malo čudno da bi delala toliko manj vaj za mišice trebuha ker je imela zmanjšan mišični tonus v trebuhu.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: vaje za trebušne in hrbtne mišice
30.4.2009 15:32:20   
ami2
Jap, vaje iz trenerjevih strani so fajn.

Martand, upam da ti uspe dobit napotnico. Poročaj, kako bosta. Ko bo kaj novega pa javim user posted image

Srečno!

(odgovor članu 2srcka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: vaje za trebušne in hrbtne mišice
30.4.2009 16:23:08   
Paštetka
IZVIRNO SPOROČILO: martand

Ja naprej se drži. Se mi zdijo malo čudno da bi delala toliko manj vaj za mišice trebuha ker je imela zmanjšan mišični tonus v trebuhu.


Saj ti lahko napišem strokovno-laično, če boš potem bolj razumela. user posted image

kako deluje mišica verjetno vemo vsi. Mišica se krči in razteguje. Torej npr. če vzamemo najlažji primer, ki ga lahko preikusiš.
Pokrči roko, tako, da napneš biceps (to je tisti položaj, ko si deca kažejo kakšne mišice imajo na roki). Zdaj pa poglej, kaj se zgodi z mišicami. Da to delo lahko narediš, se biceps mora skrčiti - napeti, mišica na nasprotni strani roke - triceps pa se mora raztegniti, da lahko to izvedeš.

Si videla kdaj kakšnega amaterskega mladega bodibilderja, ko ima ramena naprej. Zakaj? Ker hoče imeti "joške" in dela samo za prsne mišice vaje, ki postanejo močne, "malo manj" se pa potrudi za zg. hrbtne mišice in zato močnejše mišice potegnejo telo pač v svojo stran.

In enako se dogaja s hrbtenico. V tisto stran je upognjena katere mišice so močnejše.


V tvojem primeru pa je še hujše, ker trebušne mišice niso toliko močnejše kolikor so togejše torej totalne neelastične, in so zato "krajše". Zato jih je potrebno čim več raztegovat, hrbtne mišice pa krepit.

Se spomniš naših časov, ko smo še v šolah nosili težke torbe na enem ramenu in so potem tole "prepovedali"? Zakaj? Ker je bila obremenitev samo na eno stran in je bilo ogromno deformacij na ta račun. Tule lahko torbo komot vzameš kot breme-utež-krepilno vajo. Zato je fajn, da šolarji nosijo tore na obeh ramenih - na hrbtu. Vendar, če je torba pretežka in jo veliko nosi, potem se krepijo trebušne mišice, ki vlečejo breme na hrbtenici naprej - kar spet poslabšuje tvojo situacijo. Torej, čim več razteznih vaj v primeru, da nosi težko torbo in čim več krepilnih vaj za hrbet.

Veje za krepitev in raztegovanje niso niti približno enake.  Zato sem pa predlagala, da si odpreš kakšno stran od kakšnega mojega trenerja ali fitnesa, kjer imaš napisane krepilne in raztezne vaje za vse skupine mišic.

Prav tako imajo pri hrbtenici pomembno vlogo ritne mišice,  in prednje stegenske mišice, ker imajo le-te narastišče na medenici, ki prav tako igra pomembno vlogo pri držanju hrbtenice.

Če je še kaj nejasnosti z veseljem razložim še bolj podrobno- strokovno, za lažjo predstavo zakaj, kaj koliko.user posted image

< Sporočilo je popravil Paštetka -- 30.4.2009 16:30:40 >


_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu 2srcka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: vaje za trebušne in hrbtne mišice
30.4.2009 21:47:19   
2srcka
O, hvala za razlago. Zdaj razumem. Bom prebrskala spletne strani fitnesov.....Ali potem delava sploh napačni vaji (opisala sem jih zgoraj)?

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: vaje za trebušne in hrbtne mišice
25.5.2009 12:15:59   
2srcka
Ami2, koliko pa stane če greš samoplačniško k ortopedu?

(odgovor članu 2srcka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: vaje za trebušne in hrbtne mišice
25.5.2009 20:06:31   
ami2
martand, različne so cene, od 30 do 55user posted image evrov za prvi pregled, naslednji pregledi so cenejši. Sva se dogovorila z ortopedom, da izvide, v katerih  priporoča naslednjo kontrolo, nesem pediatrinji in se vrnem z napotnico. Sem napotnico dobila brez težav potem (prve pa ne, je imel prejšnji teden pregled in sem plačala).

(odgovor članu 2srcka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: vaje za trebušne in hrbtne mišice
26.5.2009 15:30:44   
Anonimen
In kako je bilo na pregledu? Kaj misliš, je možno da se ji bi spet pojavila asimetrija, ker ko sedi jo vleče na eno stran oz. ima desno ramo nižje od leve? Sicer je takrat rekla da je uredu in se je tudi meni videlo ok.

(odgovor članu ami2)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: vaje za trebušne in hrbtne mišice
26.5.2009 15:38:39   
2srcka
Ami2, ako pa je na pregledu? Kaj vse pregledajo? Kam pa hodiš k otropedu? Jaz ne vem ali naj grem samoplačniško ali naj pediatrinji zatežim za napotnico (verjento bi mi jo dala).

12.3., ali ima tudi tvoja asimetrijo? Nam je fizioterapevtka pri enmu letu rekla da je ok, sem pa tudi sama že opazila da se mogoče še vedno včasih nagiba na eno stran. Ne vem ali bi bila to asimetrija, ker je takrat fizioterapevtka rekla da je ok ker gre  v obe strani, in levo in desno, prej pa je samo v desno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: vaje za trebušne in hrbtne mišice
30.5.2009 0:03:31   
ami2
Na pregledu je bilo zelo ok, sem dobila tiste odgovore, ki sem jih iskala. Sem mu tudi pokazala, katere vaje izvajamo (sprva ni bil najbolj za to, a nazadnje je vendarle pohvalil, kar mi je bilo pomembno, ker nisem bila prepričana, če izvaja prav - je pa dal jasno vedeti, da je to delo fizioterapevtov in ne ortopeda. Mu dam kar prav, nisem pomislila prej). Pregled je pa zgledal tako, da ga je večino časa meril z merilnim trakom, gledal je še kako hodi, kako se prepogne, kako sedi in kako skače in meril spet.. user posted image  Sem tja nesla tudi izvide iz razvojne. Mali je kar sodeloval, občasno se je uprl, a se je pustil prepričati.

Do ortopeda sem prišla preko kontakta na Polikliniki (v Ljubljani).

Ja, definitivno na napotnico, sploh če imaš možnost priti do nje (zakaj bi plačevala). So mi povedali, da je glavna razlika samo v čakalni vrsti... na redno napotnico je ponavadi mesec do 45 dni, samoplačniško pa ne več kot en teden (okoli 3-5 dni). Se pa čakalne vrste spet razlikujejo od enega ortopeda so drugega.

Kako je pri vas?


(odgovor članu 2srcka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: vaje za trebušne in hrbtne mišice
30.5.2009 13:07:18   
2srcka
Meril z merilnim trakom? Potem ta pregled traja kar nekaj časa, super, ker ko sva midve bile na fizioterapiji je to trajalo malo časa tako da takrat niti ni mogla videt kako se drži ker se ne non stop drži tako. Sicer ne morem pregleda primerjat z fizioterapijo, ampak vseeno. No v razvojno midve nisva hodili. Pa je z malim drugače ok?

Pri nas je vse po starem. Delava tudi vajo ki si mi jo povedala ti. Vse vaje zdaj delava na žogi (je nora nanjo) ker se mi drugače upira. Delava vsak dan zjutraj nekaj minut. Fizioterapevtka je rekla da vsak dan 10 minut in se mora videt učinek. Pri nas se mi zdi da učinka ni. Včasih se zelo lepo drži včasih pa vidim da se cel dan drži grdo. Ne vem od česa je to odvisno, ali od utrujenosti (se mi zdi da ne), zaspanosti, bolezni... Sem si priskrbela tudi knjigico Hop, skok in poskok ter knjigico Za zdravo in lepo držo. Sta res super. Drugače pa moram poklicati pediatrinjo za napotnico (upam da mi jo bo dala). Bova pa sigurno šle v Kranj k dr. Veličkovi ker pediatrinja sama pokliče njo (verjetno bi bile tudi takoj na vrsti, vsaj za fizioterapijo je bilo tako).

Še to, ali potem ortoped določi če so potrebne še kakšne vaje, te da na fizioterapijo, ali samo pregled in konec?

(odgovor članu ami2)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: vaje za trebušne in hrbtne mišice
11.6.2009 8:05:36   
ami2
Z merilnim trakom je zmeril hrbtenico, razdalje od hrbtenice do obeh ram in obeh kolkov, noge. Je potekalo hitro vse skupaj, nisva bila dolgo notri. Ga je postavljal v različne položaje, oziroma rekel pa se je postavil sam ali pa sem ga jaz.. Gledal je, kako hodi, kako počepne, kako se skloni, kako skoči. Nazadnje je rekel, da priporoča veliko gibanja, da je to, kar telovadiva v redu in da zadošča in napovedal kontrolo za katero v izvidu priporoča napotnico. Rekel je, da zaenkrat (zaradi gibalnega repertoarja, njegove besede) ne bi napotil k fizioterapevtu, ga bo pa spremljal in temu primerno ukrepal. Povedal je tudi, da so fajn vse vaje, ki krepijo ramenski obroč in vratne mišice. Tko no, klepeta je bilo precej za tako malo časa user posted image

Ja, mali je drugače v redu. Sicer ima še vedno izraženo asimetrijo (s prostim očesom se je sicer treba potruditi, da jo zagledaš, moraš imeti oko za to, jaz je sprva nisem, so me samo zdravniki opozarjali nanjo). Zato je hodil v razvojno in na fizioterapijo, pa še vaje doma... pa se ni ravno velik popravilo, a nekaj pa se je.

Kako kaj pri vaju, že kaj novega? Sem razmišljala, morda bi jo lahko fotografirala, ko se tako drži in opazovala, kako pogosto je to čez dan oziroma v katerih situacijah (ko počne kaj)? Mogoče bi bila ta slikica zdravnikom v pomoč (kaj pa vem)?

Lep dan!
Sem redko on-line zadnje čase, imam gužvo, a se bom potrudila, da ne bom spregledala sporočila.

(odgovor članu 2srcka)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: vaje za trebušne in hrbtne mišice
12.6.2009 9:01:29   
2srcka
Sem te imela namen nekaj vprašat in sem pozabila....

Nama je pri enem letu fizioterapevtka rekla, da se je asimetrija popravila, ampak jaz sem opazila da je včasih mogoče še vidna.

Drugače sem jo naročila k pediatru, greva po napotnico za ortopeda. Sem pa že razmišljala da jo slikam in grem s sliko k pediatru in ortopedu. Zdaj 14 dni se drži grozno. Se mi zdi da je večina dneva (kadar sedi) sesedena/sključena. Sem jo pa toliko naučila, da ko vidim da se puklasto drži, ji rečem, da naj pokonci sedi oz. se vsede pokončno....in ne morem verjeti da me mala uboga....en korak več da mi ni treba vedno žgečkati. Se pa tudi meni zdi da največ pomaga to žgečkanje.

Aja..veš kaj sem te hotla vprašat..si kaj vprašala če se bo to kdaj popravilo (jaz upam da ne pozabim vprašat)? Čez koliko časa pa imata kontrolo?

Ti sporočim, kako bova opravili....

< Sporočilo je popravil martand -- 12.6.2009 9:04:36 >

(odgovor članu ami2)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: vaje za trebušne in hrbtne mišice
14.6.2009 12:23:01   
ami2
Ja, napredek bi moral biti viden... si pa ne bo mogel privoščiti nešportnega življenjskega sloga (športanje celo življenje, kar pa se meni osebno zdi čisto pričakovano in prav).
Kontrolo ima čez šest mesecev.
Srečno!

(odgovor članu 2srcka)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: vaje za trebušne in hrbtne mišice
25.7.2009 13:39:59   
2srcka
Ami, se ti oglašam po dolgem času. Pri pediatru sme prosila za napotnico za ortopeda vendar je nisem dobila. Napisala mi je napotnico za razvojno ambulanto. Pregled sva imeli ta teden in je pokazal da je še vedno asimetrična, sicer se ne vidi, ampak gre lažje v eno stran kot v drugo. Opazila je tudi da hodi po prstkih. Ima še vedno nižji mišični tonus trebuha.Glede puklaste drže pa je rekla, da je to dedno, da so vse težave s hrbtenico dedne, da ima vpliv na to tudi nižji mišični tonus trebuha, da se to ne bo popravilo se bo pa ko bo večja sama zavedala da se bo držala pokončno. Napotila naju ni nikamor, bi pa zelo rada videla da bi naju dala na kakšno fizioterapijo da mi vsaj kakšno vajo pokažejo. Jo bo pa samo spremljala, tako da ima naslednji pregled čez 6 mesecev. Ma ne vem kaj naj rečem. Sem pričakovala da bo kakšno vajo pokazala. Je rekla da gibanje celo življenje, da naj jo vpišem na kakšno telovadbo, čim več vaj za trebušne mišice (kje za vraga naj jih dobim). Se mi zdi da bi bilo bolje da zdaj pove kakšne vaje naj delava ne pa da bo potem čez eno leto imela ful vaj v kolikor se bo še slabšalo?! Se mi zdi da ko se enkrat navadi take drže se jo težko odvadi. Ne vem, rada bi kakšne vaje. Bi najraje šla samoplačniško k ortoepdu. Kako pa kaj vidva?

(odgovor članu ami2)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...
Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?