|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dojenje
4.6.2005 10:13:40   
fipi
Ojla!

Moj sonček :duda: je star 2 meseca. Po dveh mesecih imava še vedno 12 obrokov na dan in sice; ob 8 uri ob 11, 14, 16 uri, potem pa si obroki sledijo na eno uro ob 17, 18, 19, 20. Sledijo še 3-4 nočni obroki. Se mi zdi, da ko je na eno uro preveč poje, ker mi bruha :(. Smo poiskušali med obroki dajat čaj, vodo, vendar noče ne čaja ne vode, pa niti ne slepo dudo.:( Sem pozabla povedat, da se dojiva. Pediatrinja je rekla, da pridno dobiva na teži, saj se je prvi mesec zredil 1445 g in drugega 1290 g :bravo:.

Saj ni panike, z veseljem mu ponudim dojko, edini problem je, da ne morem zdaj ko je vročina v poznih popoldanskih urah na sprehod. Približno 20 minut je, sledi podiranje kupčka in praktično ne mine 20 minut, pa spet je. :zmeden:

Punce ali mislite, da v popoldanskem času nimam dovolj mleka ali je res tolko lačen no, nevem kaj naj storim :zmeden:.

Pa tako bi radi šli na sprehod, saj pol pride moj lubi:love:iz službe, pa hčerkica iz varstva, pa ne moremo, na sprehod :(( ker če mu ne ponudim dojke je jok. :((
Pa še nekaj, tiste, ki dojite ali dnevno spijete 3 litre tekočine. Jaz pri 1 litru že obupan, vendar se trudim, da spijem nekje do 3 litrov tekočine.

Sem se razpisala, vsak nasvet bo dobrodošel.

Lep sončen dan še naprej. Fipi

Neposredna povezava do sporočila: 1
   dojenje
4.6.2005 10:44:11   
Naja31
Ojla,

moj soncek bo tudi zdaj 2 meseca star. Pri hranjenju v bistvu nimamo nobenega reda, tako kot nikjer drugje ne :) Nekaj dni smo se tudi pri nas dojili tudi na eno uro in manj, ker sem jaz mislila, da ce joka, je se lacen. No, pa sem pogruntala, da ni.
Ko ga podojim, ga previjem, dam v lezalnicek, ker je ponavadi ves happy kaksnih 20 min, pol ure, in potem zacne jokcati. Jaz sem mislila, da je se lacen, ampak zdaj vem, da mu postane dolgcas ali pa je zaspan, sam pa ne more zaspati in potem joka. Ce se kmalu umiri, ptoem vem, da ni lacen. Ce bi pa malo dalj jokal, potem bi mu tudi jaz ponudila za jest.
Mogoce pa tvoj ni lacen na vsako uro, saj redita se odlicno. Mogoce pa samo rabi vec pozornosti.

Jaz spijem ogromno tekocine, pa ne zardi dojenja. Ze pred nosecnostjo sem spila 4 in vec litrov tekocine na dan, tako da ti tu ne morem pomagati. Sem skoz zejna :)

Upam, da vam uspe na kaksen sprehod.
Jaz sem mojega zdaj ze parkrat zunaj podojila in se zaradi tega ni svet podrl :)

Lp, Naja

(odgovor članu fipi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   dojenje
4.6.2005 11:53:14   
špelica
Mi smo imeli en podoben primer, no ze kar nekaj casa nazaj, zdaj ima 8 mesecev ampak se spomnim, da je tudi ful bruhal, oziroma polival, ko je imel 2 meseca in se redil s tako brzino kot tvoj(zdaj pri osmih mesecih ima 10 kil in cc.76cm), pa je pediatrinja rekla, da poliva višek in da je vedno do vrha napolnjen, kar se je videlo tudi pri hitrem pridobivanju teže.

Zdaj pa jaz ne vem ali je imela prav! Se pa je popoldne tudi bolj pogosto dojil kot dopoldne. Ampak nikoli ne dlje od 20 minut!

Za sprehod je pa tako, mi smo vedno ful šibali, da nismo zgrešili ure za dojenje, ker nikoli nisem vedela, kdaj bo užgal sireno na sprehodu. Nisem pa tip, da bi dojila zunaj! Tako smo imeli sabo čaj za skrajno silo, ali pa sem bi mleko izbrizgala in mu ga na sprehodu po flaški dala, tako da je zaspal nazaj in smo se lahko v miru sprehajali se kako uro ali več!

To so moje izkušnje!

(odgovor članu fipi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
4.6.2005 12:14:13   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu fipi)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   dojenje
4.6.2005 12:26:20   
rainbow
Ojla, se pridružujem ostalim, mleka čisto dovočlj, mali pa rad papa, vse ok, naša tudi ima neke finte, v vozičku spi zadnje čase samo pol ure in še to moram hodit, tako da moram it sama, starejšo hčerko pa varuški dopoldan in ati, babice popoldan;

kaj ste doma v stanovanju? če imate kako parcelo, ali starše v hiši, je fajn it tudi tja, samo da je beba na svežem zraku, pa doji se tudi lahko po mili volji;

naša pa še dude ne mara, tako da jo, če mi ne zaspi takoj po dojenju, moram uspavat čez kako uro na rokah al pa spet malo zize dat, samo tako ne spije vsega

veliko potrpljenja, pa kar pogumno ven:)

(odgovor članu fipi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   dojenje
4.6.2005 22:24:50   
Anja167
Pri nas je bilo v taki starosti podobno (sem ravno zadnjič spet brala Enejevo spominsko knjigo). Popoldne se je pogosteje dojil. Nekje sem brala, da je to normalen in pogost pojav. Glede sprehodov ti ne znam svetovati, midva sva se ali podojila ali pa nisva šla ven. Glede tekočine: jaz tudi omagam že pri manj kot enem litru - Enej je star že 10,5 mesecev in se še dojiva. LP.

(odgovor članu fipi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   dojenje
5.6.2005 6:41:10   
Bina01
Čas med obroki sem podaljšala tako, da sem jo najprej čim bolj zaposlila (beri: nosila po stanovanju)nato pa počakala, da je začela bolj močno jokati.
Prav hitro se je vzpostavil malo boljši red.:):)
Zdaj vedno počakam, da zajoka in da začne tlačiti prste v usta.
Mislim, da je bilo tudi moji bolj dolgčas kot pa lakota, saj je v naročju lahko zdržala tudi po eno uro, pa še prav zadovoljna je bila.
Dojim

Če imaš dovolj mleka, pa mislim, da se ti ni treba sekirati koliko tekočine spiješ.


(odgovor članu fipi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   dojenje
5.6.2005 9:28:52   
fipi
Ojla!

Punce hvala vam, res ste enkratne :bravo::bravo:. Držim se vaših nasvetov in prav uspešni so :)-. Včeraj sem že podaljšala rok med hranjenjem. Našemu sončku je res dolgčas, zato sem ga nekaj časa nosila, pa mal ga v voziček dala in je ena ura minila.

A zdaj bi pa že lahko vedela, kdaj je otrok lačen :ups:, saj sem že drugič mamica :bravo:. No kot pravijo, da ko bom tretjič mamica :) bom že vse vedela.

Čao in še enkrat hvala.

(odgovor članu fipi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pokukajte v pravljičen svet nove trgovine ...
photo
Vrata je odprla nova trgovina Mali zakladi, ki se nahaja v spodnji etaži Emporiuma, BTC City Ljubljana.
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




zanositev
Lelly28 RR

Ali ste se na zanositev pripravljale z npr. telovadbo, zdravo prehrano, refleksno masažo ali čim podobnim?

da (43%)

ne (57%)


Število vseh glasov: 14

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!