|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vzgojiteljice, kaj vam gre na živce
27.8.2009 12:16:58   
ronja
Ker gresta moji malidve kmalu v vrtec, bi se rada malo pripravila na to - eno je pač psihična priprava na to, da bosta pol dneva stran od mene, druga pa čisto praktična: kako uvest otroka, da mu je čim lažje. Mislim da k temu zelo pripomore, če se mama in vzgojiteljica dobro razumeta in si zaupata. In ker dostikrat slišim ali preberem, kako gre kakšni vzgojiteljici na živce vedenje staršev, bi rada vedela, kaj vse bi lahko to bilo, da ne bom po nepotrebnem živcirala vzgojiteljic, saj se to v končni fazi nam ne splača (ne meni, še manj pa mojim otrokom). Ker včasih ne veš, da bo neka stvar tako zelo moteča, sploh ne pomisliš na to - vsaj zdi se mi... Vzgojiteljica te pa potem postrani gleda, ti ji ne zato ne zaupaš in krog je sklenjen. Rajši ne bi vstopala vanj...
Torej, kaj vse vam gre na živce? vem, da ne marate, da starši gledajo skozi okno oz. vrata sobice, vem, da hočete, da vam starši 100% zaupamo, da delate samo dobro in prav, čeprav se mi zdi to težko kar iz nule, ko nekoga sploh še ne poznaš, ampak se bom vsekakor potrudila - vem, da otrokom v veliki večini hočete samo dobro.
Vem, da na splošno ne marate kakšnih alternativnih rešitev (recimo moji punčki sta brez plenic, pa ne vem, ali naj to sploh omenjam - vem, da jih bo mlajša v vrtcu imela, vendar se mi po svoje zdi neumno kupovat plenice samo zato, da jih bo imela do vrtca),... Torej, kako čim bolj diplomatsko ravnat z vzgojiteljicami, da jih ne užališ, da se dobro razumeš, da jim otrok zaupa?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vzgojiteljice, kaj vam gre na živce
27.8.2009 12:42:36   
wing
Zelo zanimiva tema. Pri nas trenutno zelo aktualna, saj se ravno uvajamo.

Na srečo imamo fajn vzgojiteljico in pomočnico, čeprav so to šele tisti prvi vtisi, ampak o pomislekih vnaprej niti ne razmišljam. Po moje se ni najbolje ukvarjati s takimi vprašanji, pač uvajaš po praksi , ki jo imajo v vrtcu, prilagodiš prakso otroku, da bo čimmanj stresa zanj. Ali to pomeni, da otroka v skupini čimbolj vzpodbujaš, mu pomagaš pri vklapljanju v skupino, ali pa navežeš zaupen odnos z vzgojiteljico...odvisno od tebe, kaj ti največ pomeni. Po moje je najbolje kar vse, predvsem pa že prej počasi vzbuditi poz. predstavo o vrtcu pri otroku, kasneje pa z vzg. in pomočnico. S tem, kaj bi morebiti šlo slednjima na živce pri meni kot staršu, se ne obremenjujem preveč, saj vem, da so vajene svega i svašta in na koncu itak otroke uštimajo oz. se uštimajo sami tako, da skupina "deluje" kot treba. Vsekakor pa je prav, da omeniš vse posebnosti, navade in želje osebju in verjamem, da jim bodo z veseljem prisluhnili in in jim poskusili ugoditi.
Vso srečo pri uvajanju!user posted image

Ops, zdaj šele vidim, da je bilo vpr. namenjeno vzgojiteljicam...

< Sporočilo je popravil wing -- 27.8.2009 12:47:37 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: vzgojiteljice, kaj vam gre na živce
27.8.2009 12:42:42   
MAŠKA
Nisem vzgojiteljica, ampak meni se zdi čisto spontan odnos najboljši in do sedaj smo tako zelo dobro obojestransko funkcionirali. Ne vem zakaj bi morali biti z vzgojiteljico diplomatska. Ona je človek tako kot si ti in do sedaj se je dalo še z vsako vzgojiteljico vse lepo pogovorit. Je pa dobro, da se kmalu po vstopu otroka v vrtec najaviš na govorilno uro, kjer se bosta z vzgojiteljico še bolje spoznali, ti ji boš pa tudi lahko povedala vse podrobnosti v zvezi s tvojim otrokom.

Pa dobro je vedeti, da je tvoj otrok le eden izmen otrok, ki so v skupini, da ni nobena posebnost in vsekakor je treba razumeti, da bo imel otrok nekoliko manj pozornosti, ko jo ima doma, saj imata vzgojiteljici le dve roki, otrok v skupini je pa lahko tudi 19 oz 14 v jaslih.

Je pa pomembno, da otroku že pred vstopom predstaviš vrtec kot nekaj pozitivnega in da mu ne kažeš bojazni pred vrtcem.

Na kratko bi rekla, čim manj komplicirat, sproti reševati težave.. in res, zaupat jim je treba.

< Sporočilo je popravil MAŠKA -- 27.8.2009 12:44:11 >


_____________________________



Življenje je minljiva, hitra karavana! Ustavi žival, ki jo jezdiš, in poskusi biti srečen.
(Rubaijat, Omar Hajam, 12. stol.)

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: vzgojiteljice, kaj vam gre na živce
27.8.2009 12:46:11   
wing
Se zelo strinjamuser posted image

(odgovor članu MAŠKA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: vzgojiteljice, kaj vam gre na živce
27.8.2009 12:46:22   
**Tinkara78**
Moje izkušnje s strani mame. Jaz sem dobila prvi dan v izpolnitev papir kjer sem morala napisati npr. če otrok prejema kakšna zdravila, če je na katero alergičen, kaj ima v roki pri hranjenju (npr. moja je rada držala svojo žličko, čeprav je ni uporabljala,...),.... potem pa na koncu še posebne opombe. In pri nas je bila posebna opomba, da otrok hodi lulat na kahlico. In so jo pač dajali na kahlico - starost 15 mesecev. Posledično so potem začeli hoditi na kahlico tudi ostali otroci.

Meni se zdi brezveze, da bi v vrtcu dali plenice otroku nazaj gor. Mi smo zaradi vrtca še prej ukinili spalno plenico, ker so vzgojiteljice vzpodbujale to.

Je pa res, da niso vse vzgojiteljice enake. Pri nas nekatere otrok zdaj pri 4 letih niso peljale izven vrteške ograje, naši pa hodijo že na precej dolge sprehode s prečkanjem treh glavnih cest v eno smer. Upam,da boste imeli srečo z vzgojiteljicami.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: vzgojiteljice, kaj vam gre na živce
27.8.2009 12:49:52   
bskrle
Če je otrok brez plenice jo menda ja  ne bodo vzg. tiščale gor.
Tega pa res ne razumem, daj razloži.


_____________________________

Mama štirih deklic in 5ra

(odgovor članu **Tinkara78**)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: vzgojiteljice, kaj vam gre na živce
27.8.2009 12:49:53   
ellie
Zanimiva temauser posted image  se mi zdi, da bi včasih tudi vzgojiteljice morali poučit o tem, kako ravnat s starši. Ker vem, da bi sama težko zaupala otroka vzgojiteljici, ki se ji že navzven vidi, da ji je vse odveč. Ampak na žalost je veliko takih. Še več pa je takih, ki so do staršev čisto sladke...v skupini otrok pa pravo nasprotje.
Če boš imela slab filing...ti kar pokukaj na skrivaj kaj se dogaja v igralnici.

Drugače sem se pa jaz vedno dobro razumela s starši. Moteče se mi je zdelo edino to, da se je našel kak starš, ki je pripeljal ali prišel po otroka...in me je spraševal vse živo in dajal cel milijon napotkov...jaz pa sama z otroci...in posledično cel kaos. Za takšne in drugače debate obstajajo govorilne ure. Oz. se da tudi dogovorit za kak poseben termin...da si vzgojiteljica res splanira čas za to. Pa da se ne hodi v igralnico, če je navada takšna, da se otroka pripelje do vrat. Včasih je kak starš kar uletel noter sredi kosila. In bolj si mu hotel dopovedat, da naj počaka zunaj...bolj je rinil naprej. Kaj druga pa mi trenutne ne pade na pamet..

Nisem pa razmela čisto točno, kaj misliš tisto s plenicami. Če je mala že brez plenic...zahtevaj, da je tudi v vrtcu brez.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: vzgojiteljice, kaj vam gre na živce
27.8.2009 12:52:53   
Najaa
IZVIRNO SPOROČILO: bskrle

Če je otrok brez plenice jo menda ja  ne bodo vzg. tiščale gor.
Tega pa res ne razumem, daj razloži.



Ja, to tud mene zanima, zakaj delajo. Se opravičujem, ker smetim temo, ampak ravno te dni dobivam domov otroka, ki je bil že SUH s plenico na riti. Pomočnica nam je šla ful na roko in nam pomagala pri odvajanju, zdaj ko je pa vzg. prišla z dopusta, ji pa rine plenico gor. user posted image user posted image In seveda tamala posledično spet kaka v hlače.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: vzgojiteljice, kaj vam gre na živce
27.8.2009 12:53:01   
Anonimen
ma jst bi pa rekla za plenice, sej načeloma jih dajejo lulat na kahlco, ula je recimo v vrtcu skoz brez plenice, k doma ji pa ni za bituser posted image pol pa razumi...

jst ne kompliciram, vem da je moj otrok eden izmed vseh, pa vem tud da se trudjo da se majo fajn. in res se majo. dokler otrok rad hodi v vrtec, je zame to to, čeprov ni vse tko, kot bi nardila jaz. ampak tud drugače je dobro, če je otrok zadovoljen.
vidim pa včasih, k me ktera od njiju kej tko po ovinkih vpraša in jst rečem ja valjda ni panike, kr tko naredta kt se vama zdi...pa tko olajšano pol rečeta ja sej se mi zdelo da ti ne boš komplicira, sam raj vprašam vseenuser posted image tko da očitno eni starši pač komplicirajo.

ti sam dej pupe v vrtec pa se ne obremenjuj. boš vidla da bo vse kul.

(odgovor članu **Tinkara78**)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: vzgojiteljice, kaj vam gre na živce
27.8.2009 12:56:50   
**Tinkara78**
Sem se zdaj spomnila glede kosil.

Jaz če mislim priti po otroka prej vedno to zjutraj povem (tudi z namenom, da otroka ne dajo spat). Se zmenimo za uro, da ne pridem med npr. kosilom. Če pa pridem prehitro pa počakam tako, da me otrok ne vidi in da v miru poje. Počakam tudi, če so glih sredi zgodbe -  npr. pridem pol ure prej.

Drugače se pa vse zmenimo.


(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: vzgojiteljice, kaj vam gre na živce
27.8.2009 13:46:34   
ronja
pač uvajaš po praksi , ki jo imajo v vrtcu, prilagodiš prakso otroku, da bo čimmanj stresa zanj.

to itak - ampak lahko bi recimo pogledala skozi šipo, da vidim, kako se je naša mala kaj vključila, pa bi to vzgojiteljice motilo, jaz pa se še spomnila ne bi na to! zato je dobro vedet, kaj vse lahko živcira nekoga, ki tam dela, ker sama pač še nikoli nisem dellaa v vrtcu... Zakaj bi jo živcirala z nečim, če ni treba? Jaz pa tega ne vem, kaj jim gre na živce, saj še nisem bila v tej situaciji...

Individualno srečanje z Ronjino vzgojiteljico sva že imeli (oz. smo imele vse 4, hehe) in sva se zaenkrat super ujeli, boljše si ne bi mogla izbrat! Ji res 100% zaupam, ker je taka topla oseba in me to sploh ne skrbi, se mi zdi, da ji lahko vse normalno povem, pa ne bo problemov. Na večino stvari, o katerih sva se menili, gledava podobno, bila je vesela, da Ronja že sama je, da ni več v plenici, napisala si je, katere igrače ima rada in podobno... Tudi mi je bilo res ful všeč, ko je rekla, da vsakega malčka potolažijo, če joka in da bi včasih najrašji posnela malčke, da bi starši videli, da so kmalu potem, ko le-ti odkorakajo stran, tamali prav veseli in ne jokajo še uro potem. Skratka dala mi je res super vtis, da ji ni vseeno in da se potrudi prav za vsakega posebej. Ni treba, da je moja nekaj posebnega, to je zame, hehe.

Z Lejlino vzgojiteljico pa še nisva imeli individualnega pogovora, ker bo začela z vrtcem šele januarja, smo imeli pa skupinski pogovor in tam se mi je zdelo, da bi ji znalo it marsikaj na živce - pač po njenem pripovedovanju, kako so nekateri starši težki... In je nočem jezit. Tudi je bila zelo nastrojena proti zgodnjemu navajanju na kahlico, tako da sem takrat rajši modro molčala o tem, da svojo že dajemuser posted image . Da enim staršem je to prioriteta in da je to neumnosti itd... Nisem se hotela pričkat z njo in sem bila pač tiho, zdaj pa sprašujem, kako naj to razložim...

Vrtca se ne bojim, se mi zdi, da se imajo na splošno prav lepo tam, mislim v tem, kamor gresta, vsaj starejši otroci, ki jih vidiš na igrišču - vsaj zdaj ko sem bila čez poletje parkrat tam, pa tudi v parku, kadar jih srečamo, se mi zdi, da vzgojiteljice lepo delajo z njimi - pa navsezadnje so to profesionalke! Bojim se edino tega, da pač ne bomo več toliko skup, ampak tu pač nimam kaj - "je treba delat"user posted image

Če je otrok brez plenice jo menda ja ne bodo vzg. tiščale gor.
Tega pa res ne razumem, daj razloži.

jah, no, otrok je star 7 mesecev in pol, ko bo šla v vrtec, bo pa 1 leto... Jasno, da je one ne bojo dajale lulat, ker je ne poznajo tako dobro, da bi vedele, kdaj, pa še bolj pozoren moraš bit, one majo pa več malih in se ne morejo toliko samo moji posvečat. Ne vem pa koliko bo znala tamala to nedvoumno pokazat tudi tujim ljudem pri 12ih mesecih. Bomo videli, dopuščam obe možnosti. Tudi sem se sprijaznila, da bo v vrtcu pač v plenici, samo se mi zdi pa trapasto,d a bi jo jaz zjutraj dajala v plenico zato, da bova prišli do vrtca v plenici, da ne bo vzgojiteljica pisano gledala...

potem pa na koncu še posebne opombe. In pri nas je bila posebna opomba, da otrok hodi lulat na kahlico. In so jo pač dajali na kahlico - starost 15 mesecev.

No, tole mi pa daje upanje! Sicer je vse odvisno od vzgojiteljice, ampak bomo videli - saj v vrtcu ne bo tako zelo dolgo, ker bom delala 4 urni delavnik, tako da bo že preživela tisti čas s plenico na riti, če bo pač treba. Bi bila pa vesela, če bi jo vseeno kdaj dali... vsaj po spanju, ko je res ziher...

Je pa res, da niso vse vzgojiteljice enake.

Jap, se strinjam. Z Ronjino mislim, da bi se lahko vse zmenili, z Lejlino se mi zdi, da je boljše, da sem malo diplomatska, ker je bila na tistem srečanju kar ojštra, pa še ni bilo nobenega problema nikjeruser posted image .

Če boš imela slab filing...ti kar pokukaj na skrivaj kaj se dogaja v igralnici.

Hehe, Lejlina vzgojiteljica je rekla, da ona navadno kar en plakat gor napopa, da ji starši not ne bulijo, ji gre to očitno zelo na živce. Zato pa sprašujem, kaj je še takega, kar bi jo lahko jezilo - gospa je že malo starejša in bolj stare šole, kot sama pravi. Vse, kar se naučiš iz novodobnih medijev, se ji zdi zelo trapasto in pravi, da ni dobro preveč brat. Je pa rekla, da rada dela s temi tamaučki, tanajmanjšimi- jasličarji in to ji štejem v velik plus.
Za kahlico pravi, da šele, ko otrok sam pokaže - torej se usede sam na kahlico, da dol hlače, itd... Tega pa pri 12ih mesecih verjetno še ne bo sposobna...
najaa, po moje to delajo zato, ker je to lažje. mali otroci še precej lulajo in kakajo in jih je treba dajat kar pogosto na kahlico - lažje je dat gor plenico in je mir...

tinkara, hvala za nasvet, bom upoštevala. Z Ronjino vzgojiteljico sva že nekak zmenjeni, da bo najprej doma spala (to je ona sama predlagala), ker imam pač čas uvajat, ker sem še na porodniški. Tak da upam na nek gladek prehod. Sicer gre v vrtec šele enkrat oktrobbra ali novembra, septembra bomo še doma, potem pa pridem vprašat, kdaj bi tudi njim najbolj odgovarjalo.

ellie, hvala za idejo - bom kratka ob prihodih in odhodih, morebitne posebnosti pa bomo reševale sproti na govorilnih urah.

(odgovor članu wing)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: vzgojiteljice, kaj vam gre na živce
27.8.2009 13:49:33   
tikatoka
No sama delam kot pomočnica vzgojiteljice. Moram povedat, da je večina staršev zelo vredu. Prav je da stvari ki te zanimajo vprašaš, če je kakšna težava poveš vzgojiteljici ali pomočnici, ker stvari, ki te motijo je prav da se rešijo v skupini, ne pa da prej za problem izve vodja enote ali pa še celo ravnatelj, čeprav je zadeva zelo banalna.
Starši smo si različni. Nekaj kar se meni zdi OK za mojega otroka, ni rečeno da ti misliš enako in je OK tudi za tvojega otroka.
Jaz osebno si ne dovolim, da bi mi kdo rekel, njegovega imaš pa rajši kot mojega, zame so vsi otroci enaki in rada imam vse enako. Razne opazke, da otroke izpostavljamo na prepih zato, da jih bo manj v vrtcu in ne bomo imele toliko dela je zame naravnost bolan, mislim kdo bi to sploh naredu, človek z zdravo pametjo že ne. Ne bom rekla da nikoli nimamo prepiha, ampak pač pri nas je že sam vrtec tak, da če so v naši igralnici odprta vrata pa jih odprejo še kje drugje res zapiha. sama pač starše prosim naj zaprejo vrata, medtem ko čakajo na otroka, ker je prepih.
Evo čisto brezvezni primer.
No tako, sama delam po načelu, ne delaj tistega otroku, kar nočeš da nekdo drug dela tvojemu otroku....Mislim da vsak ki ima otroka ve kaj to pomeni. Sama sem se odločila za ta poklic, ker me delo in ustvarjanje z otroci resnično veseli in pri 12 letih delovne dobe mi še sekundo ni bilo žal da sem se odločila za ta poklic.

(odgovor članu **Tinkara78**)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: vzgojiteljice, kaj vam gre na živce
27.8.2009 13:55:00   
ronja
Vse ok, ampak povej, kaj ti gre na živce, če starši delajo? Čim bolj konkretno - če ne zapirajo vrat, da nastane prepih, recimo,...

(odgovor članu tikatoka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: vzgojiteljice, kaj vam gre na živce
27.8.2009 14:21:45   
zinkazi
Bodi ti, taka kot si. Povej o otrocih vse. Pogovori se z vzgojiteljico. Ona bo povedala, kar je njej pomembno, verjemi, da bo vse v redu.

_____________________________


Otroško srce je zaklad


(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: vzgojiteljice, kaj vam gre na živce
27.8.2009 14:28:24   
ronja
Bodi ti, taka kot si.

hehe, saj drugačna ne znam bituser posted image , bi me prej ali slej pogruntalauser posted image . Nočem je prepričevat v nekaj, kar se ji zdi mimo, ker potem tega gotovo ne bi delala z veseljem, ampak prej sitno in to za tamalo ne bi bilo fajn - zato je ne bi silila, da naj daje malo na kahlico, če pač ne bo hotela. Vseeno pa nočem, da bi bila ona jezna name zato, ker sem kao vso pamet požrla, ker pač svojo malo že dajem na kahlo. V bistvu sem do tega prišla sama, pri Ronji, potem pa probala pri Lejli in ker laufa, nisem šla nazaj. Lagala ne bi rada. Kahle tudi ne bi dala stran, ker je mala zelo zadovoljna, ko je brez plenic. Zato sem malo v precepu, kako naj ji povem, da je mala doma brez plenic, da jo ima ona lahko v plenici, če pač tako želi, pa da me ne bi postrani gledala oz. da se ne bi jezila name in posledično bi bilo tamali težje.

Nočem pa tudi delat malih neumnosti, na katere še pomislila ne bi, pa bi šle njej na živce. (recimo, da bi šla v igralnico po otroka - kar bi se mi komot zgodilo, če me ne bi prej tu opozorili na to - pač prideš, si vesel, da končno vidiš svojega otroka in valjda zdirkaš proti njemu...) Zato pa sprašujem. gotovo je še precej takih malenkosti, ki kravžljajo živce.

(odgovor članu zinkazi)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: vzgojiteljice, kaj vam gre na živce
27.8.2009 14:40:32   
tikatoka
Na živce mi grejo starši, ki delajo štalo zaradi ene praske, ker če se otrok lahko doma udari - pade, se tudi v vrtcu to zgodi, pa to ne pomeni, da ga nismo čuvali, samo saj vsi vemo kako se lahko naredi, pa stojiš zraven pa ne moreš nič pomagat.
Otroci dajo skozi tudi fazo grizenja in se mi zdi da ni prav da starš reče otroku če te je ugriznil, ga daj pa nazaj, ker ne vem s bi meni lahko zmešalo da moram gledat samo to kdo bo koga ugriznil sploh če bi šlo to naprej, da bi grizli eden drugega.
Največkrat je problem prav to moj otrok jih je pa dobil, pa ni prijetno vem, imam tudi sama svojega malčka v vrtcu. Ampak to je vrtec, včasih dobi drugič pa daje... Je pa res da se midve pogovoriva s tistim ki je naredil napako, staršem pa tega načeloma ne poveva, ker se mi ne zdi prav otroka popoldan obremenjevat zakaj je nekoga ugriznil dopoldan, ker je verjetno že pozabil, da se je sploh kaj takega zgodilo. Tistemu, ki jih dobi poveva, se je pa tudi že zgodilo da sem pozabila, ker včasih je na kupu več staršev in se lahko zgodi da kaj pomembnega pozabim povedati nehote.
Drugače imam zelo prijetne starše in mi največkrat ne gre nič na živce. Je pa tako vsi smo si različni, mogoče ti bodo na lep način povedale kaj bi pa one drugače, pa si to vzami kot nasvet ne grajo.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: vzgojiteljice, kaj vam gre na živce
27.8.2009 14:53:43   
ronja
Glede prask mislim, da ne bo problemov, saj jih zaenkrat nismo nikoli delali. Otroci se pač učijo - plezat, igrat, pa tudi socialnih stikov. Se spomnim, ko je mala prvo ornk buško in prasko pridelala ravno pri tašči - ki je ne spusti pol metra od sebe! Pa je vseeno padla, nimaš kaj! Tašča se je takoooooo zelo sekirala in mislim, da jo je bilo kar malo strah, kaj bova midva rekla in sem jo morala še ene 14 dni mirit, da otroci pač padajo! Še zdaj kdaj omeni, kako je takrat padla, pa čeprav je tako pazila. Sama nisem tak cvikaš glede tega in tamalo kar pustim se igrat in plezat, edino če gre na tiste visoke lestve, sem zraven, da jo ujamem, če bi ji spodrsnilo - ampak kolikor sem videla, so tudi vzgojiteljice zraven, če se igrajo na tem igralu.
Sama bi sicer rada vedela, če bi moj otrok postal bolj agresiven, ne zato, da bi ji popoldne težila, zakaj je dopoldne nekoga udarila, ampak da malo pogledam,če se je sicer njeno vedenje kaj spremenilo in če jo kaj muči, pa da na ta način ven...

Meni bo verjetno težje dat mlajšo, ker je pač še tako majčkena - za Ronjo si lažje rečem, da je dobro zanjo, da ima družbo, pa še vzgojiteljica se mi zdi res fajn. Lubi pa pravi, da bo z Ronjo večji problem kot z Lejlo, ker je zadnje čase kar nekam bolj navezana name - včasih ni bil prav noben problem, če sem kam šla, če je počakala pri kom,... zadnje čase pa kar noče, da grem stran - tudi če je pri ljudeh, ki jih ima rada (babi, soseda,...) no, bomo videli, vam poročam.

se pa vseeno priporočam še za kake nasvete in male trikeuser posted image . Boste dvema vzgojiteljicama naredili življenje malo lažje, hehe. (pa nam seveda tudi;)

(odgovor članu tikatoka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: vzgojiteljice, kaj vam gre na živce
27.8.2009 14:57:02   
ronja
aja, tinkatonka, kako pa naj reagiramo starši, če se začne otrok ruvat z drugim? Ni provokacija, resno sprašujem, ker sem enkrat na rr brala prav tako temo: kaj rečete otroku, da naj naredi, če ga drugi tepe? In potem je bila razprava in so vsi nekak prišli do ugotovitve, da naj tepeni najprej proba prepričat drugega, da naj tega ne počne, če pa ta še kar nadaljuje, naj se seveda brani. Verjetno bi tako tudi jaz rekla... Verjamem pa, da je potem hitro kaos. Torej, kaj bi bilo pametno rečt oz. kako učit svojega otroka, če ga drugi udari/ugrizne,...?

PS: doma s tem zaenkrat ni problemov: druga drugi pustita svašta, pa se še smejita zraven! Zaenkrat nobene agresije - samo to je drugače, ker sta sestrici in se pač jasno imata radi. V vrtcu bo pa verjetno precej drugače...

(odgovor članu tikatoka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: vzgojiteljice, kaj vam gre na živce
27.8.2009 18:16:40   
komarka
Gled ete agresije pri otrocih inobdobij grizenje, se meni zdi ključnega pomena,da se otroke uči o tem pogovarjat ne pa "nazaj ga ugrizni". Odkar sem malo bolj pozorna pri svojem vidim (sept bo 2 leti), d azačne grist če se ga ne upošteva. Racimo nekomu pove, da nečesa ne mara, on pa še kr sili...enkrat še posksui dopovedat potem pa ugrizne...

Če v vrtcu tega ne delajo sistematično, jasno se mora znat otrok branit: da pove drugemo da mu to ni všeč, da boli in da če oni ne neha poišče pomoč ali kaj podobnega.

Drugače pa mislim da gre vzgojiteljicam najbolj nazivce če jim dajes občutek da jim ne zaupaš, tega pa ti tako ne zeliš...

Glede Lejline vzgojiteljice..najbrz je bi8la na prvem sestanku bolj ostra, zato d abo imela potem mir. Da bi ji preprosto zaupali. To je res super če ima rada otroček, ker to je konec koncev ena največjih kvalitet vzgojiteljice.
Glede plenic pa najbrz tako kot ti večkrat napišeš: t"tako ji povej kot si nam tule". Das is psokusila in je delovalo, da veš da ne more ves čas gledat tvoje punčke in jo preoblačit, ampak da recimo po spanju pa vedno rabi it lulat (kar ta vzg verjetno ze ve...)

Pa ne pozabi ji povedat da ti je všeč, da ima toliko izkušenj... in še kaj

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: vzgojiteljice, kaj vam gre na živce
27.8.2009 18:24:11   
Anonimen
. Mislim da k temu zelo pripomore, če se mama in vzgojiteljica dobro razumeta in si zaupata.


Si ze sama odgovorila na vprasanje user posted image .

To je najvec, in to je ena redkih stvari, ki jih predam skupaj z otrokom v varstvo. Od ostalih info povem samo tisto, kar se mi res zdi pomembno, v mojem primeru to, da ne sme jesti  fru fru bonbonov, ker ima alergijo nanje. Vse ostalo pa jim zaupam, od hrane do spanja in igranja. Naj si pac naredijo tako, da jim bo lusno in da bo bejba zadovoljna. To se pa itak vidi.

V tvojem primeru bi povedala to s kahlico. Pac poves kako je, kako ste prakticirali in da bi bila vesela, ce bi nadaljevali v tej smeri. Sicer pa je do januarja se dalec...

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: vzgojiteljice, kaj vam gre na živce
27.8.2009 18:32:37   
mala zirafa
Na živce nam gredo tečni starši pa tisti ki iščejo samo probleme in hodijo radi na upravo.Drugače se z vsemi starši oz. večino razumemo, razen en je tak tečen da je joj .En mi je celo grozil s smrtjo da bo koga ubil.Mislim kar je preveč, je preveč.Šlo je sam za majhno prasko na čelu.
Vsega doživiš.
Drugače medsebojno zaupanje, sodelovanje in dobra volja, pa ne boste zgrešili.Posledično se pozna tudi na otroku.Pa srečno in brez skrbi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: vzgojiteljice, kaj vam gre na živce
28.8.2009 0:11:28   
živa
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Za kahlico pravi, da šele, ko otrok sam pokaže - torej se usede sam na kahlico, da dol hlače, itd...



Ma ja, daj no, da dol sam hlače?! Oba moja otroka sta bila suha ok. leta in pol. Mali je bil pri 21 mesecih celo med spanjem brez plenic, hlač si pa seveda še ne zna dol potegnit (star je 22 mesecev)! Večji je to začel šele ok. 3. leta, če se ne motim. In da bi imel do takrat plenice v vrtcu samo zato, ker si ni mogel dol hlač potegnit oz. je za to porabil več časa, kot je lahko zadržal vodo, se mi zdi pa totalno idiotsko in leno od vzgojiteljice. Pa še to je, da je mali navajen hoditi na stranišče, ne na kahlico, pa seveda še ni dovolj velik, da bi se samosotjno vsedel na školjko - a potem bi moral tudi imeti plenice?!

Glej, če mala ravno ne bo lulala prepogosto, bi jaz vzgojiteljici lepo razložila, da gre navadno lulat po jedi, pred spanjem, po spanju, in naj jo da na kahlico. Po mojem je to itak lažje kot previjanje. Če pa ne bi šlo, da bi se res polulala večkrat na dan, potem naj ji šele da plenico.

Ej, tale izjava bi mene tako user posted image user posted image user posted image , da ne vem, če bi bila lahko tiho. In da lepi plakat na šipo, da slučajno ne bi pokukali noter? Ta si res dela probleme.

Pa oprosti, ker nimam konkretnega odgovora na tvoje vprašanje in sem se vseeno oglasila, ampak tole me je res zbodlo, no.

Lp,

živa 

< Sporočilo je popravil živa -- 28.8.2009 0:12:14 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: vzgojiteljice, kaj vam gre na živce
28.8.2009 11:22:09   
Najaa
Vem, da ni predmet razprave, ampak ker sem ravno včeraj napisala tole glede kakanja v vrtcu naj povem, da se je izkazalo ravno to, kar sem se najbolj bala, da bo. Ja, ne da se jim. Zelo žalostno. Povedala sem, da je bila že 2 meseca suha in da od prejšnjega tedna, ko ji je začela plenico za med spanjem gor dajat, kaka v hlače. Njen odg. je bil, da je velikootrok v skupini in da ko so vzunaj, se otrok zaigra in pozabi, da ga kakat. user posted image Kot je živa, v čem je smisel tiščanja plenice na rit, če je otrok bil suh? Res pa je, da jo je treba stalno opominjat... ampak katerega otroka pa se ne opominja? Ne vem, no... Na koncu, tik preden gre mala v drugo skupino, je pa take vzg. dobila tak minus pri meni...

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: vzgojiteljice, kaj vam gre na živce
28.8.2009 15:07:06   
Pika Zoja
Mi smo danes spoznali novo vzgojiteljico in novo pomočnico vzgojiteljice.
Moram povedati, da je mnogo, mnogo boljša od lanske, ki je resno delovala raztreseno,pa pustimo to.

Presenetile so me same pozitivne stvari:
- tudi če otrok pride v vrtec po osmi uri, mu gre iskat zajtrk (sicer je rekla, da je bolj fino, da so skupaj, ko jejo, da drugače nič ne pojejo, ker jih igra drugih otrok bolj zanima, ampak vseeno +, če se ti kdaj zgodi)
- obiskali naj bi tudi gozd (kar lani nikakor niso počeli)
- ven grejo skoraj v vsakem vremenu (razen ob kakšnih hudih nalivih, hudem vetru) - se tudi meni zdi, da se mora otrok 'zluftat'
- otroku ni potrebno it spat, če tega noče, zahteva potem res samo umirjeno igro, branje, poslušanje pravljic
- ne podpira sladkarij za roj. dneve - smo se dogovorili, da se za roj. dan prinese ali sveže ali suho sadje
- 1x tedensko bodo imeli dan brez soka in sladkorja - torej se navajajo tudi na pitje vode in 'samo malo sladkanega' čaja, če je otroku voda res ne potegne; meni je to ful plus


V glavnem, jaz sem letos ekstremno zadovoljna z vzgojiteljico, je precej starejša od lanske (20let razlike!!!), ampak je taka... res se vidi, da obožuje delo z otroci. Spoznavanje je naredila celo tako, da je skupino razdelila na pol, da je lahko vsakemu otroku posvetila vsaj 10minutk, da sta se spoznala in se pogovorila, skupaj kaj sestavila ali se igrala.
Samo kapo dol pred takimi vzgojiteljicami!user posted image

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: vzgojiteljice, kaj vam gre na živce
28.8.2009 15:08:27   
pelin
user posted image No, Ronja pa smo tam! Izpod tvojih prstov ponavadi pridejo sami pametni nasvetiuser posted image (mislim resno), s katerimi se v veliki večini strinjam.Pri otrocih pa očitno tudi tebe zvije, saj se obremenjuješ s problemi, ki to sploh niso.Najprej pleničke pri najmlajši...rada bi razjasnila neko zadevo, ki se pri starših v vrtcu žal prepogosto dogaja: otrok pri 7m še ne zna kontrolirati odvajanje in če jo ti doma loviš in pač pravi čas ujameš, da to stori na kahlico, še ne pomeni, da je čas da se da plenica stran.Tebi to doma verjetno uspe, v vrtcu pa je veliko število otrok in s tem tudi manj pozornosti za posameznika...Zato pa velikokrat pridejo potem pripombe iz strani staršev:lej doma je bil že brez plenice, v vrtcu so mu jo pa spet gor dali...user posted image To nima nobene veze z inteligenco otroka, saj je vse to razvojno pogojeno!Tam nekje pri enem letu pa se začne to zavedanje in kontroliranje in takrat je čas.Drugače pa so vzgojiteljice v vrtcu resnično vesele, če je otrok brez plenice, saj je z njim resnično manj dela.Ampak, ponavljam, ko je resnično čas za to!Da ne bo pomote in zamer, saj ne mislim nikomur soliti pameti.Sama sem namreč dvakrat mamica in smo se plenic že pred časom znebili...poleg tega pa sem že dobrih deset let vzgojiteljica in tu in tam tudi že malo vem. Dobro se spominjam uvajanja svojih škratov in mojih traum zaradi tega.Tudi sama sem včasih stala za ovinkom in čakala, kdaj bo moj otrok prenehal jokati!user posted image Prav zaradi tega sem sama začela s snemanjem novincev in njihovih pripetljajev v vrtcu.Te kratke filmčke in posnetke na željo staršev posredujem posameznikom po mailu in do sedaj so bili vsi presrečni. Sama sem si nemalokrat želela, da bi bila muha in bi lahko v igralnici opazovala kaj moj otrok počne...user posted image Glede pripomb in želja staršev pa takole: sama sem dokaj odkrita in iskrena in verjetno prav zaradi tega cenim to tudi pri drugih.Nikoli nisem jezna, če se starši obrnejo name s kakšno posebno željo ali mnenjem.Če je ta zadeva izvedljiva in v mejah sprejemljivega, se potrudim po svojih močeh...Seveda pa nismo vsi enaki...ne zaposleni in pa rudi starši ne...

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
Za družine BREZPLAČNO (od 15. do 22. maja)
Na pobudo ZPMS bo kar 40 muzejev in galerij po vsej Sloveniji, v tednu družin, med 15 in 22. majem 2024 (ali pa na določ...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?