|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nadomestilo za porodništvo
12.6.2005 19:23:48   
mayflower
Pozdravljene! Kako se kaj počutite? Jst vstopam v 12. teden in me danes že ves dan neki zvija. Upam, da bo minilo.

Oglašam se, ker bom v začetku avgusta ostala brez službe. Pol mi na zavodu za zaposlovanje pripada nadomestilo za brezposelnost 3 mesece. Se pravi, da novembra ne dobivam več denarja. Porodniško pa nastopim začetek decembra. Zdej pa ne vem al mi pripada nadomestilo, ker mi je kolegica rekla, da ti prvi mesec porodniške plača delodajalec. A mi lahko poveste, ali sem potem kot brezposelna brez denarne podpore upravičena do nadomestila al ne?! Najlepša hvala.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   nadomestilo za porodništvo
12.6.2005 19:32:24   
Anonimen
mayflower, poišči debate na forumu družinska zakonodaja. Se je veliko pisalo o variantah. Pomembno je, koliko časa si bila zaposlena v zadnjih treh letih.
Če ne najdeš, pa javi.

Glede 1. meseca: tega ne plača delodajalec, gre za to, da prvi mesec dobiš še plačo za predhodni mesec, ki pa res pride od delodajalca. Porodniške pa ti nikakor ne plačuje on, vendar tudi porodniška pride za nazaj.

(odgovor članu mayflower)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   nadomestilo za porodništvo
12.6.2005 19:36:08   
lenika
Gina te zadeve dobro obvlada. Ona bi ti sigurno znala odgovorit.

(odgovor članu mayflower)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   nadomestilo za porodništvo
12.6.2005 20:29:42   
SaaS
Vseh 12 porodniških nadomestil nakaže center za socialno delo. Nakaže pa vedno za prejšnji mesec.Torej porodniško za december boš dobila januarja. Ampak saj je s plačo tudi tako, a ni?
In niso pomembna tri leta pred nastopom porodniške, le zadnjih 12 mesecev, saj je višina porodniške enaka povprečju zadnjih dvanajstih plač. Za mesece, če si brezposeln pa upoštevajo 55% minimalne plače -grozljivo malo!
Sicer ti pa na CSD vse lepo razložijo, vsaj jaz sem naletela na izjemno prijazno uslužbenko.

(odgovor članu mayflower)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   nadomestilo za porodništvo
12.6.2005 21:18:34   
Janika
Ze dolgo me ni bilo okoli, pa se zdaj malo spet oglašam.
Ker sem z 06.06.2005 nastopila porodniško in sem frišna s temi vlogami naj povem kako je bilo na CSD Šiška.
60 dni pred PDP naj bi prinesel prvo vlogo na CSD in to je odločitev kako bo s paketom ali denarjem kot pomoč. Temu sledijo ostali papirji med drugim izjave delodajalcev in nenazadnje tudi plača za 12 mesecev, ki se šteje od prve oddaje prve vloge.
S porodniško delodajalec nima popolnoma nič.

(odgovor članu mayflower)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   nadomestilo za porodništvo
13.6.2005 10:22:15   
Anonimen
Saas, jaz sem razumela, da bo mayflower brezposelna ob nastopu porodniške. Takrat pa so pomembna zadnja 3 leta. Če je namreč v zadnjih 3 letih bilo polnih 12 mesecev (lahko s prekinitvami) zaposlitve, ti porodniška pripada, drugače pa ne. Zato sem napisala, da si naj mayflower poišče poste v drugem forumu, kjer je bilo debat še pa još.

(odgovor članu mayflower)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   nadomestilo za porodništvo
13.6.2005 13:13:25   
SaaS
Ja verjetno so kakšni haklci za vsako situacijo posebej. Jaz sem imela res ravno obratno situacijo. Prvih 5 mesecev brezposelna in le zadnjih 7 zaposlena. Je pa najbolje po mojem mayflower, da greš direktno na CSD ali pokličeš in se pozanimaš. Jaz imam po telefonu slabe izkušnje, nihče ni imel časa, prevezovali so me sem in tja in nič konkretnega zvedla. Potem pa sem šla osebno tja in prišla situaciji do dna. Pomaga tudi, ko se pokažeš s trebuščkom, se vsi drugače obnašajo. Vsi so ustrežljivi in pripravljeni pomagat. Karkoli sem osebno urejala v času nosečnosti (okrogla) je vse gladko teklo, pri kakšni stvari so kje celo naredili izjemo, da ni blo treba preveč čakat (mogoče so se bali, da bi kar tam rodila in bi imeli probleme z mano, ha ha...)

(odgovor članu mayflower)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?