|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   AvGusToVKe
7.6.2005 15:54:36   
Jessy
Hey ho!!!

Kak ste kej, drage :nosecka::nosecka::nosecka:??? Ste kaj pogrešale RR??? Jaz že!!!
Je kaj novega pri vas?

Tia, tebi sem že odgovarjala na "ta drugemu" RR-ju glede kremice, ki si jo dobila, sam ne vem, če si šla kaj prebrat. V glavnem, jaz ti okrog tega ne znam pomagati, ti pap ovem, da sem brala v literaturi za nosečnice, da priporočajo hlajenje hemeroidov z ledenimi obkladki in pogostim umivanjem namesto brisana (verjetno po opravljenih potrebah). Vsekakor upam, da ti bo kremca čimprej začela pomagati!!!

Teya, tudi tebi sem že na začasnem RR-ju odgovarjala, pa bom kar sem skopirala, kar sem že tam napisala. Obsegi trebuščkov so meni tudi hecni. Ne vem, no..jaz sem pri svojih 175 cm in 71 kg (pred nosečnostjo) že na samem začetku imela obseg nekaj čez 100cm, tak da mi ti podatki pravnič ne pomenijo, saj če si drobčkana po naravi, boš tudi na dan poroda lahko imela manjši obseg, kot jaz v petem mesecu. Se mi zdi merjenje od sramne kosti do vrha maternice še najbolj realno. Saj zato se pa tudi ginekologi le takega merjenja poslužujejo. Dokler so meritve G v mejah normale na grafu, ki je v materinski knjižici se s samim obsegom sploh ne bom obremenjevala, saj nima smisla.

Midva pa danes praznujeva 2. obletnico poroke!!! :bravo::bravo::bravo: Sem tudi od tašče dobila eno lepo lončnico, ker se že dve leti prenašamo in upa, da se bomo tudi naprej tako. Jaz sem ena redkih, ki se je preselila k možu na dan poroke. Prej se nisem hotela preseliti gor, čeprav sem imela večina stvari tu, pa sploh ne vem, zakaj ne! No....lahko priznam, da sem kar fajn navezana na svoje starše in sem s selitvijo odlašala do zadnjega. :zmeden2: Tako, da je moj :love: večkrat komentiral, da me je po desetih letih končno dobil!!! :ups:
Saj, ko bi vedela, da bo tolk fajn biti skupaj, bi se pa že prej preselila.
Sem pa na to obletnico zaenkrat še sama in kot kaže bom še nekaj časa. Upam samo, da pride do večera, saj greva ven na večerjo. Si bom mogla trebušček "spedenat", da bo lep! :)-:)-:)-

In kje ste ostale???
Neposredna povezava do sporočila: 1
   AvGusToVKe
7.6.2005 15:57:36   
Jessy
Še nekaj me zanima, pa sem prej pozabila vprašat!

A so vaši :duda: že z glavico navzdol??? Mene je začelo že kar malce stiskat, ker se bojim, da bo lepo čičal pa čakal, saj prejšnji torek je lepo čičal, jaz bi pa rada, da se začne iti vampirja.
Pri meni je bil v 27. tednu že fino naštiman za ven, sam si je premislil, zdaj pa mamico skrbi!!!

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   AvGusToVKe
7.6.2005 16:48:35   
mišika
zdravo še od mene:nosecka:, v petek sem bila na UZ in izvedela da je punčki zrasel lulček tako da bomo dobili fantka in ne punčke in da se je že obrnil na glavico tako da naj tako tudi ostane, včeraj sem imela še pregled, danes pa spet laboratorij, ker včeraj nisem bila tešča. Včeraj sem že dobila list za Registracijo Plodovega Gibanja, kjer označuješ 10 gibov otroka dnevno. A to že delate? No, jaz sem začela danes in do sedaj sem označila že kar 11x, pa baje da po desetem gibu ni treba več označevat. Naslednji pregled imam 4.7. in pred pregledom moram iti na CTG, takrat bom v 36t, a se tako kmalu gre na CTG? Kaj pa naslednji UZ? A ga bom še sploh imela? Kako pa ste kaj ostale? Moje počutje je še kar, malo mi zatekajo noge, pa je rekla G da ni panike, pa pritisk imam nizek 90/60. Vse ostalo je OK. smo pa zelo dejavni glede iskanja imena za našega fantiča, ki nas je zelo presenetil. LP se tipkamo

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   AvGusToVKe
7.6.2005 17:12:45   
Jessy
Ja, ta je pa dobra!!! Še dobro, da so opazili lulček, drugače bi bil "šok" ob porodu večji, kajne???

Meni pa nikoli ni treba biti tešča za krvne preiskave. :zmeden:

Lista jaz še nisem dobila, niti ne vem, če ga sploh bom.
Kako je s CTG-ji, nimam pojma in se mi tudi sanja ne, kdaj začnejo s tem merjenjem. Jaz imam pregled že čez 14 dni, ko bom v 34. tednu. Po moje mi CTG-ja še lep čas ne bodo delal.

Jaz imam UZ vsakič, le v materinski knjižici imam zapisane le "ta uradne". Meni to popolnoma ustreza in se nad tem ne pritožujem, saj se kar topim, ko gledam našega bebija. Me prav zanima, kaj bo nam pokazal med nogami, ko ga rodim, saj nismo nič vprašali za spol. Zdaj je pa firbec že kar velik!

Midva imen sploh še nisva začela izbirat. Kar malce pozabim na to. Bom mogla malo :love: podrozat, da se usedeva in malce zmeniva.

Mišika, a imava midve na isti dan pdp??? Po tvoji "skali" ob imenu, sva danes obe dopolnili 32. teden, torej je pdp 2.8.???

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   AvGusToVKe
7.6.2005 17:39:21   
mišika
moj PDP bi naj bil 3.8., v petek na UZ je rekla da je dete zelo veliko in da je skoraj za dva tedna večje kot pa je glede na mojo nosečnost po tednih, pa mi je takoj rekla ja pa bomo prej rodili a, ne? Ko pa je malo preverila moj prvi porod pred skoraj 7 leti, moja hčera bo namreč 13.8. stara 7 let, je takoj rekla ja saj prva punčka pa je bila tudi velika, pri rojstvu je merila kar 55 cm, tehtala pa 4050g, tako da lahko sedaj čakam spet korenjaka in pol. Za deklico, ki nam jo je obljubljala vse od morfologije pa potem še na treh UZ smo že imeli izbrano ime, sedaj pa izbiramo še za fantka, saj so mi včeraj dekleta tukaj na RR kar precej lepih in ne vsakdanjih imen napisale.lp mišika

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   AvGusToVKe
7.6.2005 17:57:25   
Jessy
Mišika, bi bila tako dobra, pa bi mi povedala, na katerem forumu in pod katerim naslovom so ti pisala dekleta imena? Malce sem zdaj iskala, pa ne najdem.
Jaz bi tudi malce pokukala med predloge, morda pa najdem kako zanimivo ime tudi sama!

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   AvGusToVKe
7.6.2005 18:32:25   
mišika
naslov posta je Za Splišni na forumu Naš vsakdan, Splišni mi je namreč pomagala pri razlagi imena za punčko - PAULINA, tako da sem jo prosila za pomoč tudi pri fantku. Poglej morda ti bo kaj všeč, mi vsi trije doma imamo bolj dolga imena zato tudi sedaj mora biti dolgo in ne prav pogosto.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   AvGusToVKe
7.6.2005 18:39:57   
nanka
Pozdravček vsem,
da se vam oglasim še jaz. Danes sem bila na UZ (32T), sveda samoplačniškem. Že v 20 T sva izvedela da naj bi bila :roza:, in danes ni ne potrdil, ne ovrgel, tako da najbrž je :roza:. Drugače je vse OK. Dala sem še drugič kri za pregled toxe, pritisk 125/70, hemoflobin pa 141.Obseg trebuha je 100 cm.Naslednji pregled konec meseca, potem pa vsak teden.
To bi bilo na kratko vse.
Kupljeno imam že vse, prati pa bom začela ko se vrnem z morja in sicer 10.7.

Imejte se lepo in čim manj težav.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   AvGusToVKe
7.6.2005 18:41:49   
nanka
Še nekaj sem pozabila povedati, in sicer dete je že obtrnjeno z glavico navzdol.
Čao

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   AvGusToVKe
7.6.2005 18:41:50   
nanka
Še nekaj sem pozabila povedati, in sicer dete je že obtrnjeno z glavico navzdol.
Čao

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   AvGusToVKe
8.6.2005 8:47:06   
miševi
Lep pozdrav!

Jessy, najprej čestitam za obletnico :bravo::bravo::bravo::rozica::rozica::rozica:!

Kako ste kaj drugače? Mene je počasi začel križ matrat. Saj ni čudno, ko nosim tolko kg:ups:. Še dobro, da imam velik trebuh za protiutež, da me ne potegne nazaj;). Smo šli na Bled malo na sprehod (majo majcene labodke in račke!), potem pa še 1x zvečer malo pri nas, pa sem mislila, da me bo pobralo. Pa ponoči me je spet glava bolela (po dolgem času) - mogoče zato, ker sem včeraj premalo popila:zmeden2:.
Meni niso dali nobenega listka za merjenje gibov. Saj bolj da ne, ker je naš :duda: bolj lenušček, tako kot je bila prva. Bi se potem samo sekirala. Na splošno se mi zdi, da gin po Slo delajo vsak po svoje. Eni merijo razdaljo od sramne kosti pa do vrha maternice al kako je že to - pri meni ne, prav tako ne obseg trebuha. Materinska knjižica je sploh poglavje zase - ne vem za kaj jo sploh imam - največ kar piše so kg in pritisk, pa izvidi urina in krvi ter kdaj sem spet naročena. In konec. Ja, to so res eni čudni strički in tete:zmeden2: - eni prijazni, drugi ne...

Aja, da odgovorim na vprašanje - zaenkrat se je :duda: končno obrnil na glavico. Upam, da mu ne bo več do večjih akrobacij.

Joj, nas pa čaka še adaptacija kopalnice:(. sem mislila, da bo do konca junija vse nared, da bi julija samo še pospravljala, pa očitno ne bo tako. Bo kar veliko dela - tuš ven, banja noter, neka prezidava, nova školjka, premaknitev vode in odtokov, pralnega stroja, nova omarica. Kar groza me je, kako bo po stanovanju. Si sploh ne upam previjalne nafilat (čeprav je otroška soba že nared in bi Niko že lahko selila), da ne bo vse prašno:((

Hja, morje:zmeden2::(:zmeden2:. Jest si pa ne upam it julija na morje. Se mi zdi že malo pozno. Bomo videli, kako se bom počutila...

Zdej grem pa izklopit računalnik, ker v naši ulici nekaj elektriko napeljujejo, da me ne bodo ven vrgli.

Pa-pa zaenkrat:rozica:

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   AvGusToVKe
8.6.2005 13:24:07   
Kety
Ojla avgustovke!

Javljam se vam iz postelje, ker sem zbolela :((! Vse tece od mene in upam, da ne bo to kaj prevec vplivalo na nasega :duda:. Sej sem samo prehlajena in mam glavo tezko kot cent, ampak sem se morala malo oglasit.

Nas mali mi dela druzbo, ko vsake toliko malo potisno rokico ali pa nogico na trebuscek. Joj, kolk je corti.:love:

Jessy, vsenajboljse za obletnico!:rozica: Tudi midva se pred poroko nisva preselila skupaj! A ni to nekaj lepega potem. Vse je drugace, ce pa to storis prej pa ni spremembe. Res pa je, da sva se midva pred poroko poznala le 10 mesecev in zato sva se sele po 5 letih skupnega zivljenja odlocila za :duda:. Da se najprej navadis eden na drugega in se malo uzivas skupaj v dvoje, tako kot pari, ki dlje casa hodijo! Meni je prav super. Vmes sem pa se dva faksa naredila!

No, o pocutju vam ne morem kaj dosti povedat. Le vreme mocno vpliva na moje pocutje. Ce je nizek pritisk, mi tudi :duda: ful pritiska navzdol, tako da komaj noge premikam. Drugace sem pa OK. Ne zatekam, kg grejo fuuuuul pocasi gor (kljub temu, da je :duda: velik in tezak).

Komaj cakam na UZ 24.6. Verjetno bo tudi pri meni ze obrnjen z glavo navzdol in verjetno bom takrat dobila tudi vse papirje za CSD. Aja, pa s 6.6. sva zacela hodit v solo za starse! Super je!

LP od bolne :nosecka: Kety

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?