|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dojenje in dodajanje cel problem
23.9.2009 10:12:14   
Lia24
Živjo Punce

Potrebujem nasvet
Sinko je star 4,5m in še pred 14 dni nazaj sva se normalno skos dojila sedaj pa mi mleka primankuje. Zjutraj poje normalno (ker je mleka dovolj) nekje 15-20 minut, vsi naslednji obroki trajajo 4 min najdlje iz obeh dojk. Pač mleko se zgleda dela zellooo počasi, pa ful pijem jem in vse samo da bi bilo in ga ni in ni. No iz obupa ker je lačen mu naredim Aptamil, potem je pa problem ko zagleda flašo se en čas z njo igra potem pa v jok in sploh noče pit po flaši (Avent). Je pa res lačen ker čim ga probam pristavit vleče iz dojke ko da ni jedel že 14 dni samo teče pač zgleda da ne dost in rata čist živčn. Krčov nima,... Zdej pa res ne vem več kaj naj naredim, imate mogoče kakšn nasvet?
Hvala, lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Dojenje in dodajanje cel problem
23.9.2009 10:18:49   
veronikab
Lia24 - pa si sigurna, da ti primanjkuje mleka? Moj sin je začel isto delati, namreč se dojiti na največ 4-7 min, pa imam še vedno dovolj mleka, saj vidim, da se fino redi, kaka in lula. Sem sama tudi skoraj obupala, ko se je zaganjal v joško, se spet odrival, skratka 'stavkal na joški', pa je bila le faza.

_____________________________

Najina sreča Jakob Bela se je rodil 27. 4. 2009.

(odgovor članu Lia24)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Dojenje in dodajanje cel problem
23.9.2009 10:32:20   
Lia24
Ja primankuje mi ga čez dan, zgleda da se res počasi dela in vse. Sem trenutno tudi jaz v bolj stresnem obdobju mogoče zaradi tega. Sem si ga poskušala stisnit da vidm kok ga dejansko je pa ga ni blo niti 20ml. Ima 9kg in se mi zdi da je navajen da teče ful iz mene no zdej ko pa ne, je pa problem. Poslednično ne spi več tok kot prej se zbuja non stop, sicer to me niti ne moti tolk, bolj me moti ker je non stop lačen, jst mu pa ne morm zagotovit tolk melka kokr bi ga on spil, flaša mu pa predstavlja 7 čudo.

(odgovor članu veronikab)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Dojenje in dodajanje cel problem
23.9.2009 11:04:12   
frulica
nas je več takih.jaz sem mu sicer čez dan začela dajat sadne kašice,ampa ko poje teh 120g-je še bolj lačen in mu morem dat še da popapa mleko.ampak ponoči več ne spi-prej je spal od6-8 ur.zdaj pa je maksimum 4 ure.user posted image sem pa probala od novalaca rižeka,pa glih tak ni dlje spal.user posted image včasih ne vem kaj  naj,upam da bo to prerasel.user posted image

(odgovor članu Lia24)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Dojenje in dodajanje cel problem
23.9.2009 11:51:09   
ledenaa
Mleka imaš dovolj

Stiskanje mleka - lahko si stisneš ven samo 5 ml pa to ne pomeni da ga ni
Jaz si ga nikoli več kot 20 ml nisem mogla stisnit ven,pa sem malega skoraj polno dojila do 14 meseca
Torej če bi sklepala po tem,bi moj že zdavnaj shiral kajne :)

Lepo pristavljal
Pa še nekaj: moj je vedno pojedel v roku slabih 5 min

Če te že zanima koliko poje ga stehtaj po in pred obroku enako oblečenega na enaki tehtnici

(odgovor članu frulica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Dojenje in dodajanje cel problem
23.9.2009 12:26:29   
jera3
Tudi jaz mislim, da imaš dovolj mleka, ker če normalno piješ in ješ in če otroček lepo vleče, ti ga ne more kar zmanjkat.....tudi sama sem  dojila polnih 10 mesecev, pa lahko rečem, da naša user posted image  ni bila ne vem kaj ješča, pa nisem nikoli dodajala. Dojila se je pa tudi 5-7 min.

Nasvet: samo pij, pij, pij in lepo pristavljaj, bo šlo, vrjemi.

Lp

(odgovor članu Lia24)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Dojenje in dodajanje cel problem
23.9.2009 15:11:15   
Hope2
Naš se je v 5 minutah napokal mleka, ne samo najedel. 15-20 minut je jedel samo do ene 2 meseca, potem pa še samo 4-6 minut in niti minute več. Joške pa so mi nekje pri 5 mesecih uplahnele, saj se je uštimalo ponudba povpraševanje, in ni bilo več navalov in jošk pamele anderson. Mleka je imel vedno dovolj in še več. Se pridružujem mnenju, da ti ne zmanjkuje mleka. Ne vem, če to kar tak čez noč lahk zmanjkauser posted image


< Sporočilo je popravil Hope2 -- 23.9.2009 15:16:56 >

(odgovor članu jera3)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Dojenje in dodajanje cel problem
23.9.2009 15:37:12   
PC Baby
Jaz sem pa lihkar imela patronažno tukaj in jo za foro vprašala o tvojem problemu. Njeno mnenje je, da imaš mleka dovolj, da pa če si ti v stresnem obdobju otrok to čuti in zato živčno je in se ne naje, ker se zvija, brca, upira itd. Probi se sprostit in se max posvetit samo njemu. Izklopi vse šume iz okolice in ga lepo božkaj, da bosta oba sproščena in uživala. Boš vidla, da bo boljše.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Dojenje in dodajanje cel problem
25.9.2009 11:44:28   
tecka
Lia, jaz pa verjamem, da mleka nimaš, ker se tudi sama spopadam s tem problemom. Če je temu tako, ti preostane samo, da sprobavaš različne vrste mleka in različne dude. Pri nas aventova tudi ni šla v promet in uporabljamo nukove. Sem pa tu na RR dobila koristno info, da gre nukov cucelj tudi na aventovo flaško. Tako, da ne boš preveč zapravljalauser posted image . Pri nas smo našega fanta prepričali, da je sprejel flaško tako, da ga nisem hranila v naročju, ampak sem mu dala flaško, ko je ležal na boku oz. kasneje na hrbtu. Doma se namreč dojiva leže in mu je to pač položaj za hranjenje. Naj povem še, da po flaški zaenkrat dobi samo 1 popoldanski obrok, ampak dejstvo, da je sprejel flaško, zame pomeni, da sem pri ostalih obrokih pri dojenju lahko sproščena in po njegovem zadovoljnem obnašanju sklepam, da ima zadosti. Sem pa tudi jaz imela en teden slabe volje, pogostega zbujanja in ne-vem-česa še, pa so me vsi prepričevali, da mleko imam.

(odgovor članu Lia24)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Dojenje in dodajanje cel problem
25.9.2009 12:52:00   
pikaro
Lia, naš se tudi doji samo 4-6min, ampak sklepam, da se naje. Vedno je potem skoraj 2-3ure mir. Pa joške so se mi tudi zmanjšale; sem mislila, da bo konec z mlekecom-pa ni. Če mi zmanjka dopoldan mu dam mlečno kašico po žlički, ali pa sadno. Zvečer pa tudi včasih mlečno kašico. Pa še to se mi ponavadi samo zdi, da ni mleka user posted image . Imam pa jaz tudi problem, ker noče nič pit po flaši (ne čaja,ne vode,ne soka-nič) user posted image . Pa si mislim - očitno ne rabi

Le pogumno naprej user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tecka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Dojenje in dodajanje cel problem
28.9.2009 18:47:53   
Lia24
Uglavnm vseeeemmm hvala za pomoč-odgovore. user posted image
Ampak mleka mi je zgleda zmanjkal, tko da mi je petronažna in pediatrinja rekla da pač si nej dam mrzle obkladke da se to dokončno zaključi ker zgleda da je pač vse usahnilo. In res....zgleda da je stres naredil svoje, ampak borimo se naprej....
S flašo smo še zmeri skregani user posted image , še dobr da mu lahko dajem kašice sam tega pa tut ne poje zaenkrat tok da bi se lahko najedel. Flaške mam 2 različne, najbolj mu (nam) laufa nekje 10 po Tommee T. ker ma res mehak cucelj in vsaj tam mal spije. Položaje smo že vse proballi pa je zmeri isti efekt, jok al pa v res najboljšem primeru poje 10.
Mislm da zdej ker se pač ne morva več dojit bo tut on mogoče dojel (upam da kmalu) da je flaška zdej njegova prjatlca in ne več moji baloni user posted image

(odgovor članu pikaro)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Dojenje in dodajanje cel problem
28.9.2009 18:56:53   
dito
Poskusi še cucelj od "mam". Lahko ga uporabiš pri aventovi flaški. Poskusi mu dati drugo mleko. Npr. Hipp, ki je bolj sladko in podobno tvojemu. Tudi moj je star 4 mesece in 4 dni in ga dojim, vendar sem mu začela zvečer dodajat, ker drugače se mi zbuja na 2-3 ure.

(odgovor članu Lia24)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zgodbe malih junakov: Ko tvoj otrok ne mor...
Partner me je odložil pred porodnišnico, prepričan, da bo mene in najinega princa pobral tri dni kasneje. V porodnišnici...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?