|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kaj bi ve naredile?
13.11.2009 8:23:44   
ery
Sem v taki situaciji, da ne vem kaj narediti. Poročena sem 5 mesecev, živiva skupaj 7 let , imava 2 otročka. Živiva pri mojih starših v hiši, zgornji štuk. Mož je ok, se razumemo recimo, če ni kaj po njegovem, je hitro živčen, jezen, itd..

Prejšnji petek se je zgodilo drugič, da je med mojimi starši in možem spet "počilo". Me ni bilo doma, mož je čuval sinka, ko je prišla mami gor in ga odnesla malo k sebi dol. Mož me kliče, če je on duh v tej hiši, da ga nihče ne upošteva.. in je šel dol, strgal sina iz naročja, po vseh sobah iskal hčerko in jih napodil gor.

KO sem prišla domov, so se vsi kregali spet. Ati je možu rekel, da naj gre iz hiše v enem letu, da se tako ne bo obnašal. Je pa res, da je moj ati tudi "pameten", skratka, kar s emož spomne da bi naredil, ati reče, da bosta skupaj..ker mu pač ne pusti, da bi v hiši kaj sam naredil.
No v tem kregu, je mož vpil grozno, ati prav tako.. mož je tudi tako zaloputnil z vratmi, da se je razbila šipa. In potem ati, da v tej hiši ne bo razbijal.
2 leti nazaj, ko je bil tudi kreg, je mož vrgel klubsko mizo na tla v dnevni.. je šlo vse na majhne koščke. In to zato, ekr ga je ati razjezil, ker ni hotel it v spodnji štuk, ker mu je metal naprej kakšen je.

MOž je drugaače brez staršebv, odraščal je v zavodu, moram rečt, d aje priden in delavne, ampak...


Sedaj s ehoče odselt. Ali gre sam ali gremo skupaj. Hoče it po kredit.. privarčevano nimamo NIč. Mami mi je danes zjutraj jokala, zakajk se to pri nas dogaja... Da je včeraj zvečer prišla moja hčerka k njima dol..in jokala, da bo šel oči drugam živet. Seveda ji moj kar govori vse.. Ona pa pravi, da hoče, da vsi tukaj živimo, stara je 4 leta.


Kaj naj?? Ostanem doma, on gre? Gremo vsi? samo potem s ebo tudi meni trgalo srce..staršem pa tudi.. mah ne vem.. sem čist fertik...user posted image

Hvala za vsa vaša mnenja...


_____________________________



Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kaj bi ve naredile?
13.11.2009 8:27:44   
Luni
Draga ery, če imaš rada moža, čimprej na svoje. Po kredit in na svoje, tudi če bo za začetek to le garsonjera! Stari in ta mladi ne grejo skupaj, to je že star pregovor in kakor vidim, tvoja starša tvojega moža ne sprejemata in nima smisla, da vztrajater skupaj. Ti povem, da boste potem, ko boste na svojem, bolj prijatlji! Ery, podpri moža in skupaj z otroci spokajta!

_____________________________



(odgovor članu ery)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kaj bi ve naredile?
13.11.2009 8:40:04   
loncica
Mi tudi živimo v isti hiši, vsak v svojem štuku vendar moram pač povedati, da naju moji starši zijemno spoštujejo in do sedaj ni bilo enega prepira niti enega vdora v zasebnost, ali da bi prišli kar otroka meni nič tebi nič iskat v zgornji štuk. Če bi prišlo do takih situacij kot jih opisuješ ti, bi se sigurno preselili, neglede da to da imam svoje starše izjemno rada mi je pač naša družinska sreča na prvem mestu. Če se ne boste mogli pogovorit in določit določea pravila, se preselite, nujno.

(odgovor članu Luni)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kaj bi ve naredile?
13.11.2009 8:43:23   
zmajaz
Če se mož s starši ne razume, ti pa imaš moža rada, boš "žal" morala podpreti njega, četudi morda pretirava s svojo reakcijo. Če on ne more živeti s tvojimi, boste pač morali iti drugam, magari v najem, ni druge. Starši bodo vedno tvoji starši, vedno jih boš imela rada, ampak zdaj nisi na prvem mestu njihov otrok, ampak na prvem mestu žena in mama, zato ti morajo biti na prvem mestu mož in otroci. Tu sploh ni NOBENE dileme, če mene vprašaš.

(odgovor članu Luni)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kaj bi ve naredile?
13.11.2009 8:43:25   
gita10
Joj kako te razumem jaz sem bila v takem sendviču. Pri nas je bil pa problem, da se nista kregala ampak sta samo meni težila in en drugega šimfala. V obdobju 3 mesecov dokler je to trajalo sem zgubila 15 kg.
Potem sem se pa odločila, da je moje mesto ob možu in smo spakirali. Takrat sem ponovno zadihala.
Še danes se spomnim kako mi je bilo tistio najemniško stanovanje najlepše stanovanje kaj sem jih kdaj videla kljub temu, da je bilo v veliko slabšem stanju kot pa dejansko moje stanovenje.
Sedaj smo si zgradili zase, živimo v istem dvorišču ampak prepirov ni več. Če hoče k nama mora pozvoniti in že s tem simbolično pokaže, da prihaja na obisk in se obnapa kot vsak drugi gost.

Spakiraj kovčke in odidi z možem kamor bo on rekel- tam je tvoje mesto.

(odgovor članu ery)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kaj bi ve naredile?
13.11.2009 8:53:37   
janapan
Če se pač ne razume s starši se pač dajte takoj ko bo mogoče preseliti...za dobro vajine družine. Pa ne z dolgim nososm in ne na grdo. pač pogovorite se. Jaz vem da te imajo tvoji starši radi in ti njih...ampak vsi ste izoblikovane osebnosti in če ne na eni in ne na drugi strani ni dovolj prilagodljivosti je tako. v skupnem gospodinjstvu je treba marsikaj požreti....govorim iz lastnih izkušenj mi smo sosedje z njegovimi starši...in če ne bi imela svoje hiše bi jo že zdavnaj popihala drugam...pa se nekako prilagajamo.



(odgovor članu gita10)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kaj bi ve naredile?
13.11.2009 8:55:56   
ery
Ja sej razmišljam o selitvi, ampak potem pomislim na stroške in otroke in vse to...

Mi je mami poslala zdele mail, da je bila že večkrat napadena od mojega po krivici in da hoče samo dobro... pa da je včeraj pomirila mojo hčerko, ker je jokala, da bomo šli...




_____________________________




(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kaj bi ve naredile?
13.11.2009 8:56:52   
pety78
Kako se pa vidva z možem razumeta?
Mene je zmotilo to, da vzkipi pred otroki. Sina je strgal iz taščinega naročja, hčerko napodil gor.....????user posted image user posted image user posted image
Misliš, da se otroka nista prestrašila?user posted image

Če je to vzrok, da se tako obnaša, nujno vsi skupaj na svoje.

A v sedmih letih je bil to njihov drugi prepir?
Kako se pa drugače razumejo?


_____________________________



(odgovor članu gita10)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kaj bi ve naredile?
13.11.2009 8:57:36   
kajajaka
smo tudi v isti hiše - mi zgoraj, njegovi starši spodaj.

V omenjeni situaciji vidim predvsem napako tvoje mame- šla je v "tuje" stanovanje. Pri nas se to ne dogaja. Če smo zgoraj pridejo starši le izjemoma, pa še takrat potrkajo in spoštujejo našo zasebnost.
Tudi mi ne visimo stalno spodaj. Smo dve družini, ki si pač delimo vhod.
tudi pri nas so že bila trenja, seveda. Ampak potreben je kompromis in spoštovanje zasebnosti.
Tvoja mami je res babica vajinemu otročku, a ga nikakor ne bi smela odnesti brez da vpraša otrokovega očeta.

Vsedite se za mizo in naredite družinski sestanek. Določite meje in pravila obnašanja. Če so starši razumni, se bo dalo naprej živeti pod isto streho.

Če pa so starši prepričani, da imajo le oni vedno prav in izključno pravico nad vsem... je najbolje, da takoj spakirate. Ne glede na kredite in težko situacijo (za začetek poskusite z najemom garsonjerice).

Srečno pa strpno!

(odgovor članu gita10)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kaj bi ve naredile?
13.11.2009 8:58:22   
Anonimen
Huh punce, pa se vam res zdi tako, da mora ona spokati in oditi?
Jaz bi se na tvojem mestu pogovorila z mamo, kaj hudiča hodi po otroke in jih jemlje brez dovoljenja tvojega moža, če jih on pazi. Ker si ne predstavljam, da bi jaz npr. živela v hiši od tašče v ločenem gospodinjstvu, čuvala SVOJE otroke, ona pa bi prišla in mi enega od njih odpeljala k sebi. Valda bi mi počil film...

Kar se pa tiče tvojega moža je pa tako: kako si drzne razbijati, loputati ipd. Čisto razumem tvojega očeta v tej situaciji, ko mu je rekel, da se on tako ne bo obnašal in da naj spakira stvari. Jaz bi mojega sama vrgla čez vrata, če bi začel s takšno agresijo. Že če bi to počel v najinem stanovanju; kaj šele, če bi se tako spozabil nad mojimi starši. Četudi nista naredila prav se to rešuje na drugačen način ne pa z metanjem mizic, loputanjem in razbijanjem. In tudi s kričanjem ne. Mar bi odpeljal otroke brez kričanja in počakal, da ti prideš domov pa bi šla skupaj do tvojih staršev in se poskusila mirno pogovoriti.

Bi se pa na tvojem mestu vprašala: če si to upa početi v njuni hiši, kaj bo šele, ko mu boš v vajinem domu "stopila na žulj" ti? Bo takrat pa reagiral mirno in pohlevno ali boš morala vsake toliko časa kupovati nove servise, okna, vrata, mize? Morda celo zobe? Bog ne daj, da se na ta način spravi na otroke, ko bodo naredili kaj narobe...

(odgovor članu gita10)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kaj bi ve naredile?
13.11.2009 8:58:33   
bučkabb
ti prepiri se bodo samo še stopnjevali, tako da čim prej za sebe pa bo, ker če ne spoštujejo tvojega moža to ni vredo, sicer pa jim ti ne bi smela pustiti, da se kr tak sprehajata po tvojem delu hiše in si vzameta otroke kadar ima paše.

mladi in stari ne gredo skupaj zato se držim načela na svoje in bomo vsi zadovoljni.


(odgovor članu gita10)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kaj bi ve naredile?
13.11.2009 9:02:46   
pety78
IZVIRNO SPOROČILO: T.Z.


Kar se pa tiče tvojega moža je pa tako: kako si drzne razbijati, loputati ipd. Čisto razumem tvojega očeta v tej situaciji, ko mu je rekel, da se on tako ne bo obnašal in da naj spakira stvari. Jaz bi mojega sama vrgla čez vrata, če bi začel s takšno agresijo. Že če bi to počel v najinem stanovanju; kaj šele, če bi se tako spozabil nad mojimi starši. Četudi nista naredila prav se to rešuje na drugačen način ne pa z metanjem mizic, loputanjem in razbijanjem. In tudi s kričanjem ne. Mar bi odpeljal otroke brez kričanja in počakal, da ti prideš domov pa bi šla skupaj do tvojih staršev in se poskusila mirno pogovoriti.

Bi se pa na tvojem mestu vprašala: če si to upa početi v njuni hiši, kaj bo šele, ko mu boš v vajinem domu "stopila na žulj" ti? Bo takrat pa reagiral mirno in pohlevno ali boš morala vsake toliko časa kupovati nove servise, okna, vrata, mize? Morda celo zobe? Bog ne daj, da se na ta način spravi na otroke, ko bodo naredili kaj narobe...


Točno tako!!!


_____________________________



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kaj bi ve naredile?
13.11.2009 9:08:10   
ery
JA je otrok ampak pove kot čuti, tako bi ti tud no sej komaj čakaš, da bi se midva pogreznila v zemljo, škoda da živ ne moreš, potem naj pa tvoj pove kaj ga moti, ne more pa kr delavnico imet al karkol, če ni nobenga prostora, midva sva bla 11 let v stari hiši pa sva jo skoz vzdrževala, belila, brisala, kopal zaradi vode pa še mnogo drugega, pa je moj ati pršu sva komaj dam pršla kaj je za delat na njivi ali travniku, pa smo se lepo razumel en spoštovanje je bil najprej od mene hčerke nato pa še od zeta. KER GA TI NIMAŠ DO NAJU, GA TUDI M. NIMA. ENE STARE STARŠE MATA N. IN ŽI. PA ŠE TO BI RADA DA NAJU BRIŠETA. Z veseljem sva šla v Hoffer in Lidl kupt za N. in Ž., potem pa bum. Tud jest bi lahko pisala ampak mi tastar smo tastar tud ti boš čez 10 let ali 12. te bodo tudi pošiljal tam kamor ti mene pošiljaš že celo življenje.


To mi je mami poslala na mail.


_____________________________




(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kaj bi ve naredile?
13.11.2009 9:10:36   
pety78
IZVIRNO SPOROČILO: ery

JA je otrok ampak pove kot čuti, tako bi ti tud no sej komaj čakaš, da bi se midva pogreznila v zemljo, škoda da živ ne moreš, potem naj pa tvoj pove kaj ga moti, ne more pa kr delavnico imet al karkol, če ni nobenga prostora, midva sva bla 11 let v stari hiši pa sva jo skoz vzdrževala, belila, brisala, kopal zaradi vode pa še mnogo drugega, pa je moj ati pršu sva komaj dam pršla kaj je za delat na njivi ali travniku, pa smo se lepo razumel en spoštovanje je bil najprej od mene hčerke nato pa še od zeta. KER GA TI NIMAŠ DO NAJU, GA TUDI M. NIMA. ENE STARE STARŠE MATA N. IN ŽI. PA ŠE TO BI RADA DA NAJU BRIŠETA. Z veseljem sva šla v Hoffer in Lidl kupt za N. in Ž., potem pa bum. Tud jest bi lahko pisala ampak mi tastar smo tastar tud ti boš čez 10 let ali 12. te bodo tudi pošiljal tam kamor ti mene pošiljaš že celo življenje.


To mi je mami poslala na mail.



Hja, očitno se vi vsi ne razumete. Zavoljo vajinih otrok se odselita in vzdržujte lepe odnose in ne prikrajšajta otrok za babico in dedeka.

Če se da, sporazumno na svoje.


_____________________________



(odgovor članu ery)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kaj bi ve naredile?
13.11.2009 9:12:39   
bskrle
Pojdite na svoje, mož se težko obvlada v stresni situaciji in bi bilo fino, če bi se znal malo skulirati zaradi vseh vas, samo tu pomaga le kaka  vedenjska terapija.

_____________________________

Mama štirih deklic in 5ra

(odgovor članu ery)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Kaj bi ve naredile?
13.11.2009 9:12:49   
miapia
Vse si napisala malo zmedeno, no, moj povzetek in moje razmišljanje:
Po tvojem opisu je težava tako na strani tvojega moža kot očeta. Dejstvo, da se razjezi, če ni zgolj po njegovo, kaže na osebnostno težavo. Ne vem, kakšen je tvoj oče, mogoče tudi hitro vzikpljiv, ampak očitno imata težave oba.
Nekako ne verjamem, da je tvoja mama kar prišla in brez besed vzela otroka. Ali pač. Če je, seveda ni prav, da ni nič rekla možu. Je pa res, da če živiš v eni hiši, da je veliko stvari samo po sebi umevnih.
Razbijanje materialnih stvari nikoli ne pomeni nič dobrega in potrebno je veliko samodiscipline in avtogenega treninga, da se to ne dogaja več. Naj gre na sprehod, na zrak, pa najde naj vzrok, zakaj ga vse tako jezi.
Na vrat na nos nekaj storiti ni nikoli dobra in pretehtana rešitev. Preselite se lahko itak še lahko kadarkoli. Vedeti moraš, da je selitev tako psihični in fizični napor. Verjemi, sem se selila že trikrat v 7 letih.
Ni mi všeč vmešavanje hčerke v vaše spore, sploh oče bi moral biti toliko pri pameti, da ji ne razlaga vsepovprek o dogajanju in bog ne daj še kaj slabega o starih starših. Sem prepričana, da sta oba najboljša za svojo vnukinjo. Ti in tvoja mama samo trpita in sta nekje vmse.

Zaključek: tvoj mož ima neko težavo/težave, ki jih bo prej ali slej moral rešiti, če bo želel obdržati dom in svojo družino. Na drugi strani je tvoj oče, ki je tudi tak, kakršen pač je in se bo tudi on moral potruditi, da boste lepo shajali skupaj. Skupno življenje in bivanje pa vedno zahteva toleranco, odpovedovanje, razumevanje, pomoč in še marsikaj. Zato se globoko pogovorite, zjokajte, in najdite srž problema, ki je privedel do tega stanja. Jaz pa bi se pred tem pogovorila z možem. In čimmanj vmešavajta otroka v to.

Pa srečno!user posted image

_____________________________

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu gita10)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Kaj bi ve naredile?
13.11.2009 9:19:54   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: ery

JA je otrok ampak pove kot čuti, tako bi ti tud no sej komaj čakaš, da bi se midva pogreznila v zemljo, škoda da živ ne moreš, potem naj pa tvoj pove kaj ga moti, ne more pa kr delavnico imet al karkol, če ni nobenga prostora, midva sva bla 11 let v stari hiši pa sva jo skoz vzdrževala, belila, brisala, kopal zaradi vode pa še mnogo drugega, pa je moj ati pršu sva komaj dam pršla kaj je za delat na njivi ali travniku, pa smo se lepo razumel en spoštovanje je bil najprej od mene hčerke nato pa še od zeta. KER GA TI NIMAŠ DO NAJU, GA TUDI M. NIMA. ENE STARE STARŠE MATA N. IN ŽI. PA ŠE TO BI RADA DA NAJU BRIŠETA. Z veseljem sva šla v Hoffer in Lidl kupt za N. in Ž., potem pa bum. Tud jest bi lahko pisala ampak mi tastar smo tastar tud ti boš čez 10 let ali 12. te bodo tudi pošiljal tam kamor ti mene pošiljaš že celo življenje.


To mi je mami poslala na mail.



uBOGI tvoji starši, res. Pod streho si jim pripeljala fajn agresivca. Ko se boste odselili, si na vrsti ti....se popišem pod TZ.
Kaj pa je narobe, če babi pride izkat vnučka? ziher ni prišla zato, da bi tvojega jezila, ampak da bi ga razbremenila in seveda vnučka pocartala.

Živimo s tastom (on je spodaj) in če ne pride pupa po dveh urah k njemu, jo pride iskat...kaj dela njegova punčka.
Ma ni mi lepšega, kot opazovat dedka in vnukinjo, kako se imata rada in tega jima nikoli ne bi vzela.

(odgovor članu ery)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Kaj bi ve naredile?
13.11.2009 9:20:04   
cinci
jst bi šla z mojim na svoje!!!v tvojem primeru...

_____________________________

Zvezdica Neja 3.11.04
Sonček Andraž 19.12.05

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Kaj bi ve naredile?
13.11.2009 9:21:15   
ribica.
mislim da se vsi takšni družinski problemi dogajajo ker se ne ve kdo je gazda. Podobno kot v tropu živali. Tam se ve kdo je glavni, skupina ima enega vodjo in vse se na nek naćin pokoravajo. Ker pa ljudje nismo živali, pač želimo imet glavno besedo na svojem kupu gnoja. Problem nastane kadar si ta kup gnoja delimo še z nekom. Če tisti drugi, ali pa mi sami, ni dokaj pohlevne sorte, so problemi neizogibni. Pa naj gre za razbijanje stvari, ali pa za nezadovoljstvo vsaj pri določenih stvareh. Prosim ne jezite se zaradi primera, ki sem ga navedla,ampak zdel se mi je primeren.
Iz istih razlogov sem se tudi sama odselila od svojih staršev. Imam jih nadvse rada, pa vendar želim toliko stvari delati po svoje in jih imeti urejene točno tako kot paše meni, brez da moram kogar koli prosit za zeleno luč. Predvsem pa brez da se mi mešajo v vzgojo mojih otrok.
IN da, raje živim nekje kjer mogoče ni tako lepo in veliko, samo da sem na svojem in imam ljubi mir. Enako bi predlagala tudi tebi. Močno dvomim da se bodo pri vas stvari ohladile. Če pa že, bo to tempirana bomba. Ker ljudje smo ljudje, in slej ko prej spet ven udari. Vso srečo!

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Kaj bi ve naredile?
13.11.2009 9:21:26   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ery

JA je otrok ampak pove kot čuti, tako bi ti tud no sej komaj čakaš, da bi se midva pogreznila v zemljo, škoda da živ ne moreš, potem naj pa tvoj pove kaj ga moti, ne more pa kr delavnico imet al karkol, če ni nobenga prostora, midva sva bla 11 let v stari hiši pa sva jo skoz vzdrževala, belila, brisala, kopal zaradi vode pa še mnogo drugega, pa je moj ati pršu sva komaj dam pršla kaj je za delat na njivi ali travniku, pa smo se lepo razumel en spoštovanje je bil najprej od mene hčerke nato pa še od zeta. KER GA TI NIMAŠ DO NAJU, GA TUDI M. NIMA. ENE STARE STARŠE MATA N. IN ŽI. PA ŠE TO BI RADA DA NAJU BRIŠETA. Z veseljem sva šla v Hoffer in Lidl kupt za N. in Ž., potem pa bum. Tud jest bi lahko pisala ampak mi tastar smo tastar tud ti boš čez 10 let ali 12. te bodo tudi pošiljal tam kamor ti mene pošiljaš že celo življenje.


To mi je mami poslala na mail.



No tole pove tud marsikaj. Zgleda da tvoji starši čutijo, da jih ne spoštujeta ne ti ne tvoj mož. In mislim, da je tukaj veliko več nerazčiščenih zadev, kot si ti napisala in v bistvu sploh ne vem zakaj sta si v prvi vrsti uredila življenje pod isto streho.

(odgovor članu ery)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Kaj bi ve naredile?
13.11.2009 9:24:33   
pety78
Ma ni mi lepšega, kot opazovat dedka in vnukinjo, kako se imata rada in tega jima nikoli ne bi vzela.


Jaz bi mojim staršem zelo zamerila, če mi tega ne bi dovolili. Moj dedek je bil zame na prvem mestu v mojem življenju. Prejšnji mesec so minila 3 leta, odkar ga ni....evo, že imam solzne oči...
Sploh ne dojamem. Moje otroštvo z njim in babico je bilo čudovito in veliko lepih spominov je ostalo. Ta mesec je minilo eno leto, odkar tudi babice več ni....pa spet jokam...
Kljub temu pa nisem nič manj rada imela staršev. In prav srečna sem, ko vidim, kako moja dva otroka obožujeta dedka in babico. Predvsem dedka, ki je itak car! In ful me je strah, da bi se tastu kaj zgodilo, ker ne vem, kako bi potolažila otroka in bi mi bilo težko, da sta prikrajšana za nekaj zelo dragocenega v njunem življenju.

Dajte se odrasli malo zamislit, komu delate škodo in malo manj samo nase mislit!!!


_____________________________



(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Kaj bi ve naredile?
13.11.2009 9:26:15   
resnično srečna
ne...težava je samo v tvojih starših se mi zdi...kupita za otroke in potem naprej mečeta...

pa sej nista vajina lastnika...in tvoja mama se ne zaveda, da so se časi spremenili...vi2 gotovo hodita v službo...otroci so vajini...žal so časi taki, da so stanovanja draga...ampak jaz si raje nič ne privoščim in dam celo plačo za najem ali kredit...samo da imamo v naši ožji družini mir...

razumem pa tvojega moža...saj ga noben ne upošteva...kako mu ne bi film počil...in to da so otroci malo gor malo dol in je babica tista h kateri hodijo po potuho...

ej...pojdite v najem...ali nakup...samo doma ne ostanite...

_____________________________

She
May be the face I can't forget.
A trace of pleasure or regret
May be my treasure or the price I have to pay.
She may be the song that summer sings.
May be the chill that autumn brings.
May be a hundred different things
Within the measur

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Kaj bi ve naredile?
13.11.2009 9:28:54   
Arwenko
Pomoje je tu ravno vsaka stran pol prispevala zraven. Tudi starši niso ravno od muh, mislim da tudi starši ne spoštujejo zasebnosti mlade družine, mlada družina pa ne spoštuje staršev. Vsekakor reakcija tvojega možna ni bila primerna, ga pa v osnovi razumem in verjetno bi (z izjemo tistega razbijanja vrat in klubske mizice) reagirala popolnoma enako.

Moje mnenje je, odselite se, čimprej, bo za vse bolje, tako za starše, kot za družino in potem oblikujte postopoma nazaj odnose s starimi starši, tako da vnuki ne bodo prikrajšani.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Kaj bi ve naredile?
13.11.2009 9:30:46   
kristinaj
ne poznam detajlov ampak samo kar si napisala.... za prepir ni kriv mož ampak tvoja mama, ker nima pravice vdirati v vaše stanovanje in jemati otrok. čeprav ste v isti hiši se enota zase. če bi potrebovali varstvo bi jo vprašali.
če mož tam živi, mislim, da ima pravico da tudi sam kaj postori v vašem stanovanju.

to je kar se tega prepira tiče na splošno pa sem vedno govorila proč od mojih, proč od njegovih ravno toliko, da se morajo preobuti če hočejo k tebi na obisk....

jaz bi se v vašem primeru pogovorila z možem, ki mu verjamem, da pri takih "ta starih"trpi, ker so vedno pod nogami, in bi se skupaj odločila za primerno rešitev, ki je v tem primeru selitev na svoje....

_____________________________

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu ery)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Kaj bi ve naredile?
13.11.2009 9:34:27   
**Tinkara78**
Pri nas je pač tako, da jaz niti slučajno ne bi nastopila do tasta in tašče na tak način in moj obratno. Vedno ko kateremu kaj ne paše se pomeniva med sabo in potem gre vedno vsak k svojim v napad in uredi zadeve (ampak do sedaj so to bile res malenkosti).

Da bi pa se kdo tako obnašal do mojih staršev na njihovem!? Pomoje je najprej potreben pogovor z možem glede agresivnosti, napihovanja otroka in potem še pogovor s starši glede zasebnosti. Karte dajte na mizo.

Če pa ne bo rešitve pa je na tebi, da ostaneš tu ali pa greš z možem. Mislim, da bosta morala malo delati tudi na svojem odnosu.

Sem zdaj brala malo za nazaj. Bistvo naših odnosov je, da se spoštujemo in zaradi tega spoštovanja je odnos tako dober.


< Sporočilo je popravil **Tinkara78** -- 13.11.2009 9:42:46 >

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?