|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Spanje!!!
29.11.2009 13:03:57   
inja2
Vem, da je tema že miljonkrat obdelana ampak jaz res ne vidim več rešitve in mogoče mi lahko katera pomaga.

Imam eno leto staro hčerko, ki ne spi. Čez dan spi, če imamo srečo 3x20 minut in, da zaspi traja uro ali tudi več. tudi, če jo uspavam na rokah, ko se postelje samo dotakne je takoj pokonci.
Zvečer gre spat okoli 20, čist fertik, spije mleko in že med tem spi, ko pa jo želim odložiti je takoj pokonci, ne pomaga tudi, če jo mam pri sebi da trdno zaspi in jo potem odložim.
Ko nam po dolgih mukah(1-2  ura) rata zaspat spi max30 minut in potem smo spet na začetku.
Na rkoah zaspi, ko ubita ko jo doložiš je konec.
Že večkrat smo jo poskušali navaditi, da sama zaspi vendar neuspešno.  To uspavanje isto traja 1-2 ure, in potem zaspi sama ampak po pol ure je spet pokonc.

Probal smo tudi že s spanjem pri nama, pa nič bolje. Celo noč se zbuja in dviguje.

Jaz res ne vem več kaj naredit? Kar meša se mi že user posted image

24 ur na dan jo mam skoz okol sebe, sej ne da mi je problem, sam tud jaz se rabim malo spočit...


A ima mogoča katera še kakšen predlog?

inja
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Spanje!!!
29.11.2009 13:09:50   
K_a_t_i
Za čez dan nimam (mogoče ne rabi spanja - ni mi pa jasno zakaj bi leto dni star otrok spal trikrat na dan user posted image - poskusi tako kot v vrtcu jo dat spat okrog 12h), zvečer pa jo daj v posteljico in jo pusti, da zaspi. Zdej me bojo napadle in popljuvale, ampak pri nas je samo to palilo. Ko je dojel, da za vsak njegov vzdih ne bomo pritekli (ločiti je treba izsiljevanje in če te res potrebuje), je zaspal sam. Ko je znal to, je znal nazaj zaspati tudi, če se je zbudil sredi noči.
Bo pa verjetno zgledalo tako, da bosta na začetku jokali vsaka v svoji sobi... Srečno!

< Sporočilo je popravil K_a_t_i -- 29.11.2009 13:10:51 >


_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu inja2)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Spanje!!!
29.11.2009 13:48:39   
inja2
Ojla

tud če jo dam spat, samo okol 12 mi ne spi dalj kot tok časa, je pa čist fertik že ob 9 zjutri, verjetno zato ker ponoči ne spi...

K_a_t_i, zvečer jo pa zdej že en teden puščamo tko kot si rekla pa nič ne pomaga. Kok časa je pa pri vas trajalo da je obupal?


(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Spanje!!!
29.11.2009 14:30:59   
K_a_t_i
IZVIRNO SPOROČILO: inja2

Ojla

tud če jo dam spat, samo okol 12 mi ne spi dalj kot tok časa, je pa čist fertik že ob 9 zjutri, verjetno zato ker ponoči ne spi...

K_a_t_i, zvečer jo pa zdej že en teden puščamo tko kot si rekla pa nič ne pomaga. Kok časa je pa pri vas trajalo da je obupal?



Pri nas je blo hitro (prej kot 1 teden sigurno) -> samo smo bili dosledni. In tudi po 1 uri sitnarjenja nismo šli nazaj. Ker čim enkrat greš, ve, da bo z dodatnim jokom dosegel svoje. Saj še zdaj potrebuje kako urco, da zaspi, samo zdaj namesto da joka (ma to sploh ni bil jok!), on poje in se pogovarja user posted image . Smo vsi zadovoljni.
Pa naš tamal nujno potrebuje rutino - že če mu obrnem pravljico in risanko ne bo ok... Tko da - vsak večer od kopanja dalje strogo enako.


< Sporočilo je popravil K_a_t_i -- 29.11.2009 14:32:18 >


_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu inja2)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Spanje!!!
29.11.2009 19:40:05   
Splišni
IZVIRNO SPOROČILO: K_a_t_i
zvečer pa jo daj v posteljico in jo pusti, da zaspi. Zdej me bojo napadle in popljuvale, ampak pri nas je samo to palilo. Ko je dojel, da za vsak njegov vzdih ne bomo pritekli (ločiti je treba izsiljevanje in če te res potrebuje), je zaspal sam. Ko je znal to, je znal nazaj zaspati tudi, če se je zbudil sredi noči.
Bo pa verjetno zgledalo tako, da bosta na začetku jokali vsaka v svoji sobi... Srečno!


Jaz te ne bom, ker vem, da pri enih drugače kot tako pač ne gre. Pri nas je bilo točno tako.

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
29.11.2009 20:12:49   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Splišni)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Spanje!!!
29.11.2009 21:01:43   
inja2
Sej jaz tudi hodim na par minut noter, jo poležem, rečem lahko noč in grem.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Spanje!!!
29.11.2009 21:04:22   
frutka_
Možno je dvoje:
ali je tako utrujena, da se na zna sama umirit
je pač otrok, ki ne potrebuje veliko spanja.
Če je prvo pol je rutina s spanjem obvezna. Kopanje, cartanje, flaška, lučka za spanje in lahko noč.
Če je drugo pol pač ne bo spala. Mogoče bo boljše, ko bo šla v vrtec. Tam se zrutinirajo.

(odgovor članu inja2)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Spanje!!!
30.11.2009 7:26:01   
inja2
frutka odkar je v vrtcu je še slabše, pa še vzgojiteljice ma take, da se ne znata glih dobro organizirat. Upam, da se bosta počasi ulavfale.

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Spanje!!!
30.11.2009 10:06:18   
matic0105
Kaj pa če bi poskusla s kako pravljico - položi jo v posteljo in zavrti pravljico/glasbo/glasbeno lučko. Našega smo tko navadli, da ko sliši glasbeno zvezdico z lučko, kar obmiruje in zaspi. Včasih se zbudi okol 5.30 zjutraj, prižgem zvezdico, mal gleda in spet zasmrči nazaj.
Ali pa jo daj direkt v njeno posteljico in ko bo vstala, spet položi (in tko v nedogled verjetno), mal pobožaj... naš je kar hitro dojel, kaj to pomeni in ni bilo problema. Pa je grooooooooooooozno trmast, a je šlo.

(odgovor članu inja2)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Spanje!!!
30.11.2009 10:33:43   
mate0ja
Prijateljica je imela s svojim malčkom podobne probleme. Večkratno spanje čez dan po nekaj minutk in nemirna moč. Je bla čist zmozgana. Mali se je zbujal ob 5:30-6:00 in ob devetih že spet spal. Otrok ni bil ne spočit ne buden. Naspal se je ravno toliko, da je naslednje 3-4 ure lahko funkcioniral. Potem je pa kolegica jutranje spanje ob 9:00 začela premikati za pol ure naprej. Tako je po treh neh čez dan zaspal samo še dvakrat in po 10 dneh samo še po kosilu okrog 12-12:30. Tako zdaj dete po kosilu spi 1,5-3 ure, zvečer gre spat ob 19:30 in se ponoči zbudi mogoče 1-2 krat in takoj zaspi nazaj. Je pa mamica tega otroka rekla, da je tud bolj strogu rutino uvedla. Prej jo namreč niso imeli. Zdej pa je pred opoldanskim počitkom kosilo, preoblačenje, nato malo čaja in potem po parih minutah zaspi, zvečer pa pravtako umivanje, oblačenje pižamice, malo mleka, pravljica ali pesmica in spanje.


Midve sva sicer obe slabi mami, ker otroke uspavava v naročju user posted image user posted image user posted image . Do tega sva včeraj prišli, ker sva dobili odziv, da joj to pa ni dobro. "Boš vidla, boš mela težave kasneje, " mi je pred parimi dnevi zagrozial znanka. Ampak meni je to nekaj najlepših minutk v mojem življenju. Čas rezerviran samo zame in mojega sončka. Nihče se ne vtika v tistih nekaj minut. V spalnici imamo "uspavalni fotelj" kamor se usedeva, moja delklica s ezvije v bubico, povem pravljico, odkrat govori še mal zraven pokomentira user posted image user posted image in po nekaj minutah zadovoljno utone v spanec. Potem jo odložim. Kot pravim, najlepši trenutki.

< Sporočilo je popravil mate0ja -- 30.11.2009 10:34:12 >


_____________________________

Če bi rad bil srečen, BODI!!

(odgovor članu matic0105)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Spanje!!!
30.11.2009 21:43:04   
frutka_
Aha, že hodi  v vrtec. Sama otroka najboljše poznaš ampak meni je počitek enako pomemben kot hrana recimo. Če nima dovolj enega ali drugega je kriza. Jaz bi uvedla rutino. Oziroma jo že imam.user posted image
  • pred počitkom ena mirna aktivnost
  • preoblačenje v pižamico oz. v oblačila za spanje
  • spuščanje rolet
  • pesmica, pravljica, flaška
  • lučka in bye-bye

(odgovor članu inja2)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?