|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kakanje
6.12.2009 23:00:27   
tropical
Moj 2,5 letnik že tri dni ni še kakat. Gledam, da ne dajem hrane, ki ne zapira in čokolade. Zdaj ne vem več kaj naj mu dam, da bi odvajal blato. Fant spije zelo veliko čaja. Dajem mu tudi kivi, slive, ampak jutri bo četrti dan. Skozi joče da ga boli trebušček. Zdaj ne vem ali je to tudi strah ker je 1x prejšnji teden v nedeljo kakal prvič na kahlico.
Prosila bi za vaša mnejnja in pomoč


Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kakanje
6.12.2009 23:22:17   
smejčica

Daju mu suhe slive za jest ali mu skuhaj kompot iz njih. Res pomaga.
Če je moja kdaj zaprta, jih skuham in se v eni uri pokaka.user posted image

(odgovor članu tropical)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kakanje
6.12.2009 23:58:55   
Najki
meni je pomagalo laneno seme, velika zlica v jogurtu, izpade kot kosmici. nekateri pravijo da topel donat, kaksen liter.

(odgovor članu smejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kakanje
7.12.2009 0:12:06   
mateyka
sveže ali odtaljene zmrznjene (ne suhe!) borovnice mu zmiksaj v frape z jogurtom (lahko malo banane, da bo bolj sladko). naša je po tem vedno kakala najkasneje čez 12 ur, ponavadi v 4h urah od zaužitja.

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kakanje
7.12.2009 0:26:18   
Najki
ooo ja pozabila na to.... borovnice nasega pozenejo v drisko v priblizno pol dneva (po nekaj nesrecah zelo pazim, kdaj in koliko jih dobi he he), lahko pa dodas se grozdje za dobro mero, to tudi precej pozene... jogurt pa vsaj meni pomaga pri crvickih. najbolje, da naredis en tak muesli z jogurtom, borovnickami, grozdjem, slivami in lanenim semenom user posted image .

tudi domaci jabolcni sok dela cudeze, recimo pol litra naj ga spije.

joj mali se mi prav smili user posted image .


povej, kaj je uspelo, prav?

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kakanje
7.12.2009 8:37:58   
**Tinkara78**
IZVIRNO SPOROČILO: tropical

Moj 2,5 letnik že tri dni ni še kakat. Gledam, da ne dajem hrane, ki ne zapira in čokolade. Zdaj ne vem več kaj naj mu dam, da bi odvajal blato. Fant spije zelo veliko čaja. Dajem mu tudi kivi, slive, ampak jutri bo četrti dan. Skozi joče da ga boli trebušček. Zdaj ne vem ali je to tudi strah ker je 1x prejšnji teden v nedeljo kakal prvič na kahlico.
Prosila bi za vaša mnejnja in pomoč



Donat malo pogrej in naj spije. Pri nas je zadosti en deci, ampak ti mu daj malo več. Bi pa bilo najboljše, da kaka v sedečem položaju, ker ko se naredi bunka jo je zelo težko ven spravit.

Poznam take situacije. Ker ko našo boli  trebušček je že kriza. Je bila zdaj na počitnicah pri babici in je prvič kakala brez problema tam. Aleluja!!!

(odgovor članu tropical)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kakanje
7.12.2009 9:35:24   
tropical
Poskusila sem mu dati že vse našteto, tako, da od tega nič ne pomaga. Danes bom poskusila še dat mu glicerinske svečke, kot mi je svetovala v lekarni. 
A vam so pomagale te svečkeuser posted image
Pa še to me zanima ali obstaja kakšen sirup za mehčanje blata. Nekje sem to zasledila, ampak ne vem če to drži.user posted image


No jogurt z žitaricami in lanenim semenom mu nisem še dala, ampak bom poskusila v prihodnje. Ker danes je že 4. dan in otrok je pravi božček že, sem se odločila da grem pol na svečke.


Najlepša vam hvala za vso vašo pomoč.


< Sporočilo je popravil tropical -- 7.12.2009 9:37:40 >

(odgovor članu **Tinkara78**)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kakanje
7.12.2009 10:32:49   
naja78
tropical

svečke spucajo so od spodaj.kupi sirup LACTECON.pomaga in gre lepo kakat.ti pa povem,da je to ziher od tega ker ima verjetno prehod na kahlico,pri nas je isto,zato smo pustili za kakt pleničko.drugač je suh ponoči in podnevi že skoraj leto dni.meni je P svetovala,da naj mu pustim še pleničko za kakt,boljš to,kot pa imeti težave z odvajanjem.
poskusi vse našteto in obvezno sirup lactekon.ful pomaga,pa kar 2x mu ga daj na dan.lepo normalno kaka,nič ga ne zvija,črevo se pa nanj ne navadi.
jaz svečke ne bi uporabila,le v skrajni sili.

in naj kaka tam kjer mu paše in kamor paše.

(odgovor članu tropical)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kakanje
7.12.2009 11:52:20   
ledenaa
daj mu pleničko

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kakanje
7.12.2009 14:00:48   
tropical
naja78 hvala!
Po štirih urah je končno kakal, klicala sem tudi njegovo zdravnico in mi je svetovala naj dam dve svečki, ampak  revček tolk ga je zvivalalo, da meni je bilo zelo zelo hudo. Zdaj si bom raje kupla tale sirup, ker po teh svečkah se mi zdi da so samo krči v trebuhu.
Zdaj je končno zaspal.
Ja zdaj imamo privajanje na kahlico, ampak samo 1x je kakal vanjo, pol še enkrat v pleničko zdaj pa kot da bi se bal ni htel kakat ne v pleničko ne v kahlico.
TAako da po moje je tud gotovo to da se je ustrašil, ker je trdo kakal in zdaj se je ponovno bal da ga bo nazaj bolelo.
Pleničko je imel skozi gor, sam ko ga je napenjalo jo je snel sam dol. Ne vem ali se je bal ali kaj.
Tako da kar danes bom šla v lekarno po ta sirup, ker če bo še tako naprej ne vem kaj bom naredila.


Hvala

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kakanje
7.12.2009 15:44:49   
barbi007
pri nas je samo to pomagalo
IZVIRNO SPOROČILO: ledenaa

daj mu pleničko


(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kakanje
7.12.2009 18:39:39   
bskrle
a sta trebušček kaj masirala?

_____________________________

Mama štirih deklic in 5ra

(odgovor članu barbi007)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kakanje
7.12.2009 18:42:28   
tropical
IZVIRNO SPOROČILO: bskrle

a sta trebušček kaj masirala?


Ja eno olje imam za trebušček masirat (iz naravnega brina) KO je bil zelo majhen mu je pomagalo.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kakanje
7.12.2009 20:34:21   
naja78
kupi sirup in pleničko gor.res,ne hiti.ziher ima v svoji glavici zmedo: kahlica,plenička,drek,...
no naš se dreka malo boji,oz ne boji,se mu gravža,zato hoče pleničko.baje jim klikne tam okol 4 let.mah jest se nič ne sekiram.glavno da kaka.ti pa kupi in mu kar daj sirup,če je doma,je boljš,ne pošiljaj ga kak dan dva v vrtec,da se mu izpostavi spet ritem.in kar nekaj časa mu dajaj sirup.redči blato ,ne napenja,ne zvija.mogoče bo malo prdkal.pa sporoči.

(odgovor članu tropical)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kakanje
8.12.2009 9:56:21   
Bojana 29
Tudi mi smo imeli grozne težave s privajanjem na kahlico (glede kakanja). Ko je prvič kakala na kahlico je še kar šlo, drugič pa je po nekajdnevnem zaprtju (tako kot pri tvojem fantku) pokakala zelo trd kakec (prava bunka, na kateri je bila še sled krvi). Od takrat dalje za kahlico ni hotela niti slišati - več kot pol leta po tem dogodku je še kakala v pleničko, skoraj dva meseca pa je trajalo, da se ji je prebava uredila (če ni kakala tri dni sem uporabila glicerinsko svečko). Tisto mučno kakanje jo je tako prestrašilo, da je bilo potrebno kar nekaj časa, da se ji je prebava uredila tako kot pred tem dogodkom. Tvojega fantka nikar ne sili kakati v kahlico - s tem boš naredila več slabega kot dobrega. Naj se sam odloči kdaj bo šel na kahlico. Mi smo naši obljubili, da prvič ko bo sama rekla "želim kakati v kahlico" in tudi kakala v kahlico, dobi igračko po izbiri. Pa še to - nikoli ne smeš reči kaj takega, da bi sinek mislil, da je kakanje v pleničko kaj grdega ali slabega (npr. tako si že velik, pa še vedno kakaš v pleničko). 

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   [Brisano sporočilo]
8.12.2009 10:29:43   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Bojana 29)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Kakanje
8.12.2009 15:15:05   
nananaja
Zanimivo, Kako so si malčki  različni. Naša pa je tudi večkrat težko kakala, a nikoli po par dni, pa ji je bila kahlica v olajšanje. Je prišla (stara okoli leta še s plenico) k enenu od domačih odraslih in se napenjala, če smo ji rekli, če gre kakat, se je močno razveselila. Na kahli se je ponavadi malo nagnila naprej in se močno potrudila. Ima pa tudi sedaj vćasih težave, da ene trikrat gre kakat, preden se končno pokaka, vendar ni nikoli na kahlici več kot 3 minute, ponavadi večkat proba. Ji pa velikokrat pomaga sveže jabolko, ki ga z veseljem je v krhlih.
Nečah pa vedno, ko so poskusili, da bi ga dali kakat, če se je napenjal, je potem še pol ure kasneje zadrževal - drugače pa z lahkoto kaka.

Otroku se na koncu naredi čep iz trdega blata, ki boli, zato ga zadržuje. Mehčanje blata s sirupom, hrano... omehča ostalo blato, čepa pa mogoče ne. Svečke pa ponavadi prav ta čep. Zato je po treh dneh včasih treba dat svečko, naprej pa redno dajati hrano za mehčanje blata. Če daješ sirup, ga tud po par mesecev daješ, takojšnega učinka pa po moje nima.

Je pa menda tako, da zravnano sedenje pri odvajanju blata ni najboljše. Tudi za odrasle s temi težavami sedenje na školjki ni super. Pomaga (meni), če počepneš pritisneš kolena narazen in k ramenomter globoko dihaš. Nogice lahko pokrčiš otroku, ki želi kakat, in mu jih potisneš k telesu na previjalni, le to, da bo globoko dihal, ga je malo težje prepričat. Pa ne mislit, da se hecam in vas hočem obsojat, mogoče bo pa kakemu malčku pomagalo.

Za čokolado pa moja svakinja (medicinska sestra) pravi, da sploh ne zapira, in ni glavni razlog za zaprtje. Ne morem potrditi in ne ovreči.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   [Brisano sporočilo]
8.12.2009 16:14:10   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu nananaja)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Mesec rojstva lahko vpliva na poklic tvoje...
Si vedela, da mesec rojstva, v katerem je rojen tvoj otrok, lahko vpliva na njegov poklic?
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?