|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Sedežna - usnje ali mikrotkanina
23.3.2010 14:12:24   
tajš@
Pozdravljene,

odločamo se za nakup nove sedežne garniture.
Obstoječo smo kupili pred 4 leti iz umetnega usnja in si danes pravim: "Nikoli več umetnega usnja!" Sedežna cela poka in se lušči.
Zato smo sedaj gledali sedežne v pravem usnju, še bolj pa me mika sedežna v mikrotkanini, vendar se bojim, ker imam tri otroke, ki besede čistoča ne razumejo najbolje (pa konec koncev - saj so še otroci!)
Kakšne imaste izkušnje z mikrotkanino (žal nam pašejo ravno svetle barve)?
Ne bi rada še enkrat zgrešila v nakupu.
Hvala in lep sončen dan vam želim!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Sedežna - usnje ali mikrotkanina
23.3.2010 14:14:21   
ALWAYS LARA
jaz imam kavč v mikrotkanini in je super. če se kej popacka samo z mokro cunjo obrišeš pa je. sicer imam temno sivega, belega ki mi je sicer najbolj všeč si ne upam imet. je pa moj tudi tak, da se mu oblačila slečejo in jih lahko vržem v pralni stroj. super je. kupila v lesnini na brdu

(odgovor članu tajš@)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Sedežna - usnje ali mikrotkanina
23.3.2010 14:16:27   
pety78
Mi imamo usnjeno, je velikokrat precej umazana, ampak ne kompliciramo, da se ne sme jest v dnevni, ....  Ker tudi sama rada kaj prigriznem pred tv. Skratka, za vzdrževanje je res enostavna.
Pri prijateljih imajo nekaj mesecev staro sedežno in bog ne daj, da gre kdo na njo z umazanimi rokami, ali še huje, s kako hrano. Aja, ni usnjena. Ne vem pa točno, kateri material je.



_____________________________



(odgovor članu tajš@)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
23.3.2010 17:10:32   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu pety78)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Sedežna - usnje ali mikrotkanina
23.3.2010 17:16:12   
Shilou
Pozdrav. Midva imava usnjeno- svetlo usnje. Nikoli več, ker se dobesedno vse na njej vidi. Res je, da jo hitro in enostavno ščistiš, ampak vsaki dan,...

Drugače starša imata temno usnje-super.

Midva sva se odločila, da ko bova kupovala novo, obvezno temno in pa usnjeno seveda.

Mislim, da je usnje dosti lažje ščistit kot pa blago.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Sedežna - usnje ali mikrotkanina
23.3.2010 17:32:52   
sazi
Mi imamo 2 majhna otroka in kavč v mikrotkanini svetle bež barve - pa je super. Res, da ne jemo na kavču in v bližini, ampak če se kaj umaže, samo pobrišeš in je.

(odgovor članu Shilou)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Sedežna - usnje ali mikrotkanina
23.3.2010 20:27:33   
Ribi Bibi
Mi imamo zaenkrat enega otroka, kavč iz mikrotkanine in je super! Bil je že pobruhan, od čokolade (ker babica na obiskih vedno vse podrobiuser posted image ), precej je revež že dal skozi in se vse enostavno pobriše. Pri bruhcih je bilo treba parkrat s čisto mokro krpo čez, da se je odstranil tudi vonj, sicer pa samo mal podrgneš in gre vse ven. Midva sva zadovoljna user posted image .

_____________________________

- www.mojasobica.si -

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Sedežna - usnje ali mikrotkanina
23.3.2010 20:41:56   
cmokec
Mi imamo mikrotkanino, pa mi ni všeč. Po 9 letih je na izpostavljeni svetlobi pod oknom že obšlesala (je temno modra). Vsak teden jo sesamo, ker se prahu ne da kar obrisat, ker se umazanija svaljka. Madeže se sicer da obrisati, samo po 9 letih je mal flekasta.

Usnjena je super, samo je hladna za sedet. Poleti, ko je vroče, se pa na usnjeno kar nalimaš. Je pa super, ker prah in madeže enostavno obrišeš z vlažno krpo.

Nisem dovolj pametna.

_____________________________

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu Ribi Bibi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Sedežna - usnje ali mikrotkanina
23.3.2010 20:47:37   
Shilou
cmokec Midva z user posted image sva rešila problem hladno-lepljivo, da imava na površini kjer se sedi termoflis. Res je, da sam z vlažno krpo obrišeš površino. Jaz sicer vsaki mesec s posebnimi robčki  in kremo obrišem in namažem in je kot nova. Res pa da kot sem že omenila, nebi se več za svetlo barvo odločila.

lep večer

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Sedežna - usnje ali mikrotkanina
23.3.2010 20:59:55   
Soncnica Sandra ***
Tudi jaz imam mikrotkanino in sicer v svetlo rdeči barvi in se nam super onbese, kljub malemu packu user posted image .
Obrišeš s krpo in je user posted image


_____________________________

VSAKA MAMA JE PRAVA MAMA,
DANA ZA SREČO IN NA VESELJE.
PRAVA. IN ENA SAMA.
ZA VSE ŽIVLJENJE.
(T.PAVČEK: MAMA)
-------------------------------------
Manca, 01.05.2008 ob 19.12
Aljaž, 01.05.2012 ob 04.51

(odgovor članu Shilou)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Sedežna - usnje ali mikrotkanina
23.3.2010 21:13:55   
zmajaz
Mi smo se odločili za mikrotkanino, ker mi usnjene sedežne niso všeč - hladna na prvi dotik, poleti se nalimaš gor, če si spodaj nekaj pogrneš ti vedno nekam drsi ... skratka meni ni všeč. Mikrotkanin imaš pa precej vrst in različnih kakovostnih razredov - najkakovostnejše so take, da tudi kuli obrišeš dol samo z vlažno krpo. Kar se čiščenja in prepustnosti za prah tiče imajo praktično lastnost usnja, na dotik, gladkost pa lastnost tkanine - meni je super, no - smo pravkar kupili novo, tašča pa tudi ravnokar meče ven usnjeno in je naročila to ta kakovostno mikrotkanino.

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 23.3.2010 21:14:31 >


_____________________________

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu Soncnica Sandra ***)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Sedežna - usnje ali mikrotkanina
26.3.2010 12:41:15   
Ribi Bibi
Aja vidiš, naš še ni toliko star. Po treh letih je še vedno kot nov, kako bo po devetih pa takrat povem user posted image

_____________________________

- www.mojasobica.si -

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Sedežna - usnje ali mikrotkanina
22.11.2012 13:40:59   
vragec80
Mi imamo doma obe, eno usnjeno in eno iz mikrotkanine. Po pravici povedano smo bolj zadovoljni z drugo, saj je vsaj meni bolj udobna.

Imamo pa tale model: http://zakelj.si/sl/izdelki/sedezne-garniture/feel

_____________________________

Lep pozdrav

(odgovor članu Ribi Bibi)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Sedežna - usnje ali mikrotkanina
24.11.2012 13:43:18   
olimia
Ojla
Da se malo vmešam v vaš pogovor. Sama se nagibam k nakupu mikrotkanine. Me pa zanima, kako je z njo, če imaš doma alergika na pršice? Potem je pa verjetno odsvetovana oz. je usnje bolje. Je pa tko, da umetnega usnja ne maram- naj bo pravo al pa nič.
Hvala za nasvete

(odgovor članu vragec80)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Sedežna - usnje ali mikrotkanina
24.11.2012 16:02:31   
pelin
Imamo oboje....sedežna iz svetlega bež usnja in fotelji v svetli barvi  iz mikrotkanine...osebno nad usnjem nisem bila nikoli preveč navdušena (hladno, drseče....), vendar smo jo bili nekako prisiljeni kupiti zaradi naših pasjih, mačjih in človeških mladičevuser posted image ....po dobrih sedmih letih sedežna še brezhibna...stanje skoraj enako kot prvi dan....fotelja kapitulirala....kljub rednemu skrbnemu čiščenju so naslonjala za roke in glavo obšlesana in tudi madeži ne grejo tako super dol, kot naj bi šli....sem pa presenečena v pozitivo nad sedežno, ker je res enostavno držat čistočo ob njej (kljub mastnim,lepljivim, popackanim malim in velikim prstkom, dlakam...)in ker je res takšna mehka, udobna, je tudi sedenje na njej prijetno...tudi poleti...imaš občutek , da nekako diha...verjetno je umetno usnje manj prijetno in praktično... ko bo šla tale cu grunt bomo nabavili novo..usnjeno...mikrotkanine ne več...

< Sporočilo je popravil pelin -- 24.11.2012 16:03:13 >

(odgovor članu olimia)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Sedežna - usnje ali mikrotkanina
28.11.2012 8:44:43   
Hope2
Tudi usnje je lahko različne kavlitete, ne samo umetno in pravo, ampak tudi v rangu pravega usnja najdeš različno kvaliteto in različen občutek na dotik.

Mi vztrajamo pri usnjeni, mali otrok in pes na kavču, ter hranjenje na kavču... sploh ne razmišljam o kakem drugem materialu. Imamo pa več ali manj vedno belo-umazano belo barvo. 1X SMO kupili temno rjavo in več nikoli. Mogoče psihično, ampak meni se je skoz zdelo da je še bolj hladna, še bolj umazana, prah se je non stop videl gor, če sem z mokro cunjo potegnila, so se fleki videli... bela je tudi kao skoz umazana, ampak zaenkrat nam ustreza, vse fleke dobim dol (čudežna radirka). Je pa res, da ravno zaradi psa, da ne bi spraskal imamo samo na sedalnem delu deko. Če pridejo obiski, to deko sam vržem v kotuser posted image .

sEM se pa tak navadila usnja, da mi je ravno na tkaninah grozno sedet, spet moj občutek, da ves švic prah, umazanija.... vse se zažre notuser posted image . In če imaš svetlo usnje, ga večkrat spucaš in je kao bolj čisto, četudi je kje pa kje kak flek, če ima nekdo temno usnje, ga manjkrat spuca... najbrž je vse v moji glaviuser posted image al pa neuser posted image

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Sedežna - usnje ali mikrotkanina
28.11.2012 9:06:36   
Tutan
Ko bom velika bom imela belo Rolf Benzovo sedežno iz usnja.
Dokler sem še pa mala in so otroc mali je pa mikrotkanina zakon user posted image , sploh v kakšnih temnih tonih user posted image

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   [Brisano sporočilo]
28.11.2012 9:17:54   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Tutan)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?