|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   mlečni izdelki
4.7.2005 15:41:03   
skuštrana
OK,jasno mi je da ji ne smem dajat mleka pred 1. rojstnim dnem, kaj pa mlečne izdelke (jogurt, sir, puding, skuta..):ups: Stara je pa 6. mesecev. Kdaj ste začele dajat takšne mlečne stvari?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   mlečni izdelki
4.7.2005 15:54:43   
maya1
naš mali :duda: je tudi star 6m, pa mu že devam sadne jogurte, skutice. pudina mu pa še nisem dala. drugače mu dajem pa že zelenjavo z rižem ali krompirjem. sadje pa itak.
pa, pa. :rozica:
m.

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   mlečni izdelki
4.7.2005 18:40:09   
jazz
Pediatrinja mi je sicer rekla da po 9 mesecu ampak jaz mu dajem skutko že od 6,5 meseca pa jo obožuje. lp.

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   mlečni izdelki
4.7.2005 20:42:32   
lucky 111
Mi še nismo dopolnili 6 mesecev, pa smo našemu :duda: nekaj dni nazaj dali že Fruchtzwerge. Od petega meseca pa dobi včasih tudi kakšen sojin puding (vanilija).
Vsak pravi drugače. Kaj pa vem, mi smo poskusili in ni bilo nobene reakcije, zakaj pa ne?

lp

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   mlečni izdelki
4.7.2005 22:03:14   
**Petra**
Jst ji tud že dajem mlečne izdelke. Mleko pa bom počasi začela najprej z vodo mešat, da vidim, če bo kakšna reakcija, potem pa ji bom delala kaše z alpskim mlekom. Če ne bo nobenih reakcij, bomo začele z alpskim mlekom že pred enim letom.

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   mlečni izdelki
4.7.2005 22:16:35   
taca
Mi smo probal z mlekom pri 9 m. Ni blo reakcije. Pol sem pa pedijatrinji povedala tako previdno in vprašala, če mu lahko dam mleko, je pa rekla: " Ja seveda lahko, zakaj pa ne. samo mleko mora biti alpsko in sicer 3,5 maščobe."
Zdaj pa veselo delamo mlečne kašice in ful pridno papcamo. reakcije pa ni nobene.

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   mlečni izdelki
4.7.2005 22:44:28   
Marogica
Tudi jaz sem obema sinkoma (4leta in 6,5 mes) začela dajati mleko pri 6 mesecih. Tri dni sem redčila z vodo in opazovala kakršnokoli reakcijo. Ker le-te ni bilo, od takrat ne uporabljamo več adaptiranega mleka. Seveda mu dajem tudi ostale mlečne izdelke-tudi puding.

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   mlečni izdelki
5.7.2005 8:01:19   
BARBARA R.
Reakcije so lahko tudi šele čez 5 ali 10 let.............to so že obdelane debate in preveč iskrive debate!

:muca:

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   mlečni izdelki
5.7.2005 10:32:09   
Marjetka K.
Se strinjam z Barbaro R. Očitno ženske ne vedo, da prebavnih reakcij na alpsko mleko ni!!!
Ampak gre za razvoj otroka, zato se MORA uporabljati adaptirano mleko vsaj do enega leta starosti. Pa naj stane koliko stane, ne!!?? Če pa še pri tem šparajo!! Uf, sem jezna!

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   mlečni izdelki
5.7.2005 10:43:55   
Marogica
Jaz se dostikrat vprašam, kaj se je dogajalo pred 40, 50,100 leti, ko adaptiranega mlekga ni bilo. Otroci so pili kravje in kozje mleko. Nobenih posledic pa pri naših starših, starih starših nisem zasledila.
Če mi reče pediatrinja, da smem, glede na razvoj in zdravje mojih otrok, pričeti z alpskim mlekom, sem to tudi naredila.
Mislim pa, da sploh ne gre toliko za šparanje, kot pa navajanje na različnost prehrane. Potemtakem ne bi smeli dajati jogurtov, smetane, skute...do enega leta.
Seveda, pa se tudi tukaj mnenja razhajajo.

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   mlečni izdelki
5.7.2005 12:29:41   
Blink1
Kot je že Barbara napisala...So bile debate...
Brezveze...Vsaka mamica naredi tako kot sama hoče. pa naj pravijo do enega ali dveh let.

Ampak vseeno mislim, da ne gre za šparanje:zmeden2::zmeden2:Jaz sem adaptiranega mleka nakupila za naprej...zdaj pa ga več noče pit. Evo...alpsko pa pije. Stara pa je 11 mesecev.

Ko ni bilo adaptiranega so dajali kravje...Logično...In ni zato zdaj vsak bolan.

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   mlečni izdelki
5.7.2005 12:31:12   
Blink1
Glupo pa se mi zdi, da nas kar šparanja pri prehrani obtožite:grrr::grrr: Kot da smo se odločile da bomo otroka zastrupile, ker jim (več) ne dajemo adaptiranega mleka:hudicek:

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   mlečni izdelki
5.7.2005 14:41:18   
Marogica
Mislim, da dandanse otroci niso bolani, ker pijejo kravje mleko (saj sta še samo 2-3 obroki na dan), ena ki dela v mlekarnah, je na tem portalu pisala, da je mleko sterilizirani, pasterizirano......, torej so uničene vse klice. Prej bi se sedaj bala biti mleko od kmeta-pa nočem nobenega žalit.
Zadnjič sem gledala oddajo, kako pozimi gojijo razl. vrste zelenjave na Nizozemskem in še kje. Stebla postavijo v vodo, v izolacijsko vato (za izolacije hiš-stekleno vato) in brez zemlje celo zimo gojijo zelenjavo, ki jo kupujemo pri nas.
Zeleno solato gojijo (šez celo leto) v velikih toplih gredah, ki imajo nevem kakšno moč in ta solata je prava lepotica, vendar pa po testih, ki so jih opravili, vsebuje absolutno preveč nitratov. Tudi to jemo mi, v SLoveniji.
Vse večje firme delajo sadne jogurte (npr jagoda) iz lesenih ostruškov, arom.....), dodajo navadni jogurt, pa dosti, dosti sladkorja. Rečeno je bilo, kot nasvet, da je bolje kupiti navadni jogurt in narezati jagode vanj. Tudi te jemo v Sloveniji
Lahko bi naštevala še in še, kako se dandanes prodobiva hrana, ki vsebuje mogoče 5% tega, da se lahko potem imenuje, kakor koli že, ostalo so dodatki, o katerih niti ne sanjamo.
Včasih so te oddaje, ki delajo teste res zanimive (predvsem RTL; pro7 in SAT1)
Mislim, da otroci obolevajo prej zaradi zgoraj naštetih produktov, kakor pa zaradi mleka-ki pa tudi ni takšno, ki ga izpod krave pomolzemo.

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   mlečni izdelki
5.7.2005 15:31:08   
SISI25
Jaz se strinjam z Barbaro R, je pa o tem res brezveze debatirat, ker bo itak vsaka mamica naredila kar se ji zdi prav.
Jaz vem, da mojima ne bom dala mleka pred enim letom in tudi mlečnih izdelkov, kot so jogurti, pudingi še kmalu ne. Bo že prišel čas za to. Se mi nikamor ne mudi.

Mogoče res ni nobenih posledic ampak jaz bom raje vseeno pazila, da se kdaj ne bom tepla po glavi in se spraševala, če je to od tega.

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   mlečni izdelki
5.7.2005 17:07:43   
skuštrana
Kolikor je meni jasno, se navadno mleko (pa naj bo alpsko, pomursko ali pa katero drugo - drage moje vse je to isto, samo ime je drugačno:)), naj ne bi dajalo zaradi prebavljivosti.:zmeden2: Otroška prebavila, ga namreč ne prebavljajo najboljše. To nima nobene veze z raznimi mikroorganizmi, pa klicami in podobno navlako.
Jaz osebno mleka ne dajem, mam dovolj svojega pa ga pač izčrpam. Sem pa mislila, da morda katera ve, če pa morda lahko dajem jogurte, ker tam so pa beljakovine (ki povzročajo to težjo prebavljivost) že spremenjene (koagulirane)..Pa vidim, da konkretno ne ve nihče...Pač vsak po svoje.Zrastli bodo vsi otroci, pili oni navadno, adaptirano ali pa materino mleko...;);)

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   mlečni izdelki
6.7.2005 16:10:40   
Anonimen
Marogica!
Se popolnoma strinjam s tabo glede mleka, s to razliko, da menim da je tisto mleko od majhnega kmeta najboljše. Preberite si študije in članke o homogeniziranem mleku (edino tako mleko pri nas dobiš v trgovini). To je eden največjih zastrupovalcev človeškega telesa.
LP
Tash

(odgovor članu skuštrana)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   mlečni izdelki
6.7.2005 19:45:16   
Seven*
Pri 8 mesecih.

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Seks po porodu: Ste vedeli?
Približno šest tednov po porodu, ko se konča čišča, naj bi par spet lahko pričel s spolnimi odnosi. Moški seveda nekolik...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?