|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prosim za nasvet vzgojiteljic
10.7.2005 8:31:37   
gamini

Vem,da so na RR-u tudi vzgojiteljice, zato bi jih prosila za nasvet. Naša pikica že od septembra obiskuje jasli, z vmesnimi prekinitvami zaradi bolezni.
Nikoli ni bilo težav, da ne bi hotela v vrtec. Sicer je včasih rekla, da ne gre, pa smo jo potem prepričali, da je šla. No, zdaj se je že 3x zgodilo, da je full jokala, potem se vrže na tla in, če je ne ulovimo bi tudi z glavo butnila ob tla, brca... Skratka, vsak odhod v vrtec je živa groza. Poleg tega, da vpije: ne,ne v vrtec. Sem se že 2x pogovorila z vzgojiteljico, pa nekako nisem zadovoljna z odgovorom.Rekla mi je, da otrok postaja samostojna osebnost in to tako kaže, da ima svojo voljo, halo?
Vsi nasveti so dobrodošli, hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Prosim za nasvet vzgojiteljic
10.7.2005 8:44:30   
Anonimen
Lahko da nisi zadovoljna z odgovorom vzgojiteljice, ampak po moje je to res tako. Vsak otrok enkrat dozori do te stopnje, ko začne uveljavljati svojo voljo. In tu je naša dolžnost, da mu postavimo meje, da mu povemo oziroma pokažemo, do kje lahko gre. Ker lahko se to izražanje volje nadaljuje oziroma stopnjuje v neslutene širine ... Kaj bi pri nas počeli, če bi Tiborju povsod uspelo uveljaviti njegovo voljo, niti nima smisla premišljevati.
V tvojem primeru bi jaz nastopila odločnop in deklici pokazala, da iz te moke ne bo kruha:). Saj je težko, a za vse udeležene najlaže.

(odgovor članu gamini)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   Prosim za nasvet vzgojiteljic
10.7.2005 8:54:54   
gamini

Splišni, hvala za odgovor. Pozabila sem napisati, da je moja pikica stara 20 mesecev. Pred 3 meseci je dobila neko novo vzgojiteljico, ki ji je full všeč (trenutno pa je na dopustu). Kadar je ta v službi, ni bilo nobenih problemov. Prijateljica, ki je psihologinja, mi je rekla, da je možno tudi to, da močno pogreša našega očija, ki je zdaj že skoraj 1 mesec odsoten. Sem jo pa od 11.7. pa do konca avgusta izpisala iz vrtca, pa upam, da jeseni ne bo več takih scen. Čeprav me je vseeno strah, ker dobijo novo vzgojiteljico in pomočnico.Mogoče sem re preveč občutljiva, mi pa ni bilo všeč pri vzgojiteljici, ker je ni potolažila, ampak je rekla, da ni prvi dan v vrtcu in ne sme jokat.

(odgovor članu gamini)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Prosim za nasvet vzgojiteljic
10.7.2005 8:55:02   
tilka
Tudi mene je prešinilo,ko sem prebrala, da ima vzgojiteljica kar prav. Pa tudi Splišni. Moja je ponavdi dala mir, ko sem sama sprejela dejstvo, da drugam kot v vrtec (ali v kako drugo varstvo) ne more iti, ker je preprosto nimam kam drugam dati. Vse dokler je čutila, da jaz nisem trdna glede tega, je poskušala z vsemi živimi manevri.Pa saj to ne mislim, da je slabo. Saj morajo, drugače ne bi bili normalni in bi se morala zopet vprašati kaj je narobe. No, upam, da boš dobila še kaj bolj uporabnega.

(odgovor članu gamini)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Prosim za nasvet vzgojiteljic
10.7.2005 9:00:49   
gamini

No, saj ne rečem, da nima prav. Ampak se mi zdi mal čudno, da je po večih mesecih, ko je šla v vrtec brez problemov in scen, zdaj naenkrat prišlo do tega. Tudi potem, ko je skoraj po 20 dni manjkala zaradi bolezni, ni bil noben problem iti v vrtec. Vzgijiteljica in pomočnica sta vedno poudarjali, da z njo ni nobenih težav, da je tak nerazvajen otrok, nikoli je ni bilo treba nositi po rokah in tolažiti kot druge. V bistvu se ji nista nikoli pretirano posvečali in sta to tudi povedali. Zato se mi zdi čudno, da se moram zdaj v velikem loku izogibati vrtca, tudi, če se samo sprehajava tam mimo. Takoj reče, da ne gre v vrtec.

(odgovor članu gamini)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Prosim za nasvet vzgojiteljic
10.7.2005 11:13:14   
Aljakop
kaj pa, če ji kakšen fantek nagaja?:zmeden:
ali pa se ne počuti dobro/varno ker ji kdo nagaja?
moja je stara 22m in tudi že od septembra hodi v jasli. včasih gre vse ok, včasih zajoka, ma je potem vse ok, jo potolažijo. je sicer zelo trmasta in to tudi povejo, ampak večjih težav ni. Je pa res da vsaketoliko pride domov s kakšno modrico:zmeden2: ali sledovi ugriza..sem že govorila z vzgojiteljico, pa je rekla da se prepirajo včasih, ampak da tudi moja :zmeden: kdaj koga uščipne..tako da je možno vse..
Prava mala baba, ta toja:duda::)-

(odgovor članu gamini)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Prosim za nasvet vzgojiteljic
10.7.2005 11:14:57   
Aljakop
ta toja = ta moja
sory,:ups:

(odgovor članu gamini)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Prosim za nasvet vzgojiteljic
10.7.2005 11:19:57   
gamini

No, vidiš ti si tudi napisala, če tvoja joka, da jo potolažijo, verjetno ji ne rečejo, kot so moji, da ni prvi dan v vrtcu in ne sme jokat. Tudi moja je hodila s sledovi ugriza, z modricami, pa nisem nikoli komplicirala zaradi tega. Sem pa tudi razmišljala o tem, da ji mogoče kdo nagaja. Vsekakor pa meni s svojim obnašanjem kaže na to, da se v vrtcu ne počuti dobro.

(odgovor članu gamini)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Prosim za nasvet vzgojiteljic
10.7.2005 15:42:39   
Anonimen
Ne, to pa gotovo ni prav, da je ne potolažijo, ko joka. Moj Tibor tudi včasih (velikokrat, ker malo izsiljuje), apak ga vedno lepo vzamejo v naročje in je v dveh sekundah bolje, pa je že velik fant.

(odgovor članu gamini)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   Prosim za nasvet vzgojiteljic
10.7.2005 19:21:41   
gamini

Splišni: ne vem, men se zdi logično, da bi jo vzele v naročje in potolažile (kar pri vzgojiteljici in pomočnici ter petih otrocih, kolikor jih je bilo ponavadi, res ne bi smel biti problem). Mogoče pa jo tudi to moti, ker se tako hladno obnašajo do nje, nova vzgojiteljica se mi zdi čisto drugačna in jo tudi vedno potolaži. Ti dve pa ve sčas poudarjata, da sta že več kot 20 let v vrtcu in sta že veliko dali skoz... Mogoče pa sta že preprosto naveličani.

(odgovor članu gamini)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Prosim za nasvet vzgojiteljic
10.7.2005 21:37:43   
Anonimen
moj gre tudi v jesen vrtec a sem povedala eno,da naj enkrat pride domov z modrico ali kaj podobnega bo najebala vzgojiteljica.to sem jim v naprej povedala kajti moj bo imel spremljevalko,ki mora imet samo njega na očeh.vem grozna sem vendar nebom dovolila,da bi mojega otroka,ki je invalid in se ne more branit kdo tepel ali bilo kaj.bog jim pomagaj.

(odgovor članu gamini)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   Prosim za nasvet vzgojiteljic
10.7.2005 21:47:29   
gamini

Alika, se popolnoma strinjam s tabo!:bravo:

LP:rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu gamini)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Prosim za nasvet vzgojiteljic
11.7.2005 8:53:40   
Anonimen
Ja, alika, jaz tudi. Vsekakor.
Gamini, tisti dve vzgojiteljici sta pa res malo čudni, če to počneta, kot praviš. A zdaj se pa navsezgodaj zjutraj gredo z otrokom kdo bo koga? Daj jima sama reci oziroma ju "vljudno" prosi, če bi punčko lahko pa vseeno malo objeli vsaj zjutraj, da bi ti lahko hitro odšla? Ker se ti zdi, da točno to rabi. Če bosta pa še na to rekli, da ne ... ja, potem pa ne vem. Mislim, da si ne bosta upali.
Saj naša vzgojiteljica ima že tudi 30 let delovne dobe za seboj in je ravnmo tako bolj taka, kako bi rekla, odločna ženska, ne preveč nežna. Ne, sploh ni nežna. Ampak je pa pametna, toliko da ve, kdaj je treba otroka objeti in kdaj vztrajati pri nečem, da otrok res ne bi v vrtcu začel preveč uveljavljati svoje volje, ko za to res ni možnosti.

(odgovor članu gamini)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   Prosim za nasvet vzgojiteljic
11.7.2005 9:07:12   
gamini
Splišni, dobro jutro

Ma, se bom itak še ta teden kaj oglasila v vrtcu, čeprav sem :miska: izpisala, pa se bom kaj poskusila pogovoriti z obema.

LP:rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu gamini)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Prosim za nasvet vzgojiteljic
11.7.2005 9:09:25   
gamini

Sicer pa septembra cela skupina dobi novo vzgojiteljico in pomočnico, pa upam, da bo potem situacija boljša.:)

(odgovor članu gamini)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Prosim za nasvet vzgojiteljic
11.7.2005 14:09:56   
Anonimen
Gamini, bi rekla, da eno z drugim. Torej odhod očija in hladen odnos vzgojiteljice.

Imam nečaka, ki je tudi kar naenkrat začel trokirati, kar se vrtca tiče. Sicer je on bolj tako, no, kako bi rekla, razvajen, mamina maza, ampak prav zaradi tega, ker ga v vrtcu nobena ni pocrkljala se mu je zameril do te mere, da ni hotel več hoditi. Pa se je sestra pogovorila z vzgojiteljico, da rabi malo crkljanja, samo par minut na dan, pa bo bolje. In je bilo res. No, ampak on je bil takrat že velik fant, 4-5 let. Tak pač je.

(odgovor članu gamini)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   Prosim za nasvet vzgojiteljic
11.7.2005 14:12:34   
Anonimen
Tibor je tudi mamina maza.:)

(odgovor članu gamini)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   Prosim za nasvet vzgojiteljic
11.7.2005 16:26:57   
gamini

Al bina, jaz sem bila na začetku full happy, ker sta :miska: tako hvalili (vzgojiteljica in pomočnica). Vsakič sta mi rekli, da z njo pa ni nobenih težav, ker je tak nezahteven in nerazvajen otrok. No, potem pa nas doleti tole :ups:.

Od danes pa do konca avgusta bo doma, malo z mano malo z babico, pa tudi z očijem, ko pride.
Upam, da bo kasneje boljše, ko bo imela novo vzojiteljico. Se bom pa takoj na začetku pogovorila z njo in jo prosila za kak objemček, če bo treba. Prav hecno, da moraš za take reči prosit, a ne?

(odgovor članu gamini)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Prosim za nasvet vzgojiteljic
11.7.2005 16:28:11   
gamini

:ups: vzgojiteljico :ups: vzojiteljico

(odgovor članu gamini)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Prosim za nasvet vzgojiteljic
11.7.2005 16:29:27   
gamini

Tako je tudi prav, Splišni!:bravo:

(odgovor članu gamini)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   Prosim za nasvet vzgojiteljic
12.7.2005 20:21:23   
frutka_
Otroci v mlajši skupini, predvsem v starosti kot je tvoja pikica, gotovo preizkuša do kod lahko gre.

Lahko ti povem kaj se je primerilo meni v službi. Prvi dan po porodniški sem prišla v novo skupino, obe vzg. sta odšli na dopust. Kaj vse so me poskušali "nasračkat". Od tega da imajo plenice in dude, da se ne znajo sami obuti, naj jim pomagam pri hranjenju ipd.. Pa pride vzg. iz druge skupine na pomoč (poznala jih je) in vidi mene ter otroke kako se "štekamo". Haloooo!!!!Vsi so zelo dobro znali sami jesti, lulali so na starnišču, ne na kahlicah, slinčke so uporabljali le najmlajši, naredili so si svoj sedežni red....in še in še...
Bili so najmlajša skupinica/jaslice in so me obrnili okrog kakor hitro so lahko.;)
Popoldan ko so starši začeli prihajati po njih sem vsakega posebej vprašala glede plenic in dudic za copate pa sem itak vedela da si vsi lahko obujejo sami.

Poanata te zgodbe je da ne bo nič narobe če sama poveš če te karkoli moti. Meni osebno je tudi bolj všeč če mi starši sami zaupajo kakšne stavri da ne rabim vsega spraševat. Prav tako so otroci v prvih dneh z drugo osebo čisto drugačni, nekateri plašni, drugi nagajivi, enim je vseeno....;)

Prav tako pa vsaka vzg. ni tak ki bi objemala in lupčkaka otroke. Pravzaprav nekatere starše to celo moti:zmeden:

Kakorkoli že, poskrbi za svojo pikopoko, ti si njena mama in odkrit pogovor bo rešil nastalo neugodno siuacijo.


LP:kuza:

(odgovor članu gamini)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   Prosim za nasvet vzgojiteljic
12.7.2005 21:00:50   
gamini

Ja, frutka problem je v tem, da tudi na začetku ni nihče objemal moje pikice, ker se je pač enkratno prilagodila in se jim ni zdelo potrebno. Čeprav sem videla, da so druge "nove" otročke v skupini nosile, objemale, tolažile ...

Trenutno se mi zdi, da moja pikica ravno to potrebuje: toplo besedo, objem, ne pa besede: nehaj jokat, saj nisi prvi dan v vrtcu.:zmeden: To se mi zdi narobe.

Hvala za odgovor in lp,
S.

(odgovor članu gamini)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   Prosim za nasvet vzgojiteljic
12.7.2005 21:21:49   
frutka_
Gamini ravno danes se mi je v vrtcu pripetilo podobno kot pišeš ti. En otrok se ni in ni mogel odlepiti od staršev. Do zdaj še enkrat ni bilo potrebnega pregovarjanja ali česarkoli da je pristopil v skupinico...danes pa takšen jok in stok da je bilo joj...:((:zmeden::((Jaz sem si full očitala da nekaj nisem naredila prav oz. kaj je narobe, da ne morem potolažiti tega otročka. Resnično mi je bilo hudo, ker ne prenesem takega žalostnega joka. Pa sem otročka nosila malo naokrog in je bilo v redu in potem sem ga dala dol pa je malo otroček zajokal ampak sva se nekako uspela pomiriti. Kasneje sem to zaupala sodelavki in mi je rekla da se naj ne sekiram in da ima morda otrok slab dan. Seveda sem se s starši potem pogovorila in res mi je mamica pritrdila da je bila zjutrja že malce slabe volje in tako sem si oddahnila, ker vem da bo jutri vse okej!

Izjava vzg. da ne rabi jokat pa se mi morda niti ne zdi tako sporna. Kakor pač razumeš...to rečem otrokom tudi jaz..."Eh, ne joči saj pa si že velik fant/punca." ipd. Morda si vzela vse preveč osebno. Morda pa je kriza ker pogreša atija...tudi to vpliva na njeno počutje, najbrž tudi na tvoje.


:rozica:LP:rozica:

(odgovor članu gamini)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   Prosim za nasvet vzgojiteljic
12.7.2005 21:34:02   
gamini

No, saj ravno zato, ker tudi vzgojiteljica ve, da je otrok trenutno brez atija, bi se mu mogoče malo bolj posvetila. Če to ni bilo potrebno na začetku, je sedaj. Pri nas se je to pripetilo do zdaj 3x, ko sem jo peljala tja. Trenutno je pikica doma do 31.8. sem jo izpisala, oz. bomo plačevali rezervacijo. Ko pa greva mimo vrtca, se mu morava v velikem loku izogniti, ker ves čas ponavlja: ne v vrtec.
Jaz bi bila vesela, če bi se z mano vzgojiteljica pogovorila o tem, tako kot si se ti s starši. To, kar je rekla naj ne joka, pa je bilo izrečeno s takim tonom, da sem jo težkega srca pustila tam.
Lp:rozica:

(odgovor članu gamini)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
BLOG: Daj babici en`ga poljubčka ...
S takšnim navodilom ju pravzaprav čisto "povozim" in navajam na toleranco za zlorabo. Da bo tisti na drugi strani zado...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?