|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   obredi za spanje podnevi
10.7.2005 21:03:11   
metaa
Ja, ponoči imava obred- zatemnjena soba, skok v spalno vrečo, flaška in postelja in vžge. Huje pa je podnevi. Namesto, da bi zaspala (saj ur za počitek se kar drži), ker je pač utrujena, se začne dret in sploh jo ne morem uspavat. V vozku še nekako rata, če jo dam vanj pravi čas, če ga samo za minuto zamudim, se dere kot jeshar. V njeni dnevni posteljci pa ji ne rata zaspat. Razvadila se je, da se uležem poleg nje in ji dam joško (ampak mleka mi zmanjkuje, tako da dolgo ne bo to šlo več(, nato zelo kmalu zaspi. Ampak to ne gre, saj v tem primeru zaspi na kavču, kjer pa je ne upam pustiti samo (da bi ta čas kaj postorila), ker se bojim, da bi dol padla. Če jo spečo prenesem v njeno posteljco, se zbudi.
Kako naj jo navadim, da je čas za spanje, kaj naj počnem, da se bo zavedla tega in sama zaspala, tako kot ponoči?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   obredi za spanje podnevi
10.7.2005 21:08:45   
Anonimen
Ko si začne mencat očke, po novem se vleče za uho, jo vzamem položim v posteljco, obrnem želuzije (ne vem zakaj, saj itak ni bolj temno:ups: ), ponavadi se pokrije s plenico po obrazu in zaspi.

Ne delamo nobene teme, ni popolna tišina, nihče ne hodi z njo spat.

Ko je bila mlajša smo ugotovili, da če jo prenesemo spečo v posteljco se takoj zbudi. Odkar pa je zaspala na plenici in smo jo s plenico položili v posteljco pa ni problemov.

Bojana

(odgovor članu metaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   obredi za spanje podnevi
10.7.2005 21:28:05   
Anonimen
A čez dan pa nimaš zatemnjene sobe? Naš niti slučajno ne bi spal na svetlem.

(odgovor članu metaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   obredi za spanje podnevi
10.7.2005 23:50:33   
Anonimen
Mi čez dan nič ne zatemnimo sobe, spi kar v svetlem. No, saj mu baldahin malo skrije svetlobe. Baje ne smeše zakrivati, ker bo mislil, da je noč, potem pa ponoči ne bo spanja. Jaz ga položim v posteljo, ko vidim, da je zaspan in ko je čas za to. Ponavadi spi na vsaki dve uri po pol urce. Dam ga v posteljico, pleničko preko očk in dudico in grem ven. Pa zaspi lepo sam. Ja, pa vrtiljak mu vklopim. V vozičku pa malo vozim po dvorišču sem in tja, pa je, takoj zaspi.

(odgovor članu metaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   obredi za spanje podnevi
11.7.2005 8:22:51   
Anonimen
Dan za noč zemenjajo ponavadi še čisto majhni dojenčki, taki polletni naprimer pa že vedo, kaj jim paše. In če zaspijo pri svetlobi, je to v redu, če pa samo v temi, pa tudi. Treba se je prilagajat in prisluhnit otroku.

(odgovor članu metaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   obredi za spanje podnevi
13.7.2005 11:12:59   
Ajnaa
pri nas je zadnji mesec tako kot pri tebi. pa ne vem kako naj si pomagamo. KO mi zaspi med dojenjem, edino ta način v stanovanju vžge, jo odložim v posteljico, ona pa se zbudi in je kot čukec. Po pravici povedano, zato da se jaz malo oddahnem, jaz popustim in se vležem z njo v moo posteljo, kjer z joško v ustih hitro omaga, potem pa jo jaz pobrišem stran. Samo ta način nikamor ne vodi. Se bom morala odločit in vztrajat z odlaganjem v posteljico. Ne vem kako nam je to poprej uspevalo.
Pa blagor se tistim, ki svoje otročke samo odložijo v posteljico in potem sami zaspijo. Če jo jaz odložim se začne igrati ali pa dreti.

(odgovor članu metaa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   obredi za spanje podnevi
13.7.2005 22:23:20   
ksenija22
oh pri naši Evi pa je vse mogoče. Če jo preveč časa matram se začne dret. potem pomaga le,da jo primem in ji pojem. imava že ustaljen repertoar, tako da točno ve, da to pomeni, da je pač treba iti ninat. kdaj jo samo položim, pa v momentu zaspi. kdaj še en čas drgne, pa jo kar pustim. se kmalu utrudi pa zaspi. nikoli pa ne zaspi na jošku. ko je bila stara kak mesec še, potem pa nič več. sam je pa en čas trajal, da sem pogruntala njene spalne navade. zdej pa nama pa laufa zadeva.

(odgovor članu metaa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   obredi za spanje podnevi
13.7.2005 23:03:46   
Anja167
Ajnaa, a imamo vse Anje take probleme? :( No ja, jaz sem se že vdala. Mi se zdaj že lahko celo preložimo v posteljico, samo če ni joške zraven, se zna zbuditi čez pol ure in ne zaspati nazaj, če pa je, pa lahko povleče tudi dve uri. Hm... Kako fino, da gremo kmalu v vrtec, kjer se bo Enej naučil sam (za)spati... :)-:)-:)-

(odgovor članu metaa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   obredi za spanje podnevi
14.7.2005 14:02:58   
viv_
Pri nas zvečer ni panike, čez dan pa... Hvala bogu da to naredijo v vrtcu :)

Čez vikende se dostikrat po kosilu kam odpravimo, tako da zaspi v avtu... Sicer pa hodi po stanovanju in govori "ne aja, ne aja, ne aja"... potem pa nekje omaga pa jo dam na posteljo :)- ali pa mora it kdo z njo ležat, potem pa zaspi v ene 15 minutah...

(odgovor članu metaa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   obredi za spanje podnevi
15.7.2005 9:54:12   
Pajaca
Zvečer je pr nas mal panike, ampak zdaj je na dopustu in naj dela kar hoče.... pač včasih hoče da jo dam spat jaz, včasih moj, včasih oba, včasih jo je treba za roko držat, včasih božat, včasih jo odložiš pa greš..... lahko diplomiram iz tega.

Ko je v vrtcu vedno pridno spi... ZAKAJ!!!!

Drgač je pa dnevno spanje pr nas problem..... moj je sedaj ugotovil, da je najboljše če dobi od 12 kosilo, ker pol gre sama direkt v postlo pa se dere ajo ajo.... če pa zamudiš, pa včasih sploh ne gre spat.... pa kaj, gre pa pol zvečer prej spat....

Jaz se ne sekiram. Itak smo pa večinoma po izletih in v avtu ali vozičku pa vseeno popoldan mal zaleže.....

Če je zmatrana zaspi, če ne pa ne. Briga mene. Rabi pač manj spanja.

(odgovor članu metaa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   obredi za spanje podnevi
15.7.2005 10:30:43   
Anonimen
Mi se strogo držimo ur in rutine za spanje in s spanjem nikoli ni bilo problemov.

Opoldne nekaj malega poje, se previje, potem v posteljico zbobnamo vse njene najljubše igrače (obvezno v horiznotalnem položaju, ker so tudi zaspane in že spijo), ji damo flaško vode, zagrnemo žaluzije in čez 5 minut je že ni.

Jaz sem mnenja, da če ima otrok svoj mir, da ne letaš skoz z njim okoli in da ne spi tam, kjer ravno pade in kadar glih pade, s spanjem ne bi smelo biti večjega problema. In zato se ne strinjam, da zaključiš, da pač "rabi manj spanja".

(odgovor članu metaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zgodbe malih junakov: Ko tvoj otrok ne mor...
Partner me je odložil pred porodnišnico, prepričan, da bo mene in najinega princa pobral tri dni kasneje. V porodnišnici...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?