|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ustavitev dojenja- POMOČ
20.5.2010 5:23:41   
jalajala
še nedavno sm polno dojila, sedaj sm zaradi bolezni in zdravil prenehala 4 tedni. mleko sm nekaj časa izčrpavala sedaj pa ga skušam ustaviti z mrzlimi obkladki zeljem žajbljevim čajem itd., vendar žal neuspešno. povejte mi prosim, kaj delam narobe. prej sm dojila na dve uri. po dveh urah so prsi nabrekle in polne mleka. izčrpam si par kapelj. ali vozlički lahko ostanejo? če ne kaj naj z njimi, jih samo zmehčam in potem mrzel tuš? kolikokrat na dan naj polagam obkladke? koliko naj bo razmakov med posameznimi črpanji. recimo, če si črpam na dve uri, ali naj potem v naslednjem razponu počakam 2 uri in pol? ali gre to po minutah, res rabim natančna navodila. pa še kako ste si ve delale mrzle obkladke? jst dam zamrznit prsne blazinice in to je to. a je to ok? če ne bi črpala in  kar pustila recimo 5 ur, ali potem grozi mastitis?  enkrat sm že tako pa so se naredili vozlički in sem potem spet ful izčrpala. vem pa da je proizvodnja mleka delana na povpraševanje. skrbijo me vozlički ki potem bolijo, če jih mehčam pod vročo vodo, a potem dam čez samo mrzel tuš? al kj stisnem. zelje žajbelj ne delujejo, mleka je vedno dovolj. ustaviti poskušam nekako 2 tedna, brala sm pa da bi se moralo to v parih dneh ustaviti. res bi bila vesela natančnih navodil user posted image  hvala. vem da se dobijo tudi tablete, ampak mam že te tako močne (kortikosteroidi), preveč stranskih učinkov bi bilo. se mi zdi. hvala 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ustavitev dojenja- POMOČ
20.5.2010 5:30:40   
jalajala
aja pa kako naredite obloge iz petršilja, da ne leti vsepovsod?

(odgovor članu jalajala)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ustavitev dojenja- POMOČ
20.5.2010 6:32:39   
pasmaJersey
Jaz sem dojenje ustavila tako, da sem minimalno pila, pa še to po požirkih. Dajala sem si ledene obkladke na prsi vsaki dve uri in pila žajbljev čaj. Obkladke sem dajala kar velike - sem zamrznila tiste gel vrečke, ki se dobijo v lekarni. Mleka nisem nič črpala, le iztisnila par kapljic, da ni tiščalo. Prav tako nič vročega tuša, bolj mrzel. Če boš mleko črpala, se ti bo še bolj delalo, prav tako če boš polivala z vročo vodo. Vozličkov sem imela ogromno, pa so potem z usihanjem mleka izginili, tako da naj te ne skrbijo. 

_____________________________

Pasma Jersey. Poznate pasmo Jersey? Ne poznate pasme Jersey.

(odgovor članu jalajala)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ustavitev dojenja- POMOČ
20.5.2010 7:49:50   
jalajala
kaj pa če bolijo
verjetno morm pol prej izčrpat

(odgovor članu pasmaJersey)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ustavitev dojenja- POMOČ
20.5.2010 7:57:31   
Tanja_
Če hočeš ustavit, ne smeš kar črpat, ampak samo toliko, da pritisk popusti-pa se bo sčasoma uredilo. Ne bo pa to čez noč.

(odgovor članu jalajala)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: ustavitev dojenja- POMOČ
20.5.2010 7:59:35   
jalajala
koliko časa si pa imela obloge gor?

(odgovor članu jalajala)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: ustavitev dojenja- POMOČ
20.5.2010 8:21:55   
pasmaJersey
Obkladke sem imela gor nekje 20 minut do pol ure. Pa s hlajenjem bolečino močno zmanjšaš. Pri meni je šlo lepo nazaj, poznam pa tudi take, ki jih je bolelo kot user posted image , da so dva dni v sede spale. Prenehanje dojenja ni enostavno, tudi traja nekaj časa da se zares ustavi. Pri meni se je dokončno zaustavilo po kakem mesecu. Hladila sem pa nekje dober teden. Moraš biti res dosledna, drugače bo samo še slabše. Pa res ne črpat, samo da pritisk popusti, če je res hudo. Pusti prsi čim bolj pri miru, ne masiraj, samo obkladki.


_____________________________

Pasma Jersey. Poznate pasmo Jersey? Ne poznate pasme Jersey.

(odgovor članu jalajala)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: ustavitev dojenja- POMOČ
20.5.2010 8:51:42   
jalajala
upam da mi rata se pravi tudi če je zatrdlina boleča pustim pri miru. malo se bojim mastitisa. hvala za nasvete

(odgovor članu pasmaJersey)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: ustavitev dojenja- POMOČ
20.5.2010 12:03:36   
Najaa
Najprej začni res minimalno črpat, da se ne bo delalo novo in novo mleko. Najbolje je kar ročno malo izčrpat, ker črpalka deluje na celo dojko.
Jaz sem si za ustavitev mleka dajala mrzle obkladke, pa obkladke iz zelja in noter narezan peteršilj. Je pomagalo. Ko je bila največja kriza, sem šla dat prsi pod mrzlo vodo. Nekaj dni sem jih tuširala na eno uro.

(odgovor članu jalajala)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: ustavitev dojenja- POMOČ
20.5.2010 14:54:52   
Anonimen
lahko si narediš obkladke iz skute,hladno skuto namažeš na plenico,obložiš dojko in potem preko oblečeš kako ozko raztegljivo majico.jaz sem si menjavala skutne obkladke na približno toliko časa,kot sem dojila.na dve do tri ure,tut ponoči.jaz mam vsakokrat po porodu tak naval mleka ,da bi lahko ene par otrok dojila,ne pa enga.skuta upočasni nastajanje mleka,ampak izčrpavat ga pa ne smeš s črpalko,ker potem ga enako nastaja kolko si ga izčrpala.ko začneš čutit pritisk,z roko iztisni nekaj mleka,tolko da pritisk popusti.vozličke pa nežno pomasiraj,preden na roko iztisneš nekaj mleka.na začetku ga boš morala iztisniti več da bo pritisk popustil,sčasoma pa vedno manj.ne bo pa to čez noč.še vedno pa ti ostanejo tablete proti nastajanju mleka,ti jih lahko ginekolog napiše.

(odgovor članu Najaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: ustavitev dojenja- POMOČ
20.5.2010 22:45:19   
pasmaJersey
Če je zatrdlina daš gor led. Tablet ti pa ne priporočam, se jih pri nas baje sploh ne dobi več, ker je preveč stranskih učinkov. 

_____________________________

Pasma Jersey. Poznate pasmo Jersey? Ne poznate pasme Jersey.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
16 razlogov, zakaj si boste zaželeli še en...
Če še kolebate ali bi otroku rodili bratca oziroma sestrico, si poglejte te fotografije - prepričani smo, da se boste ta...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?