|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   noče jesti!
28.8.2008 10:03:46   
Čampi
Pozdravljene,

sem mamica skoraj osem mesecev starega falota, ki noče nič jesti. oziroma je samo sadje in moje mleko. z uvajanjem sva pričela pri petih mesecih in pol a je najin napredek zelo majhen. mali bi jedel samo sadje( skoraj vse), zelenjave in mesa pa sploh noče. Me sploh nebi skrbelo, če ne bi malenkost shujšal, njegova porodna teža je bila 2860g, zdaj pa jih ima 7580g, kar se mi zdi lepo, samo zdaj je v parih dneh malo shujšal. sem že poslusila z adaptiranim mlekom vendar mu nobeno ni včeš, imam doma celo lekarnouser posted image
zvečer mu ponudim kašice, ki se mešajo z vodo od hipp-a i milupe in jih včasih sprejme, spet včasih pa ne. zelenjavo mu pa mešam z banano, da je vsaj malo zaužije. kaj mu še lahko ponudim, glede na to, da nimam ideje in da mlečnih izdelkov še nisva uvajala. dojiva se pa še približno 3-4 krat čez dan in 1-2 ponoči. se trudim, da mu vse pripravljam doma in da ni ravno frutek boy. je pa res, da so mu tudi fruteki všeč, kar pa seveda ni presenetljivouser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: noče jesti!
28.8.2008 12:50:19   
biga
Jaz bi na tvojem mestu zmanjšala dojenje, čeprav se strinjam, da je materino mleko najpomembnejše. Vendar je že toliko star, da bo moral počasi začeti jesti vse, kar jemo mi. Še malo manj, če se da nič, kašic iz kozarčka, ker se preveč navadijo na njihov okus in potem je težko sprejeti doma pripravljeno hrano. Skuhaj mu kak obrok enako kot če bi ga skuhala za vso družino. Naj bo res okusen, kot če bi ti jedla, pa jejte skupaj, mogoče bo šlo. Pri nas se je super obnesel pire v kombinaciji z bučkami ali s špinačo. V tej starosti je imel to najraje.

(odgovor članu Čampi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: noče jesti!
28.8.2008 13:08:40   
sazi
Jaz sem imela podoben primer, le da je bil moj mali star šele 10 mesecel, ko je odprl usta za kaj drugega kot za flašo prilagojenega mleka. Pač noče in ga raje ne sili. Jaz sem mu seveda vsak dan večkrat ponujala hrano, mapak če ne gre, ne gre. Je pa tudi suhec. Pri enem letu je imel 9 kg, zdaj pri 2,5 letih jih ima 12 in tudi ni nek jedec.
Sem takrat tudi dobila nasvete v stilu, ah pusti ga, ne mu dat mleka, pa bo. Bo že jedel, ko bo lačen. Ni variante - samo matranje otroka. Ne vem zakaj ljudje ne dojamejok, da so otroci različmni. Da mogoče enim že pri treh mesecih pašejo "zrezki" eni bi pa pri skoraj enem letu še vedno najraje mleko.
Če je otrok zdrav in živahen, se ne sekiraj. Bo že začel jesti, ko bo pripravljen.

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: noče jesti!
28.8.2008 15:02:52   
Čampi
hvala! ja naš mali je ful živahten in zdrav, teava je v tem, da on ne bo jedel, če mu ne paše in pika. pa ni važno, da je že čas za hrano oziroma da je lačen. in je res, da se mi zdi brezveze, da ga silim, ker potem mi ne bo jedel še tisto kar zdaj je.user posted image

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: noče jesti!
28.8.2008 15:38:28   
katjaš
user posted image user posted image user posted image Joj, končno nekdo ki me razume! Naš junak je star 9 mesecev in dlje od sadja in kakšne skute ali jogurta še nisva prišla. Mali je polno dojen do 6 meseca, uvajati pa sem začela (tako kot pri prvi punčki) z banano in nato z ostalim sadjem. Sadje mu dajem dopoldan kot npr. malico, poje pa ga kar veliko naenkrat ( npr. 1 jabolko, 1 breskev, 1/2 banane in ovseni ali proseni kosmiči - seveda zmiksano, bognedaj kakšnega koščka noter). Kot popoldansko malico pa mu ponudim kakšen sadni jogurt ali skuto, ki ji vmešam sadje, suho sadje, tu in tam tudi bebi keks. Zvečer včasih poje tudi par žličk čokolinija ali grisolinija. Vmes pa dojenje 3X ali 4X na dan+ponoči včasih 1X, včasih 2X, včasih prespi noč tudi brez dojenja. Tudi kruha se noče dotakniti. Vseeno mu skoraj vsak dan ponudim kosilo, ki ga pripravim zanj (bučke, špinačo, juhice...), vendar vsakič znova bruha že po dveh žličkah. Malo sem prebirala knjigico od tavečje punčke, kjer sem zapisovala potek uvajanja in sem se spomnila da je tudi ona zelo pozno začela jesti, danes pa je čisto o.k. deklica. Drugi teden imamo posvetovalnico in bom videla kaj bo rekla pediatrinja tudi glede na to, da je mali vse prej kot suhcen (tehta okoli 11 kg). Takole malo sem se olajšala, saj me okolica (beri domači) kar naprej bombardira da "zdej bi pa že lahko kaj konkretnega pojedel". Bo kar veljalo, da kakor komu paše!
Lep dan vsem!

(odgovor članu Čampi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: noče jesti!
28.8.2008 20:58:56   
Tisana
No, mame v istem zosu user posted image , o tem sem že večkrat pred kratkim pisala na tem forumu. Tudi naša frajli ni ravno ješča. Na žličke je alergična user posted image , ker ko vidi katero koli od njih, začne kar dol gledati in jokati user posted image . Od zelenjave ima tako kot njen oči najraje meso user posted image , sadje je samo, če lahko sama zagrize v npr. celo nektarino, banano, če lahko npr. sama drži krhelj jabolka in ga gloda,... user posted image  Mi smo jo vsaj do te mere pogruntali, da spasiranega in na žlico ful ful ful ne mara, bo pa mogoče kaj pojedla, če bo v koščkih in dano ji z roko ali pa kot sem že napisala, da jé sama.Mi smo, tako kot vedno striktno sledili navodilom user posted image , in smo začeli z zelenjavo, pa ji sedaj ponudimo zelenjavo, pa kar joka in se jezi, potem ji pa po 10 minutah muk ponudimo še meso, pa tako odpira usta, da jo še oči uspe nahraniti. user posted image  Bravo oči user posted image user posted image user posted image  Sicer smo pa kupili Antilop stolček v Ikei (plastik fantastik), tako da frajlo za hranjenje slečemo do pamperske in ji pustimo, da vso hrano prešlata, sama nosi v usta,... da vse pada po njej, po tleh,... user posted image , potem jo pa kar stuširamo in lepo vse obrišemo. Tako smo zaključili, da nas stane manj živcev in časa, kot pa da bi pri vsem pregovarjanju in nagovarjanju morali paziti še, kam kaj pade in kako bo zaflekano. user posted image  Tako je to pri nas user posted image  PS: Naša frajla ima ful rada pirine grisine iz Kalčka, doma pečen pirin oz. koruzni kruh in tudi no tisti stiropor, ki mu pravijo riževi vaflji user posted image  

_____________________________

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

(odgovor članu katjaš)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: noče jesti!
29.8.2008 10:00:02   
Čampi
user posted image
kako lepo je prebrati še kakšen odgovor od mamic, ki imajo podobne težave. mi je kar malo lažjeuser posted image
upam, da bo res začel kmalu jesti, ker nevem kako bo to v vrtcu. sicer še ne gre januarja v vrtec, ampak šele septembra, samo upam, da bomo do takrat kaj napredovali.user posted image

(odgovor članu Tisana)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: noče jesti!
29.8.2008 10:55:58   
Anonimen
No punce, jaz imam tako izkušnjo samo iz drugega zornega kota ... no tak neješči otrok je bil moj brat. Mlečni izdelki so mu bili blazno všeč (samo sir ne), sadje samo nekatero (jabolka, banane, jagode), od zelenjave krompir, meso pa niti pod točko razno. Ko mu je mami kot dojenčku ponujala sadne kašice jih je lepo sprejel, pri zelenjavnih se je pa ustavilo in je vse ven spljuval. Tako da moja mami še danes pravi, da je brata gor spravila z mlekom, kruhom in bananami.
Sedaj je ta moj bratec star 22 let in definitivno član naše družine, ki je najmanjkrat obiskal zdravnika user posted image . Je pa še sedaj skoraj nič. Kruh, mleko in mlečne izdelke (razen sira), makarone brez omak, krompir na 100 in 1 način, od sadje je začel jesti sedaj tudi grozdje in češnje, od zelenjave je samo vodo od zelenjavne juhe, od mesa pa samo ocvrte kalamare.
Sam ni zahteven v tem smislu, da bi bilo njemu treba ekstra kaj kuhat al pa da bi se zmrdoval, če ima 2x zaporedoma makarone ... pač on ne živi zato da je, ampak je zato da živi.

(odgovor članu Čampi)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
29.8.2008 11:21:10   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: noče jesti!
11.6.2010 13:00:25   
ROŽICI
ta forum je že star..vendra imam sedaj jaz z 7m sinom težave..noše jest.
shujšal mi je za 220g v 14 dneh.
se dojiva vendar imam občutek da imam premalo mleka.kuham mu jabolka,krompir,juhico...ust ne odpre..ne vem več kaj naj.samo zizo hočeuser posted image je pa pred dvema mesecema že rad jedel vse.
zato me zanima kako ste ve rešle to težavo?!



_____________________________

življenje je eno samo.zato uživajte...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Niti strije, niti stanje vagine zanjo ni v...
V svojih objavah redno prikazuje predele na trebuhu, zadnjici in nogah, dele telesa, ki jih večina drugih vplivnežev skr...
Otroška imena: 20 najpopularnejših herojsk...
Preverite izbor 20 najpopularnejših herojskih imen za male superjunake in superjunakinje. Ob vsakem imenu boste našli tu...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?