|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ne/varnost v vrtcu
3.6.2010 7:04:40   
Roberta69
Tiste, ki imate živahne otroke, kakšne so vaše izkušnje? Moj dvoletnik je zelo aktivne sorte in me je ob misli na to, da ga bodo peljali na sprehod tako, da se bo držal za vrvico/otroka, kar pošteno strah. Saj vsi pravijo, da se otroci v vrtcu ful prilagodijo... No moj škrat je potem še tak, da nima nobenega strahu, ne rabi ob sebi mame, očija, koga poznanega, je čisto zadovoljen, ko za roko zagrabi mimoidočega user posted image . A so vzgojiteljice tok..., da če jih na to opozoriš, da so na takega otroka bolj pozorne??? Sicer o kakšnih nesrečnih primerih nisem slišala, razen ko se je otroček utopil v potoku...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ne/varnost v vrtcu
3.6.2010 7:19:51   
HHH
Ko je moj šel v vrtec sem se tudi jaz spraševala: Kako jih lahko 20 v vrsto spravijo, jaz pa včasih še enega komaj lovim? Ampak je res - kar lepo ubogajo. Včasih jih srečam, ko grejo po pločniku in me je vedno strah, da se bokateri pognal na cesto. Enostavno tako je. Ne smeš kaj preveč razmišljat o tem, ker vse sorte nevarnosti itak prežijo nanje povsod. Vzgojiteljici pa povej, da je zelo živahen. Tiste bolj žive vedno držijo bolj pri sebi, tako da jih lahko hitro zgrabijo, če je treba

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Ne/varnost v vrtcu
3.6.2010 7:59:00   
piko12
Jaz sem tudi to spraševala, ko je šel moj v vrtec. Takrat mi je rekla, da rajsi vsi padejo na tla, kot da bi kateri kačo (=vrvico) spustil. Naši imajo na srečo zraven vrtca polje in poljsko pot, priznam pa da mene tudi malo stisne, kadar na Celovški vidim škratke, ki maširajo proti Tivoliju.

(odgovor članu HHH)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Ne/varnost v vrtcu
3.6.2010 8:10:31   
Najaa
Dvoletniki se ne držijo več za vrvico. Pa brez skrbi bodi, vse jih bodo poštimale kot je prav. V vrtcu se otrok drugače obnaša kot doma, boš vidla.

(odgovor članu piko12)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Ne/varnost v vrtcu
3.6.2010 8:38:26   
tažana
Ti samo vzgojiteljici povej, da obstaja možnost, da se spusti in potem bo že sama poskrbela da bo varno. Potem pa se poizkusi čim manj ukvarjat s takimi vprašanji, ker vedno obstaja KAJ PA ČE...

Veliko mirnih trenutkov vam želim  user posted image

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Ne/varnost v vrtcu
3.6.2010 8:58:13   
anckabancka
Jaz sem tiste otroke, ki so begali prijela kar za roko, ali pa ga imela tik ob sebi, na očeh. Z drugo roko pa sem držala vrvico.
Ti kar opozori vzgojiteljico. Pa verjetno bo tudi sama opazila, da tvoj otrok rabi več pozornosti.user posted image


_____________________________

Ponosna mamica petih fantkov :)

(odgovor članu tažana)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Ne/varnost v vrtcu
3.6.2010 9:21:17   
kristinaj
dveletnik bo šel v jasli, pri nas jih je 14 v skupini.. na začetku dokler niso vsi hodili na sprehode niso šli, so šli na igrišče oz. če so šli so šli z vozički tisti, ki niso hodili... itak jih vedno manjka zaradi bolezni in ni problem...

sedaj spomladi pa je našega malega vzgojitelijca pohvalila in je rekla takole včeraj ni hotel hoditi zato smo ga peljali, danes se je pa za kačo prijel in je ni izpustil dokler nismo prišli s sprehoda...

drugače je pa zelo živahen ima 19 m in doma vse prepleza od povsod skače, itak nimajo nobenega strahu....

otroci so v vrtecu in doma kot noč in dan, ne boj se, ne bo se mu nič hudega zgodilo... naš je prišel parkrat pogrizen in opraskan, ima strastne oboževalke :=))) (če ga ne one, ga pa sestrica doma)  je pa med najmlajšimi v skupini...

_____________________________

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Ne/varnost v vrtcu
3.6.2010 9:29:43   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa

Dvoletniki se ne držijo več za vrvico. Pa brez skrbi bodi, vse jih bodo poštimale kot je prav. V vrtcu se otrok drugače obnaša kot doma, boš vidla.


Pri nas so se komaj zdaj začeli vsi držat za vrvico. Res pa je, da je veliko takih v skupini, ki so komaj zdaj stari 15-18 mesecev.
Drugače pa je tudi naša zelo živahna, vsakega pozdravi, se mu nasmeje, gre kamor hočeš, brez podkupnineuser posted image ...pa nič ne jamrajo v vrtcu, očitno jih lepo poštimajo.user posted image

(odgovor članu Najaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Ne/varnost v vrtcu
3.6.2010 9:44:56   
norksi
Vsi otroci bolj ubogajo druge ljudi - tudi če starši imajo avtoriteto, bodo manjpi otroci vedno bolj ubogali druge. Ne skrbi, ni edini živahen fantek.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Ne/varnost v vrtcu
3.6.2010 10:21:37   
julam
pri nas imajo tiste "tanavihane" vedno pri sebi, jih drži za roke tista vzg spredaj ali zadaj. Brez skrbi, varnost otrok jim je na prvem mestu! Jaz jim zaupam 100%.

(odgovor članu norksi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Ne/varnost v vrtcu
3.6.2010 10:42:15   
ronja
Jaz teh pomislekov nisem imela, ker moji mali2 kar ubogata, sploh kar se ceste tiče, ampak mi pa ni bilo jasno, kako prepričajo otroke, da lepo mirno ležijo na ležalnikih, tudi ko so že budni (ko pridem po malo, jih je dosti že budnih in lepo mirno čakajo na ležalnikih...) Jaz svoje doma niti pod razno ne ib mogla v to pripravit... In sem ravno včeraj to spraševala vzg., pa je rekla, da jim sploh ni treba kaj razlagat, da se enostavno prilagodijo in delajo tako kot drugi in da je doma drugače. Potem sem jo vprašala, če ona svoje doma lahko do tega pripravi, pa je rekla, da ni šans in potem sem si oddahnila, da ni z mano nekaj pošteno narobe, ampak so otroci v vrtcu pač bolj "pridni" oz. prilagojeni skupini, ker pač morajo bit. Doma so pa bolj "svobodni", ker vejo, da jih bomo okoli lovile, če bo trebauser posted image .

Tako da brez skrbi, jih fejst pazijo na sprehodih, sem jih velikokrat videla, ko smo se sprehajale z malima in čim so ob cesti na pločniku, jih ena ves čas z rokami čuva, da ne bi kak na cesto ušel. Vsaj v našem vrtcu.

(odgovor članu julam)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Ne/varnost v vrtcu
3.6.2010 11:40:50   
Roberta69
Po toliko pozitivnih odgovorih imam pa že malce boljši občutek user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Ne/varnost v vrtcu
3.6.2010 13:20:20   
Naja31
V vrtcu jih kar pošlihtajo, brez skrbi.

Moj 2. letnik je šel prejšnji teden na izlet z vrtcem z avtobusom. Vsi starši smo se za glavo držali ko smo to slišali, ampak imeli so se pa noto fajn. In vse je bilo ok.

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Ne/varnost v vrtcu
5.6.2010 9:42:48   
mala zirafa
Naj vam povem da preden gredo na prvi sprehod se nekajkrat sprehodijo in vadijo po vrtcu, dokler vzg. ne oceni da so za ven.Vsaj tako je pri nas pa mislim da tudi drugje.Nič se bat.ni mi pa všeč da z otroki ne hodijo po pločnikih ampak po ozkih prometnih enosmernih, nepreglednih ulicah.Tega ne odobravam.
Mene je bolj strah nerodnih otrok, ko se spotaknejo, ampak čim manj mislit na to.Za ta živahne že poskrbijo.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Ne/varnost v vrtcu
6.6.2010 11:38:17   
zinkazi
Na sprehod z otroki gre vzgojiteljica takrat, ko spozna, da so tega sposobni. prej hodijo z vrvico po vrtcu, na ograjenem delu vrtca. le povejte ji kakšen karakter je vaš otrok, povejte njegove posebnosti, ker tako laže ustvarita dober odnos, vzgojiteljica pa ve, na kaj naj bo bolj pozorna.

_____________________________


Otroško srce je zaklad


(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Naravno in sočutno odvajanje od plenic
Pri odvajanju od plenic ne gre toliko za to, kdaj so otroci razvojno pripravljeni biti brez plenic, ampak bolj za to, kd...
BLOG: Pitje vode in lulanje med poukom
Te med odmorom ne tišči lulat in te je pritisnilo sredi pouka? Boš moral počakati do naslednjega odmora. V mojem svetu j...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?