|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   MAstitis brez rdečine dojke
22.6.2010 16:34:20   
tlb
pozdravljene!
Zgleda, dai mam ponovno mastitis-oziroma vsaj jaz tako mislim.
Namreč-vročina in boleči obe dojki ter zatrdline v dojkah. Pred slabimi 3 tedni sem že prebolevala mastitis, ampak takrat je bila dojka tudi fajn rdeča, tokarat pa NITI MALO NI NOBENA PORDELA. .
Zanima me, če je imela katera podobne težave-mastitis brez rdečine. Boli pa ko user posted image . Vzrok za mastitis pa so pri meni ragade, ki jih nikakor ne uspem pozdravit.....
Kako dolgo je pri vas trajala bolečina oz. pričela le-ta izginevati?
Jemljem pa antibiotik (spet Anaclosil), po dveh kapsulah sem brez vročine, dojka pa maleeenkost boljša, boli še vedno, bula pa ni tako zelo velika-ali pa se meni tako zdi (malo me skrbi, da se ne bi kaj zakompliciralo....se mi zdi, da je bilo prvič skoraj takoj boljše-rdečina izginila, bolečina tudi skoraj v celoti) Mali pa pridno pije user posted image .
Hvala in lep pozdrav!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: MAstitis brez rdečine dojke
22.6.2010 16:56:38   
elevitka
sem imela isti primer. Meni se je rdečina pojavila šele tretji dan po zatrdelosti in bolečinah. Sem si vsakič izčrpavala mleko in masirala dojko, pa tuš z vročo vodo, ampak ni pomagalo (vedno sem morala k zdravniku po antibiotik(sumamed ali macropen) + dojenje naprej) in vedno mi je po enem dnevu šlo počasi nazaj! Sem takoj čutila kdaj se je dojka po dojenju ˝odprla˝in je brizgalo mleko kot zmešano ... takoj sem čutila olajšanje, potem so se tudi bolečine zmanjšale postopoma.

Pa to se mi dogaja skoz na isti dojki, pa redno dojim (otrok pa je star že 11 mesecev)



_____________________________

Biti pripravljen je veliko, znati čakati, je še več, toda izkoristiti pravi trenutek, je vse.

(odgovor članu tlb)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: MAstitis brez rdečine dojke
22.6.2010 18:12:23   
tlb
Pa si mela tudi vročino?
Jaz dojke ne praznim dodatno, ker ni prepolna. Vzrok so pri meni pr****te ragade.....in tu se bakterije lepo všetajo....
Hvala za hiter odgovor!
LP T
---------

(odgovor članu elevitka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: MAstitis brez rdečine dojke
23.6.2010 8:19:34   
elevitka
včasih sem jo dobila včasih ne.... jaz sem si dodatno črpala ker je nisem mogla spraznit... nič ni htelo ven ne z dojenjem ne z črpanjem, sem že mislila da me bo razneslo, no ko sem vzela antibiotik je po enem dnevu popustilo. Men se kr iz ljubega mira žleze zamašijo al kaj... ne vem, ker otrok se pred tem ni nič manj dojil ko sem fasala mastitis.

Upam da si čimprej pozdraviš mastitis !

_____________________________

Biti pripravljen je veliko, znati čakati, je še več, toda izkoristiti pravi trenutek, je vse.

(odgovor članu tlb)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: MAstitis brez rdečine dojke
23.6.2010 14:01:39   
izgubljena_ovcka
Jaz sem takoj na začetku fasala zamašen vod in celo že dobila vročino (v parih urah sem zakuhala ful ampak je bil večer in pri nas ni v bližini nobenega dežurnega zdravnika) pa sem celo noč dojila samo na prizadeti dojki (bula je bila v velikosti slive ampak nič rdeča), masirala med dojenjem, polagala pred podojem gor termofor zavit v pleničko in glej ga zlomka, zjutraj se je kar naenkrat med dojenjem sprostilo, bula izginila in vročina tudi (krneki). Potem pa pač nisem šla nič k zdravniku, ker se je vse normaliziralo... Sem se pa namatrala kot sam user posted image , dojenje na vsako uro (max uro in pol), iz druge dojke pa črpat, da se ni še tam zamašilo, ker sem pač dojila samo iz "bolne". Hvalabogu novorojenčki večinoma spijo in se naš tudi zbudil ni med dojenjem.

Želim ti čimprejšnjo rešitev... user posted image

(odgovor članu elevitka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: MAstitis brez rdečine dojke
23.6.2010 14:29:33   
tinkamarinka
Meni se je skoz mašilo na eni dojki, po mojem samo en vod. me je bolelo skoraj skoz. Pa mi je ena strejša gospa svetovala naj dam sveže orehovo listje na otrdelo in boleče mesto. Nisem čist verjela, ampak v sili hudič še muhe žre - in je pomagalo. Od takrat naprej sem imela mir. Aja pa pred dojenjem termofor za par minut na boleče mesto.

(odgovor članu izgubljena_ovcka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?