|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   glukozni test
3.6.2010 13:05:24   
dva sončka
A ga morajo delat vse nosečke? Mislim, da nimam nobenih indikacij za sladkorno, pa me je gin. poslala na ta test, a mislim, da pri nas (izola) pošljejo kar vse po vrsti. je povsod tako? Najraje bi se mu ognila, če bi le lahko....
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: glukozni test
3.6.2010 13:08:55   
Anonimen
In zakaj ga ne bi šla delatuser posted image
halo,kaj te pa stane?
Kaj pa ti veš,mogoče jo pa imaš

(odgovor članu dva sončka)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: glukozni test
3.6.2010 13:32:50   
ribica.
pri nas delajo test vsem nosečnicam, ki so stare nad 30. Jaz sem imela pred kratkim prvič to srečo :) Madona je sladek tist vrag za spit!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: glukozni test
3.6.2010 13:35:48   
buškolinka
Ne, vsem user posted image  ni treba delati testa...če se ne motim, naj bi napotili vse tiste user posted image , ki imajo diabetes že v družini in tiste, ki so starejše od 30. Jaz imam izpolnjena oba pogoja, sem šla na test, kjer so mi tudi potrdili motnjo tolerance, kar pomeni, da sem na dieti, 2x dnevno si merim ketone v vodi, 4xdnevno si merim sladkor v krvi in 3x dnevno si dodajam inzulin...vse to zato, da user posted image  ne bi bila prevelika (težji porod,umetno sproženje ali pa celo CR) in da ob rojstvu ne bi doživela šoka - pomanjkanje sladkorja. Kot vidiš imam s tem ogromno dela, vendar pa je vse skupaj stvar odločitve - nihče te ne more prisiliti, da test opravljaš, kaj šele slediš navodilom zdravnika...vendar je vse skupaj za tvoje in user posted image  DOBRO.

Aja, pa še en postranski plus je - naraščanje kg se ustavi user posted image user posted image

(odgovor članu dva sončka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: glukozni test
3.6.2010 13:36:28   
vesna_b
pri nas v nm dajejo načeloma vsem nad 26 let - torej večini

sicer pa ni nič tako hudega, razen da je full sladko...

ampak raje pijem 2* zastonj, kot da bi mela sladkorno, pa ne bi šla delat testa

ni noben bavbav, le pojdi... sam ne prehitevaj, ampak dejansko počakaj polno uro, preden greš dat kri...

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: glukozni test
3.6.2010 14:01:31   
Anonimen
vesna jaz sem bila stara 20 let in sem morala na tale test.Tako da starost nima veze

(odgovor članu vesna_b)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: glukozni test
3.6.2010 14:03:09   
vesna_b
ne vem, možno. meni je rekla moja g, da po 26 vsem da.

sicer pa saj pravim - saj je prav, da dajejouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: glukozni test
3.6.2010 14:13:28   
kenya
Ja, starost pomoje nima nobenega pomena. Pričakujem tretje user posted image , pa me do sedaj g. še nikoli ni dal na test glukoze. Pa sem/bom pri vseh čez 30. G. imam pa v leonišču v lj. Pojma nimam zakaj me ni še nikoli poslal. Če bi me, bi pač šla.

_____________________________

Nobody promised you easy life.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: glukozni test
3.6.2010 14:21:09   
vesna_b
o, čestitke...
mi bomo pa šele na drugem začel delat... user posted image

(odgovor članu kenya)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: glukozni test
3.6.2010 14:21:50   
Soncchhek
Jaz sem stara nad 30+ v družini imamo sladkorno....
Pa sem šla delat test ( trenutno sem v 16 tem tednu) in smo ugotovili gestacijski diabetis oz. nepravilno toleranco za glukozo...kakorkoli se že poimenuje.
Trenutno sem že tretji teden na " dieti"....

Sladkor pit ni prijetno, ampak se pa da... lahko ti dajo prvič spit samo majčken kozarček in enkrat vzamejo kri....Lahko pa ti dajo enkrat večjo količino in daješ kri tri ure- vsako polno uro.

Vse za naše pikice, mislim da pomislekov ni.

(odgovor članu vesna_b)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: glukozni test
3.6.2010 14:24:03   
vesna_b
jaz sem mela oboje...user posted image

sem prvič šla prehitro - je rekla sestra, da bodo kar vzeli kri, pa mi je kazalo malo preveč, tako da sem šla pol še na večjo dozo. user posted image
ampak ja, vse za mojega sončka...user posted image

no, čeprav je sedaj že kar velka babnicauser posted image

(odgovor članu Soncchhek)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: glukozni test
3.6.2010 14:25:01   
Katy78
Mene je G poslal zato, ker je na UZ izmeril, da je obseg trebuščka pri otroku nekoliko prevelik glede na ostale mere oz. glede na gestacijsko starost. No, pa je bil test negativen, glede meritve je pa šlo za napako, ker mi je Pušenjak manj kot mesec za tem nameril popolnoma normalen obseg trebuščka.

(odgovor članu Soncchhek)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: glukozni test
3.6.2010 14:36:54   
khurde
starost... naj bi bilo od 26. leta več šanse al pa od 25-ega, sem zadnjič brala članek o nosečnosti v neki reviji za sladkorne bolnike. samo to pa ne pomeni, da avtomatsko pošljejo vse po vrsti, ko dopolnijo neko leto. je totalno odvisno od ginekologa do ginekologa. eni pošljejo na 50 g OGTT test rutinsko totalno vsako nosečnico, ni važna starost, drugi samo tiste, pri katerih je kaj sumljivo (velikost otroka, količina plodovnice, sladkor v urinu...), tretji ne pošljejo niti tistih, ki imajo diabetes v družini. potem eni pošljejo samo na 50 g test, eni avtomatsko na 100 g (triurnega)... itd., itd.

je tam pisalo, da ima gestacijski diabetes 3-5% nosečnic, pri nas ga odkrijejo 0,3-3%, zaradi različnih praks ginekologov.

mene so v prve poslali zaradi velikosti ploda in povečane količine plodovnice, v druge pa zaradi možnosti ponovitve sladkorne, čeprav ni bilo ničesar drugega sumljivega (pa sem spet bila pozitivna).

_____________________________

If you're too open-minded, your brain will fall out.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: glukozni test
26.7.2010 16:45:07   
Anonimen
Dekleta mene pa zanima, kaj če imaš že v prvem tromesečju prenizek sladkor? Je lahko kaj narobe z razvojem otroka? Ali se mi ni potrebno sekirati, razen tega da ima slabo počutje vrtoglavico in da včasih skoraj skup padem, ker imam tako nizkega? Imela sem 0,7 tako da mi je komaj izmerila moja aparaturca.

Hvala za nasvet.

(odgovor članu khurde)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: glukozni test
26.7.2010 16:47:14   
miska333
Meni je rekla ginekologinja, da ta test avtomatsko pripada vsem nad 25. letom, tudi, ce nimajo nobenega znaka....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: glukozni test
26.7.2010 16:58:07   
petral
V Trebnjem ga delajo vse nosečke.

(odgovor članu miska333)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: glukozni test
27.7.2010 11:11:51   
buškolinka
IZVIRNO SPOROČILO: PilotGirl7

Dekleta mene pa zanima, kaj če imaš že v prvem tromesečju prenizek sladkor? Je lahko kaj narobe z razvojem otroka? Ali se mi ni potrebno sekirati, razen tega da ima slabo počutje vrtoglavico in da včasih skoraj skup padem, ker imam tako nizkega? Imela sem 0,7 tako da mi je komaj izmerila moja aparaturca.

Hvala za nasvet.


kolikor vem zgolj prenizek sladkor naj ne bi škodil razvoju otroka - bolj nevarno je če padeš skup, ker (če prav razumem) telo potem najprej poskrbi za tvoje "dobro" in na ta račun škodi otroku (prekinjen dotok kisika) - skup pa padeš zaradi prenizkega sladkorja user posted image
na otroka pa precej vpliva preveliko nihanje sladkorja (hipoglikemija in hiperglikemija), zato nikakor ne dopuščaj, da ti sladkor pade tako nizko (0,7 bi bilo za moj organizem pogubno, ker sem hipo ornk čutila že pri 2,5 - vrtoglavica, tresenje, hitro dihanje) - jaz sem vedno imela pri sebi kako frutabelo ali pa glukozne tablete in ko sem začutila znake hipe,sem si najprej zmerila sladkor v krvi - če je bil pod 3,5, sem takoj pojedla 1/2 frutabele in je bilo OK.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: glukozni test
27.7.2010 11:41:02   
Anonimen
Ja sej to me krbi, da bi skup padla in bi se kar koli zgodilo moji bebici. Sicer, mi je tudi G rekla, da si naj pomagam sladkim in da mi je dovoljeno. Drugače imam jaz vedno nizek sladkor med 2-3,5, vendar sedaj v nosečnosti mi zelo krepko padel. Da ne rečem pred izpitom, da me je profesor pomagal do zraka priti, ker je videl, da sem čisto bledo in skoraj log off naredila. Tista tema okol oči. Hvala bogu, da nisem spaničarla, da sem normalno naprej dihala in da mi je sošolka hitro pomolila malo tvixa. Sicer sem dostikrat padla skup na faksu, tako da že pribljižno vem, kdaj je tista točka in kako odreagirati, samo sedaj me zelo skrbi.

Zanima me, zjutraj se tudi treseš dokler česa ne zaužiješ? Pa je lahko čisto malo, da prideš k sebi, da se ne treseš in da ni vrtoglavice.

Sicer je G je rekla, da bova počakali in da naj mam čokoladce pri sebi, sam je kar malo parodoksno, jaz mam pa že tako preveč kg :) Bom videla kaj mi bo danes rekla, če se ne bo odločla za tabletke oz. kar koli. Mi je pa na enem forumu rekel zdravnik, češ da ker sem že tako vajena nižjega sladkorja, da tudi ko mi pade na 0,7 ni nevarno, samo jaz vem, da ni ok, ker čustim, da bom zdej zdej skup padla. Da ne rečem, da počustje je obupno, tresenje in vrtoglavice, nič ni zmene, kaj šele, da bi se učila. Pa še pritisk mi je grozno padel, že tako sem imela nižjega.

No upam, da se mi to umiri. Da si bom z raznimi zvijačami uredila, da se mi ne bo več dogajalo samo te 3 tedne mam zelo niskega, pa še ko smo odšli s faksom na skiciranjem, ni bilo časa, da bi si kako čokoladko ali frutabelco kupila v Toskani, ker je tempo nenormalen, kot specjalci smo bili. Pregazili kar nekaj km.

Jaz upam, da se čim prej uredi tole s sladkorčkom in pritiskom.

(odgovor članu buškolinka)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: glukozni test
27.7.2010 15:12:10   
buškolinka
IZVIRNO SPOROČILO: PilotGirl7
Zanima me, zjutraj se tudi treseš dokler česa ne zaužiješ? Pa je lahko čisto malo, da prideš k sebi, da se ne treseš in da ni vrtoglavice.

No upam, da se mi to umiri. Da si bom z raznimi zvijačami uredila, da se mi ne bo več dogajalo samo te 3 tedne mam zelo niskega, pa še ko smo odšli s faksom na skiciranjem, ni bilo časa, da bi si kako čokoladko ali frutabelco kupila v Toskani, ker je tempo nenormalen, kot specjalci smo bili. Pregazili kar nekaj km.

Jaz upam, da se čim prej uredi tole s sladkorčkom in pritiskom.


jaz običajno nisem imela teh težav zjutraj, ampak bolj pred kosilom...
in sem potem ugotovila, da mi sladkor ekstremno hitro pada po kakih večjih naporih, fizičnih aktivnostih (npr. pospravljanje stanovanja user posted image  ipd.) in pa v tej vročini...

velik sreče pri uravnavanju ti želim user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?