|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Je lačen ali požrešen???
25.7.2005 22:11:34   
beba76

Naš 4-emsečnik se polno doji, včeraj pa sem mu po večernem dojenju (ob 20.00) dala še aptamil po steklenički, ker sem imela občutek, da je še lačen.
In aptamila je pojedel še 150 ml.
Po tem sem se počutila najslabša mama na svetu, saj sem po tem takem otroka vsak večer pustila stradati...:((.

Zdaj pa vprašanje: je res lačen ali pa le požrešen??
Po dojenju je vsak večer spal 6-8 ur, torej sva se ponoči hranila samo enkrat. In če se ne bi najedel, sigurno ne bi spal taoliko časa, ampak bi že prej prosil joško.

Vsak večer mi je po dojenju zaspal - včasih na dojki, včasih pa je tulil in sem ga enostavno pustila dret in je zaspal. Sem mislila, da trmari in bi rad na roke.

Včeraj mi je zaspal ob steklenički in je bil do 3.30 zjutraj mir. Danes pa ni zaspal in je bruhal kot velik - po moje zato, ker se je preveč najedel. No ja, z refluksom mava itak že od vsega začetka grooozne probleme.

Naj mu še dam flaško ali maj vztrajam le pri dojenju; vzamimo v obzir to, da tudi samo po dojenju spi enako dolgo, kot če dobi še flaško.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   Je lačen ali požrešen???
25.7.2005 23:29:13   
sabini
Oj večen problem glede dojenja tudi pri meni. Jaz mu še vedno zvečer dodajam pa je star dva meseca in pol. Še vedno mi ni jasno kako lahko zvečer enostavno nič nima dovolj mleka saj pije na dojki vendar ko mu dam dodatek spije vse. Je pa res da spi podnevi največ eno uro ali dve pa še to se vmes zbuja, ponoči spimo razen proti jutru se skoz zbuja zadnje čase. Jz tud ne vem a je požrešnost ali je res tok lačen pa se ne naje dovolj. :((nimam pojma sem probala brez dodatka zvečer pa se je jokal fullll dolgo čist bogi in ni hotel na dojko nazaj :duda:tako da ti svetujem delaj po občutku jz tudi nikoli ne bom zvedela a je to lakota ali požrešnost:)-:)-:)-:)-:)-

Glede nato koliko ti spi pomoje jz nebi dala več flaške, meni ne spi tako dolgo in potem kaj čem drugega vidim da nžga ne zvija, da je previt, mu dam dodatek in ga zeksa:muca:popije kot da cel dan nič ni jedel:)-

(odgovor članu beba76)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Je lačen ali požrešen???
25.7.2005 23:38:27   
sabini
p.s. prebrskaj čist malo nazaj težave z dojenjem kjer so punce pisale o tem tam imaš dva linka jaz sem prebrala je dobr vedet :sloncek:

(odgovor članu beba76)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Je lačen ali požrešen???
26.7.2005 7:09:12   
k1
kaj pa če ni dovolj mleka?? pa zato joka poleg, ker je še lačen? kaj pa če si probaš izbrizgat, da vidiš, koliko je sploh mleka? kaj vem, nisem nikoli dojila, mala je moje mleko pila iz flaške, tako da je bila skozi pod kontrolo, koliko je pojedla.

verjetno ti bodo druge znale kaj več povedat o tem...

lp :rozica:

(odgovor članu beba76)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Je lačen ali požrešen???
26.7.2005 10:00:30   
rainbow
Beba76!

jaz pa ti odsvetujem, da si izbrizgavaš mleko, kajti nikoli si ne moreš izbrizgati enake količine, kot ti jo otrok poje; tudi jaz ti svetujem, da greš na MON, forum dojenje in si osvetliš dejstva o dojenju;

Koliko pa je kaj tvoj otrok težak?? če se lepo redi, je čez dan zadovoljen, potem ni potrebe za dodajanje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

tudi odrasli ne spimo enako dobro vsako noč, moja :duda: je stara 4 mesce, polno dojena., se zadnje noči zbuja ob 12tih, včasih pa spi do 3, 5tih; pa kaj, morda ji je vroče; mimogrede, težka je 7,5kg.

Veš, zdi se mi, da si mamice preveč delamo skrbi glede te hrane (govorim iz lastnih izkušenj pri prvi:duda:); pri dojenju je pa tako- ponudi na željo in bo ok, saj se mleko sproti tvori; ne vem, zakaj bi zdaj pri 4-ih mescih začela z dodatkom; če te skrbi se posvetuj s pediatrom in morda prej začni z uvajanjem hrane.

lep pozdrav!!:rozica:


(odgovor članu beba76)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Je lačen ali požrešen???
26.7.2005 10:07:24   
Naja31
Mogoče pa ne joka zato ker je lačen?
Mi imamo tudi zvečer včasih težave z uspavanjem. Zaspi na dojki, ampak se potem včasih predrami že čez 5 minut in joka. Ali pa se zbudi ko ga položim v posteljico. Ne vem, ampak jaz še nisem pomislila, da bi mu zaradi tega dala dodatek. Če sam ne zaspi v svoi posteljici, to ni problem "sitosti", ampak dejstva da ne zna sam zaspati.

Tudi jaz sem na začetku mislila, da če joka, je lahko samo lačen in sem ga v porodnišnici futrala z dodatkom. Pa se je potem v eni niči zredil za 200 gramov. Zdaj vem, da se na vsak njegov jok ne odgovori z hrano. Moj je pri 3eh mesecih imel 7.300 gramov in se ocitno pridno redi.Pa tudi ne spimo celo noc in tudi zvecer imamo tezave zaspati

Če se :duda: pridno redi in lepo napreduje, potem imaš dovolj mleka.

Srečno!
Lp, Naja

(odgovor članu beba76)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Je lačen ali požrešen???
26.7.2005 10:09:10   
k1
na monu imajo malo pavze na Dojenju, ker je moderatorka menda ravno rodila, ali bo...

(odgovor članu beba76)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Je lačen ali požrešen???
26.7.2005 10:15:08   
rainbow
K1, je rodila, punčko menda, ampak vseeno se pa da marsikaj zanimivega prebrat, pa tudi enak problem je že zagotovo obavnavan.

meni ima Karmen svetoven način odgovarjanja, res strokoven.

(odgovor članu beba76)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Je lačen ali požrešen???
26.7.2005 11:01:38   
jazz
A imate tudi refluks? Naš Matic je tudi jokal, ampak zato, ker se mu je skoz dvigovala hrana in ga je ful tiščalo ( baje je takšen feeling kot bi te zgaga pekla) in je skoooz kupčke podiral. Je star skoraj osem mesecev in imamo še vedno nočne borbe s kupčki, ker kakor je en čas na hrbtu ga takoj kupček zbudi. Tako da če mu gre teža lepo gor, ga pomoje to bolj matra, da joka, ker mu odleže, če je bolj v sedečem položaju. Če mu pa zraven še kaj v usta steče, bo pa valjda pojedel. Upam, da ti je kaj pomagalo!

(odgovor članu beba76)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Je lačen ali požrešen???
26.7.2005 11:04:42   
teja
Če je doslej lepo pridobival na teži, potem imaš ZAGOTOVO dovolj mleka. Morda pa zvečer potrebuje le sesanje (za uspavanje, tolažbo) in če mu daš polno flašo, bo pač vlekel polno flašo (in potem bruhal, ker se bo preveč najedel). Poskusi z dudo po dojenju ali pa naj sesa dojko kar "v prazno".

Vedeti moraš tudi, da dojenčki spreminjajo svoje načine uspavanja. Moja mala je 3-4 mesece zaspala samo ob nošenju v naročju, potem pa samo ob guganju v naročju na veliki žogi, potem samo ob stiskanju in božanju v zakonski postelji, potem samo ob kotaljenju v zakonski postelji...... Morda ga pač dosedanji način enostavno več ne uspava in bo treba pogruntati kaj novega.
teja

(odgovor članu beba76)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Je lačen ali požrešen???
26.7.2005 11:41:49   
Soncnica
Hoj!

Jaz bi rekla, da imaš dovolj mleka. Pri nas je bila ista situacija. Gal in Jaša sta približno enako stara in približno 4 tedne nazaj sem bila v skrbeh, če imam dovolj mleka. Pil je pri meni, če pa je dobil stekleničko, je popil še 150 ml Aptamila, potem pa na veliko bruhal. Potem smo imeli 3. posvetovalnico, kjer so ugotovili, da Jaša odlično pridobiva na teži in nama "prepovedali" vsako dodajanje. Doma sicer imamo Aptamil, ampak bolj za to, da leži na polici "just in case", uporabljamo ga pa praktično ne. V posvetovalnici so mi rekli, naj brez dodajanja dojim do dopolnjenega 6. meseca in naj mu hrane ne dodajam niti za okus, kaj šele kot dodatek k dojenju. Drugače pa ti tudi jaz svetujem, da greš pogledat na MON za dojenje, Karmen je res zakon!

Srečno!:)

(odgovor članu beba76)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Je lačen ali požrešen???
26.7.2005 12:02:49   
Anja167
Mamino mleko se hitreje prebavi kot adaptirano, zato ni čudno, da se dojeni otroci zaradi lakote zbujajo pogosteje. To, da otrok (zaradi dodajanja adaptiranega mleka) globoko spi dlje, pa ni nujno najbolje... (glej knjigo E. Pantley, Brez joka v ... - poglavja, kjer razlaga biološke osnove spanja)

(odgovor članu beba76)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Je lačen ali požrešen???
26.7.2005 14:24:28   
Minkaa
Tudi mi imamo pri našem 4-mesečniku vedno iste težave. Že kmalu ko smo prišli domov iz porodnišnice sem mu mogla zvečer dodati še flašo Aptamila 100ml. Brez nje ni spal niti 15 minut. Nato se je zgodilo da pri meni ni več hotel vleči, čeprav sem vstrajala in vstrajam še danes. Pred 3 tedni sva prišla na samo dojenje in sm ugotovila da se je v teh 3 tednih zredil samo 375g. Skratka premalo. Je pa res da je bruhal ko zmešan (ne samo polival). Skoraj vedno je še 2 uri po obroku bruhal skuto in vodo.
Sedaj mu dodajam Redno še Aptamil AR. Pri meni enostavno noče več vleči ko je konec navala in teče šebolj malo.
Pa bom še kar vstrajala z dojenjem.

(odgovor članu beba76)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Je lačen ali požrešen???
26.7.2005 14:55:03   
rainbow
Minkaa, bravo!
le tako naprej!
:rozica:

(odgovor članu beba76)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Je lačen ali požrešen???
26.7.2005 18:04:37   
beba76

Punce hvala vam; sem se odločila, da mu več ne dam dodatka, saj če bi bil lačen sigurno ne bi tako dolgo spal. ;)


(odgovor članu beba76)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Je za otroka res najboljši najvišji zaščit...
Je za otroka zares najboljša zaščitna krema za sončenje z najvišjim zaščitnim faktorjem? V članku preveri, kako izbrati ...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?