|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako uvajate?
3.9.2010 12:14:55   
Anonimen
Zanima me, kakšen pristop pri uvajanju imate v vrtcu. Lahko uvajate kolikor časa želite oziroma menite, da je potrebno, ali vas vzgojiteljice pri tem grdo gledajo in nasprotujejo?
Koliko časa ste prvič otroka pustili samega v vrtcu?

V vrtcu, kamor sem vpisala otroka, so prvič bili otroci s starši skupaj eno uro, da je vzgojiteljica povedala, kar je pač imela povedati, potem smo šli domov. Naslednji dan so starši otroke dali vzgojiteljici v roke že na vratih (po njenih navodilih) in šli, ter jih prišli iskati čez pol ure, nekateri čez eno uro, dve... enega otroka so celo pustili do konca v vrtcu- samo on je ostal.
Vzgojiteljica je otrokom pregradila učilnico, da so bili na kupu, jokali so vsi, večina jih je bila v totalnem šoku. Otroci so stari od manj kot leto do cca 2.5 let.
Svojega nisem želela uvajati na takšen način, zato sem vztrajala s še eno mamo da ostaneva pri otroku. Vzgojiteljica naju je zelo grdo gledala, vztrajala na tem, da otrok mora prestati takšen stres, da mu delava škodo in podobno.
Ko sta si najina otroka ogledala prostor, se malo poigrala, sva jih odpeljali domov. Danes sta sta šla oba otroka zvedavo v vrtec, brez joka. Prvič sva jih pustile tudi cca 10 min same, nato domov. Brez joka. Drugi otroci so, nekateri popolnoma apatični hodili po prostoru, drugi so neutolažljivo jokali.

Kako jih torej vi uvajate. Ste za miren in počasen prehod in navajanje na prostor, ljudi itd. ali ste za uvajanje, kot ga prakticira omenjena vzgojiteljica? 
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
3.9.2010 12:19:21   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
3.9.2010 12:22:23   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kako uvajate?
3.9.2010 12:28:52   
Čebel@
mis mo ravnno sredi uvajanjauser posted image
1. dan nas je 7 prišlo ob 9.30(7 pa ob 8.00) in smo z njimi ostali 1,5h in potem pli domov(z otrokom seveda)
2. dan (včeraj) smo prišli vsi že na zajterk,smo se lepo poslovili in šli vsi starši ven za 1 uro....10 otrok je full jokalo,4 pa nič(HB naša ni jokala),ampak niso nič klicali staršev po telefonu
danes(3. dan) je bila skupila spet dana na pol in našo sem pripeljala ob 9.00 in jo pustila do 11.30(so pojedli kosilo)
v ponedeljek bojo od zajterka do kosila sama,po želji lahko že spijo
v torek naj bi pa že vsi spali

je pa tko,da naša vzgojiteljica se zelo prilagaja-bi pustila tudi da si notri pri otroku,če bi bilo hudo.....so pa v naši skupini vsi stari 1,5l edino 1 fantek še ni 1l

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kako uvajate?
3.9.2010 12:50:06   
melanija
Moja ima 16 mes in sem jo prvi dan pustila do kosila, tudi kosilo je pojedla brez problema. Rekle so mi da je nekaj malega jokala in nato zaspala, predvidevam, da zato ker so pozabile da še vedno rabi krajši dopoldanski spanec in so to spregledale. Včeraj je bila cel dan se pravi od 7.30do 15.00. Brez joka cel dan. Danes ko sem jo pripeljala je malo zajokala ko sem jo pustila a se je hitro potolažila (sem pred vrati počakala, da sem videla ali se bo umirila ali ne). Iz prejšnjih uvajanj sem jaz zagovornik čimkrajšega uvajanja, ker če ne joče sedaj bo pa potem. Imamo v vrtcu celo fantka, ki joče že eno leto vsako jutro. Potem pa čez dan nič več.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kako uvajate?
3.9.2010 13:32:23   
Roberta69
Pri nas uvajanje traja do 3 tedne, takšen princip imajo že 15 let. Koliko časa in na kakšen način bo uvajanje potekalo, se z vzgojiteljico dogovoriš posamezno. Mi2 sva bila do sedaj 2x, prvi dan je bilo fenomenalno, našel si je "prijatelja", sebi enakega, najbolj živahnega fantiča v skupini user posted image , skratka kar ni hotel domov user posted image . Drugi dan bolj ni bil njegov dan (bil je kar malce tečen, kar je zelooo redko), tako da je bil na trenutke malce naporen... ves čas sem ga pa jaz "nadzorovala in opominjala, kaj lahko in česa ne", vzgojiteljici sta zgolj opazovali. Plan je tak, da v naslednjih dneh poskusim oditi vsaj na stranišče ali kaj podobnega, vzgojiteljici pa se mu bosta skušali približati (ker ima eno zelo slabo izkušnjo z vrtcem izpred parih mesecev - enotedensko uvajanje po 1-2 uri na dan brez staršev v privatnem vrtcu s koncesijo) in si pridobiti njegovo zaupanje, potem bomo pa videli za naprej. Je pa vzgojiteljica mnenja, da v najinem primeru  (sin ima precej močan karakter in je fizično aktvien na kvadrat), ne bomo prišli nikamor, v smislu, da lahko to počnemo na tak način 1 mesec, pa bomo na koncu meseca na istem, zato bomo pustili par dni, da si pridobita njegovo zaupanje, potem pa poskusili s tem, da bom čimveč odstona. Morda ga bom na začetku hodila iskat pred spanjem (ker drugi otroci zaenkrat še vsi spijo, naš pa od konca dojenja v juliju zelo redko). Drugi otroček, ki se uvaja, bo pa recimo že sedaj do kosila sam. Je čisto odvisno od posameznega primera. Niakor pa ne bi bila za varianto, da se uvaja kar na vrat na nos brez staršev. Naš se je tako prvič uvajal in ima/je imel zaradi tega kar odpor do vrtca (čez poletje sem ga pripravljala na to, da greva vrtec in je skoz govoril, da ne, da tam ni dobro), čeprav so začetki v novem vrtcu obetavni  in sedaj pove, da novi vrtec je pa vredu user posted image . Poleg tega pa je super, da starši vidimo, kako v bistvu vse skupaj poteka. Jaz sem prov vesela, da lahko to spremljam, ker bom otroka z mirno vestjo oddala v varstvo, saj vidim, da imajo super program. Tudi pri parih bolj "navihanih" otročkih sem opazila, da se čisto super vklopijo.   

(odgovor članu melanija)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kako uvajate?
3.9.2010 13:34:26   
DannyS
Ojla. Bom kar skopirala iz sosednjega foruma da ne pišem spet jovo na novo.

Prvi dan smo bli v vrtcu samo kako urco, se malo igrali... medtem tudi debatirali z vzgojiteljico in njeno pomočnico glede uvajanja... no in takrat se niti nisem zrajtala, ampak pol ko sem začela popoldan malo o tem razmišljat sem začela postajat vedno bolj nervozna... bom na kratko razložila... uvajanje naj bi kao potekalo tako, če pač ne bo neki ful joka, da ga jutri pustim 15 minut, pol v petek že kako uro, pol valda ker je vmes vikend, pademo v ponedeljek spet na 15 minut itd. itd.... v glavnem nisem štekala kdaj naj bi se prišlo do tistega dneva ko bi ostal cel dan v vrtcu. Pol glede kosila je tudi rekla, da spet nekaj časa še ne bojo jedli, dokler se ne uvedejo, pa tudi glede spanja, da ne bojo še spali tam, pa tudi ko bojo začeli spat, da če se bo otrok zbudil in jokal, da nas bojo takoj poklicali... Ma halo jaz ne štekam pol, kolko časa bo trajalo to uvajanje, kot je ona razlagala se je meni zdelo 100 let. In kaj tisti ki si ne morejo privoščit za vzet tolko dopusta, jaz recimo ga tudi nimam več dosti ali pa nekateri ki komaj lahko skočijo kdaj iz službe... Ko sem rekla to mojemu očetu, je rekel, da ko sem bla jaz majhna so me pustili prvi dan tam in šli in marsikaterega otroka moje generacije. Ok, sej vem da smo napredovali in da je svet bolj prijazen otroku, samo kaj če smo mi preživeli in nam nič ne manjka, ne vem zakaj okoli tega uvajanja tak halo...




(odgovor članu melanija)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kako uvajate?
3.9.2010 14:07:43   
Errai
Pri nas je tudi 3-tedensko uvajanje in meni se zdi super, seveda, če si lahko privoščiš odsotnost iz službe. Mi smo srednjega sina uvajali lani, pri dveh letih. Prve dni smo bili starši skupaj z otrokom do kosila, potem smo en dan šli ven za 15 minut, naslednji dan za uro, potem za dve (če ni bilo joka, sicer nas je vzgojiteljica poklicala) itn. Dvakrat sem bila zraven pri počivanju (sem ga jaz uspavala), potem pa so to prevzele vzgojiteljice, sem pa prišla, takoj ko se je zbudil. Skratka pri našem je trajalo dva tedna, da je bil v vrtcu "polni delovni čas". V tem času nikoli ni jokal, vzgojiteljici je vzel za svoji, jima zaupal in po mojem prav zato, ker ga nisem kar porinila k njima in šla. Od 12-ih otrok, ki so uvajali skupaj z našim (bila je nova skupina) se samo za dva spomnim, da sta precej jokala, eni punčki tak način uvajanja ni ustrezal in je pač pričakovala, da bo mama vedno z njo v vrtcu, pri drugem otroku pa starši niso imeli toliko dopusta in so ga uvedli bolj na hitro, zato je logično, da je bolj jokal.

Prvega otroka sem uvajala na hitro, ker imajo v njegovem vrtcu tak način - prvi dan naj bi bil sam do malice, drugi dan do kosila, tretji dan pa že spal v vrtcu. Prvi dan sem si izborila, da sem bila zraven v skupini oziroma nekaj časa sem čakala v garderobi, potem pa je bil v vrtcu sam. Zjutraj je kar dolgo jokal, čeprav je šel v vrtec s tremi leti, in še danes, pri skoraj šestih letih gre zjutraj težko v vrtec. Drugi je čisto nasprotje, sicer pravi, da je rajši doma, kot v vrtcu, ampak jokal pa zjutraj ni skoraj nikoli (le nekajkrat po daljši odsotnosti zaradi bolezni). Mislim, da tudi zaradi uvajanja, ki mu vrtca ni priskutilo. Tretji bo šel v vrtec pri letu in pol in ga nameravam uvajati počasi, tudi če vzgojiteljice ne bodo za to (zelo vrejetno ne bo v istem vrtcu kot srednji).

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kako uvajate?
3.9.2010 14:52:04   
Anonimen
Angelina, res me zanima kater vrtec (vzg.) je to, ker imave podobno situacijo. Lohk na zs.

pa srečno

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Ljubki kaos velike družine
Preden sem postala mama, sem v mislih vedno imela dva otroka, hišo in psa. No, plani so šli "po svoje".
BLOG: Zakaj so pomembni družinski običaji?
Nekatere družinske navade in običaji se oblikujejo same po sebi. Lahko pa se odločimo in zavestno v svoja življenja vpel...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?