|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vrtec po adenovirozi
13.11.2010 14:40:22   
abc123
Prebolevamo adenovirozo, vendar smo trenutno že 4 dni brez vročine, samo kašljamo večinoma zjutraj, čez dan skoraj nič. Drugih težav nimamo.
Ker adenoviroza lahko traja do 8 tednov z vmesnimi dvevi morda celo tedni "zdravega" počutja me zanima kdaj naj gre spet v vrtec, ker vse te tedne pa res ne moremo biti doma.

Kakšne so vaše izkušnje s tem, ker še kakšne druge okužbe si pa res ne bi radi nakopali.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vrtec po adenovirozi
13.11.2010 15:00:21   
Najaa
Moja je bila doma več kot en mesec. Pol je pa šla v vrtec.
Je pa odvisno od otroka. Naša je zbolela najprej z drisko in bruhanjem in šele po parih dneh je dobila vročino, ki je trajala skoraj dva tedna. Od zelo visoke do zmerne. Potem je udarilo na prehlad in ušesa, tak da en mesec je bil že okoli.


< Sporočilo je popravil Najaa -- 13.11.2010 15:03:06 >

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: vrtec po adenovirozi
13.11.2010 15:38:44   
ledenaa
Lahko že gre s pon v vrtec

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: vrtec po adenovirozi
13.11.2010 15:46:22   
abc123
Naša pa je imela samo dva dni vročino in potem so z odvzemom krvi potredili adenovirozo. Drugih znakov (razen znakov prehlada - kašelj zjutraj in ponoči ter smrkelj) ni imela. Je pa res imela že kakšen teden nazaj tudi en dan vročino, pa 14 dni nazaj 2 dni zjutraj izcedek iz učk in ne vem, mogoče se je začelo že takrat pa je potem spet bilo ok.
Drugače je normalno živahna in drugih bolezenskih znakov nima. Me paskrbi da ne bi zboleli potek še za kakšno bakterijsko zadevo, čeprav po drugi strani pa pač letos tako je, ker je šla s septembrom v vrtec in smo skoraj vsak drug teden po dan dv doma, vendar nič hujšega.

Bomo vidli kako bo jutri.

Hvala vam.

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: vrtec po adenovirozi
13.11.2010 21:09:16   
majana79
naš je bil takrat doma najprej 3 dni, je nadomestna P rekla da mu nič ni (prej je imel 2 dni 39 vročine), potem je šel za en teden v vrtec oziroma varstvo, naslednji ponedeljek je spet zbolel, sva pristala na infekcijski in je bil 3 tedne doma
se mu pa od takrat še vedno vleče kašelj in smo na vsake 2 tedna pri P da mu posluša pljuča user posted image
je pa res da ga je takrat ful izčrpalo, shujšal je ipd., zato ga je takrat pustila doma 3 tedne

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: vrtec po adenovirozi
13.11.2010 21:44:47   
Urska09
Naša je šla v varstvo takoj, ko je bila zdrava. Nismo bili 8 tednov doma, kje pa. Bilo je tako: 1 teden v varstvu, 1 teden doma. In tako 8 tednov. Potem sem jo vzela za 5 tednov iz varstva (na srečo so bile ravno poletne počitnice), da je prišla malo k sebi in si opomogla. Od takrat smo bili 4 mesece popolnoma zdravi. Do prejšnjega tedna user posted image

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: vrtec po adenovirozi
14.11.2010 8:51:36   
abc123
Se pravi, glede na to, da je trenutno OK, gre v vrtec in pač čakamo naslednjo rundo, ki bo upamo čim kasneje.
Res vam hvala za oadgovore in izkušnje.

(odgovor članu Urska09)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: vrtec po adenovirozi
16.11.2010 10:25:15   
Bojana 29
Mi lahko katera prosim razloži kaj je to adenoviroza in kako to pri otrocih izgleda?

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: vrtec po adenovirozi
16.11.2010 10:36:32   
majana79
Pri našem je izgledalo tako, da je imel prvič 2 dni visoko vročino, 39-40, kašelj, smrkelj. Po 2 dneh je bilo (kao vse ok). Čez en teden se je stvar ponovila, čez noč je zakuhal, postal zelo slab, spet kašelj in smrkelj. Na podlagi odvzete krvi - izredno visoki levkociti, sva pristala na infekcijski (tudi dehidracija), kjer so šele po 2 dneh na podlagi brisa ugotovili da je adeno. Kuhal je pa od ponedeljka do petka, non stop, 40 vročina, zbijali z voltarenom.
Lahko je po znakih zelo podobna angini, lahko so znaki samo vročina, kašelj, smrkelj, lahko gre pa na prebavila - driska, bruhanje (tako so mi razložili na infekcijski). Zna biti zelo zahrbtna, je ne odkrijejo vsi P takoj, pa izčrpa lahko otroka tako da je še 2 meseca bogi.

(odgovor članu Bojana 29)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Pridružila sem se gibanju Free ziza
Če bi sama vsakič, ko sem dobila butasto vprašanje, povezano z dojenjem, zaslužila, bi danes imela že ... hm, morda nove...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?