|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ne, ati bo...
22.10.2010 13:32:43   
Perunika
Sem že brala podobne teme, vendar ima vsak svojo različico. Torej: najin sinko je že od leta in pol strašno navezan na atija, jaz sem v senci (samo za rezervo). Na začetku sem si vse skupaj skušala razložit racionalno: da ga pogreša, ker zaradi moževe oddaljene službe nista bila veliko skupaj, da se z njim (letos) več igra,... ampak to traja že leto in pol in včasih gre do takih skrajnosti, da se mi ne pusti obleč, za jest mu mora dat ati, igračo, knjigo mu bo dal ati, v avtu ga bo pripel ati... večinoma te muhe sprejmem kot del razvoja ampak včasihih sem prav žalostna. Saj se zgodi že kak dan (enkrat na tri mesece), da preklopi name, ampak ne vem ali bo to "obdobje" sploh minilo.
Prosim tiste, ki ste to že dale čez, da me malo potolažite, upam...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ne, ati bo...
22.10.2010 13:58:38   
enkratna
Še nisem mama, zato bo moj nasvet čisto neuporaben, a vseeno... zdaj si mislim, da bi v tej situaciji jaz tako naredila: šla bi čez vikend v toplice (sama, na savnanje, masažice, nege), tamaučka pustila z očetom in potem ob prihodu nazaj uživala v tistem skoku v naročje in bojnim krikom pogrešanja"Mamiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii" user posted image   - in le upala, da me ne bi ob prihodu domov čakal kaos v bajti (Kučan je rekel, da so danes dovoljene sanje) user posted image

(odgovor članu Perunika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ne, ati bo...
22.10.2010 14:05:35   
ronja
enkratna, zelo lahko bi se ti zgodilo ravno obratno: sicer pospravljena bajta, ampak užaljen malček, ki ti niti pod razno ne bi priletel v naročje, ker bi bil jezen, da si šlauser posted image . Ronja je recimo užaljena, če je lubi dolgo v službi oz. na terenu. Tisti dan nikoli ne pusti, da bi jo on dal spat. Nujno mami. Če pa je že zgodaj doma, potem pa si včasih tudi njega izbere. Je bilo pa tudi lubiju že hudo, ker je imela zdaj Ronja kar dolgo mami obdobje, ko ni hotela zaspat z nijm in se je kar malo zasekiral. Ampak je minilo, včeraj je z njim zaspalauser posted image . (vsi srečni, sploh mami, hehe)

perunika, pri nas je bilo to obdobje dokaj kratko in deloma načrtovano od naju, ker sem bila visoko in zelo rizično noseča in je velik del obvez prevzel lubi. Ampak ni dolgo trajalo. Vendar če prav razumem, je malček zdaj star že 3 leta. Daj mu pustita, da se sam obleče, sam je, itd... MOgoče bo ob večji samostojnosti bolj "enakopravno" razdelil svojo naklonjenost.
Pri nas so sicer faze sem in tja - enkrat je en v modi, drugič drugi, včasih isti pri obeh, včasih obratno, kakor nanese, edino kot rečeno je zdaj Ronja (3letnica) imela eno mami obdobje - ampak ni bilo tako kritično, samo zaspat je hotela vedno z mano in ga je včasih kar ven vrglauser posted image , da bo počakala na mami.

(odgovor članu enkratna)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ne, ati bo...
22.10.2010 14:08:43   
Trcosava
Perunika, moja je pač mala, skoraj bo eno leto, ampak kolikor jaz vem ko je sin navezan za atija ni nič narobe. Tudi so mi povedali da bi bil problem če bi sin bil navezan za mamico nakon enega leta, in obratno bi bil problem če bi hči bla navezana na atija po enemu letu. Že msece in mesece nazaj učim ta malo da pove ATI kjer bi rada mal spočitka, ampak neeee....MAMA in konec.

In se strinjam z nasvetom Enkratne user posted image



(odgovor članu enkratna)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ne, ati bo...
22.10.2010 21:36:11   
kajajaka
Perunika, kaj pa naredite, ko zahteva, da ga ati obleče, pelje... A malemu vedno ustrežete?
Pri nas na te fore ne padamo preveč - hoče atija, pa ji pač povem, da ati sedaj ne more, ker dela to in to in jo medtem jaz oblačim. Otrok sprobava kako daleč lahko gre. In če je večinoma vse po njegovo je to pač del igre - kolikokrat moram še mamici dvignit pritisk, da se bo razjezila, ker je takrat tako hecna? A bo danes tudi po moje? Gremo nagajat!... Tukaj pa smo starši tisti, ki določimo kje je meja, kdaj se otroku ustreže in kdaj je preveč... Pa srečno.

(odgovor članu Trcosava)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: ne, ati bo...
22.10.2010 22:07:49   
ronja
Pri nas na te fore ne padamo preveč - hoče atija, pa ji pač povem, da ati sedaj ne more, ker dela to in to in jo medtem jaz oblačim.

Tako je tudi pri nas: včasih je po njeno, kadar pa je "zaželjeni osebek" zaposlen s čim drugim, se mora pač zadovoljit z "manj zaželjenim", ne glede na to, kdo je v kateri vlogi.

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: ne, ati bo...
23.10.2010 17:08:18   
Karolin
"Otrok sprobava kako daleč lahko gre. In če je večinoma vse po njegovo je to pač del igre - kolikokrat moram še mamici dvignit pritisk, da se bo razjezila, ker je takrat tako hecna? A bo danes tudi po moje? Gremo nagajat!... Tukaj pa smo starši tisti, ki določimo kje je meja, kdaj se otroku ustreže in kdaj je preveč..."

Se strinjam s Kajajako. Pri nas hčerka velikrat hoče mene, npr. ko jo mož hoče dat spat, ampak potem imam jaz slabo vest, da ne grem, ker mislim, da me res hoče imet mal zase, saj se jaz skoraj skoz ukvarjam z drugo hčerko-dojenčkom. Samo potem, ko vidi, da ne gre po njenem, se ima tudi fino, ko jo da spat ati.

(odgovor članu Perunika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: ne, ati bo...
23.10.2010 20:24:51   
Gina
Ne sekiraj se, če tako reče. NIti ne bodi užaljena. Vzami si svojo pozornost. Reci: Ne bo ati, mami bo. IN svoje izvedi. Se bo že navadil. Ne mroe on komandirat cele bajte. Pa s tem ne mislim,d aje kaj narobe, če hoče očita. Lahko ga ima za vse sorte, super fajn, kadar je cajt in volja. Ampak če ga hočeš obleči, pa res ne smeš popuščat, naredi kar si se namenila. Ne bo oči, mami bo.

(odgovor članu Karolin)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: ne, ati bo...
25.10.2010 9:08:20   
Sunny Morning
Jaz si pa želim, da bi naša skoraj 3-letnica, kdaj pa kdaj tudi imela obdobje ATI, ker se mi počasi že meša. Sva pa cele dneve sami, tudi za vikende od user posted image nima veliko in je name preveč navezana. Imam pa občutek, da tudi user posted image paše in se tudi ne rine preveč v ospredje. user posted image user posted image user posted image


_____________________________

06.01.2008 se nama je rodila princeska Neja!

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: ne, ati bo...
25.10.2010 9:41:37   
ronja
Sva pa cele dneve sami, tudi za vikende od user posted image nima veliko

ja, saj potem je pa logično - ti si ziher, on pa ni - zakaj bi potem šla do njega?

(odgovor članu Sunny Morning)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: ne, ati bo...
25.10.2010 11:23:58   
Dadi
Pri nas je blo obratno nekaj časa...Je mlajši mel sploh eno obdobje: ne mami me bo (stuširala, ritko obrisala itd.) To pa zato ker sem jih ponavadi vedno jaz zvečer tuširala, rihtala ko si je mož vzel svoje pol ure za  poročila.

No potem smo počasi presedlali, da zna tudi oči stuširat, je mali izsiljeval z jokom, pa ga je mož parkrat kar prestavil pod tuš in ko je dojel da nima šans se je umiril.user posted image Zdaj je vseeno kdo ga stušira, razložim mu tudi večkrat da ga ne morem ker mam prevelik trebuh (sem noseča) in se težko sklanjam.


_____________________________

May you be strainghtened by yesterday¨s rain, walk straight in tommorow¨s wind and cherish each moment of the sun today.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: ne, ati bo...
25.10.2010 11:33:51   
onjamnv
Tudi pri nas je bilo podobno zelo dolgo časa. Sem se tudi sama malo zasekirala ampak ne preveč. Je šel pa za vikend samo z očkom k očkovim strašem in takrat se je vidlo kok me pogreša, ker se je zelo čudno obnašal, skoraj je zbolel!

Sicer je mel potem še vedno take fore ampak jaz sem mu rekla: a mami pa ni dobra in je rekel da je in se mi je potem pustil npr. obleči. Sedaj pa itak že malo zrasel in je vse skup bolj porazdeljeno oz. sem celo jaz bolj zaželjena.

(odgovor članu Dadi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: ne, ati bo...
25.10.2010 12:05:18   
mamamajča
Mi se pri nas ne pogajamo z otrokom, kdo ga bo oblekel, pripasal.... Tisti, ki je prvi pri roki, tisti, ki ma čas, ipd.
Bo treba sprejet. Sorry, ampak kam bomo pa prišli, če nam bojo leto pa pol stari malčki dirigirali, kdo jih lahko obleče in kdo ne. Saj ne boš spraševala...

(odgovor članu onjamnv)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: ne, ati bo...
25.10.2010 12:33:29   
Anonimen
Naša je pa stara skoraj 2 leti pa ima to obdobje 'ATI' že kake 4 mesece (odkar je šla v vrtec). Pa če sva sami je ok, če je moj doma me je pa odrivala pa k mojemu silila ... ma kolikokrt sem imela že kar solze v očeh, ko mi je zabrusila "Mami ne, mamica stran!" ... No samo je tut moj vedno tamali strogo povedal, da tako se pa z mamico ne govori, pa tut na to njeno ukazovanje nisva preveč pomena dajala, ker kot so rekle predhodnice, da glede stvari kot so oblačenje, previjanje, tuširanje itd. pač 2-letni otrok ne bo diktiral kdo in kdaj ... no sedaj to obdobje že počasi mineva, čeprav ima še vedno kake čudne prebliske ...

(odgovor članu mamamajča)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: ne, ati bo...
27.10.2010 15:07:24   
Perunika
Hvala vam, ker ste delile svoje izkušnje in razmišljanja z menoj. Če se navežem na Otiko, ki je opisala zelo podobno situacijo kot je pri nas: to gre včasih že v precejšnje skrajnosti. Problem je najbrž v tem, da sem bolj stroga in  pri nekaterih stvareh ne popuščam, tako da sem našega fanta včasih oblekla kljub vreščanju, vpitju in brcanju. Mož je bolj nežne sorte (čeprav se čedalje bolj zaveda, kam ta mehki pristop lahko pripelje), nekaj časa sem mu zaman dopovedovala, kakšne so posledice, če hočeš biti vedno prijazen in ustrežljiv. Vem, da bi morala bit usklajena, v zadnjem času nama že počasi uspeva, toda ševedno pride kdaj do situacije, ko je treba odreagirat hitro in se ni časa dogovarjat. Tako se zgodi, da vsak od naju odreagira popolnoma drugače. Ja, je kar naporna ta vzgoja. Ja, na trenutke me kar srce zaboli, ko me moj otrok odriva in odklanja in se potem sparšuje ali delam prav ali ga lomim...Pa še to: najin sin je na splošno dobrovoljček, zna bit zelo prijazen, družaben ampak, ko mu kaj ni všeč, pade v ene vrste trans, ne sliši nič, ne vidi nič, huronsko dretje in jok in zelo težko se pomiri. Spomnim se, da je bil ža od začetka tak: vrečino časa dobre volje, namsejan, ko je bilo hudo je bilo pa fejst hudo...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: ne, ati bo...
2.11.2010 15:44:04   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Perunika
....najbrž v tem, da sem bolj stroga in  pri nekaterih stvareh ne popuščam, tako da sem našega fanta včasih oblekla kljub vreščanju, vpitju in brcanju. Mož je bolj nežne sorte

Pri nas je mamica bolj nežne sorte, pa kljub temu Oči, Oči, Oči. Sem mislil da je mogoče "problem" v tem, da sem bolj strog, pa se hoče otrok prikupiti.

Niti tvoje predvidevanje, niti moji pomisleki niso točni. Otrok enostavno izraža pogrešanje. Po prvem letu starosti se vedno izraziteje kaže želja po vlogi očeta. In ta vloga očeta raste vse do najstniških let. In prav je tako.

(odgovor članu Perunika)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: ne, ati bo...
13.11.2010 7:39:08   
misar
ne se pretirano sekirat. naša frčafelca ima pa non stop obdobje mamiuser posted image . včasih gre do te skrajnosti, da je mojuser posted image  sploh ne sme niti pogledat pa že vzroji. v takem obdobju ji ne sme dat niti za pit, ker ona ja rekla, da bo mami to naredilauser posted image . isto s pripenjanjem v avtu, kopanjem, dajanjem spat, obleče se večinoma že sama - hvala bogu.

v glavnem jaz še kar upam, da bo to minilo. jaz bi rekla, da je to predvsem zato, ker je moj po cele dneve bolj ali manj v službi in sem večinoma jaz z njo.

kar se pa tiče nežnosti...ne bo držalo, je dragi veliko bolj nežen, jaz sem bolj tista ta strogauser posted image

< Sporočilo je popravil misar -- 13.11.2010 7:42:14 >


_____________________________

čebelica Lana in trotek Nejc

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: ne, ati bo...
13.11.2010 20:41:01   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: misar
...po cele dneve bolj ali manj v službi ...

Tu gre morda za odtujitev. user posted image

(odgovor članu misar)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: ne, ati bo...
13.11.2010 21:27:54   
blaža

IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Ne sekiraj se, če tako reče. NIti ne bodi užaljena. Vzami si svojo pozornost. Reci: Ne bo ati, mami bo. IN svoje izvedi. Se bo že navadil. Ne mroe on komandirat cele bajte. Pa s tem ne mislim,d aje kaj narobe, če hoče očita. Lahko ga ima za vse sorte, super fajn, kadar je cajt in volja. Ampak če ga hočeš obleči, pa res ne smeš popuščat, naredi kar si se namenila. Ne bo oči, mami bo.


podpis.

Pri nas je sicer mami bo. No bila je faza in to pri obeh.

Pa je vedno moj ustrajal in rekel nazaj, ne tata bo. Jaz sem pa malo ignorirala tisto mami bo, oz preslišala, da je tatko uredil. Pol je pa minilo.

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: ne, ati bo...
15.11.2010 7:40:56   
misar
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil

IZVIRNO SPOROČILO: misar
...po cele dneve bolj ali manj v službi ...

Tu gre morda za odtujitev. user posted image



načeloma mislim, da ne, ker so to samo obdobja. mami je itak skoz zakon, ima pa obdobja ko lahko sam mami vse. običajno sva pa oba ok. zvečer celo mora zadnje čase vedno ati bret pravljiceuser posted image user posted image  sem čist navdušenauser posted image

_____________________________

čebelica Lana in trotek Nejc

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: ne, ati bo...
15.11.2010 12:17:18   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: misar
zadnje čase vedno ati bret pravljice

Ko pridemo domov imamo še nekaj opravkov. Otrok se nas razveseli in prosi za igro. Mi pa hitro naredimo še tiste opravke. Otrok se hitro nauči (beri obupa) da bi se z njim igrali IN PRENEHA SPRAŠEVATI. Istočasno pa otrok dobi še eno, izredno slabo sporočilo - da ni dovolj pomemben. Pomembnejša od njega so tista "opravila" on pa pride na vrsto za njimi.

Zato je potrebno VEDNO ko pride domov TAKOJ 10 minut kakršnekoli igre z otrokom. Nato šele smejo priti na vrsto opravila. Bodimo pošteni, ni opravil, ki ne bi mogla počakati 10 minut. Le tako bo otrok dobil občutek, da je pomemben. Občutek da je za vaju najpomebnejši.

(odgovor članu misar)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?