|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Glavoboli
9.8.2005 9:51:39   
Nyah*
Ojla!

Imam tezavo, pa bi vas prosila za pomoc.:rozica::rozica: Ze nekaj dni (beri 5) imam glavobole:(, zjutraj se zbudim, ga ze cutim, do vecera pa ze tako boli, da se komaj vlecem okoli in ze zelo slabo vidim (megleno).

Nocem biti panicna:ups:, vem, da lahko kdaj pa kdaj vzamem lekadol, ampak vsak dan ga pa res ne morem!
Vceraj sem ga, da sem lahko zaspala, ampak ,glej ga, danes spet boli!:((:((:((:(( Sem ze cisto izmucena od tega!

Ali ima katera podobne tezave? Kaj storiti? Ali so lahko kaj nevarni za :duda:?

Hvala vam za pomoc, zlatke moje :rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Glavoboli
9.8.2005 9:56:14   
nana 27
Ali popiješ dovolj tekočine?

Baje pomaga limonin sok v kavi..

(odgovor članu Nyah*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Glavoboli
9.8.2005 9:57:41   
Magi*
hoj,

mene sicer kar precejkrat boli glava, me pa med nosečnostjo ni bolela niti enkrat. zato me pa zdaj, ko dojim spet tu in tam boli.

lekadolov res ni dobro skoz jesti, boljše bi bilo poskusiti s kakšno masažo (hrbtenica, vrat in glava). meni to običajno pomaga. ampak najdi nekoga, da ti naredi res pošteno masažo (lahko mož, mama), naj kar traja kako urico. od začetka naj bo bolj groba potem pa postopoma vse bolj nežna do čisto rahle masaže obraza in lasišča. naj te čisto umiri in uspava. pri tem se udobno namesti.

(odgovor članu Nyah*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Glavoboli
9.8.2005 9:58:31   
dadica
tudi jaz sem med 13 im 16 tednom imela ubijalske glavobole.enkrat sem vzela lekadol,drugače pa sem si skuhala kavico z limono:( malo je pomagalo ampak kaj dosti ne.Enostavno sem ležala in počivala.Po 16 tednu so počasi izginili in sem sedaj v 2 tenih imela rahel glavobol 2x.je pa normalo da so glavoboli do 20 tedna,če se pa še kasneje nadaljujejo pa je možnost preklampsije(Upam da sem prav napisala)

lp dadica IN :duda:

(odgovor članu Nyah*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Glavoboli
9.8.2005 10:24:00   
pikica*
Ja, mi je poznano. Kar nekaj časa sem imela podobne težave. Vsake toliko sem vzela Lekadol, ampak sem imela ob tem vedno slabo vest. Zdaj pa mi moj :love: da raje reiki. Precej bolj neškodljivo in učinkovito.

(odgovor članu Nyah*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Glavoboli
9.8.2005 10:39:37   
Nyah*
Ahaaaaaa, masaza :sloncek::sloncek::sloncek::sloncek::sloncek:, jupi, to mam pa rada, pa tudi moj :love: se rad igra maserja, bom kar takoj predlagala, ko pride domov :)-:)-:)-.

Grem zdaj v lekarno, prasat, ce obstaja kako mazilo za masazo senc, ker tam me najprej zacne bolet! Pa mogoce majo kak zeliscni cajcek, ki bi pomagal :zmeden2:.

Kava pa mi ne pase, ampak ce bo treba, bom tudi to poskusila.

Hvala punce:rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:.

(odgovor članu Nyah*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Glavoboli
9.8.2005 13:45:53   
Anonimen
A imaš klasičen glavobol ali migreno?
Če imaš klasičen glvobol, potem te neprestano boli (topo ali ostro, odvisno kakor koga) ali cela glava ali pa en del glave. Velikokrat začne glava tako boleti zaradi spremembe vremena ali zaradi slabe oz. prisiljene drže. Se da prenašat, če vzameš aspirin ali lekadol, bolečina popusti.
Če pa imaš migreno, je to pa malo slabše, jaz osebno jo zelo težko prenašam, pa tudi tablete mi ne pomagajo. Moja migrena izgleda tako: najprej me začne boleti okoli oči, včasih se mi tudi bliska. Če se takrat spomim vzeti tableto, je OK. Drugače me po nekaj urah najprej začne malo, potem pa vse intenzivneje boleti glava, vendar bolečina ni konstantna, temveč se stopnjije, prihaja v valovih, tako kot če bi mi kdo zabijal žebelj v glavo. Potem bolečina za trenutek popusti in se nato v novem valu vrne. Močno me takrat tudi moti močna svetloba, nekatere tudi glasen zvok. Pa slabo mi je, karkoli popijem ali pojem gre ven. Migrena ponavadi pri meni traja cel dan, ponoči jo prespim in je bolje. Migrena ni nevarna, je samo zelo moteča, še posebej če so napadi pogosti. Jaz sem jih imela 3-4 letno, od kar ne jemljem več KT, jih nimam. Povzroča pa migreno več stvari, od stresa, hormonov (veliko žensk jo ima tik pred začetkom M.), hrane (sir, arašidi, rdeče vino, pomaranče),...
Glavobol ni škodljiv za :duda:, je pa zelo nadležen za mamico. Moja kolegica je imela celo nosečnost tako hude migren, da se je v službi jokala, potem je končno šla na bolniško, da je lahko vsaj doma v temi in z mrzlim obkladkom na čelu ležala. Glava jo je bolela od 4-7 meseca. Občasno je vzela kakšen lekadol, večinoma pa nič.


(odgovor članu Nyah*)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   Glavoboli
9.8.2005 15:02:47   
Nyah*
Uf, kako si se potrudila:bravo::bravo::bravo::bravo:!
Najlepsa ti hvala za izcrpen odgovor!

Jaz imam kr migrene, sem jih imela ze pred 9nebesa. Ampak lekadol mi nikdar ni pomagal, oziroma bolecino le omili, drugega pa sedaj ne smem, pa tudi nocem!

Kupila sem si kitajsko mazilo, za masirat sence, cajev pa je rekla v lekarni, da nobenih takih :nosecka: ne smemo pit!

Upam, da bo bolje:(.

(odgovor članu Nyah*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Glavoboli
9.8.2005 21:42:09   
Anonimen
Zdaj v nosečnosti me je večkrat glava bolela tako močno, da sem bruhala in bila praktično neuporabna po več dni skupaj. In nobena stvar od lekadola, do kave z limono...ni pomagala. Ugotovila sem, da se glavobol poslabša ob slabem vremenu in kadar pretiravam in nič ne počivam (ko sem utrujena ali pod stresom). Meni je pomagalo, da sem zjutraj popila blago kavico z mlekom, da sem vsako popoldne šla za cca 2 uri spat, čez dan pa popila veliko VODE (ker po običajno bolj malo pijem).
Kupila sem si tudi eterično olje sivke, ki pomirja, v postelji ob blazini imam tudi mošnjiček s sivko...mogoče samo verjamem v to, da mi pomaga, važno, da me glava ne boli več (trkam ob les).

(odgovor članu Nyah*)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   Glavoboli
10.8.2005 9:06:16   
Nyah*
Ja sivka ja, eden redkih vonjev, ki mi v 9nebesa sede. Sem si jo tut jaz na morju kupila, pa je res fajn.

Glede stresa pa nepočivanja maš pa prav caffee, po mojem je to tut pri meni. Pa počitek popoldan je res dobrodošel, sem koj druga ko vstanem!

(odgovor članu Nyah*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Glavoboli
10.8.2005 20:44:34   
Marjancasklanca
Glavobol :grrr:,

Nosečnost res obrne vse na glavo. Prej nikoli nisem imela glavobolov, vsaj tako močnih ne. V nosečnosti so se mi pojavili glavoboli, ki se končajo z bruhanjem. Vendar ne trajajo dlje kot kak dan in še malo čez.

Meni ob začetku glavobola pomaga kakšna kofeinska :kava:. Imam občutek, kot da mi včasih kofeinska kava prepreči glavobol.

Če so glavoboli intenzivni in več dni trajajoči pokliči G in ga prosi za nasvet.

Kak Lekadol pa lahko brez problema užiješ.

Pošiljam malo :kava:, morda bo tudi tebi pomagalo, kdo ve?

(odgovor članu Nyah*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?