|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   po bronhiolitisu
24.1.2011 15:04:16   
naja78
ojla mamice!
rabim nasvete.
naš 10 mesečnik,je 14 dni nazaj zbolel za bronhiolitisom.dobili ventolin,bil ukinjen,ker mu ni pomagal.dajali samo vlažne inhalacije z NaCl na masko doma.hospitalizirani nismo bili,ker je bila saturacija še ok okoli 95.

zanima me sledeče:
*ali res lahko dolgo kašljajo,naš ima zopet suh kašelj,ki je dražeč,ponoči se mi zbuja in dobi napad kašlja.P ravi da se mu nabere sluz,ki ga moti in mora izkašljat,diha za 1x normalno

prosila bi za kake izkušnje kako in koliko časa je pri vas to trajalo.sem brala dosti o tem pa vseeno rabim bolj sveže info.

hvala.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: po bronhiolitisu
24.1.2011 15:47:02   
hermy1
Mi smo ga tudi preboleli,... prejšnjo sredo sem ukinila ventolin (stari smo 5 mes), pa je že naslednji dan nehala kašljat. Je pa še polno dojena in verjetno to tudi pomaga. Pa nismo bili hospitalizirani. Verjetno je naša prebolela bolj blago obliko.
Upam, da bo kmalu bolje user posted image

_____________________________

Kot sončni žarek nas vsak dan razveseljuješ!

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: po bronhiolitisu
24.1.2011 16:49:32   
razglednica

bili v bolnišnici 5 dni, pomaga inhalacija z ventolinom, je boljše vendar še vsak večer dam kuhane kamilice pred posteljico in vrelo vodo ( imam dva loncauser posted image ), gledam da je vlage od 60 do 70% in čistim nos, to je pa tudi vse. Stari smo pa 6 mescovuser posted image

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: po bronhiolitisu
24.1.2011 21:44:48   
picola1
Bah...ta bronhiolitis...Mali je zbolel sredi decembra, potem se je to pacalo tolk časa, da je pristal v bolnici...Dobili smo Ventolin in ker do sredine januarja še vedno ni blo ok, še Flexotide. Zdej je mal boljš, sam še vedno ni ok, oziroma danes in včeraj je spet malo slabše...user posted image Kr neki...Moram jutri poklicat pa spet it mal na kontrolo, ker tole pa zdej traja že več kot en mesec pa še vedno ni dobr. Delam mu pa skos inhalacije z inhalatorjem vsaj 2x na dan pa tapkam ga skos po hrbtu, da bi se sluz odluščila...
Hvalabogu zdej po teh pumpicah vsaj nima več tistega astmatičnega dihanja (ful podaljšan izdih).
Tako da ne vem...bo še katera kej napisala, ker jst se tut sprašujem, kolk cajta to vse skup traja...(se mi že kar meša bit večinoma noter, ven grem samo če je nad ničlo pa še to sam za 15 minut, ker sem ugotovila, da če grem za več, da takoj začne spet bolj kašljat).


_____________________________

Indijanska prerokba: Šele, ko boste posekali zadnje drevo, zastrupili zadnjo reko, ulovili zadnjo ribo, šele takrat boste spoznali, da denarja ne morete jesti.

(odgovor članu razglednica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: po bronhiolitisu
24.1.2011 22:31:58   
matkica
Pri nas smo bili zaradi bronhitisa že dvakrat v bolnici,smo tudi imeli ventolin.Se mu tudi skoz ponavlja kašelj.Potem sem kupila inhalator in ko vidim da začne kašljati mu dam doma inhalacije z fiziološko raztopino.Do sedaj mi je ratalo na tak način preprečit,da bi šla v bolnišnico.Stari smo pa deest mesecev.Pa nosek čistiva s fiziološko raztopino in po prsih in podplatih ga mažem z materino dušico.Ven pa hodiva tudi če je pod ničlo,samo če je suhi zrak,da ni megle.
Upam,da vam bodo te nasveti kaj pomagali.L.P.

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: po bronhiolitisu
25.1.2011 8:06:38   
3jeMi
prvi bronhiolitis smo imeli pri 9. mesecih, drugega pri 14., obakrat bila v bolnici, pri tretjem in četrtem pa sva pravočasno preprečila odhod v bolnico, smo bili doma na ventolinu, po četrtem smo dobili napotnico za pulmologa in Flixotide, ki ga zdaj že 7. mesec redno vsako jutro vpihujemo (kot zaščito) in HB smo samo pri prehladih, občasnem kašlju (trkam)...

kašelj lahko traja tudi do 6 tednov, najprej suh, potem moker, ker se pljuča čistijo...

kaj je nam pomagalo, madoniš, svega i svašta smo probavali, na koncu pa: vlažilec zraka OBVEZNO (idealna vlažnost v stanovanju od 40 do 60%), pucanje nosa, tapkanje po prsih, materina dušica (ja, po prsih in po podplatkih, in pa kopel z materino dušico oz. kopalnico ornk ogrejem, banjo napolnim s toplo vodo, dodam materino dušico in na koncu seveda še otroka in kup lončkov user posted image , pa dihaj sine), zdaj ko je večji mu na prsi včasih namažem tudi neko smrekovo žavbico od Bimbija (prej sem se izogibala smrekovim stvarem, ker so ga še bolj dražila user posted image ), za izkašljevanje čaj iz Slezovih korenin, zdaj ko je večji pa kar čaj Tropotec mix ali pa samo materino dušico (pije kar vsak dan), aja in čimveč na morje user posted image

ponoči, ko je dobil napad suhega kašlja sem ga pa ornk zavila in odprla okno za minutko dve, da je zadihal svež zrak in se je umirilo... in najboljše zdravilo: ogromno crkljanja... precej noči sem preležala oz. presedela z njim na prsih, da je bolj pokonci spal in da se je vsaj naspal (spanc je bolš k žganc user posted image )

(odgovor članu matkica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: po bronhiolitisu
25.1.2011 21:02:36   
naja78
o kul punce.hvala.se tudi jaz učim.

ven sva pa danes tudi midva šla za 15 min.upam da lahko ker se mu že meša ko gre ven.,saj celo zimo ne bo valda not.eni so ful proti če je mrzlo,eni ne.slišim različna mnenja.user posted image mi gremo.

mažem z dušico tudi jaz.in ja sem se nasmejala večino noči ko kreha tud jaz presedim da je pokonc.user posted image se mi pa zdi da se zboljšuje.(trkam).

še nekaj: imeli smo sum na alergijo na kml,jajaca do 8 meseca.sedaj je mleko normalno,občasno se pojavijo pikice.je lahko to povezano,ker pravijo da pogosto obolevajo alergiki??????

(odgovor članu 3jeMi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: po bronhiolitisu
25.1.2011 21:41:39   
matkica
Tudi z alergijo je lahko povezano.

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: po bronhiolitisu
1.2.2011 22:53:41   
tweetyirena
jooooj, jaz sem o tem bronhiolitisu ze tolki prebrala, da mi je ze slabo ..  user posted image     moja pikica je stara skoraj 6 mesecev in ga ima ze od sredine novembra - ze vec kot dva meseca ..  zacelo se je s prehladom, ki sva ga kar hitro pozdravile, ostalo pa nama je piskanje iz pljuck. Drugace je fuuul fuuul dobre volje  user posted image   spi cele noci, je tko kot treba, res izgleda kot popolnoma zdrav otrok. ampak ...  piskanje pa kar ostaja  user posted image       na zacetku sva imele tudi me2 Ventolin, ki nama ni kaj veliko pomagal (ceprav sem slisala, da je to v bistvu dobro, saj ce Ventolin pomaga, je vecja verjetnost da bo otrok razvil astmo .. user posted image   -  ne vem, tako sem nekje prebrala, zdaj ko berem vse zivo o tem bronhiolitisu in podobnih zadevah ) 
potem sem kupila inhalator, tako da inhalirava NAJMANJ 3 x na dan fiziolosko, cez dan ji dajem tople blazinice na prsa, v katere sem vsila kamilice, trepljam jo po hrbtu in prsnem kosu, mazem jo s kremo materine dusice ( itak ! )  hehe 
pa nic nic nic ne pomaga ..  se mi zdi da je stanje skos isto   user posted image    pa ze toooook casa
sem slisala da morajo malcki bronhiolitis prebolet pa je dobr pol, pa da se enim vlece tudi do sedmega leta starosti - ampak to tako da pride pa gre. ponavdi se pojavi ob prehladu. ampak pri nama pa sploh ne gre in ne gre ..
zdravnico sem prosila za kaksne nadaljne preiskave, ker je tole ze too much, tako da so ji vceraj vzeli kri, ju3 pa greva na pregled v bolnisnico ...   upam da naju ne zadrzijo, po drugi strani pa ...  ce ji bo potem bolje bomo pa tudi to dale cez

joooj, upam da se vsi nasi malcki palcki kmalu pozdravijo !       user posted image

(odgovor članu matkica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: po bronhiolitisu
2.2.2011 9:55:22   
izgubljena_ovcka
Ponavljajoči se bronhilolitis se lahko razvije v astmo, kar je sre sr***e. Jaz in moj 10m sva bila 8 dni v bolnici zaradi bronhiolitisa, ki ga je povzročila okužba z RSV. Bil je praktično cel teden na infuziji in kisiku, ker mu je saturacija vztrajno padala na 87, 86. user posted image No, se je poštimal, zdaj mu zaradi suhega kašlja edino zvečer naredim inhalacije s FR. Čez dan lepo izkašljuje, le ponoči ga včasih zabaše.

Nam so dali v bolnici navodila, da ni treba otroka nič posebej "pazit", se pravi gre lahko ven normalno in podobno, le izogibat se je treba otrok, zaprtih prostorov, kjer je veliko ljudi ipd... Seveda nočemo, da bi v takem oslabljenem stanju nabasal še kaj tretjega.

Je pa hudo zoprna reč, meni se je skoraj zmešalo ko sem ga gledala kako se muči z dihanjem... user posted image

(odgovor članu tweetyirena)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: po bronhiolitisu
2.2.2011 10:21:06   
3jeMi
IZVIRNO SPOROČILO: izgubljena_ovcka

Je pa hudo zoprna reč, meni se je skoraj zmešalo ko sem ga gledala kako se muči z dihanjem... user posted image


user posted image user posted image user posted image  dej nehi, jaz se še vedno živo spomnim kako mlahav je bil revček mali, pa je tega že 2 leti, ko je bilo prvič... ko niti ne veš kaj je... samo za dretje je pa imel sapo, ko so ga v ZD dali na inhalacije, potem pa v rešilca in v bolnico... samo v rešilcu je bil mir user posted image ... verjetno zaradi skuliranih reševalcev in lučk... čim sva prišla v bolnico pa spet jok... jasno, same babe in vse so nekaj hotele od njega... user posted image

(odgovor članu izgubljena_ovcka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: po bronhiolitisu
2.2.2011 11:17:10   
sanelaa
Ja, tudi pri nas se je začelo pri 4mesecih...........bronhitis, bronhitis, bronhiolitis. bakterija bronhamela, pa na koncu še RSV.
Pri prvih dveh bronhitisih je blo vse okej, kri in voda, saturacija, vse super, samo piskanje je bilo prisotno. No, pri bronhiolitisu je bila še vročina, pa hropenje in piskanje ter kašljanje. No, na koncu pa še rsv..................je bil teden dni na kisiku in infiziji, je bil res bohi, prvič v vsem tem bolehanju je bil resnično videt bolan. Vsakič sva bila hospitalizirana, vse skupaj petkrat, smo delali tudi alergijske teste, če bi blo kaj povezano z alergijami, pa je bilo vse negativno. Pri prvih dveh bronhitisih, ki sta skupaj trajala dva meseca, sva bila dvakrat v bolnici, dan dva je bil na ventolinu, ap so mu ga kasneje ukinili ker ni pomagal.

Skrtaka, nazadnje ko smo šli iz bolnice s prebolelim rsv virusom, so nam povedali je lahko piskanje, hropenje in kašljanje prisotno še od 5 do 8 tednov. Nam ventolin ni kaj dosti pomagal. Pomembno je, da se pri suhem kašlju izvajajo inhalacije, ko je kašelj že moker, inhalacije niso potrebne, ampak je pomembno da se otrok veliko tapka v višini lopatic, da se sluz odlušči in jo izkašlja, da se daje na prsa topla plenička ali pa termofor, dobro je tudi da se laneno seme pogreje in daje na prsa zavito v pleničko, pomembno je čiščenje nosa z ampulami, tako da se nos prebrizga, sprehodi so dobrodošli, če je minus in je ful mrzlo se pač da kakšna plenička čez voziček ali pa kar dežna prevleka,,da se mrzel zrak ne vdihava direktno, sicer pa zrak ni še nikomur škodil.

Torej, če je piskanje dolgo prisotno in če otrok samo piska, brez vročine in da je saturacija okej, pa kri okej, prosite, naj otroku vzamejo bris grla in nosa ker je lahko prisotna kakšna bakterija, ki povzroča piskanje, vendar je za to potrebno iti v bolnico.
Bodite pozorni tudi na to kdaj otrok piska, kdaj ga slišite, dopoldne, popoldne, ko se kaj utrudi, npr. pri puzanju, ali pa npr. po obroku. Pri nas so namreč ugotovili, da ima želodček malo višje in je pomembo, da je večkrat na dan, male obroke. Ker če je pri enem obroku pojedel velikooooo, je piskal, ker je želodček pritiskal na pljuča in je oteževal dihanje. Je pa res da ima pri nas tudi partner bronhialno astmo, to je dedno in lahko se zgodi da jo mali podeduje. Upam sicer da ne,a mpak vseeno......

Je pa res da imamo mi še enega dveletnika, ki hodi v vrtec in ga kljub vsemu temu kar smo z malim dali čez, nismo izpisali iz vrtca. Izogibamo se trgovin, večjih skupin otrok, če se le da, smo na zraku. Luka, starejši sin, se ob prihodu iz vrtca preobleče, umije rokice in je to to. On je zdrav, z izjemo občasnega rahlega kašlja in smrkanja, mali pa totalno neodporen, ampak se tolažim da enkrat itak to mora prebolet.

(odgovor članu 3jeMi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: po bronhiolitisu
6.2.2011 15:10:48   
SaaS
Tudi mi imamo težave z bronhiolitisi. Še kar zoprna zadeva ja... Enkrat doma na ventolinu, trikrat v bolnici. Mali je star 16m.
Meni so rekli, da bo lahko kašljal še dva tedna potem, ko sva prišla domov ali še kaj več. Pljučka pa rabijo po bronhiolitisu 6-8 tednov, da pridejo k sebi.
Drugače pa čiščenje noska, vlažen zrak, najbolj pa morski zrak koristi, izogibanje javnim prostorom... Kot so že pisale. Meni so svetovali naj ga vzamemo iz vrtca, če se da tudi starejše bratce.
Pri nas gre vedno zelo počasi, ventolin pomaga, sicer ne čudežno, ampak pomaga pa. V bolnici so mi rekli, da gre pri nekaterih hitreje nazaj, pri nekaterih počasneje, nekateri morajo vsakič v bolnico na kisik, nekaterim ventolin pomaga.. Lahko da bo naslednjo sezono bolje, lahko pa da bomo spet na tem. Potem pa naj bi počasi prerasli.
Če pa se to še kar ponavlja pri treh letih in naprej, pa posumijo na astmo, sploh če so zraven še alergije.
Skratka ne gre tako hitro vedno, kot bi mame želele. Če pa se ti zdi, pa ga pelji k zdravnici poslušat.

(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: po bronhiolitisu
6.2.2011 16:06:25   
naja78
živ.
dan mamice.
mi smo se pa kar skočkal,al kako že rečejo.piskat kašljat smo nehal kar hitro,vse skup je trajalo kake 3 tedne.od takrat še ni bil bolan(aleluja,trkam....),tudi smrkasti nismo.
kaj bo ko bomo ponovno krehali nevem.nos ful,ful pucamo tudi zdaj ko nima nič not.vsaj 3x na dan obilno.
za starejšegaimamo enake ukrepe kat je sanela napisala.preoblečt in umit roke.dobim kar dolge zobe,če tega ni,ko pride z vrtca.
ja,....itak gre pa mali v jesen v vrtec in nas pomoje čaka tudi juhuhu.se bo treba navadit in dan še 1x skoz.pr tavelkem,sedaj 4 leta je blo od takrat ko je šel 3 jjesen v vrtec ful ok in je še zdaj malo bolan.prej pa 4 dni vrtca,14 dni doma.od ušes do vsega vraga dalje.
se morjo res prekužit.

z malim sva dala alergo teste še 1x vse skozi-negativni.tako da upam da je bil tale bronhiolitis le epizoda.
nč fajn bodte.

(odgovor članu SaaS)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...
Otroka ne vrtite za roke!
Starši uživamo ob pogledu na široko nasmejanega otroka, ko ga vrtimo tako, da ga držimo za roke. Ne počnite tega več! Pr...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?