|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   A bo moj Miši najmlajši?
8.8.2005 22:24:40   
jacinta
Bliža se 1.september in vrtec. Najin :duda: bo takrat star 11 mesecev in en teden in naj bi šel takrat v vrtec. Meni se zdi še tako majhen...Berem, da so vaši vsi nekaj starejši. Drugega varstva nimam in ga ne morem dobiti. Kaj mislite punce, a bo najmlajši, a je še čist premajhen? A je bil kakšen vaš tud mlajši od enega leta? :((:((:((:((:((
Hvala!

Nočko

Jaca
Neposredna povezava do sporočila: 1
   A bo moj Miši najmlajši?
8.8.2005 22:38:03   
frutka_
Običajno je tako, da se mamici izteče porodniška ko je otrok star 11 mesecev. Večina otrok, ki prihaja v jaslice je starih leto dni nekateri pa bodo prvo svečko šele pihnili.
Moj mali je bil star dobrih 11 mesecev, ko je šel v jaslice (letos junija) in so ga otroci izredno dobro sprejeli, prav tako tudi on ni imel nobenih problemov ob uvajanju, niti enkrat samkrat ni zajokal, vrtec je zelo dobro sprejele.

Ne skrbi, tam bodo že znali poskrbeti zanj kot je treba. Mali pa so prebrisani ko :hudicek:. Moj je že čez mesec dni mahal po drugih :zmeden:

(odgovor članu jacinta)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   A bo moj Miši najmlajši?
8.8.2005 22:49:27   
m jana
Tudi moja dva sta sla oba z 11 meseci v vrtec! Mami pa jok in stok:((! Mala dva pa sta komaj cakala da prideta tja! Razen pri hceri ona je rabila kar nekaj casa da se je locla od mamice! Sedaj pa je super!!!!
Veliko srece!:sloncek:

(odgovor članu jacinta)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   A bo moj Miši najmlajši?
9.8.2005 8:11:15   
muki1
Ja hudič je to, a ne? Tudi moja muki je prvi rojstni dan doživela v vrtcu. Tako je to, če nimaš varstva. Je bila kar kriza v začetku. Prvi teden sva se uvajali skupaj. Prvi dan ji je bilo ful zanimivo. Jaz sem sedela v kotu in jo prepustila toku. Plazila se je naokrog in prijemala v roke igrače, ter opazovala otroke. Ker so ostali bili starejši ( do treh let ) so bili kar pokroviteljski do nje.Vmes je seveda neprenehoma preverjala, ali je mami še tam, kjer jo je pustila. Tako je bilo tudi drugi dan,odkrila je,da imajo veliko stensko ogledalo in je kar nekaj časa preživela pred njim :)- :)-. Tretji dan sem jo za pol urce pustila samo. So jo vzgojiteljice zamotile, da ni videla ko odhajam. Ko je ugotovila da mame ni, me je klicala, pa so ji rekle da je mama šla pa -pa,pa so hitro nekaj drugega začeli delati. Četrti dan sem spet izginila, tokrat za dve uri,prav tako v petek. Obakrat isto, ko je ugotovila da me ni, so ji rekle mama šla pa - pa in akcija, pa je še kar šlo.
No in potem je prišel vikend. Sem jo crkljala in požirala cmok, v nedeljo zvečer sem jo odnesla spat, ji pripravila nahrbtniček in se zjokala na kavču kot dež. Mož me je komaj pomiril.
V ponedeljek, prvi dan moje službe je bil žalosten,ko sem jo prinesla v vrtec je jokala ko :hudicek:, oprijemala se me je, da jo je vzgojiteljica dobesedno iztrgala dol z mene, potem sem jaz odšla,ampak baje ni dolgo jokala, se je pomirila in prepustila dogodkom. Tako je bilo kar nekaj časa, jutranji jok in stok,potem pa mir. Nekaj časa je bilproblem tudi z uspavanje,pa so tudi to uredili. Zdaj trenutno ima pavzo, ker je vrtec zaprt, drugače pa se je že zelo lepo privadila. Rada ima otroke, vzgojiteljice,včasih se kar objemajo, ko pridem po njo. Veliko se igra, postala je bolj samostojna, sama pije iz šalčke, samostojno je, skratka ogromen napredek. V začetku se lahko kar pripraviš, da bo veliko zbolel, tudi z nama je bilo tako, še mene je okužila, ampak tudi to smo preživeli.
Po enem letu druženja z otročkom, je tudi za mamico dobrodošlo, da se vrne v službo, med odrasle ljudi, da nisi samo mami, da si spet malo ti.
Želim vama uspešen skok v novi lajf,veliko sreče in zdravja.
Drži se, saj vemkak ti je :rozica:

(odgovor članu jacinta)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   A bo moj Miši najmlajši?
9.8.2005 9:01:24   
Žirafca Helena1
Tako je, kot je rekla muki z uvajanjem.
Drugače pa, če bo res najmlajši je to lahko samo dobro zanj, ker bo hitro napredoval in se veliko naučil od starejših otrok. Mislim pa da bodo mlajši otroci prihajali tudi kasneje. Pri nas smo polnili skupine tudi pol leta.
:miska:

(odgovor članu jacinta)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   A bo moj Miši najmlajši?
9.8.2005 9:35:09   
Marogica
Se podpišem po Žirafco Heleno1. Bo najmlajši, pridobil bo po največ.

(odgovor članu jacinta)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   A bo moj Miši najmlajši?
9.8.2005 10:21:27   
SaaS
Tudi moj gre jeseni v vrtec. Še celih enajst mesecev ne bo imel, teden manj. Ampak poznam veliko mamic, ki so otročke dajale v vrtec z 11 meseci in večina je imela še manj problemov kot tiste, kjer so šli otroci s 3 ali 4 leti. Jaz osebno sem šla v vrtec celo s 6 meseci.
Verjetno je res tako, kot pravi Žirafca Helena1. Bolj napredujejo. Sem pa tudi že slišala mame, ki se razburjajo, da je njihov najstarejši in se mora igrati z mlajšimi... Težko je sestavit skupino, kjer bojo vsi otroci stari 1 ali 2.5 leta.

(odgovor članu jacinta)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   A bo moj Miši najmlajši?
9.8.2005 10:39:32   
nejcko

Naj ti še jaz napišem svojo izkušnjo, saj sem verjetno edina na tem portalu, ki sem otroka dala že z 10-imi meseci v jasli, pa čeprav bi ga komot imela še doma. Ampak ti povem, da mi nikoli niti za sekundo ni bilo žal in nikoli ni bilo nobenih problemov. Mali se je prvi v skupini vklopil, nobenih težav ni imel in v bistvu sva imela uvajanja le dobre tri dni.
Je pa res, da je bil naš mali zelo živahen otrok (še zdaj je), rad ima družbo, ljudi, otroke, nenehno se mora nekaj dogajati okoli njega, vsega tega pa mu doma sama niti približno ne bi omogočila.

Torej, naš je bil takrat najmlajši, potem je bil še en fantek, tri tedne starejši in mesec dni starejša deklica, ostali so bili pa od par mesecev do skoraj enega leta starejši in vsi so se med seboj zelo lepo ujeli. Naš je ob vstopu v jasli ravno začel delati prve samostojne korake, po enem mesecu, torej pri 11-ih mes, pa je že povsem samostojno hodil. Starejši otroci so mu pri tem zelo pomagali in ga spodbujali. Kasneje, ko so v skupino prihajali mlajši od njega, pa je bil tudi sam do njih zelo nežen, ustrežljiv in vedno pripravljen pomagati.

Nič se ne boj - otroci so zelo prilagodljivi, sploh v obdobju do 3-eh let in starostnih razlik med seboj niti ne opazijo oz. so jim dobrodošle, saj iz vsega tega ogromno pridobijo - tako mlajši kot malo straejši.

Srečno in še nasvet za konec: manj boš ti panična, bolj sproščen bo tvoj malček - le ti mu lahko omogočiš čim manj stresni prehod v vrtec.

(odgovor članu jacinta)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   A bo moj Miši najmlajši?
9.8.2005 16:08:51   
Mikica
Naš je šel maja v jasli en teden pred dopolnjenimi 11 meseci. V skupini so v glavnem starejši (okoli 2 leti so stari), dva fantka sta od našega starejša 2 meseca, naš je najmlajši. Pa se mi zdi, da se veliko nauči od starejših, enostavno jih hoče posnemat.:bravo:

(odgovor članu jacinta)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   A bo moj Miši najmlajši?
15.8.2005 22:07:10   
tia&silvija
Naša Tia gre 1. septembra v jaslice in bo stara 10 mesecev in 2 dni. Jaz grem sicer v službo 29.septembra ampak sem se zavestno odločila, da jo dam v jasli s 1. septembrom, da jo bom lahko v miru uvedla in sebe "pošlihtala" ko bom šla v službo.

LP, S&T

(odgovor članu jacinta)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   A bo moj Miši najmlajši?
20.8.2005 22:23:28   
joma
:muca:
Ne skrbi zaradi starosti. Pri nas to taki pikci deležni posebnih simpatij - ne na škodo dgugih. Je pa tako: v vsaki skupini je eden najmlajši, eden pa najstarejši, a se večkrat zapletam s starši prav zaradi tega. A se da skupine naredit tako, da tega ne bo??? Kar korajžno, pa lepe zadnje počitniške dni!

(odgovor članu jacinta)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





40 otroških laži, ki jim starši vedno nase...
So laži, ki so skupne vsem otrokom, ne glede na njihovo starost in tem lažem starši tudi največkrat nasedemo. Preverite,...
BLOG: Pitje vode in lulanje med poukom
Te med odmorom ne tišči lulat in te je pritisnilo sredi pouka? Boš moral počakati do naslednjega odmora. V mojem svetu j...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?