|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   grozi mi prezgodnji porod
5.5.2011 20:14:29   
gerberafrau
Pozdravljene nosecke!

Sem v 23T in 4D nosecnosti. Pred dvemi tedni so me zadrzali v bolnisnici, ker so mi izmerili MV 13mm, po dveh dneh 17mm, po parih dneh pa 9mm. Panika, strah pred prezgodnjim porodom. Pred 4 dnevi so mi naredili cerklazo in menijo, da bi ze jutri dobila steroide (Flosteron) za boljsi razvoj pljuck moje puncke.
Prebrala sem ze veliko tem, tudi odgovore dr. Pusenjaka pa zato nisem nic bolj pomirjena. V primeru, da je imela katera podobno izkusnjo ali jo dozivlja sedaj, vas prosim, da mi poveste kaj spodbudnega. Trenutno samo lezim. Grem do wc in sedim ko je treba jest.
Mozgani mi delajo 100 na uro. Berem po cel dan razlicne zadeve okoli tovrstnih nosecnosti in sem hkrati se bolj user posted image .
Nacrtovan porod imam sele konec avgusta...smo pa sele maja user posted image

se vedno sem optimisticna in upam, da s porodom zdrzimo cim dlje

_______________________
heeeeeeeeeelp

_____________________________

optimisticna
skupaj bova zdrzali in se kasneje igrali..
tenutno se v trebuscku bodi,
da se nam presenecenje ne zgodi :)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: grozi mi prezgodnji porod
5.5.2011 21:03:13   
PinaNina
Sicer nimam izkušenj, a ti krepko svetujem, da se umiriš, poskušaš sprostiti, ker stres in obremenejvanje, ti ne bosta naredila dobro.

Vsekakor ti pa iz vsega srca želim, da bo Mala počakala na svoj pravi D dan.

Lp

(odgovor članu gerberafrau)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: grozi mi prezgodnji porod
5.5.2011 21:21:52   
trsica
moja cimra je zdržala do tri dni pred rokom. pa je imela ves čas popadke, pa pritisk, pa mala je baje zaostajala v rasti. v glavnem cel čas po bolnici, pa ji je uspelo.user posted image

_____________________________

da bomo fit,
100 TREBUŠNJAKOV v rit,
pa še malo seksa,
da nam ne bo treba čokoladnega keksa.

:D

(odgovor članu PinaNina)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: grozi mi prezgodnji porod
5.5.2011 21:57:49   
mismis
Moja izkušnja je primerljiva tvoji, v 20. tednu mi je moja G pri morfologiji odkrila, da imam kratek MV, in sicer 22 mm pa še funneling, noseča z dvojčki, si predstavljaš kaj to pomeni. G me ja takoj napotila v lj. porodnišnico, kjer so me zadržali. Drugi dan po sprejemu je bil MV že samo 14 mm, nihče mi ni mogel ničesar povedati, kaj in kako me čaka, tudi mi niso mogli dati nobene napovedi, kako se bo moja nosečnost končala.

En teden sem ležala v P, v tem času so mi naredili vse preiskave, vzeli bris, urin,... in se odločili, da je najboljša varianta zame, da mi vstavijo vaginalni obroček (to je neke vrsta cerklaža), jaz sem se vsak dan in vsako noč pogovarjala z mojimi pikicami, da moramo zdržati čim dlje, no vsaj do junija.

Danes sem v 31. tednu, iz bolnice so me3 odpustili po enem tednu, na začetku sem se full čuvala in skoz ležala, sedaj pa že veselo hodim okoli, pucam bajto, likam, včeraj mi je G v rizični ambulanti rekla, da smo ok, ter da če ne bo nič prej, mi bodo v 37. tednu sprožili porod.

Torej, optimizem in prepričanje, da bo vse ok, vem pa da je težko.

glede tvojega MV, le ta se spreminja, ko ti bodo nehali posegati vanj, se bo podaljšal, no vsaj možno je, malo si preberi Pušenjakove poste na MON-U

pa veliko sreče

_____________________________

"Če ne moreš pomagati, nagajaj.
Važno je, da si zraven!"

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: grozi mi prezgodnji porod
5.5.2011 22:17:36   
almk
še moja izkušnja...
v 22t so mi izmerili MV 22mm v nosečnosti z dvojčki, problem pa je bil ker se je pričel delati tudi lijak in je bil moj mali že čist dol...potem v 24t z MV 17 mm sprejeta v lj.porodnišnico, kjer sem ostala do 35t, ko so mi porod sprožili..je pa res, da sem do nekje 33t samo ležala, WC, tuš in nazaj v posteljo, tudi jedla sem v postelji, sicer sede..potem pa od 33t naprej malo hoje po porodnišnici, v 35t sem bila odprta 4cm, pa še vedno nisem rodila oz. porod so mi sprožili zaradi zahiranosti ploda..
tako, da jst verjamem, da z optimizmom in počitkom se da priti do željenega cilja...
veliko sreče, držimo pesti...

(odgovor članu mismis)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: grozi mi prezgodnji porod
6.5.2011 2:20:27   
korinca
in še moja izkušnja. Pri 21t sem dobila  popadke in se začela odpirati. Zadržali so me v porodnišnici, ter dajali injekcije dextametazona, za razvoj pljučk. 14 dni sem bila v postelji. Potem sem kot je že rekla ena tu gor počela vse, celo s kolesem sem se vozila naokoli z že ogromnim trebuhom.
Končalo se je tako, da so mi 4 dni čez rok sprožili porod.  Tako, da poskušaj se čim manj živcirati, psiha je zelo pomembna. Želim ti srečno do konca!

(odgovor članu almk)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: grozi mi prezgodnji porod
6.5.2011 7:19:45   
comika
Tudi meni je grozil prezgodnji porod v 23. tednu. Ko sem ležala v bolnici sem spoznala žensko, ki je ležala v bolnici že dva meseca in pred sabo je imela še dva meseca STROGEGA ( niti WC ) mirovanja. Bila je že tik pred tem, da rodi oz. izgubi otroka v 5.mesecu, bilo je celo prepozno za cerklažo. Zato so ji naredili neko novo metodo, zaradi česar je morala biti v bolnici vse do konec poroda t.j. 4.mesecev strogega mirovanja. No, na koncu so punčko morali "prositi", da se je rodila user posted image
Jaz ti svetujem, da čim manj beri o tem, ker vse zgodbe so si popolnoma različne. Moja sedanja nosečnost je tudi rizična in o tem kar me čaka sploh nočem brati na internetu, ker tam lahko prebereš vse. eni napihujejo, radi strašijo in potem si brez veze v skrbeh. Raje razmišljaj in beri o tem kaj rabiš za dojenčka, malo preglej internetno ponudbo za dojenčke in bo boljše. Samo brez panike in brez branja nepotrebnih črnih scenarijev.
Boš videla, na koncu boš še nosila čez rok. Držim pesti !

LP

(odgovor članu korinca)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: grozi mi prezgodnji porod
6.5.2011 8:18:09   
majči22
Moje mnenje je, da se probaj čim bolj sprostiti, saj negativne misli tudi vplivajo na sam potek. Tako, kot ti je že comika napisala raje beri literaturo o dojenčku.
Glede na to, da so te dali domov,mislim da ni neke panike,počivaj pa le.

Če želiš se nam pridruži pri avgustovkah in bomo kakšno veselo rekle.user posted image

Srečno!




_____________________________

Sploh ni težko doseči, kar si želiš,
samo želeti si moraš dovolj močno!!!

(odgovor članu comika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: grozi mi prezgodnji porod
6.5.2011 10:51:14   
gerberafrau
Drage nosecke in nekatere ze mamice!

Resnicno hvala za spodbudne besede. Danes sem imela ze vizito in mi bodo dali steroide za razvoj pljuck. Povedali, da grem naslednji teden ob podaljsanju MV lahko za nekaj casa domov user posted image . Se resnicno veselim. Pa moj fantek (3,5 let), ki doma zmeden caka tudi. Cas v bolnisnici resnicno pocasi mineva...sem se zamotila s knjigo, TV, PC in tudi "trac" casopisi, ki jh nikoli nisem brala user posted image . S seboj imam tudi CD za meditacijo in s puncko vsak dan vadiva.

V nedeljo imam ponovni pregled in mi bodo povedali kaksno je stanje MV. Jaz upam na naj boljse..

Veliko zadev sem ze prebrala, dobila tudi mnenje dr. Pusenjaka, ki ni nic drugacno od mnenja zdravnikov cez mejo.

torej drage moje...navijam za vse, ki imate tezave...za nama s pikico je se en dan...
_______________________
vsak uspesen dan mi daje novo upanjeuser posted image

(odgovor članu majči22)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: grozi mi prezgodnji porod
6.5.2011 13:21:46   
Jada82
Gerberafrau, bravo, kar tako naprej, pogumno in optimistično!!!! user posted image user posted image user posted image

Evo, jaz sem tudi mela rizično nosečnost. Pri morfologiji so mi prav tako odkrili kratek MV, posledično sem bila od takrat dalje na bolniški. Sicer v bolnico mi ni bilo treba, pa vendar, ker sem brala glede tega na netu, sem se zelo prestrašila in sem 2,5 meseca res veliko preležala. Bilo je tečno, ker sva z user posted image  ravno obnavljala stanovanje in sem bila torej čisto odrezana od tega. Vstala sem za wc, tuš, kosilo. Prebrala nešteto knjig, računalnik imela v postelji, se presikirala itd. No, ko so bili kritični tedni za mano, sem se sprostila, šla malo več okoli. Sčasoma sva se tudi preselila na svoje, tam sem itak pospravljala, kuhala, hodila na sprehode itd. Na koncu sem seveda rodila čez rok user posted image  Tako da, ne ustraši se preveč, verjetno bo vse ok! Če bom imela tudi v 2. rizično nosečnost, ne bom toliko paničarila. Potrebno je paziti, da ne dvigaš težko, da več počivaš in to je to. Ves čas ležat pa je tudi skor nemogoče, sploh če imaš doma že majhnega otroka.
Skratka, jaz sem vse vzela za veliko bolj grozno, kot je v resnici bilo, večinoma zaradi interneta ... user posted image  Tako da res, čim manj brat teh zgodbic, glej, me smo ti tu napisale same vzpodbude, tako da kar pozitivno naprej!!!!

(odgovor članu gerberafrau)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: grozi mi prezgodnji porod
6.5.2011 18:07:50   
gerberafrau
Te izjave z rojstvom cez rok so posebej zanimive. No meni so dejansko povedali, da moram res lezat pa samo nujne zadeve opravit (wc, tus,..)..ko bom enkrat tako dalec... vsaj 30 tednov, potem si bom dovolila se kaj vec. Trenutno pa nimam druge izbire...
Razlika je tudi v tem, ko nosecnice povejo, da imajo MV kratek...v bistvu je pa dolg npr. v 28T se 25mm user posted image . Jaz potem raje nic ne komentiram...
Danes berem vice...da kaksen nasmeh privlecem na licka
Se samo sebe sem prepricala, da bo tudi ta moja cerklaza zdrzala...
moja user posted image  je pridna in se premetava po trebuscku..nic prevec nikamor ne rine...naj tako tudi ostane..

se pisemo

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: grozi mi prezgodnji porod
17.5.2011 11:43:32   
korinca
gerberafrau, kako je s tabo. Upam, da sta še v enem kosu in, da je vse kot mora biti.

(odgovor članu gerberafrau)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: grozi mi prezgodnji porod
17.5.2011 17:08:41   
Laima
Pozdravček,

predala ti bom ne mojo izkušnjo, pač pa izkušnjo moje sestrične, ki ji ni le grozil prezgodnji porod, ampak je do njega tudi prišlo in sicer v 26 tednu in z močno vero v dobro in po mesecih bolnišnic, boja malega borca-pljučka so bila najbolj kritična, dobre oskrbe v LJ kliničnem centru je to zgodba o  fantku, ki je danes pravi 6 letni korenjak.

Pozitivne misli izšlo se bo dobro in verjemi v čudeže-ne glede na vse.

Nekdo pred mano je že napisal-čim manj o tem brati, razmišljati-najdi v sebi notranjo moč in s svojimi mislimi boš lahko največ dosegla. Srečno.

(odgovor članu korinca)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: grozi mi prezgodnji porod
25.5.2011 12:26:19   
gerberafrau
Pozdravljene drage spodbujevalke!

Z malo princesko sva se v enem kosu in upam, da ostaneva se dolgo casa. Iz bolnisnice so me spustili domov. Tako, da sva ze cca. 10 dni doma.  Trenutno sem v 26T 3D user posted image . Jutri imam zopet kontrolo in meritev MV v bolnisnici. Upam na najboljse in da mi ne bo treba ostat  tam. Nekaj casa se tukaj nisem oglasila, ker sem se pridruzila skupini nosecnic "avgustovke", saj sem prepricana, da bova tudi midve kljub neljubim napovedim padle v ta kos. Sicer sem pa dohterjem v bolnisnici ze rekla, da bojo mojo malo misko se po roku prosili, da naj pokuka ven user posted image .

Resnicno hvala vsem za lepe besede. Skusam ostati mirna. Lezati ne morem vec, ker me dejansko ze vse boli. Tako, da se vsaj po stanovanju nekoliko sprehajam (vsaj tako so mi rekli dohtarji). Ko bova pa enkrat cez 30T si bom pa privoscila tudi kaksen izlet v naravno. Trenutno pa uzivava na soncku na terasi.

papajte zdravo hrano in pijte veliko tekocine...jaz se nalivam z 2L caja na dan in 1L vode. Se pocutim kot user posted image


_____________________________

optimisticna
skupaj bova zdrzali in se kasneje igrali..
tenutno se v trebuscku bodi,
da se nam presenecenje ne zgodi :)

(odgovor članu Laima)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: grozi mi prezgodnji porod
19.7.2011 23:05:31   
gerberafrau
Pozdravljene ponovno!

user posted image user posted image  sem v 35T in se vedno v enem kosu. Upam, da tako ostane se vsaj 2 tedna. Za tiste, ki imate podobne tezave, naj povem, da se vse skupaj obrestuje in pocivanje resnicno pomaga. Trenutno sem ven iz hude krize in se odpravim ze na kak krajsi sprehod. Pa hvala ponovno za spodbudne besede...



_____________________________

optimisticna
skupaj bova zdrzali in se kasneje igrali..
tenutno se v trebuscku bodi,
da se nam presenecenje ne zgodi :)

(odgovor članu gerberafrau)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: grozi mi prezgodnji porod
19.7.2011 23:39:48   
julijka11
IZVIRNO SPOROČILO: gerberafrau

Pozdravljene ponovno!

user posted image user posted image  sem v 35T in se vedno v enem kosu. Upam, da tako ostane se vsaj 2 tedna. Za tiste, ki imate podobne tezave, naj povem, da se vse skupaj obrestuje in pocivanje resnicno pomaga. Trenutno sem ven iz hude krize in se odpravim ze na kak krajsi sprehod. Pa hvala ponovno za spodbudne besede...




user posted image user posted image user posted image  veš kako pravijo: Bog je s pogumnimiuser posted image

(odgovor članu gerberafrau)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: grozi mi prezgodnji porod
13.8.2011 15:23:03   
maycy

IZVIRNO SPOROČILO: gerberafrau

Pozdravljene ponovno!

user posted image user posted image  sem v 35T in se vedno v enem kosu. Upam, da tako ostane se vsaj 2 tedna. Za tiste, ki imate podobne tezave, naj povem, da se vse skupaj obrestuje in pocivanje resnicno pomaga. Trenutno sem ven iz hude krize in se odpravim ze na kak krajsi sprehod. Pa hvala ponovno za spodbudne besede...



čestitke...upam da bo tudi pri meni use ok:)

(odgovor članu gerberafrau)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: grozi mi prezgodnji porod
16.8.2011 14:40:04   
gerberafrau
Ojla maycy..

v katerem tednu pa si? V vsakem primeru je pocivanje pri meni pomagalo. Ekola sedaj sem ze 38T 2D.

user posted image  navijam za vaju z baby

_____________________________

optimisticna
skupaj bova zdrzali in se kasneje igrali..
tenutno se v trebuscku bodi,
da se nam presenecenje ne zgodi :)

(odgovor članu maycy)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: grozi mi prezgodnji porod
17.8.2011 16:07:15   
maycy

IZVIRNO SPOROČILO: gerberafrau

Ojla maycy..

v katerem tednu pa si? V vsakem primeru je pocivanje pri meni pomagalo. Ekola sedaj sem ze 38T 2D.

user posted image  navijam za vaju z baby

Ojla:)
v 23T...MV pa sega 14mm...danes sem imela pregled in sem jo uprašala kako je...pravi, da je še vedno nizko in da naj kar lepo počivam, malo lahko pa tudi povrtnarim:) Danes na pregledu je pisalo 22mm nad sinfizo pa zdej nism čist prepričana ali je to MV...

(odgovor članu gerberafrau)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: grozi mi prezgodnji porod
17.8.2011 21:56:59   
gerberafrau
Oj..

14mm se ni tako mocna kriza. Je pa v vsakem primeru skrajsan MV. Neka merila so vsaj 15mm. Pusti vrtnarjenje .. koncentriraj se na kaksno meditacijo in misli samo pozitivno. V vsakem primeru pa pocivat. Jaz sem bila 1 mesec v bolnisnici v lezecem polozaju. No ja..pri meni je bila res kriza..7mm in hvala Bogu so mi uspeli narediti cerklazo user posted image . Sem bila v dobrih rokah. Ali so ti kaj povedali..ali si se odlocila za cerklazo ali kako? Je pa seveda odvisno tudi kaksne oblike je trihter..

Sicer pa za pravi odgovor in mnenje lahko povprasas dr. Pusenjaka na forumu med.over.net. Odgovarja zelo strokovno in hitro, ce le postavis vprasanje, kakor je to potrebno. Preglej malo ostala vprasanja. Najpomembnejse pa je, da poves pomembne podatke. Tvoja starost, stevilo nosecnosti, kaksna je bila prejsnja nosecnost (ce je bila), kaksna je bila menstruacija in kaksne probleme imas sedaj z vsemi podatki..Mene je s svojim odgovorom res pomiril, hkrati pa potrdil mnenje mojih zdravnikov, kjer so mi naredili cerklazo.

Da ne dolgovezim...zelim ti resnicno vse najboljse..podatki se sicer spreminjajo..ampak tam do 28T se cuvaj..pa nic sexa ta cas user posted image

jaz cakam finale...

_____________________________

optimisticna
skupaj bova zdrzali in se kasneje igrali..
tenutno se v trebuscku bodi,
da se nam presenecenje ne zgodi :)

(odgovor članu maycy)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: grozi mi prezgodnji porod
18.8.2011 14:59:57   
maycy
v materinski knjižici sem prebrala da imam 22mm nad simfizo...to je pomoje MV....meni niso nič omenili za cerklazo...se pravi da verjetno ni tolk nevarno hvala bogu:)
ja sex ja...uf u nosečnosti te pa daje, no usaj mene pa ostale kolkr slišm tud :D
IZVIRNO SPOROČILO: gerberafrau

Oj..

14mm se ni tako mocna kriza. Je pa v vsakem primeru skrajsan MV. Neka merila so vsaj 15mm. Pusti vrtnarjenje .. koncentriraj se na kaksno meditacijo in misli samo pozitivno. V vsakem primeru pa pocivat. Jaz sem bila 1 mesec v bolnisnici v lezecem polozaju. No ja..pri meni je bila res kriza..7mm in hvala Bogu so mi uspeli narediti cerklazo user posted image . Sem bila v dobrih rokah. Ali so ti kaj povedali..ali si se odlocila za cerklazo ali kako? Je pa seveda odvisno tudi kaksne oblike je trihter..

Sicer pa za pravi odgovor in mnenje lahko povprasas dr. Pusenjaka na forumu med.over.net. Odgovarja zelo strokovno in hitro, ce le postavis vprasanje, kakor je to potrebno. Preglej malo ostala vprasanja. Najpomembnejse pa je, da poves pomembne podatke. Tvoja starost, stevilo nosecnosti, kaksna je bila prejsnja nosecnost (ce je bila), kaksna je bila menstruacija in kaksne probleme imas sedaj z vsemi podatki..Mene je s svojim odgovorom res pomiril, hkrati pa potrdil mnenje mojih zdravnikov, kjer so mi naredili cerklazo.

Da ne dolgovezim...zelim ti resnicno vse najboljse..podatki se sicer spreminjajo..ampak tam do 28T se cuvaj..pa nic sexa ta cas user posted image

jaz cakam finale...


(odgovor članu gerberafrau)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: grozi mi prezgodnji porod
18.8.2011 15:02:00   
maycy
ne vem...v materini knjižici sem prebrala da imam 22mm nad simfizo...pomoje je to MV....al kaj?:D
ja sex ja...tu je pa težku, sej me zadnje čase razmetava:D ta nosečnost :D

(odgovor članu gerberafrau)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: grozi mi prezgodnji porod
19.8.2011 0:55:49   
gerberafrau
Oj..

jap, ce ti niso kaj posebnega narocili, potem bo ze drzalo, da pri tebi ni krize. V vsakem primeru navijam za cim boljsi izzid.

lepo bodita..


_____________________________

optimisticna
skupaj bova zdrzali in se kasneje igrali..
tenutno se v trebuscku bodi,
da se nam presenecenje ne zgodi :)

(odgovor članu maycy)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: grozi mi prezgodnji porod
21.8.2011 10:40:16   
maycy

IZVIRNO SPOROČILO: gerberafrau

Oj..

jap, ce ti niso kaj posebnega narocili, potem bo ze drzalo, da pri tebi ni krize. V vsakem primeru navijam za cim boljsi izzid.

lepo bodita..


hvala....srečno:)

(odgovor članu gerberafrau)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
3 pogoste stvari, ki pri nosečnici povzroč...
Pretirano nekritično sprejemanje informacij v nosečnosti lahko vodi v razvoj tesnobe. Kako preprečiti, da se pojavi stra...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?