|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   začetek drugega poroda
11.9.2011 21:00:27   
Anonimen
Oj. Zanima me, če se vam je drugi porod začetl enako kot prvi. npr. prvi se je začel tako, da vam je odtekla voda. Je bilo drugič enako?

Kdaj je bil drugi porod - isto kot prvi - pred ali po roku? LP.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: začetek drugega poroda
11.9.2011 21:50:21   
butt3rfly
vsak porod je zgodba zase, nobeden ni isti kot prejšnji.
1. porod: ponoči voda odtekla, potrebni so bili umetni popadki, ki so bili kar boleči in so trajali 7 ur, preden sem šla v porodno sobo, tam se bila še dodatne 3 ure. rodilla sem 17 dni pred rokom

2. porod: zjutraj ob 8ih se mi je odluščil čep, čez pol ure so se začeli popadki, ki so se lepo stopnjevali čez dopoldne, niti ne preveč hudi, nekje ob 14.30 so bili že na 5 min, zato sma z mojim odbrzela v bolnico, kjer so ugotovili, da sem že ful odprta, zato sem šla direkt v porodno sobo, rodila sem v 1 uri, 8 dni pred rokom

kot vidiš, sta bila moja dva poroda kot noč in dan. kljub težjemu prvemu porodu pa morm rečti, da sploh nimam slabih spominov al kej podobnega. res je bilo precej boleče in tudi dolgo je trajalo, ampak imam kar visok prag bolečine, tak da je bilo za zdržati user posted image nikoli ne veš, kaj te čaka, kar se mi zdi zelo razburljivouser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: začetek drugega poroda
11.9.2011 22:03:16   
Anonimen
To je pa čisto različno od ženske do ženske, pri meni je bilo podobno, le drugič bolj intenzivno.

Meni so se prvič začeli rahli popadki 5 dni čez rok, trajali dan in pol (poudarek je na rahli, kot menstrualni krči user posted image ), potem se mi je odluščil en del čepa, odprta sem bila dva cm. Popoldne tega dne se mi je odluščil še del čepa, popadki so se zgostili, postali močnejši (ampak še vedno sem se komot šla stuširat in spečt palačinke, da mož ne bo lačen, ko bo prišel zvečer iz službe in bo moral še celo noč preživeti v porodnišnici user posted image ). Ob devetih zvečer sva šla v P, mehur so mi počili v porodni, čez dve uri rodila, nič kaj hudega mi ni bilo.

Drugič sem bila 9 dni čez rok, popadki so se začeli popoldne. Ko sem stala so bili zelo močni, ko sem sedela ali ležala, so skoraj prenehali. Okoli polnoči sva se odpravila v P, ker se mi je zdelo, da pritiska nekam preveč navzdol. Ob enih sem bila v P, grem na klistir, začutim močno tiščanje navzdol, grem na hodnik in kličem sestre, da bom rodila user posted image . Priteče moj mož, za njim babice, me zvlečejo na voziček, šibamo v porodno (po poti se še sprašujejo, kam me bodo dali, ker so imeli gužvo), v porodni preložili na posteljo, babica si da gor rokavice in reče, no zdaj bomo pa potiskali. Čez dva ali tri potiske, se ne spomnim več, se je rodila mlajša bejba, skupaj s plodovnico in čepom, bolj natur ne bi moglo biti. Kot v filmu user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: začetek drugega poroda
12.9.2011 10:54:41   
helena27
Pri meni je bil drugi porod popolnoma drugačen od prvega:

1. Ponoči 10 dni pred rokom mi je začela odtekati voda - brez popadkov: Šla sem v porodnišnico in rodila čez cca 11 ur po 3 urah umetnih popadkov.
2. Začelo se je spet ponoči tokrat 9 dni čez rok - popadki takoj na 2 minuti - čez 2 uri in 15 minut je bil dojenček "zunaj". V porodnišnici so me samo pregledali in v porodno...

Rezali so me pa res obakratuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: začetek drugega poroda
12.9.2011 15:40:07   
aprilčica07
Pri meni sta bla popolnoma  različna.

1. En dan po PDP-ju, začetek z lastnimi popadki okrog 17 popoldan, rodila zjutraj ob 8 45, s pomočjo umetnih popadkov (trajali tri ure in svinsko boleli).
2. 9 dni po PDP-ju, začelo tudi spontano okrog 13,  v porodnišnico prišla  malo pred 15, rodila ob 15 15, z svojimi popadki. V drugo je blo res skorajda filmsko.user posted image


_____________________________


Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm


(odgovor članu helena27)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: začetek drugega poroda
12.9.2011 16:55:22   
Lunca1
pri meni so oba sprožili po roku, s tem da je bila drugič že umazana plodovnica. porod se je drugič sprožil sam in sem rodila v 2 urah.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?