|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Življenje v Munchnu
14.6.2012 12:23:22   
KSIA
Mož je dobil ponudbo za delo v Munchnu. Zanima me, če katera mogoče živi tam in kakšni so stroški življenja (vrtec, otroški dodatek, najemnina....)

Kar malo me je strah pustitit vse tukaj v Sloveniji, ampak ponudba je res dobra. hvala za odgovorre
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Življenje v Munchnu
14.6.2012 15:52:06   
malaMravljica
Uf, München je pa kar se tice najemnin eno najdrazjih nemskih mest.
Vrtec bo zagotovo cenejsi kot v Slo, no vsaj mislim, ker mojega nimam v vrtcu in potem ne drzim cen v glavi. Je pa res, da bo malico otrok moral nositi od doma. Otroski dodatek, ne vem ce vam pripada, ce niste za stalno tu, oz. ne vem kao to tocno gre, moj je pac rojen tu in smo vse uredili ob rojstvu. V Nemciji dobijo si otroci enak otroski dodatek in za prvega otroka je mislim, da nekaj pod 200 eur, za vsakega naslednjega dobis vec. Bi ti lahko tudi tocno povedal, pa se mi sedaj res ne da iskat podatkov. Ja, Nemcija je dezela kjer se cedita med in mleko, tok denarja dajo za otroski. Heh.. dajo ja in vzamejo nazaj, pac glede na dohodek druzine, ce zasluzis vec ti z davkom vse poberejo. Super a ne, ceprav posteno ampak zakaj nam pol sploh dajo.
Kaj se, s selitvijo v München boste prisli v eno super fajn vas, München je pac tak prijazen, ce mene vprasas, dost narave, ma fajn je no. Pa fajn nakupovalno ulico ima v pesconi user posted image Pa navijali boste za najboljsi nogometni klub v Evropi, ves kok je pa to fajn. In na kavo bos lahko prisla k meni na dezelo user posted image user posted image smo kar nekaj ven ja, sam München je vseeno nas.
Ce te zanima se kaj pa kar vprasaj, ce bom znla ti bom odgovorila.

(odgovor članu KSIA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Življenje v Munchnu
18.7.2012 10:54:11   
bubal
Tudi moj mož je dobil ponudbo za München ali pa Stuttgart . Midva sva se odločila, da gre za začetek sam - jaz namreč sept rodim, nato pa po novem letu pridemo gor. Jaz tudi iščem informacije o življenju, o cenah stanovanj..kolikor sem gledala za vrtce so približno iste cene kot tu 300-400 €, upošteva se tudi višina dohodka. Nekateri sprejemajo šele od 3 leta naprej, pa dekce moramo starši samo prinest in tudi popoldansko malico moramo pripraviti starš user posted image ...sicer pa bo malaMravljica več lahko povedala.
malaMravljica mi lahko poveš, kakšen odnos imajo do živali. Ali bo težko najti stanovanje, kjer bi bival tudi naš pes - srednja rast? Kje bi se najbolj splačalo pogledat za stanovanje - sploh za moža, ki bo prve 3m sam gor, malo naju skrbijo te kavcije, ki so kar visoke?
Pa zanima me, ali bi res v primeru, da bi rodila v DE otrok dobil državljanstvo?
Verjetno se bodo vprašanja še porajala, a za začetek bi bila vesela že tega odgovora user posted image . Pa lp!

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Življenje v Munchnu
18.7.2012 18:24:57   
malaMravljica
Joj ste ma pa dobile sedaj. Nobenega odgovora ne vem. Bom poskusla mal kaj napisat no ampak mi smo v lastni hisi in pol okoli najemniskih zadev ne vem kaj dosti.
Glede psa, po moje je tako kot v Slo, nekje ja drugje pa pac ne, sam po moje nekih blaznih problemov zaradi psa ne boste imeli. Za München vem, da je baje zelo tezko dobit stanovanje in da je zelo drag, sam bolj se v to temo ne poglabljam. Lahko pa mal vprasam kje se gleda za stanovanje za M.
Za drzavljanstvo pa jaz osebno ne bi rekla, da ga dobi, ker se pac tu rodi, sam daj vprasaj to na tvoji u.e., bodo zihr kaj vedeli. Moj mali ima dvojno drzavljanstvo, mu pripada do 18 leta pol se pa sam odloci. Samo pri nas je drugacna situacija. Ne vem kako imate urejeno zavarovanje, pazi, da ti zavarovalnica ne izstavi racuna, porod je le ena precej draga zadeva.
Ce imas kaksna lazja vprasankja kar vprasaj, pri takih pa vidis, da se ne odrezem najbolje.
Se nekaj me zanima, boste vi kaj hodili sedaj po Nemciji? Rabim eno majhno uslugo user posted image

(odgovor članu bubal)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Življenje v Munchnu
18.7.2012 20:21:49   
malaMravljica
Se glede vrtca, sam to bo spet tako na oko povedano, ker se ne zanimam se za vrtec.

V Nemciji grejo obicajno otroci v vrtec s 3 leti, mislim da z 2 ali mogoce ze z 1 tudi kater, pa v jasli, teh pa nima prav vsak vrtec. Nekako do 3 let pa je mami doma z otrocicem. Vem, da v vrtcu, kjer bo moj moras s sabo prinest dopoldansko malico, moj bo pa itak sam do kosila tam in tako ne bo imel njihove prehrane. In ta znesek, ki si ga napisala, jaz bi rekla, da je nas vrtec cenejsi in koliko vem, placajo vsi isto. Sam to so pri meni tako nepreverjene informacije, moj gre v vrtec sele s 4 in pol niti ne poslusam kaj se druge mamice pogovarjajo o vrtcu, ker me ne zanima se. Se pa vecina otrockov in mamic 1x tedensko sreca in se 3 ure igrajo, pojejo in se mal druzimo.

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?