|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Gestacijski diabetes
30.10.2011 21:44:25   
MAMI 4
Pozdravljene,


sem v 35. tednu nosečnosti(6. nosečnost- doma imamo 4 otročke). Pred mesecem so mi ugotovili povišan kr. sladkor na tešče in po obremenitvi. Bila sem na strogi dieti, zdaj pa niti ta ne pomaga (merim kr.sl. 6x dnevno). Že v sredo mi je diabetologinja hotela dati insulin, pa sem jo prosila, da bom poskusila z dieto urediti. Zdaj pa je vsak dan slabše...Tako, da morem počakati do srede (zdaj so prazniki in ne delajo) in insulin mi ne uide... Tiste, ki imate izkušnje- kako se rihtate? Po pravici povedano me je insulina strah (predvsem da ne bi padla v hipo). Je katera , ki se je v nosečnosti zdravila s insulinom rodila predčasno (so vam prej sprožili? Koliko prej?)
Hvala za vaše odgovore in vse dobro!

< Sporočilo je popravil Flavia RR -- 1.11.2011 8:46:10 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: GESTACIJSKI DIABETES
31.10.2011 7:45:05   
Pepita
Pozdravljena, meni se je dogajalo enako kot tebi, po 2 mesecih diete si sladkorja nisem mogla več uravnavati, pa sem dobil inzulin. Mene je tudi bilo najprej strah inzulina, potem mi je pa prinesel pravo olajšanje, bila sem bolj sproščena in tudi sladkor se je uravnal. Se pa diete še vedno držim. Inzulin si dajem 2x na dan v nogo in po pravici nič ne boli oz. manj v primerjavi s špikanjem v prste, ko si merim sladkor. Je pa potrebno 10 min. po inzulinu zaužiti nekaj ogljikovih hidratov oz. imaš zajtrk, kosilo ... ostalo pa nadaljuješ dieto, kot imaš predpisano.
Glede poroda, jaz sem sedaj v 39 tednu pa ni nič govora o predčasnem, pa čeprav sem po CR. Imam pa bolj pogosto preglede in UZ, najbolj gledajo velikost otročka, ker so ponavadi pri sladkornih večji ... Jaz upam, da se nam po naravni poti izteče ...

LP




_____________________________



(odgovor članu MAMI 4)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: GESTACIJSKI DIABETES
31.10.2011 8:37:07   
tikatoka
Pozdravljena!

Tudi sama sem imela diabetes, noseča sem bila z dvojčki. Inzulin sploh ni tak bav, bav lahko je res pravo olajšanje. Če pač z dieto ne gre, bo z inzulinom šlo vs OK. Kar se tiče poroda, ga ne sprožijo nič prej, razen če bi bil otrok resnično velik, nad mejo naormalno razvitega otročka. Jaz sem rodila v 38. tednu, med porodom ti pač večkrat zmerijo sladkor in samo v tem se razlikuje sam porod. Hipo pa tudi nimaaš kar tako oz. preden ti dajo inzulin te bodo o vsem naučili. Po porodu mi je sladkorna izvenela je pa fajn če se v nadaljnem življenju posvetiš temu, ker imaš možnost diabetesa na stara leta.

Srečno.

(odgovor članu Pepita)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: GESTACIJSKI DIABETES
31.10.2011 8:47:38   
MAMI 4
Pepita, hvala za tolažbo :) Srečno glede poroda...ti boš najbrž kmalu na vrsti. Meni je G. že dala napotnico za 30.11. (PDP imam 6.12.), 28. 11. pa dobim svečke za mehčanje MV, po teh sem po navadi rodila v 12. urah, tako, da računam, da bom tudi jaz novemberka :). Sem pa brala, da sprožijo 2 tedna pred PDP jem (pri gestacijskem d.), zato sem vprašala, če je imela katera tako izkušnjo. Meni je 28.11., v redu, saj veliko prehitevati ni dobro. Po moje se je odločila teden prej zaradi tega, ker sem imela pred enim letom SS v 18. tednu, pa sinek je imel (4. porod) 4.500g. Če bo slišala, da grem na insulin pa bo po moje hotela še kakšen teden prej.


Glede diete: Si kljub insulinu na zelo strogi dieti, ali si lahko privoščiš kako sladkanje s fruktozo in podobnimi rečmi. Zdaj imam dieto brez sladkorja in nadomestkov (razen tiste jabolke pri zajtrku in malici in korenja pri kosilu nič skladkega). Sem iskala po internetu jedilnike za noseč. z gest. diab. pa nič nisem našla. Ne vem kaj bi si pripravljala, da ne jem vedno isto. Ko si bila samo na dieti si jedla piškote Viva, ali Medex, ki so na saznamu (niso zaželeni, ampak vsaj nekaj posladka) . Za zdaj si jih ne morem privoščiti, ker imam previsok sladkor, ko bo insulin, pa upam, da bom lahko :) Zdaj je posladek polnozrnati prepečenec in grenek čaj:).


Hvala za odgovor!

Srečen porod in vse dobro!

(odgovor članu Pepita)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: GESTACIJSKI DIABETES
31.10.2011 8:57:24   
lisicamica
Živjo punce,

tudi meni so v 32t odkrili gestacijski diabetes, in sem 3 tedne vztrajala z dieto, vendar je bil sladkor še vedno previsok in v 2 tednih izgubila 1,5 kg (10 kg pridobila v celi nosečnosti), sedaj sem na inzulinu.
Ampak odkar si 2x na dan dajem inzulin je sladkor še višji (med 8 - 9,5, 90 min po jedi)??!??, kot je bil prej user posted image  
Zato 2 dni že prakticiram brez inzulina in je sladkor okoli 7-8. Še zmeraj bolje malo manj, kot pri inzulinu..

Res mi ni jasno kaj se dogaja, k sreči imam samo še 3 tedne do poroda, pa če bo sreča mogoče še manj user posted image

Pa še to me zanima, kdaj imate bolj povišan sladkor? Zjutraj ali zvečer? Baje večina nosečnic jih ima zjutraj po jedi, no jaz zjutraj nimam težav, zvečer pa komaj pridem pod 8 (kljub dieti in sprehodu).

Bo treba na še en posvet k diabetologu oz. čimprej rodit, da se bom lahko vsaj normalno najedla..user posted image

uživajte v sončku..

(odgovor članu tikatoka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: GESTACIJSKI DIABETES
31.10.2011 8:59:30   
MAMI 4
tikatoka, hvala! Ko bereš članke res pišejo, o CR, oz. o sproženju poroda vsaj 2 tedna prej...Me veseli, da sem slišala še vajino mnenje! Meni se s porodom ne mudi...že čez 4 tedne mi je hitro:) Veselim se štručke, hkrati pa ne bi rada na silo nekaj drezala v njegovo rojstvo. Raje se samo začne:)


Vse dobro!

(odgovor članu MAMI 4)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: GESTACIJSKI DIABETES
31.10.2011 9:08:05   
MAMI 4
lisicamica-hvala tudi tebi. Po moje je bolje da se posvetuješ z diabetologom (ne kar sama ukinit insulina). Jaz imam višji sladkor popoldne, oz. čez cel dan ? Sem brala, da ima večina nosečnic zjutraj, pri meni ni tako. Vidim pa, da je vsak dan slabše, zato zdaj komaj čakam sredo (ker do srede amb. ne dela).
Glede kg- zaradi diete sem shujšala 3 kg v dveh tednih (do 35 tedna sem bila na +7)
Ti želim, da bi čimprej rodila :)

(odgovor članu MAMI 4)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: GESTACIJSKI DIABETES
31.10.2011 9:58:34   
dskubin
Jaz sicer nisem bila na inzulinu, mi je uspelo držat sladkor v mejah normale z dieto. Sem se je pa držala, kot pijanec plota, čisto niiiič sladkega, nobenih piškotkov ipd. Pojedla ogromno zelenjave, pomaranč, pri nižanju sladkorja pomagata zelje in repa, tako, da je to bilo res dostikrat na jedilniku. Rodila pa sem po naravni poti 2 dni pred rokom, ekspresno (v 50 minutah od sprejema), punčka s čisto normalno težo (3400g, 55cm), nobenih težav kasneje. Sladkorna je po porodu izzvenela, na mojo veliko veselje je nisem pridelala niti v naslednji nosečnosti ;)

_____________________________

I don't know who you are -
But you probably deserve a hug.

(odgovor članu MAMI 4)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: GESTACIJSKI DIABETES
31.10.2011 10:33:27   
Pepita
Jaz sem podobno kot dskubin, pazim pri dieti naprej, čeprav imam inzulin. Od sladkega se jaz pregrešim samo s sadjem, jabolka obožujem.
Lisicamica morda poješ prevelike količine na obrok ali preveč OH.
Mami 4, jaz jem vse ampak v malih količinah, recimo pri kosilu malo juhe, pusto meso, pa malo krompirja ... pri zelenjavi se ne šparam ... izogibam se maščobam, meni zelo dviga sladkor kruh, ne glede na to ali je polnozrnaat, tako da ga jem samo en mali košček za zajtrk.

lp


_____________________________



(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: GESTACIJSKI DIABETES
31.10.2011 10:37:17   
cilla
Pišuka, si mesec pred porodom, z gestacijskim diabetesom, ki ga ne gre uravnavati z dieto, skrbi te inzulin, piškotom/sladkemu se pa ne bi odrekla user posted image . A tudi ta en mesec ti ni za zdržat in se strogo držat pravil in priporočil za uravnavanje sladkorja v krvi? Sej je en sam ubog mesec, od tvoje doslednosti pa je lahko odvisno tudi to, ali bo šlo vse gladko skozi ali pa se bodo pojavili kaki zapleti.
En mesec mine tako hitro, boš že zdržala brez sladkega, pa če si še tako sladkosneda ali pa te dajejo še take silne želje.

(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: GESTACIJSKI DIABETES
31.10.2011 12:23:34   
betty.ford
Že v sredo mi je diabetologinja hotela dati insulin, pa sem jo prosila, da bom poskusila z dieto urediti. Zdaj pa je vsak dan slabše...Tako, da morem počakati do srede (zdaj so prazniki in ne delajo) in insulin mi ne uide...


insulin ni nikakršen bavbav. pomaga pri uravnavanju sladkorja, ker pač tvoje telo ne more samo več proizvajati insulina.
tako da kar pogumno. bolje se boš počutila, tudi otroka ne obremenjuješ s prevelikimi dozami sladkorja. po porodu ti ga po vsej verjetnosti ne bo treba več vbrizgavati.

ti pa priporočam, da se kar navadiš na zdravo prehranjevanje, gibanje in da se poslužiš kakšne tehnike sproščanja. za zdravje se kar splača potruditi. ni lahko, a so rezultati.

(odgovor članu MAMI 4)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: GESTACIJSKI DIABETES
31.10.2011 12:26:16   
betty.ford
Je katera , ki se je v nosečnosti zdravila s insulinom rodila predčasno (so vam prej sprožili? Koliko prej?)


jaz sem rodila po roku. se mi zdi, da sam insulin ni dejavnik za predčasen porod.
mogoče bi prej rodila v primeru, da ne bi uravnavala sladkorja in bi pač otrok hitreje pridobival na teži oz mu ne bi bilo več tako ugodno (ker če prejema več sladkorja kot je potrebno, mora insulin sam proizvajati)

(odgovor članu MAMI 4)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: GESTACIJSKI DIABETES
31.10.2011 12:30:49   
betty.ford
prepečenec


je 2x termično obdelan in hitreje preide v kri, zato da diabetologi ne priporočajo. rajši pojej kakšno graham žemljo.


(odgovor članu MAMI 4)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: GESTACIJSKI DIABETES
31.10.2011 12:33:57   
betty.ford
Ampak odkar si 2x na dan dajem inzulin je sladkor še višji (med 8 - 9,5, 90 min po jedi)??!??, kot je bil prej


pa si daješ prave doze? kaj pravi diabetolog? na začetku imaš lahko še nihanja zaradi neprave doze.

jaz sem imela tako: če se mi je vsebnost sladkorja višala, sem si morala vsak 2. dan povišati dozo. ampak povprašaj diabetologa.

(odgovor članu lisicamica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: GESTACIJSKI DIABETES
31.10.2011 13:41:54   
vvvv
POZDRAVLJENE!

Jaz sem 4 tedne po porodu, odkrili so mi gs v 23 tednu. Najprej sem uravnavala samo z dieto, nato pa ni šlo več. Dobila sem inzulin za čez noč, kasneje še za čez dan. Moja prepametna zdravnica iz Brežic mi je predpisala začetni odmerek 2 enoti, nato vsak dan povečevati za 2, dokler sladkor zjutraj ne pade pod 5. Tako sem prišla iz dveh enot na 30, rezultat pa vsak dan slabši. Bolj ko sem ji govorila, da nekaj ni ok in da sladkor ne pade nikamor, bolj mi je ona trdila da bo in da sem predebela in da nimam prave diete (mimogrede, ona mi sploh ni nobene predpisala). No končno me napoti k diabetologu v Ljubljano, ker res ni več vedla kaj bi, kjer so ugotovili, da sem bila na ta inzulin alergična (takoj so mi zamenjali z drugim), nakar mi dajo še najnovejši aparat za merjenje ks in ugotovimo, da so mi dali pri nas tudi pokvarjen aparat. Torej na koncu pristala na 8 enotah tega novega inzulaina in to samo ponoči in dobila nov aparat. Sladkor je bil uredu.

No kar se tiče pa poroda pa sami zapleti, prav tako so se stvari zapletle pri hčerkici, tako da je nazadnje pristala v inkubatorju. Zakaj je do vsega tega prišlo, da punčka ni kar lep čas zadihala, da ni mogla ven itd. me ne spraševat, ker še zdravniki ne vedo, vendar se vsi sedaj sklicujejo na GD.

(odgovor članu betty.ford)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: GESTACIJSKI DIABETES
31.10.2011 18:25:41   
lisicamica
Čao punce,

hvala za vse vaše odgovore in mnenja.. Da mal razložim.. Zaenkrat imam dozo od 4-6 enot na obrok, zanimivo mi je to, da kar sem pojedla cca. 14 dni nazaj za večerjo je bil KS OK, sedaj z inzulinom za isto stvar za večerjo pa full povišan.. Danes sem govorila z diabetologinjo in je rekla, da bi mogoče morala povišati enote inzulina?!?

Pa za tiste, k mislite, da se nažiram sladkarij in piškotov.. Od nekdaj tega ne jem (ponavadi mi preteče rok trajanja čokoladam in piškotom, ki jih dobim v dar), jem samo "črne" testenine, črn, ržen kruh in res sem bila mal obupana, ker nisem vedela kaj naj še naredim, da bo KS OK?!

Je pa res, da sem pred dieto pojedla precej sadja in tudi mleka.. (pač pozitivno misliš, da delaš dobro otroku, ker ga zalagaš z vitamini in kalcijem) No, sedaj sem to omejila in se pač posiljujem z surovo zelenjavo (korenje, paprika, vse solate, zelje...)
Da ne govorim o moji psici, ki pri 12. letih dobiva pošteno na kondiciji, na račun mojih pogostih sprehodov user posted image

Kar se pa tiče količine obrokov.. Količina ni prevelika, ker grem vedno lačna od mize in komaj čakam, da mine tistih 90 min, da si privoščim malico (jabolko ali kaj podobnega). user posted image

MAMI4 - kakšen odmerek inzulina si ti daješ, če si ga?

Pridne bodite in želim vam čim manjši sladkor.. user posted image

(odgovor članu vvvv)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: GESTACIJSKI DIABETES
1.11.2011 8:38:34   
altaja
Tudi jaz sem na inzulinu že 2 meseca, trenutno pred zajtrkom in pred kosilom 4 enote. Odkar imam inzulin se ne držim več diete kot pijanc plota, po kosilu si privoščim tudi kak majhen košček sladice. Meni je diabetologinja rekla, da nič ni prepovedano, tudi sladko ne, če je res malo in vedno obvezno po obroku.

Diagnozo sem dobila že takoj po prvem pregledu, v 10. tednu, trenutno sem v 26.

Koliko imate kaj vrednosti KS zjutraj, na tešče?

< Sporočilo je popravil altaja -- 1.11.2011 8:40:03 >


_____________________________

you're so funny, you're so fine, you're so perfect, you're so mine...
-------------------------------

(odgovor članu lisicamica)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: GESTACIJSKI DIABETES
1.11.2011 9:00:45   
n€na
Tudi meni so v zgodnji nosečnosti odkrili GD in sem na dieti že od 10t in se je strogo držim. Ker uravnavanje KS v krvi ni šlo samo z dieto sem v 25t nosečnosti dobila insulin in sicer 2 enoti pred kosilom.  Upam, da bo tako tudi ostalo.

altaja...meni sladkor v krvi zjutraj na tešče niha med 4,5-5,5.

(odgovor članu altaja)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: GESTACIJSKI DIABETES
1.11.2011 9:07:29   
gogalina
Moj jutranji KS je od 3,9 do 4,8.

(odgovor članu n€na)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: GESTACIJSKI DIABETES
1.11.2011 9:51:40   
altaja

IZVIRNO SPOROČILO: n€na

Tudi meni so v zgodnji nosečnosti odkrili GD in sem na dieti že od 10t in se je strogo držim. Ker uravnavanje KS v krvi ni šlo samo z dieto sem v 25t nosečnosti dobila insulin in sicer 2 enoti pred kosilom.  Upam, da bo tako tudi ostalo.

altaja...meni sladkor v krvi zjutraj na tešče niha med 4,5-5,5.



Tako sem tudi jaz začela, ko sem 3x presegla vrednost po zajtrku sem dobila še pred zajtrkom. Zvečer za enkrat še ni potrebe.

Moj jutranji KS se giblje v povprečju od 4,1 - 4,8. Max sem imela 5,4 (in še to samo 1x pred inzulinom), min 3,8.

_____________________________

you're so funny, you're so fine, you're so perfect, you're so mine...
-------------------------------

(odgovor članu n€na)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: GESTACIJSKI DIABETES
2.11.2011 18:35:50   
lisicamica
IZVIRNO SPOROČILO: altaja

Tudi jaz sem na inzulinu že 2 meseca, trenutno pred zajtrkom in pred kosilom 4 enote. Odkar imam inzulin se ne držim več diete kot pijanc plota, po kosilu si privoščim tudi kak majhen košček sladice. Meni je diabetologinja rekla, da nič ni prepovedano, tudi sladko ne, če je res malo in vedno obvezno po obroku.

Diagnozo sem dobila že takoj po prvem pregledu, v 10. tednu, trenutno sem v 26.

Koliko imate kaj vrednosti KS zjutraj, na tešče?


Jaz ga imam 4,8 - 5,5.. Zvečer pa precej pogosto od 7,0 - 8,8 kljub inzulinu user posted image   Bolj gre dan proti večeru, slabše je..

(odgovor članu altaja)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: GESTACIJSKI DIABETES
6.11.2011 16:42:03   
MAMI 4
Hvala za odgovore...sem imela rač. v okvari in se nisem nič javila, poleg tega sem pristala v bolnišnici, ker so mi ugotovili povišane jetrne teste. Insulin imam sedaj 3x na dan, dieta je ostala stroga. In čeprav si dajem zjutraj 4 enote, pred kosilom 4, zvečer 6, imam večkrat KS čez 8. Pri dieti sem zelo dosledna in pri enakih obrokih kot prej ko sem imela sladkor v mejah normale imam sedaj visok...Kolikšne enote imate ve? Merim si 6x dnevno, in vsaj 4 vrednosti so nad mejo :(.
Sicer sem sedaj doma samo za vikend. Jutri ob 7. me čaka postelja v bolnici in če bodo jetrni testi še višji mi bodo sprožili porod že ta teden.

(odgovor članu lisicamica)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: GESTACIJSKI DIABETES
7.11.2011 9:38:39   
MAMI 4
cilla- glede piškotov pa...verjami, da se držim stroge diete in piškotov ne jem. Sem samo vprašala glede tega da so na seznamu živil, ki jih lahko uživamo. sem shujšala 4 kg v 3 tednih, zato bi si jih lahko privoščila-če ne bi sladkor tako rasel. Tako, da sem že sama videla, da si jih ne morem privoščiti. Verjami, da sem se zelo strogo držala. In kljub doslednosti ne gre kot bi si želela. Ni vse odvisno od moje doslednosti, predvsem je odvisno od napredovanja nosečnosti in mojega telesa... In tudi ko si želim nekaj sladkega si ne privoščim, sicer HB nimam niti več nekih želja po sladkem.

(odgovor članu MAMI 4)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: GESTACIJSKI DIABETES
7.11.2011 9:46:02   
MAMI 4
lisicamica- meni so rekli na diabetičnem naj dvignem odmerke na 6 e pred zajtkom, 6 pred kosilom in 8 pred večerjo. Baje, da ne škodi. Če pa je povišana vrednost na tešče in pred obroki pa ti dajo še en insulin (dolgodelujoči)


(odgovor članu MAMI 4)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: GESTACIJSKI DIABETES
20.11.2011 22:50:43   
lisicamica
Živjo punce..

MAMI 4 Kako si kaj? Še vedno 2 v 1?? Jaz upam, da si.. Kako je kaj s sladkorjem..?
Jaz imam ta teden porazen.. Nikakor mi kljub inzulinu ne uspe priti pod 7 oz. 8.. Sedaj sem si zvišala na 7 enot, včasih si ga dam še 2 enoti po 90ih min po jedi, ko vidim, da je še vedno visok. Edino pozorna sem potem na kakšne znake hipoglikemije, da me slučajno ne napade.. Je pa baje res, da vedno bolj proti koncu nosečnosti so sladkorji vse višji..

Drugače sem bila pa v torek v diabetološki amb. da so mi vzeli kri in urin in so bili rezultati presenetljivi.. Povprečne vrednosti sladkorja v zadnjih 2 mesecih naj bi bil 5,5. Res čudno user posted image , še bolj pa to, da znajo ugotoviti povprečje za tako dolgo časa..user posted image
V glavnem, imam še 5 dni do PDP, upam, da bo že kaj prej, da čimprej neham gledat v hladilnik kaj bi sploh jedla..user posted image
Drži se in upam, da dočakaš svoj PDP.

lp, lm

(odgovor članu MAMI 4)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kakšne so babice v slovenskih porodnišnicah?
Ob svetovnem dnevu babic smo Ringarajine mamice povprašali, kakšne so njihove izkušnje z babicami in porodom. Z vami del...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?