|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pomoč- otrok se joče ko je
31.1.2012 13:18:28   
babkaa
joj, joj.... meni se bo počasi zmešalo, otrok je star 3,5 mesecev, krči skoz celi dan, skoz ga mam na rokah, celi dan sem samo z njim, naret ne morem čist nič, ne morem niti kave v miru spit... probala sem že vse - hrane, kapljice. Danem sma bla pri zdravniku, pa ne zaradi krčov, zelo slabo je, saj poje 180 ml, ampak to je celi postopek, dvakrat potegne in se začne jokat, zvijat, v tebuhu mu krulli in koda mu mleko nevem kam teče, malo počakam mu dam dudo se umiri in nato spet isto, 50 ml je 20 min, groza, no in potem z takim postopkom poje vse, ampak nevem če je to normalno da se otrok joče ko je... kot bi ga nekaj bolelo, ampak otrok je lačn ker ful potegne pol pa se začne jokat. sem zamenjala flaško, dala manjši cucl, večji cucl, sem dala mleko za alergijo na mleko pa nič, celo vodo sem mu začela kupovat pa nič boljše, jaz res nevem več kaj naj naredim. zdravnica je rekla, da se otrok normalno razvija, je polni planice in da ne vidi da bi z njim blo kaj narobe... je rekla naj jutri pridema tja z flaško jest, da bi ona to vidla (finta je da včasih pa lepo je)... je rekla, da na ultrazvok nebi pošiljala ker so zdaj bolnišnice ful polne in boma nekaj ziher tam staknila... nevem, res nevem kaj naj več naredim oz. je to pač normalno in pač otrok tak čudno
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pomoč- otrok se joče ko je
31.1.2012 13:30:50   
josephine27
a je že od vsega začetka tako ali ti tako joče samo zanje čase? ne vem kaj točno svetovat. moj prvi je bil precej podoben s tem da sem ga dojila. je pogosto jokal tud med hranjenjem se odrival stran. lepo se je dojil samo ko je napol spal. po 4 mesecu je bilo bolje.


_____________________________



(odgovor članu babkaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: pomoč- otrok se joče ko je
31.1.2012 13:46:27   
Star_a
Si poskusila brez laktoze?pa dobro je tudi otroka v napol ležečem hranit,tko da se kupčki čimmanj nabirajo in da gredo sproti gor,masaža trebuščka,topla plenička mogoče na trebušček

(odgovor članu babkaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: pomoč- otrok se joče ko je
31.1.2012 13:54:59   
babkaa
ni od vsega začetka taki, je pa že kar nekaj časa ( mesec dni ), ja ko napol spi je boljši oz. včasih čez dan tudi lepo je ampak večinoma pa se joče, jema v naročju pol sedeči položaj. Upam da bo ga minlo, samo pač je ful hudo gledat da bi rad jedo pa ne more...

dajala sem novalac ac, ima zmanjšano laktozo, pa allernovo ki nima laktoze..

(odgovor članu Star_a)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: pomoč- otrok se joče ko je
31.1.2012 13:59:49   
Star_a
laktoza  je laktoza.Mleko in vse mora biti popolnoma brez laktoze. To je mleko recimo : Aptamil Lactose Free . Če po tem ni boljše v parih dneh potem poskusi mleko za alergike

(odgovor članu babkaa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: pomoč- otrok se joče ko je
31.1.2012 15:21:45   
Kristi_30
Oj,

ne vem sicer kaj bi bilo narobe, lahko je marsikaj. Jaz bi sigurno šla naprej se pokazat. Otroka nekaj boli, saj si sama najbolje opazila. Ko je našo bolelo po hranjenju sem točno vedla, da ni ok. Ker poznaš svojega otroka. Pa jedel bi, pa ne more. Al je alergija al ne so itak samo ugibanja (so pri nas počeli enako, smo še vedno na posebnem mleku), ampak lahko je vse sorte drugega, kar otroka moti. Krčki so eno - se točno vidi, kdaj ima otrok krčke, to pa nekaj drugega. No, to je samo moje mnenje, sevedaPri nas je bil na koncu gerb. Želim, da mine in ni to.

(odgovor članu Star_a)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: pomoč- otrok se joče ko je
31.1.2012 20:56:04   
K_a_t_i
Kolikokrat na dan pa poje 180ml? Morda pa dejansko ni lačen in želi samo sesati (to sprašujem zato ker pišeš, da ga duda pomiri). Če ima preveč, potem ga posledično tišči v trebuščku, ga zvija in joka.

_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu Kristi_30)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
31.1.2012 21:47:34   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu K_a_t_i)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: pomoč- otrok se joče ko je
1.2.2012 9:20:08   
babkaa
kristi 30.. pa kaj vedno je tak jedo? ker včasih je lepo...kak pa ste odkrili gerb?

5 krat na dan je, duda ga tudi pri krčih pomiri.... malo vleče dudo da ga pomiri potem pa jo ven vrže pa se joče, mu spet dam za jest in ful potegne, se vidi da je lačn. nevem kaj bi blo, samo zanimivo da nena vedno tak je, kaj jaz vem ali ma kake muhe, samo če bi mel se nebi joko..

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: pomoč- otrok se joče ko je
1.2.2012 10:00:54   
Ajra RR
babkaa, moja hči tudi ni hotela jesti, ko je bila stara 3 tedne. Vedno, ko je potegnila, je začela jokati. No, potem se je izkazalo, da ima vnetje ušes. Zabolelo jo je vedno, ko je potegnila.

Vprašaj za nasvet pediatrinjo, boš hitro dobila odgovor, najdeš jo tukaj: http://www.ringaraja.net/Ringarajini-strokovnjaki/Seznam-strokovnjakov/natasa-marcun-varda_39

_____________________________

Strokovnjaki odgovarjajo, vprašanje jim lahko pošljete tudi anonimno.

http://www.ringaraja.net/Ringarajini-strokovnjaki

(odgovor članu babkaa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: pomoč- otrok se joče ko je
1.2.2012 10:05:32   
eva1
Meni to deluje kot refluks in ima zaradi njega vrjetno boleče požiranje...jaz bi definitivno prosila pediatrinjo za pregled na gastro-enterologiji, pa da se vidi kaj je...

(odgovor članu Ajra RR)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: pomoč- otrok se joče ko je
1.2.2012 10:25:11   
Medea10
Lahko bi bil kriv tud soor user posted image
Naša joka pri prvem hranjenju po tem, ko ji podrgnem jeziček s pleničko (iali pa če ji slučajno pozabim podrgnit in dat daktarin.

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: pomoč- otrok se joče ko je
1.2.2012 15:31:31   
julijka11
pri moji je bila alergija na KM

(odgovor članu Medea10)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: pomoč- otrok se joče ko je
1.2.2012 17:43:02   
babkaa
zdravnica mu je pogledla uhice in nima vnetja

refluks? kaj pa je to?

nima kaj dosti soora...

(odgovor članu julijka11)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: pomoč- otrok se joče ko je
1.2.2012 17:44:24   
babkaa
julijka11 sem mu dala alernovo, sma pojeddla celo škatlo pa ni blo nič boljše; mamše sicer aptamil adc ( sem takrat oboje vzela)

(odgovor članu babkaa)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: pomoč- otrok se joče ko je
1.2.2012 17:56:43   
babkaa
eva1... sem prebrala o refluksu. hvala!

(odgovor članu babkaa)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: pomoč- otrok se joče ko je
6.2.2012 19:46:45   
karin82
Naš se je tud skoz dru ko je jedu imel je pa alergijo na KM in jajca, pa še hipertoničen je bil in mu ni odgovarjal da je bil hranjen v polležečem položaju, ker ga je skoz nazaj zategovalo. Če sem ga hranila leže je bilo veliko bolje. 

(odgovor članu babkaa)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: pomoč- otrok se joče ko je
7.2.2012 10:53:56   
vijolica2
Zdravo,
moj mali fantič, star tri tedne in pol, se občasno začne jokati na dojki ko se dojiva. Pa ne razumem zakaj? In to ponavadi samo na eni dojki? Ponavadi ga odstavim in pomaga ponavadi pa ne. Danes npr. ni. In je bil siten.
Mogoče ve katera zakaj bi to bilo?

Še eno vprašanje-mogoče smešno? Po dojenju ima mali čisto bel jezik od mleka, pa mi je mami rekla da bi bilo fajn to s pleničko malo podrgniti-odstraniti?? Sedaj pa ne vem ali je to kakšna stara fora ali je to res dobro?

(odgovor članu karin82)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: pomoč- otrok se joče ko je
8.2.2012 9:15:34   
Kristi_30
Ne, naša je normalno jedla, do ene drugega meseca, ko se je vse skupaj začelo. Tako da gerb lahko pride kadar koli. Oz. se kasneje opazi.
No, jedla je vedno malo manj, nikol ji ni blo glih največ do hrane, še vedno je bolj po malem, ampak zdaj je dovolj. Poskusite malo več dajati kupčke (kar medtem ko je, če le pusti), malo več ga nosit, malo dvigniti vzglavje - se bo videlo, če ga kaj tišči. Aja, če poje 180 ml naenkrat pol mogoče resno ni lačen. Al ga pa hrana preveč tišči, pa rabi manj naenkrat ... ne vem.

Glede tega z jezičkom: to je verjetno mama rekla zato, ker se tako odstranijo glivice. Če ima otrok ves čas bel jeziček, to ni od mleka, pač pa ima glivice, ki ga seveda pri pitju motijo. Lahko podrgneš ja, se pa dobi tudi kremica Daktarin, ki jo večkrat na dan namažeš po ustih. Tako bodo tudi glivice šle stran. Če je samo od mleka, potem boš takoj vidla, ko boš podrgnila, ker bo šlo stran. Če s glivice, pa ne gre kar tak dol.

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: pomoč- otrok se joče ko je
9.2.2012 19:58:43   
babkaa
kristi30... ja kako pa so odkrili gerb? sma prek vez šla v ponedeljek v ljubljano, je zdravnica rekla, da bi lahko bil gerb ali pa alergija. na recept dobima hrano za alergijo (aptamil adc), vzeli so mu kri, je rekla da se alergija redko pokaže na krvi, mogla bi bit močna, da bi se pokazala. za gerb pa je rekla, da bi mogli nared gastroskopijo al kak se že reče- v narkozo pa mu en košček v požiralniku vzamejo; če sem prav razumela. no, in me zanima kak odkrijejo gerb?

(odgovor članu Kristi_30)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: pomoč- otrok se joče ko je
9.2.2012 20:16:15   
julijka11
držim pesti, da čimprej odkriješ vzrok težav; vem, kako je to hudo

(odgovor članu babkaa)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: pomoč- otrok se joče ko je
9.2.2012 20:19:28   
babkaa
julijka11... hvala, jaz tudi! kak so pa odkrili alergijo? na krvi?

(odgovor članu julijka11)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: pomoč- otrok se joče ko je
9.2.2012 20:37:33   
julijka11
bolje je bilo, ko sem sama šla na strogo dieto brez mleka in vseh mlečnih izdelkov; težave so izzvenele postopoma nekje v dveh, treh tednih ( tako dolgo so še v telesu beljakovine kravjega mleka po zadnjem zaužitju)....na testiranju sva sicer bile pa kar dosti kasneje, pri 13m, samo na krvi ni  pokazalo alergije na KM, pač pa intoleranco na laktozo; dobile pa sva kljub temu alernovo na recept ( ki pa ga ni hotela piti niti pod razno, tako da se je še naprej dojila, na dieti pa sva bili obe kar še nekaj časa...mislim da še malo čez njeno 2 leto

(odgovor članu babkaa)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: pomoč- otrok se joče ko je
9.2.2012 20:42:33   
babkaa
julijka11..hvala za odgovor. moj pa pije aptamil, pa alernovo je tudi pil, sem sama probala in imata res grozn okus, ni čuda da ni hotla pit.... bom vidla kaj bo z izvidi... jaz si mislim, da bi bil bolj gerb kot alergija, nevem...

(odgovor članu julijka11)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: pomoč- otrok se joče ko je
9.2.2012 20:42:37   
Kristi_30
Pozdravljena,

aham. Ja mi imamo tudi sum na alergijo - mleko na recept - sicer so bli testi negativni, samo pri tako majhnih otrocih so lahko lažno negativni ali pozitivni - zato dajo za vsak slučaj dieto. Alergija na kravje mleko je zelo povezana (lahko) z gerbom. Zato tudi povezujejo eno z drugim. Mleko pač dela več kisline itd. No, gastroskopijo verjetno ne bodo delali. Vsaj mislim, da ne. Delajo navadno ph-metrijo. S tem ugotovijo, ali gre za refluks in kako močan je. En dan spremljajo dogajanje v želodčku. To pomeni, da otroku skozi nosek dajo cevko do požiralnika oz. želodčka in s tem merijo reflukse in kislost. To traja en dan oz. 24 ur. Na sebi imaš (mama) napravico, ki je povezana s cevkico in ob vsakem dogodku (hranjenje, jok, ležanje ...) pritiskaš na gumbke. Tako se zadeve zapisujejo in zdravnik vidi, kdaj in koliko je bilo refluksov. Vstavljanje sondice ni boleče - traja res minutko - potem pa je za otroka kvečjemu zoprno, ker jim je v napoto. Ampak nič strašnega.

No, ph- metrija je resnično zanesljiva metoda, ki natančno pokaže, za kaj gre. Če je res refluks, bo pokazala.

Pa saj boste najprej verjetno sprobali mleko - lahko da bo že po tem čisto ok. Držim pesti.

(odgovor članu babkaa)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Je dojenje po enem letu še koristno za otr...
Do kdaj dojiti? Ima dojenje po enem letu še koristi za otroka? Kaj pa za doječo mamico?
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?