|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nosečnost in išias
4.5.2011 11:28:44   
okaidi
Nekaj dni pred PDP me je ob prestopanju na desno nogo začela preplavljati huda bolečina. Zaenkrat je omejena na predel zadnjice, je pa tako hudo, da komaj hodim. Če mirujem, je vse v redu.

Splošna zdravnica mi je ugotovila išias. Danes sem en dan čez PDP in me kar grabi panika. Skrbi me, kako bo potekal porod, ker sem v tako slabi kondiciji. Ali je katera izmed vas trpela zaradi išiasa med nosečnostjo in kako je bilo s porodom? So upoštevali posebne okoliščine, so se bolj prilagodili glede položajev pri porodu? Kakršnekoli izkušnje?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nosečnost in išias
6.5.2011 11:42:03   
sončica25
zdravo!
sem user posted image in sem v 14. tednu.no, pred kratkim sem opazila, da me je parkrat na določen gib pošteno vščipnilo na desni strani zgornjega dela zadnjice...vem, kje naj bi bil išijas in me kar malo skrbi kaj bo v prihodnosti in med samo nosečnostjo.upam, da me ne bo pošteno zagrabilo.me pa zanimajo izkušnje tudi drugih.....lep pozdrav

(odgovor članu okaidi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Nosečnost in išias
6.5.2011 13:51:32   
pikica28
Zdravo!

Jaz sem noseča 16 tednov in imam enak problem da me veliko boli na desni strani pa tudi v mirovanju! Včasih me tako močno boli da tudi hoditi ne  morem! Pri zdravniku še nisem bila sem pa nekje brala da bi lahko pomagala fizioterapija! Pozdravček

(odgovor članu sončica25)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Nosečnost in išias
6.5.2011 15:03:00   
Nika v službi
Jap, meni se je to zgodilo kak teden pred PDP. Ko me je moja G videla, kako po milimeter se premikam, jo je resno zaskrbelo, kako bom speljala porod. Ker sem se komaj premikala, mene je zagrabilo v levi nogi, nekako od kolka navzdol. Ko sem ležala na hrbtu, skoraj nisem mogla dvigniti zadnjice oz. sem to storila z neznosnimi bolečinami. Je rekla, da naj pred porodom opozorim na to, kar sem tudi storila, ampak veš, nekako je šlo. Ko se je stvar začela, so bile druge vrste bolečin in sem nekako kar pozabila na vse skupaj. Je bilo pa potem po porodu kar hudo, komaj sem se dvignila, premikala, k meni je prišla fizioterapevtka (ker sem imela tudi medenico malce premaknjeno), ampak kaj posebnega niso mogli storiti, saj si tudi z analgetiki omejen zaradi dojenja. Kakor koli, pri meni so se stvari umirile po kakšnih 2 mesecih po porodu. Sem pa kar nekaj časa nosila medenični pas, sploh na sprehodih.

_____________________________

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu pikica28)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Nosečnost in išias
6.5.2011 15:17:01   
okaidi
Ja, lepa reč, no. Pa v prvi nosečnosti nisem imela skoraj nobenih problemov, sem bila kot roža. To nosečnost pa ni, da ni. Vse se je nagrmadilo na kup.

Mene tudi skrbi, še bolj kot za sam porod, kako bo po porodu. Upam, da se bo dalo vsaj to dogovoriti v porodnišnici, da bi imela otročka pri sebi v postelji, da mi ne bo treba vsakič vstajati in dvigovati otroka iz njegove posteljice.

Drugače tudi jaz berem, da nekaterim so pomagale fizioterapije, pa kakšne masaže, obkladki, geli. Sem dvignila tudi Lekadol v lekarni, ampak bom poskusila, dokler bo šlo, brez. Menda nekaterim pomagajo tudi vaje za krepitev trebušnih mišic (ko popek potegneš noter in zadržiš nekaj časa). Nek gel, pa tudi te vaje sem poskusila, pa se mi zdi, da je danes nekoliko boljše. Lahko pa, da je samo placebo efekt. Kaj pa vem.


(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Nosečnost in išias
7.5.2011 7:36:15   
Anonimen
Okaidi, kar pridno delaj vaje, ne izpuščaj jih, delaj jih večkrat na dn po malem. Popek potiskaš k sebi, kot bimsi želela zapeti zadrgo na malo tesih hlačah.istočasopa probaj še stisnit mišice spodaj, kot bi zadrževala uhajanje vetrov.

Držim pesti, da bolečina hitro izgine in odlično spelješ porod user posted image

(odgovor članu okaidi)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Nosečnost in išias
7.5.2011 7:49:48   
smotka.dt
okaidi

Meni se je zgodilo isto ene 2-3 tedne pred porodom. Po 1 tednu in pol je bolečina popolnoma izzvenela.
Pozitivno misli.... lahko, da ti dete pritiska na živec, ker jaz sem čutila olajšanje takoj, ko se je dete premaknilo...

LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Nosečnost in išias
7.5.2011 8:48:07   
okaidi
Hvala Sunny Su, tudi jaz držim pesti za vse sotrpinke.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Nosečnost in išias
7.5.2011 8:52:28   
okaidi
Kar razveseljiva novica, če pri večini išias po porodu tako hitro mine (če je res zgolj nosečniški).

Smotka.dt - kako pa se da dogovoriti v porodnišnici, če imaš recimo hude bolečine - ali kaj pomagajo pri skrbi za otroka? Kako je bilo pri tebi?

(odgovor članu smotka.dt)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Nosečnost in išias
7.5.2011 10:48:28   
smotka.dt
Meni je bolečina minila 1 teden pred porodom :) Mal nerazumljivo sem napisala zgleda.

(odgovor članu okaidi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Nosečnost in išias
7.5.2011 12:14:34   
okaidi
Aha, ja to so pa sploh srečne okoliščine.

(odgovor članu smotka.dt)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Nosečnost in išias
7.5.2011 22:14:03   
Anonimen
user posted image pardon, sem šele potem zasledila, da je tvoj porod že mimo. Kako si, je kaj bolje, zdaj ko bei več ne pritiska?

(odgovor članu okaidi)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Nosečnost in išias
8.5.2011 8:16:01   
okaidi
Če je bilo vprašanje namenjeno meni - ne, porod se pri meni še ni začel, kljub temu, da sem čez rok (se opravičujem, če je tako izpadlo).

Vaje pa res delam kar pridno in mi je boljše - ni minilo, je pa veliko lažje - resnično pomaga, tako da res hvala za vzpodbudo.

Si imela tudi ti nosečniški išias?


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Nosečnost in išias
8.5.2011 20:36:08   
Anonimen
Ja, Okaidi, tebe sem vprašala. Super, da je bolje.

Meni je otrok v dimljah pritiskal po živcih obeh nog, imela sem tudi bolečine v sramnici in v križu. Je prav smešno izgledalo na koncu, ker sem zgledala med hojo zelo čudno, parkrat mi je kar zmanjkalo moči v nogah. S porodom se je v dimljah bolečina prenehala, križ pa sem čutila (ampak veliko manj) še nekaj tednov po porodu. Tako, da sem pazila kako dvigujem otroka, delam vaje in se sploh ne spomnim kdaj me je nazadnje bolelo. HB.

Brez skrbi, pa en lep, uspešen porod s čim manj bolečin in hitro okrevanje.

(odgovor članu okaidi)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Nosečnost in išias
9.5.2011 11:52:20   
okaidi
Ok, thanks user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Nosečnost in išias
17.5.2011 11:49:01   
LIJJA
Aha, no končno našla sotrpinke - vsaj mislim, da je išjas no..Začne se nad ritjo na desni bolj proti sredini, potem pa diagonalno čez rit. Tu se ustavi. Nisem preveč dobra v opisovanju bolečinuser posted image
Boli pa nekje od 8 tedna, zdej sem 11.5 in me zadnja dva dni manj boli. Zelo me je pa bolelo raztegovanje hrbtenice na štangi ali žogi in vaje za hrbtenico so vse poslabšale. Hoja mi kar paše (vendar imam sedeče delo 10 ur na dan) Ležanje v kateremkoli položaju živa groza. Zjutraj komaj vstanem.
V glavnem splošna zdravnica mi je dala delovni nalog za fizioterapijo in sicer 10x TENS in ITU za hrbtenico. Za TENS (nek pas) je splošna rekla, da je ok med nosečnostjo, ginekologinja pa je rekla, da raje ne, še posebej ne zgodaj v nosečnosti. ITU za hrbtenico pa ne vem kaj je - a vaje? Upam da.

(odgovor članu okaidi)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Nosečnost in išias
17.5.2011 14:10:41   
Anonimen
Itu je bolj verjetno ITV - individualne telesne vaje. Splača se jih delat DOSLEDNO, sploh, če te že zdaj boli. TENS - protibolečinska elektroterapija, je primerna kadarkoli imaš bolečine. Je precej površinska, nima vpliva na plod. Nekatere to obliko uporabijo tudi med porodom.

(odgovor članu LIJJA)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Nosečnost in išias
17.5.2011 16:49:08   
LIJJA
hvala za odgovor Sunny Su. Ne znam brat doktorske pisaveuser posted image . Upam, da mi bo kakšne nove vaje pokazala, ker te, ki jih poznam, naredijo stvar sam hujše. No, bomo vidli drug teden.
lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Nosečnost in išias
17.5.2011 21:48:13   
Anonimen
Hja, kaj pretirano raztezanja, ti zdaj ne bo koristilo. Krepitev in razgibavanje pa. Sem prepričana, da bo rezultat. Brez krbi in lep preostanek nosečnosti. user posted image

(odgovor članu LIJJA)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Nosečnost in išias
21.6.2012 12:37:48   
brezka
Dejansko pa je treba opozorit, da ni vsaka taka bolečina kar že išias. Tukile, kjer prodajajo tudi neko zdravilo za išias prav posebi piše, da je reba bit kar pozoren, ker se lahko bolečina hiter zamenja kar za išias. Lahko pa si podobno preberete tudi na drugih straneh

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?