|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   AD3 kapljice
2.9.2005 9:40:04   
Tiamo
Punce pomoč prosim

Prešla sem iz Hipp1 na na Novolac proti krčem in se mi zdi,da je po teh hrani še huje. Po Hippu je imela krče in v celem dnevu mi je moja enomesčnica spala čez dan cca 4 ure, ponoči pa se je lepo na 3 ali 4 ure zbujaja, jedla in zaspala. Koliko spijo ali so spali vaši enomesečniki? Po Novolacu ima drekec velik za »zamašek«, pa nemore se tako mučit, čez tako majhno ritko. Ponoči se je tok jokala in napenjala, da sem jo potem odvila, dala na previjalno in ji masirala trebuščka, potem je nekak po mukah pokakala kozjega bobka. Po tem mleku mi še veliko pa poliva. Na Novolacu sva 4 dni. Tudi čez dan isto spi kot prej, se pravi skoraj nič.

Zdaj ji moram dajati še kaplice AD3, ki pa pospušejujo krče, nekatere znanke sploh kaplic niso dajale Kaj naj naredim?


Meni se srce trga k jo gledam k se tako muči.

Nisem dosti pametna, nevem kaj naj naredim. Vsak mi drugače svetuje, eni naj zamenjam hrano, drugi naj ji dam mleko z 0,5 maščobe razredčen z vodo, drugi, naj počakam…samo jaz nemorem več, čist sem izmučena.

LP Tia74
Neposredna povezava do sporočila: 1
   AD3 kapljice
2.9.2005 9:46:06   
Anonimen
Pojdi v lekarno ali trgovino po Comformil in v Avstrijo po kapljice Oleovit D3. Tako smo mi naredili, in je bilo vse v najlepšem redu, lepše ne bi moglo biti.

(odgovor članu Tiamo)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   AD3 kapljice
2.9.2005 9:47:58   
Anonimen
Aja, če pa je zaprta in moraš problem rešiti takoj, da ji daj po steklenički zelo sladkan kamilični čaj. Ampak voda naj čez kamilice res aamo prevre, ker če dolgo vre, tak čaj zapira. Torej res na hitro. Sladkati pa zelo, zelo, da je že "nagravžno".

(odgovor članu Tiamo)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   AD3 kapljice
2.9.2005 10:02:56   
Urška//
mi smo tud iz hippa presli na drugo hrano zaradi sraufanja,zdaj mamo comfortmill in je nic vec ne sraufa pa se lazje kaka .

po teh kapljicah je naso tudi zvijalo zato jih nisem ravno redno dajala samo 3kaplj.,so mi druge rekle da sploh ne dajejo.

no zdaj pa ko jo je nehalo zvijat pa ji jih dam vsak dan

mi je tudi sestra rekla da to priporocajo samo nasi pediatri,drugje jih pa ni treba dajat.

nasa je pri enem mesecu tudi cez dan zelo malo spala,zdaj pri 3.5 pa vedno vec


lp

Urška

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   AD3 kapljice
2.9.2005 10:33:50   
Tiamo
aja pozabila sem povedat, da ko sem še dojila 6 dni, sem ji dodajala Aptamil, ki ga je dobila v porodnišnici. Ko sva prišle domov, je po Aptimilu doživela histerijo, ki je trajala celo noč in da. Potem smo prešli na Hipp1.

Comfortmill je od istega proizvajalca kot Aptamil?


Nekatere omenjajo, da se to hrano da dobiti na recept?

Kaplice ji ne bom dajala!

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   AD3 kapljice
2.9.2005 10:43:28   
mia-1
Hoj po moje je res najbolje da gres po Comformil- nasega ni po njem nic zvijalo.Sedaj smo ga zamenjali z Bebo pa ga tudi nic ne zvija.Po kapljicah AD3 ga je pa ful zvijalo pa mi je kolegica rekla da je njen pediater rekel da do 3 meseca ni tako nujno jemat AD3.Sedaj je star 4 mesece in sem mu jih zacela dajati pa je vse ok-nic ga ne zvija.LP

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   AD3 kapljice
2.9.2005 10:56:48   
Janeja
Jaz bi ti res svetovala, da namesto AD3 daješ kapljice D3 - pri nas so Plivit D3, jaz imam iz Avstrije Oleovit D3. Krče povzroča vitamin A, ki v taki "čisti" obliki nadraži želodčno sluznico. Za malčke je D vitamin pomemben za razvoj kosti, vitamin A pa je v veliki meri prisoten v vseh vrstah prilagojenega mleka.

Tudi jaz sem moji malčici zamenjala kapljice AD3 za Oleovit D3 in krči so izginili.

Je pa tudi res, da se vitamin D tvori na soncu in da drugje (v Ameriki npr.) čez poletje sploh ne predpisujejo kapljic.

Odločitev je seveda tvoja, jaz pa ti želim čim več prespanih noči in čim manj krčev tvoji pikici.



(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   AD3 kapljice
2.9.2005 11:35:28   
Anonimen
Ja, Comformil je od istega proizvajalca kot Aptamil, samo da je prilagojen dojenčkom, ki so zaprti ali imajo krče. Mi smo tudi najprej imeli Aptamil, pa je bil Tibor po njem blazno zaprt. Zato sem pozneje prešla na Comformil, vendar ne popolnoma. Ves čas sem mešala Coformil in Aptamil, približno pol - pol, ali pa malo več Comformila, ker se je tako sešlo po mericah. Tako mi je svetovala prijateljica, ke po njenih izkušnjah je hil pa Comfornil preveč "agresiven", torej prebava je bila preveč pospešena ali kako bi se temu reklo. Vendar pa večina uporablja samo Comformil, pa je O.K.

(odgovor članu Tiamo)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   AD3 kapljice
3.9.2005 14:05:37   
Pia73
Mi smo tudi kapljice AD3 zamenjali za kapljice Plivit D3 in razlika je očitna. Priporočam!

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   AD3 kapljice
3.9.2005 14:22:21   
LONA13
Naš Nejc m pa novolac že od začetka, pa ga ni nič zvijalo. Zdej ko mu dajem ad3 kapjice ga pa ščiplje na momente - mu dam Plantex čaj za popit pa je boljš!

Lp, Lona

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   AD3 kapljice
3.9.2005 15:03:02   
Grascakinja
Če otroka hraniš s formulo, katero koli, dodajanje vitamina D ni potrebno, ker ga že samo prilagojeno mleko vsebuje dovolj.
Nikakor ne hrani otroka z navadnim alpskim ali katerimkoli že mlekom. Posvetuj se s pediatrinjo, kaj je najbolje narediti glede mleka, očitno je vaša težava kar velika...

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   AD3 kapljice
3.9.2005 23:24:36   
PBJ
Moj dobiva kapljice D3-Plivit in res ne povzročajo krče .

LP

Danes sem prvič na obnovljeni ringaraji, ki je v odlični preobleki.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   AD3 kapljice
4.9.2005 14:13:27   
smrka
A niso AD kapljice za kosti? Mi jih dajemo vsak dan 5 kapljic, pa tamala nima nobenih krcev. Je pa tudi moja imela tak kolik zvecer je tako jokala da nisva vedla kaj naj z njo, celo zdravniku smo jo peljali ob polnoci. Nehala sem jesti zeleno solato, in puncka mi spi brez tulenja zvecer. Poskusi zvedeti kaj skodi tvoji tamali, ker mislim da nobene kapljice ali sirup al nevem kaj ce bos dajala otroku proti krcem, glih nepomaga.
smrka

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   AD3 kapljice
5.9.2005 16:32:19   
SU
Tudi našega so zelo dajali krči. AD3 smo začeli dajat šele po 3. mesecu, ko so se le-ti malce umirili. Poleg tega pa sem mu dajala kakšen teden, pred AD3, še Sab Simplex kapljice, proti krčem! Najprej dozo Sab Simplex in potem dozo AD3. Našmu Maju so Sab S. res pomagale! Zlata vredno!!

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   AD3 kapljice
6.9.2005 9:38:05   
SaaS
Tudi meni je pediatrinja dala D3 (Plivit) kapljice in ne AD3 - ravno iz tega razloga. A vitamina otrok dobi s hrano dovolj, D pa je potreben za rast in trdnost kosti. S pomočjo D vitamina se absorbira kalcij. Mi je pa svetovala kapljice Oleovit iz Avstrije, ki naj bi bile (glede povzročanja krčkov) še boljše. Ta kombinacija vitamina A z D je aktualna predvsem pri nas. V tujini (npr. Avstrija -Oleovit) dajejo samo vitamin D.
Je pa odvisno od otroka. Kakšnemu zadostuje že da je malo na soncu in sploh ne dobiva kapljic, kakšnemu pa niti preventivno dodajanje kapljic ni dovolj. Mojemu je kljub tem kapljicam primanjkovalo vitamina D in sva mogla povečati dozo (4x). Če je premalo vitamina D, lahko pripelje do rahitisa - mehke kosti)
Če se odločiš, da mu kapljic ne boš dajala, ti svetujem, da na pregledu omeniš zdravnici, da bo vedela tudi ona in mogoče bolj pozorna na to (trdoto kosti).
Ko omenjaš Novalac, mu daješ navadni Novalac ali Novalac AC. Novalac AC je ravno za otroke s krčki, da imajo manj težav. Poskusi tega. Predvsem pa mogoče kar vprašaj v lekarni kaj ti priporočajo.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   AD3 kapljice
7.9.2005 21:51:19   
urška
mi smo mel ful krče. pa smo šli na comformil (milupa) pa so bli še vseeno krči. pol smo dobil ad3 - histerija. pa smo kupli oleovit - milina. je pa baje dost, da je otrok pol ure na dan na soncu (dost je če ga imaš pri oknu pa da sije po njem, sam da ne piha od okna), da tko dobi dost vitamina d. je pa še ta razika, da ad3 daješ 5 kapljic na dan, oleovita pa samo eno.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   AD3 kapljice
8.9.2005 20:00:54   
Majdi
jaz moji pikici dajem AD3 kapljice pa nima nič problemov, razen na začetku jo je malo tiščalo. Je pa res da jo dojim in ji ne dodajam nič drugega.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   AD3 kapljice
8.9.2005 21:51:45   
mimica
Mojega pikeca je po teh kapljicah ful zvijalo. Jaz sem mu celo dala najprej 1 kapljico, da bi se črevesje navadilo, pa ga je zvijalo celi popoldan. Potem sem mu nehala davat. Povedala sem zdravnici, ki mi je rekla, da če je otrok vsaj pol ure na sončku teh kapljic ni potrebno dajat. Mi pa je predpisala kapljice Plivil D3, ki ne povzročajo krčev. Bilo me je ful strah, da ga bo, a na srečo ga nič ni zvijalo. Mu pa sem začela dajat, ko je dopolnil tri mesece in samo eno kaplljico.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   AD3 kapljice
8.9.2005 22:17:26   
bobek05
Tiste, ki imate Comformil.. Kaj niso vaši malčki nič zaprti??? Ker vse te hrane proti krčem ful zapirajo (ker imajo manj laktoze).... Krči so pa izginili???

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   [Brisano sporočilo]
9.9.2005 9:11:12   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Tiamo)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pokukajte v pravljičen svet nove trgovine ...
photo
Vrata je odprla nova trgovina Mali zakladi, ki se nahaja v spodnji etaži Emporiuma, BTC City Ljubljana.
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?