|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   preveč delava
16.10.2012 18:01:18   
Perunika
Prosila bi za mnenje predvsem tiste, ki imate s.p., ker veste kaj to pomeni.
Tretje leto je, kar sva šla z možem na svoje; po eni strani sva se zavedala, kaj to pomeni: da bo treba delat več kot osem ur na dan in še razmišljat o tem ves čas, da dopusta ne bo nekaj časa tudi, s tem da je naša dejavnost taka, da je treba delat včasih tudi čez vikend.
Kljub temu sva nameravala poleti it na dopust (3-5 dni) predvsem zaradi najinega sina (4,5 l), da bi bili vsaj par dni skupaj ves čas, pa ni šlo ( bi zahtevalo svojo temo). Pa tudi na zdravju se nama že počasi pozna, da ves čas delava. Res je, da nama gre solidno, (za kar sva res hvaležna posebej v teh časih) vendar spet ne tako, da bi koga zaposlila za stalno, čeprav delava tudi na tem (čakava en razpis). Tako nama hodi pomagat (kadar res nujno rabiva) gospa, s katero sva zelo zadovoljna, ampak treba je mislit naprej. Prejšnji teden sem za povrh še ujela en prehlad, odležala dva dni in šla delat, ker se je zaključevala ena večja zadeva. V soboto me je pa spet povozilo in zdaj sem spet že drugi dan doma in razmišljam ali bi lahko še kaj spremenila, da bi nam bilo lažje. Še to: kadar zbolim (2x do 3x na leto kak prehlad ali angina) mož dela paniko in slišim marsikaj na svoj račun...vaše izkušnje predlogi - jih bom zelo vesela. Hvala!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: preveč delava
16.10.2012 18:19:03   
Perunika
Še to: kljub temu, da mi je delo všeč (boljšega si ne bi mogla želet) si včasih mislim, kaj mi je tega treba in sploh, ker se bojim, da nama bo najin otrok kdaj očital, da nisva imela zanj toliko časa kot drugi starši. Res je, da se trudiva in se čuva pri stari mami le takrat, ko je res veliko dela in morava bit oba cel dan zdoma, kar je pa čedalje pogosteje, sploh med sezono, ki traja od maja do oktobra.

(odgovor članu Perunika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
16.10.2012 18:19:47   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Perunika)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: preveč delava
16.10.2012 18:41:53   
Perunika
Ankica, malce si me potolažila, ko vidim, da greva očitno skozi začetniške napake kot je to, da si vedno vsem na razpolago. Letos sva se sicer že malce izboljšala in tudi omejila ekstremne zadeve, čeprav mož težje reče ne (npr. če kliče kak napol sorodnik, ki v nedeljo pop. rabi nujno našo storitevuser posted image ), mi grejo kar lasje pokonci vsakič, ko zazvoni telefon. Res pa je, da se nam je obseg dela povečal hvalabogu in sva se morala nanovo organizirat. Običajen dan pri nas izgleda tako, da do odmora za kosilo delava skupaj, greva nekaj pojest (prvo leto sem bila tako nora, da sem hotela v časovni dirki pripravit kosilo v pol ure) -tukaj tudi slavni kuhar ne bi nič pomagaluser posted image .Med kosilom sva običajno midva kot par, včasih pa tudi kaj pride vmes. Potem greva v vrtec po malega oz. eden gre z njim domov, eden pa delat do 18h, oz. do kadar je (če je kaj večjega ). Pa za prvomajske praznike smo tudi šli na počitnice k sorodnikom, ki živijo v tujini. Zapret pa lokala ne moremo, ker je dejavnost taka.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: preveč delava
16.10.2012 18:57:37   
blaža
Perunika, kaj delaš torte?user posted image

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu Perunika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: preveč delava
16.10.2012 19:05:44   
Paštetka
Smo na enakem, s tem, da pri nas telefona ne smemo izklopiti niti na dopustu, pozno zvečer ali v nedeljo. Se je tudi že zgodilo, da je polnoči iz postelje moral iti reševat.greva pa obvezno zjturaj, ko razvoziva deco na kavo, pa skupaj na kosilo, pa ne vedno kot mož in žena user posted image . Ampak OK, imam vsaj jaz malo več časa potem za deco.

< Sporočilo je popravil Paštetka -- 16.10.2012 19:08:02 >

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: preveč delava
16.10.2012 19:10:00   
blaža
Po mojem je dosti odvisno od dejavnosti, zato sem vprašala, če delaš torte,.. če je kaj podobnega.

Ker, če delaš npr torte, pol ne moreš za vikend zapret, ker so vikendi najmočnejši, lahko pa npr. v ponedeljek nardiš bolj na izi, al pa zapreš. lahko pa npr. odbiješ torto, če ti jo naročijo v soboto zvečer, kao za nedeljo, pa žlahta gor al dol. jasno daš vedet, da sprejemaš naročila za vikend npr. zadnji dan v petek, in, se tega striktno držiš brez uslug. pa ja folk ve kdaj bo fešta in si jo planira.

lahko maš pa čisto neko drugo dejavnost, ne vem zakaj sem pomislila na gostinstvo opz slaščičarstvo, mogoče, ker sem sama zasvojena s tortami,.user posted image

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: preveč delava
16.10.2012 19:12:01   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: Ankica*


Nekako tako: lahko se pretegneš in boš naredil ekstra uspešno firmo ali pa tudi ne, ker to ni edini pogoj, boš pa na ta način izgubil precej v kvaliteti odnosov, bližini, odraščanju otrok, zdravju,... Treba je najti eno ravnotežje, ker sicer hitro pregoriš.


Prvih nekaj let delovanja firme je običajno zelo j.ebe.nih....če se misliš posla dolgoročno uspešno lotiti....ker takrat ni dovolj 8 ur na dan...takrat res trpi tvoje osebno življenje...ker si takrat ustvarjaš ime, iščeš in ustvarjaš si tržišče.....si praktično non stop brez denarja, kar pomeni še dodaten faktor, da trdo delaš, da non stop delaš......

Tam po nekje petih letih pa se zadeve začno umirjati.....zadeva je počasi zapeljena, imaš že kakega delavca ali delavce zaposlene, denarja je tudi že nekaj, ime firma tudi že ima, tržišče zapeljano...in potem pride na vrsto zasebno življenje in se odločiš, da pa rabiš zgolj toliko, da normalno živiš, da sebi in otroku kakšen luksus tu pa tam privoščiš.....več pa ne rabiš....in se ustaviš, ter normalno zaviš.....vendar prva leta delovanja firme to še ne gre.....takrat moraš biti pa ves predan poslu....na žalost.....

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
16.10.2012 19:35:31   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu liliana)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: preveč delava
16.10.2012 20:06:19   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Perunika
...predvsem zaradi najinega sina (4,5 l), da bi bili vsaj par dni skupaj ves čas, pa ni ....

Verjamem, da je "kriza" na začetku, dokler se ne vpelje in da je treba stisnit. Ampak... povedal ti bom nekaj - ne da bi dobivala občutek krivde, ampak da bi te vspodbujalo da bi si znala vzeti čas za otroka.

Otrok RABI očeta in mamico ravno do šole in še kakšno leto, dve. Do takrat sta vidva "edino" kar potrebuje. V tem času ima interes, biti s starši. Potem pa pridejo prijatelji in vedno več bo z njimi in vedno manj bo potrebe po starših. Čas ki ga zamudiš sedaj, kasneje ne moreš nadoknaditi, ker sedaj v tem obdobju mu vidva pomenita največ. Sedaj posluša vaju. V obdobju, ko bo poslušal prijatelje, sošolce, počasi preneha poslušati starše in kar je do 7 leta prejel, nosi s seboj, kar pa kasneje mu pa ne moreš "poriniti". Enostavno vez se ustvarja sedaj. Ne bo pa ti otrok kasneje očital, da nisi imela časa zanj, ampak enostavno se bo pač drugače obnašal. Povezava z otrokom, ki jo ustvariš sedaj potem samo vzdržuješ. Povezave, ki je sedaj ne ustvariš kasneje veliko težje, če sploh lahko do te mere, ustvariš.

Poglej, bolje da sedaj veš za okoliščine, kot da bi čez nekaj let rekla, "ko bi to prej vedela.."


< Sporočilo je popravil tehnofil -- 16.10.2012 20:08:32 >

(odgovor članu Perunika)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: preveč delava
16.10.2012 20:21:32   
malaMravljica
Vas potolazim malo, cez par let bo se slabse, sem ravno v tem zosuuser posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: preveč delava
16.10.2012 22:01:13   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: Perunika

Še to: kadar zbolim (2x do 3x na leto kak prehlad ali angina) mož dela paniko in slišim marsikaj na svoj račun...vaše izkušnje predlogi - jih bom zelo vesela.


Na to mož najlažje vpliva - naj bo mož in ne mevža in naj ne dela panike.
Bolan človek potrebuje mir (tudi če je to samo prehlad), da se čimprej pozdravi. Ne pa paničarja ob sebi.

Praviš tudi, da je delo deloma sezonsko. Spočijta si takrat, ko ni top sezona. Če ne morete iti skupaj (pustimo razloge, zakaj ne), naj gre vsak s sinom sam, toliko, da zamenja okolje...drugi pride samo za dan ali dva..ali nekaj podobnega. Samo doma ne morete biti, sploh če si želiš spremembe, saj že sama opažaš, da ti preveč dela vpliva na zdravje. Tako kot pri vsaki stvari je tudi tu treba postaviti mejo.

(odgovor članu Perunika)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: preveč delava
16.10.2012 22:03:30   
Perunika
Blaža, ne izdelujemo tort, fotkamo pa otroke s tortouser posted image . Imava fotografski atelje v manjšem kraju, zato včasih delava tudi ob vikendih (obletnice, poroke...) zdajle recimo smo sredi fotkanja šol..

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: preveč delava
16.10.2012 22:11:53   
Perunika

IZVIRNO SPOROČILO: Ankica*

Treba je najti eno ravnotežje, ker sicer hitro pregoriš.


Dober povzetek tega, kar sprašujem vas in samo sebe, kako doseči ravnotežje med tem, kar zahteva posel in družinskim življenjem: kje je meja. Ankica mi je iz svoje izkušnje povedala, da se da in tudi kako.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: preveč delava
16.10.2012 22:21:44   
ronja
kje je meja

Mejo ima vsak drugje... Jaz nikoli ne vem, kje je in grem vedno čez, tako da težko kaj pametnega svetujem, razen da ne delat tako kot jazuser posted image . Potem se pa čudim, zakaj zbolim. Sploh vedno sem čez, kadar sem noseča (očitno preveč teram, ali pa moje telo ni narejeno za nosečnst). Pa nimam sp-ja, imam pa tudi nekaj za skončat v službi.

Dokler nisem imela otrok, sem delala v službi zelo dolgo, zelo težko sem prišla pred 18to domov, vem da je bil problem, kadar je mel lubi basket ob 18h, pa sva hotela še jest prej... Zdaj delam pol manj časa, pa ne naredim bistveno manj. Sem bolj disciplinirana in bolj učinkovita. Še vedno imam pa isti problem, ker ostali čas otroci požrejo in ker hočeva met še čas zase, zvečer ne greva spat, potem mam kdaj še kak projekt, ki ga hočem končat in potem se enkrat sesujem.

Gotovo se da najt ravnotežje, vprašanje pa, če se ga da najt vsak dan... Verjetno je tako, da je kak mesec čisto hektičen, kasneje pa spet kak malo bolj na izi... Mogoče če si določita mesece: od maja do oktobra bomo fejst delali, potem bova mela pa krompirjeve počitnice in 2 meseca bolj na izi. Za novo leto se dogovorita, kako želita, vsaj za božič verjetno ni dela, toje bolj družinski praznik... Probajta vnaprej najt urnik, mogoče ločita službeni in zasebni mobi in službenega dajta stran, kadar ni čas za klice... Saj bojo ljudje še 1x poklicali, če dobro delate...

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Perunika)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: preveč delava
16.10.2012 22:24:15   
Perunika
Ja, lažje reči kot mu to dopovedat, ker so pri njemu doma(predvsem mama) vedno garali do onemoglosti en prehlad pa ja ni nič takega.

Veš, na dopust pa nismo mogli zato, ker smo za dva meseca zaposlili osebo, ki nas je zelo razočarala okoli odnosa do dela (take cvetke, da vsak, ki mu to povem samo drži odprta usta pet minut.) in nismo mogli pustit gospe, ki nam sicer običajno po potrebi pomaga, samo s to osebo. K sreči smo našli zdaj enega, ki izgleda, da mu bomo lahko zaupali, ga je pa treba spet uvajat, kar ni enostavno, ker je tu še trgovina in vse ostalo. Ker je prišlo tako daleč, da je en sam premalo, včasih še popoldne.
Res upam, da nam uspe konec meseca vsaj za tri dni kam it, npr. v toplice. Na morju smo bili letos točno eno popoldne in nič več.

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: preveč delava
16.10.2012 22:39:06   
Perunika
Malo mi gre na smeh (nič slabega ne mislim) ampak, mi2 imava že štiri leta hektičnauser posted image
Res zadnji dnevi so me na silo ustavili, da sem začela razmišljat, kako si normalizirat življenje.
res ni več tako napeto kot na začetku ampak: bom navedla telegrafsko:
ustanavljanje podjetja, lovili rok za subvencijo, komaj po nekem čudežu dobili posojilo zaradi pametnih punc na naši banki, pa sva bila totalna nezannca zanje), tastova bolezen in po pol leta smrt, neurejene razmere v poslovni stavbi, kjer smo imeli prostor, tako da lani po dveh letih še selitev na novo lokacijo, ki se je hvalabogu izkazala za še boljšo. Vsi, ki imate posel veste, kaj pomeni selitev dejavnosti pa čeprav za par metrov stran (če pretiravam) in še ta smola z zaposlitvijo prek zavoda (moja prijateljica), ko sva se bolj ukvajala z njo in njenimi zadevami kot s poslom. Res je, da sva vse skupaj relativno dobro prenesla in preživela in da nam gre navkljub vsemu relativno dobro, sploh v časih, ko vse nazaduje. Vidim, da je vse skupaj prišlo za mano.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: preveč delava
16.10.2012 23:42:42   
ronja
Ja, ampak ti si rekla, da bi to rada končala - in to je bil moj predlog: da si pač določita, katere mesece bosta garala, kdaj si bosta pa vzela malo bolj na izi. Ker garat ne vem koliko let zapored ne moreš, ker padeš dol (trust me, pa itak sama vidiš;).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Perunika)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: preveč delava
17.10.2012 1:07:22   
Perunika
Drži, oba z možem sva celo leto želela vsaj za par dni izginit na morje s tamalim (ponavadi je v začetku avgusta zatišje med sezono) pa so se načrti izjalovili: letos je bilo fotkanja za dokumente največ julija in avgusta (velika menjava dokumentov- to sva predvidela) pa še zaposlena (najina prijateljica, ki že leto dni išče delo in sva ji ponudila najprej usposabljanje prek zavoda za zaposlovanje potem pa tudi kaj dlje, če bi ugotovila, da ji je delo všeč in da bi se izkazala) naju je negativno presenetila (doma ima spedenano hišo in vrt ni da ni, pri nas se ni spomnila niti košev za papir spraznit), da ne naštevam. Toliko živcev sva porabila zaradi nje, da ni za govorit: namesto, da bi šla midva na dopust, je šla ona, ker je njen dobil dopust samo 13.14.8., dela pa v javni upravi, in ene sobote ni oddelala, da bi nadoknadila ure, ki si jih je vzela proste z obljubo, da jih bo. Ko naju je kdo vprašal: "Kdaj greste pa vi na dopust ?", sva se začela smejat in rekla, da najbrž nikoli. Veš, ni isto it na dopust poleti na morje ali pa pozimi v toplice. Za daljša potovanja v bolj tople kraje pa nimamo sredstev niti časa. Saj ne zaradi mene, ki itak nisem bila na morju za en teden že deset let, bolj zaradi malega. Čez vikende smo pa najraje doma, da si oddahnemo od napornega tedna. To o sezoni velja samo načeloma, ker v tej dejavnosti razlika med poletno in zimsko sezono ni več tako izrazita kot je bila pred digitalizacijo. Tako da tudi pozimi ravno ne počivamo. Upam samo, da bo ta novi kmalu samostojen pri delu in nas bosta lahko dva hkrati nadomeščala, ker je za enega samega dela res preveč.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: preveč delava
17.10.2012 1:13:52   
Perunika
Zdaj vidim, da se mi je res nabralo veliko stvari, ki jih v vrtincu dogajanj nisem mogla predelat. Pa tudi, ko zapišeš stvari, ki se ti vrtijo po glavi, vse skupaj zagledaš drugače.
Sem se morala izkašljat dobesedno in metaforičnouser posted image
Sem počivala čez dan, zdaj pa ponočujem.user posted image

No, prejle sem se z mojim menila, da grem popoldne delat.

Hvala vsem za mnenja!

(odgovor članu Perunika)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   [Brisano sporočilo]
17.10.2012 9:22:51   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Perunika)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: preveč delava
17.10.2012 11:07:42   
Perunika
Hvala za spodbudne besede. Z možem bova nanovo predebatirala situacijo in si resnično postavila meje, s katerimi bi ulovila ravnotežje.

Čimprejšnje okrevanje tvojemu možu želim!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: preveč delava
17.10.2012 12:41:37   
ronja
Picerija tu v okolici je ob ned. zaprta. Pa jim gre čisto ok, vsaj tako izgleda- imajo polno, je dobro.

Saj če kak dan spustite in ste takrat zaprti, še ne boste propadli zato... Ravno toliko, da se greste skopat poleti...

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: preveč delava
18.10.2012 8:28:32   
Poka
Welcome to sLOVEnija... Delaš veliko, zaslužka pa ni ne vem koliko oz. vsaj ne toliko kot delaš :)

Pri nas je zadnej čase cela družina po fantovi strani zaposlena z različnimi firmami. Moj si deli solastništvo v firmi z bivšim sodelavcem in je v bistvu fajn zato, ker ko gre eden na dopust, drugi prezvame vodenje firme. Moj je sicer že od prej navajen takih stvari, sodelavec pa nikoli ni vodil firm, zato je tist teden mogoče kaka malenkost narobe, pa nič tako groznega... Če bi bilo kaj hujšega, je še vedno telefon. Pa tega na dopustu ni veliko -se oba držita nenapisanega pravila, da se ne kliče.... Sicer je dejavnost taka, da npr. se dela od 7h do 15h, ampak če se dela samo toliko, potem je res pomanjkanje poslov user posted image Tako da se dogaja da se zavleče tudi do desete zvečer, tudi kakšna sobota in nedelja. Na srečo so sobote in nedelje trnutno bolj izjema, sam ker dobivamo vedno več naročil, je možno, da se spremeni... Odvisno od nekaj stvari. Npr. to so samo slovenske navade, tega v drugih državah ni, sploh mi imamo skandinavske poslovne partnerje, tam je red in disciplina in ne dela se napak. Mi si jih tudi ne smemo privoščit, konkurenca je pa težka. Pa tu in tam padejo kaka potovanja v tujino... Zoprna stvar. Je res malo, kakor si sam narediš. No, jaz tud nisem zaposlena na firmi, ker ne bi bilo za še eno plačo trnutno - oz. bi bilo, sam res pazimo, ker se dosti denarja investira naprej... Drugače pa, ker pomagam določene stvari zraven - se mi pa res zadnje čase zdi, da hodim domov sam prespat... Pa že tretji teden bo, kar bo trenutno še vikend deloven, pri mojem se pa ne spomnim, ker je mogoče še kakšen več...

Gledam pa svakinjo, svak ima firmo in dela svoje stvari, firma je pa bolj tehnološke narave, imeli so res obdobje, ko so bili zelo uspešni, delali so cele dneve in so imeli ponudbo za prodajo podjetja, par milijončkov... Pa niso... Zdaj je kriza, pa ni več ponudb, delajo še vedno in so se komaj malo rešili, da ne bi vse skupaj šlo k user posted image ... Potem so si pa omislili še lokal - to je pa men katastrofa.... Vsa čast tistim... Ko so šli na dopust, je bilo treba nekoga najet za delo in je bolj malo ostalo od zaslužka, pa še bili so nezanesljivi. In raznorazne stvari so se dogajale... Na voljo pa moraš bit vse dni, karkoli se zgodi... Še sobote. Promet ni tak, da bi se splačalo. Vmes sem ji sama pomagala in je res malo drugače, če dela neka odgovorna oseba kot pa nekdo, ki mu ne moreš zaupat... Skratka najslabša možna dejavnost, moraš imet res neko veselje od tega. Tisti, ki imate to že v družini in so lokacije take, obiskane, je utečeno in znate to od malega delat, se verjetno finančno splača - ampak ostalo, odrekanje in to - vsa čast, res... Jaz se takih 24 dejavnosti ne grem, pa sem tudi razmišljala še o eni stvari - s kolegico, ki zna iste stvari delat. Čeprav jaz kolegic ne bi nikoli zaposlila, npr. iz usmiljenja... Pač to ni humanitarna dejavnost, ampak podjetništvo, moraš imet prave ljudi, pa jih je precej težko najt...

Ja, to o petih letih drži, sam po mojem nikoli več tako mirno ne spiš... Pri nas so vedno ene nove stari, ko te lahko hitro pohodi kak z mal več milijoni pod palcem, multinacionalka... S stvarmi, ki so na lokalnem nivoju je precej lažje.

_____________________________

<a href="http://lilyslim.com/"><img src="http://sddf.lilyslim.com/0M3Cp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="LilySlim Diet days tickers" /></a>

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: preveč delava
18.10.2012 12:44:06   
kalbo

IZVIRNO SPOROČILO: Ankica*

Perunika, mi imamo tudi glavno sezono v poletnih mesecih. Sam enostavno, zapremo za teden ali dva. Nas ni. Za tisti teden, ko nas ni, ne bomo propadli, delo pa bo tudi počakalo, brez skrbi :-).
Imeli pa smo čisto isto zgodovino, od nesposobnih zaposlenih do selitve na novo lokacijo, pa vlomili so nam in naredili ulala škode,... ni dolgčas user posted image , se pa moraš vsaj občasno odklopit, ker se ti drugače zrola.

Al pa poznam eno zelo dobro gostilno, kjer sta lastnika že v začetku sklenila, da bodo ob nedeljah zaprti. Vsem se je zdelo hecno, kako to, nedeljska kosila in to,... samo onadva sta vztrajala, ker nedelja bo družinski dan. Sama sta si postavila mejo, pa četudi bi ob nedeljah lahko kar konkretno zaslužila. Moraš si postavit mejo.

No, sicer pa bom danes cel dan v službi, ker je mož zbolel, eno virozo je fasal, jutri sem imela namen iti na en strokovni sejem v Italijo, ampak slabo kaže, mogoče mi uspe v soboto, sicer bo pa moral počakat na naslednje leto.


Nekako takšen bi bil moj odgovor. Treba si je postavit piramido prioritet v življenju in če je kadarkoli posel pred zdravjem, družino, otrokom mora zasvetit alarm. Posla je vedno dosti, če ne bo slikanja za osebne, bo pa ena poroka, če ne bo poroke, bo pa šola. SAMO TREBA JE ZNAT REČT NE. Ljudje ne nagradijo odprtja petke in svetke, ampak kvalitetno storitev.
Najuspešnejši podjetniki, ki jih poznam, znajo odklopit, zapret in it na dopust. Če tega ne znaš, za kaj hudiča pa garaš potem. Življenje ima omejen čas in otrok ne bo več dolgo otrok.
Ravno zdaj imam spet opravka z fanti, ki imajo mehanično delavnico. Ob 4. uri enega mehanika ni več tam, samo še šefi, ampak v soboto so zaprti, basta neglede na karkoli, jih ni. Imajo polno, so kvalitetni in zagnani, samo imajo prioritete v življenju pošlihtane.
Tud ta ki nam servisira centralno, njegove besede: Imam za 14 dni v naprej posel, lohk bi delal enkrat več, vse vikende, petke, svetke, sam pol ni razloga da sploh delam. Se zna usest, poklepetat. Razmisli, če res ne moreta izprečt, al je to sam potreba po še. Deloholizem je resna stvar.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?