|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Novorojenka - zbujanje po 10 minutah
21.7.2012 12:09:31   
murncek
Pozdravljene,
naša dojenčica, stara 3 tedne, se nikakor ne more naspati. Ko se podojiva, mi navadno zaspi na dojki. Ko jo prestavim v posteljico, pa se nemudoma zbudi oz. najkasneje v roku 10 minut. Glede na to, da zajoče in nazorno pokaže, da želi dojko, jo dvignem in ponudim dojko. Takoj se priklopi, posesa največ za tri požirke ali pa sploh nič in ponovno zaspi. Ko imam občutek, da že trdno spi, jo ponovno položim v posteljico, zgodba pa se ponovi. Kot sem omenila, če se takoj, ko jo položim v posteljico ne prebudi, se pa malo kasneje. Naj omenim, da je edini način uspavanja le dojka, saj drugače joče. To se ponavadi dogaja tudi do 5 ur in sicer popoldan ali pa zvečer. Ponoči se zbudi oz. jo zbudim 2x za dojenje, ima pa zelo nemiren spanec. Po jutranjem dojenju pa naša dojenčica trdno spi, tako da jo moram prebujati za hranjenje.
Ima morda katera podobno izkušnjo? Vsak nasvet bo dobrodošel.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Novorojenka - zbujanje po 10 minutah
21.7.2012 13:34:43   
K_a_t_i
Živjo,
za začetek jo ponoči nehaj zbujati za dojenje (razen, če se ne redi dovolj).
Poskusi ji dati dudo. Tvoja dojka je namreč zanjo ravno to - duda s katero se uspava. Ko "pade ven", se pa zbudi. Dojenčki imajo nekako 20' cikle spanja, tako da če po 20' ni "dude", da malo potegne, se pa predrami.

_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu murncek)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Novorojenka - zbujanje po 10 minutah
21.7.2012 13:58:12   
ronja
Imam tri take izkušnjeuser posted image . Nisem pogruntala nasveta, kako bi otrok sam zaspal, niti kako se ne bi zbudil, če se pač zbuja. Sem se sprijaznila s tem, da so dojenčki pač na rokah (na roki ti bo spala, zbudi se potem, ko jo odložiš - oz. ko ona ugotovi, da si jo odložila, čez par minut - pri nas je isto:D)

Če pa normalno napreduje s težo, jo lepo nehaj zbujat - kadar ona spi, probaj še ti, to je edini nasvet, ki ti ga lahko dam. Pa da se ne sekiraj, taki so pač dojenčki... No, vsaj eni - ampak potem ratajo super dojenčki:)

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu murncek)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Novorojenka - zbujanje po 10 minutah
21.7.2012 16:35:30   
eva1

IZVIRNO SPOROČILO: K_a_t_i

Živjo,
za začetek jo ponoči nehaj zbujati za dojenje (razen, če se ne redi dovolj).
Poskusi ji dati dudo. Tvoja dojka je namreč zanjo ravno to - duda s katero se uspava. Ko "pade ven", se pa zbudi. Dojenčki imajo nekako 20' cikle spanja, tako da če po 20' ni "dude", da malo potegne, se pa predrami.

Evo odličen nasvet, se popolnoma strinjam user posted image

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Novorojenka - zbujanje po 10 minutah
21.7.2012 16:42:34   
beti 1
Se pridružujem prejšnima odgovoroma. Ko tvoja user posted image  zaključuje svoj cikel spanja očitno pogreša tvojo bližino in nekaj za sesanje. Novorojenčki, pa tudi dojenčki in malčki so praviloma bolj občutljivi popoldan in proti večeru, tako da to ni nič nenavadnega. Če ti je sprejemljivo jo lahko poskusiš zamotit z dudo. Lahko poskusiš tudi z povijanjem v štrucio, pa s tem, da ji daš blizu nosu cunjico, ki ima vonj po tebi (lahko tudi tvojo majico). Če normalno napreduje, jo za dojenje preko noči zbudi preden greš spat in potem ponovno proti jutru (lahko ima daljše spanje čez noč okoli 6 ur, nekateri zdržijo tudi 8), dopoldan pa jo kar prebujaj, lahko tudi na 3 ure, da prinese notri kakšno dojenje manj čez noč. Glede na opis, bi rekla, da ima trenutno svojo uro za spanje malo narobe naštelano. Če jo boš ponoči manj prebujala, pa dopoldan več, oziroma jo mela pri sebi v dnevnem prostoru na svetlem in v običajnem hrupu (lahko mirno zraven opravljaš gospodinjska opravila, imaš prižgan radio,...) se bo postopno prilagodila običajnemu ritmu. Ponoči pa čimmanj previjanja, pogovarjanja, res medlo lučko, ne modre svetlobe (halogenke),...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Novorojenka - zbujanje po 10 minutah
21.7.2012 19:50:31   
Arwenko
V danem opisu vidim eno rešitev - duda, ki je lahko preprosta (sprejela bo prvo, ki jo boš prinesla domov), malo težja (treba bo več različnih firm sprobat) ali pa neizvedljiva (ne bo sprejla nič). Upam zate, da bo prva varianta, priporočam pa MAM start od 0-2 meseca, so res mičkene in fajn.

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Novorojenka - zbujanje po 10 minutah
21.7.2012 20:47:13   
josephine27
Kot moje predhodnice tudi jaz priporočam dudo in povijanje v štruco oz. mora čutit nekaj zdraven sebe. Če slučajno ne bo pomagalo pa...

edina stvar, ki mi je še padla na pamet (glede na to da je še majhen) je ta, da mogoče v tistih 10 minutah ne poje dovolj in prehitro zaspi. Moj je moral prva 2 meseca sesati nekje 20 minut da se je dobro najedel. Drugače se mi je zbujal na 20 minut, trikrat potegnil pa spet 20 minut. Posledično sva bila cel dan več ali manj priklopljena ali pa je jokal. Potem sem se naučila, da ga ne smem pustit zaspat dokler se ne naje in od takrat mi je začel spat brez nenehnjega zbujanja.

aja če zaspi na dojki pa potem ne podre kupča, se lahko tudi zato zbuja že po 10 minutah.

...kaj drugega pa tudi jaz ne vem.

_____________________________



(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Novorojenka - zbujanje po 10 minutah
21.7.2012 23:16:47   
domci
Jaz sem njeno posteljico malo založila, z dekicami tako,da je imela manj prostora in je bilo takoj bolje. Pa posteljico sem dala čisto zraven moje in ko sem videla, da je začela migat sem jo takoj malo pobožala po trebuščku. V nekaj dneh je normalno spala.
Pa ponoči je nikar ne zbujaj za dojenje naj spi, ko bo lačna se bo sama zbudila


_____________________________

MOJI CUKERČKI SO ROJENI:
4.5.2006 Domen
5.6.2010 Marjetka
19.4.2012 Tinkara

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Novorojenka - zbujanje po 10 minutah
22.7.2012 0:13:39   
Doll
Jopsehine otrok ne rabi sesat 20 ali 40 min več.
To kar se je tebi dogajalo ni bil oto,da se je najedel,ampak je pač otrok hotel dojko. če hočeš vedeti koliko je otrok pojdel tehtaj pred in po dojenju,pa boš videla,da popije ogromno.
priporočam da otroka daš v dekico in ko ti zaspi počasi spuščaj v posteljico. lahko si omisliš tudi kakšen termoforčke s toplo vodo ,pa daš v posteljo

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Novorojenka - zbujanje po 10 minutah
22.7.2012 8:53:47   
nikon
Tudi naša se je tako zbujala, prav tako je imela težave z uspavanjem ponoči, ko sem jo podojila. Duda je pomagala le delno.
Potem sem v knjižnici sličajno našla knjigo "Najsrečnejši dojenček daleč naokoli" (nekaj takega) in našla nekaj idej. Predvsem idejo o "tesnem" povijanju. KEr naša je tudi zelo krilila z rokami, se je gotovo tudi zaradi tega zbujala oz. je težko zaspala. S povijanjem so pa roke bolj fiksirane.
To sem v praksi videla tudi, ko sem jo imela v naročju / sem ležala ob njej in sem ji držala roke - je zaspala brez problema in ko je hotela zamahniti z roko, sem jo ustavila - in je spala naprej.
Skratka - nisem jo začela povijati tako, kot piše v njigi (cela procedura natančno opisana), ampak sem v Pikapolonici kupila Puckababy vrečo za povijanje - ena taka tanka, ozka spalna vreča, ki ji je bistveno omejila kriljenje z rokami - in spanec se je precej izboljšal.
Zdaj je stara slabe 3 mesece, vreče v tistih blazno vročih dneh nismo uporabljali (je bilo vroče, pa še pokakala jo ej enkrat, pa se mi do večera ni posušila) - ampak umirjen način spanje je kar ostal. Seveda so še problemi kdaj, ampak res bistveno bistveno manj. Predvsem ponoči zdaj zaspi takoj, tudi čez dan v glavnem ni problemov, edino zvečer ima še kakšno epizodo joka - ponavadi takrat, ko kopamo ta veliko, ona mora pa malo počakati. user posted image
Nam se je vreča res izplačala.

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Novorojenka - zbujanje po 10 minutah
22.7.2012 9:24:33   
murncek
Hvala vsem za nasvete. Naj pa povem, da je tudi dudico že dobila po nasvetu patronažne (še pred to težavo). In odkar je začela sesati dudo, se je začela pojavljati ta težava. Tako, da se sedaj probam dudi kar izogibat. Je pa kar težko, saj zaradi nepravilnega sesanja dojk, so le te razpokane in boleče, torej včasih ni druge, kot da ji ponudim dudo. Kar pa se teže tiče, pa zelo lepo napreduje. Bom poskusila še z dekico. Sicer sem že, ampak sem jo morda premalo tesno povila, saj so bile rokice takoj zunaj.

(odgovor članu nikon)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Novorojenka - zbujanje po 10 minutah
22.7.2012 22:25:30   
Taddy78
Probaj dojit z nastavki, da si bradavice malo opomorejo, naša jih je pri 2 .mesecih sama opustila, pa ti lahko povem, da do sedaj, torej 7.5 mesecev nisem imela 1x ne razpokanih, ne krvavečih in ne bolečih bradavic.
Ne zbujaj otroka ponoči...tako kot boš jo sedaj navadila, tako bo.
Kar se pa tiče dojenja...jaz sem si dala kinderpet čisto zraven postelje, vzela dol stranico in ko je ležala noter (no, saj še zdaj delam tako), sem se samo napol vlegla k njej. Tako ni nepotrebnega prebujanja zaradi prenašanja. Zjutraj tudi, ko malo zajamra in odpre usta, ji samo nastavim joško, se napije in že spi naprej. Če bi jo dvigovala, uf...

(odgovor članu murncek)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Novorojenka - zbujanje po 10 minutah
8.8.2012 9:08:37   
tečla
Moj je bil enak...Kakor hitro sem ga položila v posteljo je bi buden. Pri njem je pomagalo to, da je mod dojenjem ležal na plenički s katero sem ga potem položila v posteljico. Pa majico z mojim vonjem sem mu dala v posteljico.

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Novorojenka - zbujanje po 10 minutah
19.9.2012 22:47:25   
takotako
Duda če jo sprejme jo daj. Ker drugače boš ti kmalu preutrujena. Moja jo ni sprejela in ni dobr.

Potem pa še res jo NE zbujat ponoči... To prav občudujem da se lahko same zbudite, jaz sem spala kot top dokler me ona ni zbudila.

(odgovor članu tečla)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Kako dojenček "reče" RAD TE IMAM?
Dojenček rad gleda obraze, maminega pa ima najraje, zato ji nenehno namenja nežne poglede. V bistvu vsakokrat ko dojenče...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?