|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   a sploh kaj pomaga za slabost?
19.10.2009 9:12:05   
mišamaša77
Pozdravljene, en teden me že ( ali naj rečem komaj?) muči huda slabost, sem v 5t, poskusila sem vse, od ingverjevega čaja, prepečenca, vodo z limono, banano,... vse izbruham, obupno mi je slabo že tam od 2h ponoči...
niti piti ne morem, poskušam po požirkih čez dan. vse izbruham, vmes pa mi je skozi slabouser posted image ... ne morem se uležat, ne sedeti, kaj šele hoditi - se mi ful vrti.
čisto sem brez moči. Kaj mi sploh še lahko pomaga??
če ima katera kakšno idejo?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: a sploh kaj pomaga za slabost?
19.10.2009 9:17:59   
bučkabb
potrplenje, saj bo minilo

jaz sem skoraj mesec dni preživela s kruhom ( teden dni isključno ) in mogoče kdaj pa kdaj kakšno sadje ali zelenjava mi je pol počasi že teknila.

zaradi otročka pa ne skrbi se ravno tako lepo razvija in raste

< Sporočilo je popravil bučkabb -- 19.10.2009 9:25:51 >

(odgovor članu mišamaša77)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: a sploh kaj pomaga za slabost?
19.10.2009 10:30:30   
endrina
Kolegica je pila ingverjev čaj, pa ji je pomagal.

Meni osebno je najbolj pomagalo, ko sem se zjutrj zbudila, da sem na tešče spila kefir al pa kislo mleko. To mi je nekako pomirilo želodec. Saj tu pa tam mi tudi to ni pomagalo, pa sem cel dan bruhala, ampak v 95% začetne nosečnosti, pa je to bila zame edina učinkovita metoda. Probaj... nimaš kaj zgubit, lahko ti je le bolje.

Če ti pa je zelo hudo glede tega in kot opisuješ je stanje res "grozno", pa bi na tvojem mestu poklicala G. Mogoče bo imel kakšen pameten predlog al pa zdravilo za rešitev teh težav.

(odgovor članu bučkabb)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: a sploh kaj pomaga za slabost?
19.10.2009 10:32:39   
Taanikaa
meni so pomagali tuc krekerjiuser posted image

(odgovor članu endrina)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: a sploh kaj pomaga za slabost?
19.10.2009 10:40:04   
ključek
ni drugega, kot počakati, da mine. jaz sem imela slabosti oz. bruhanje na sporedu 3 mesece skupaj, po 4x na dan. shujšala sem 8 kg, en teden preživela v bolnici, ampak vseeno z najino princesko ni bilo nobenega problema, saj je pri porodu imela 54 cm in 4.120 g. mislim, da mi je celo dr. Strah rekla, da imajo najraje user posted image , ki ji je slabo, ker to pomeni, da je z user posted image  vse okej. user posted image
kakorkoli, trenutno bo malo naporno in neprijetno, bo pa minilo, potem boš pa uživala v nosečnosti.
vse dobro in naj ti slabosti čim prej minejo.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mišamaša77)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: a sploh kaj pomaga za slabost?
19.10.2009 10:47:27   
Mariana
Hoj,
tudi jaz sem prava "bruhica", pa tudi meni nič ne pomaga. Sem v 10t in najhuje je bilo 6,7,8, teden. Zdaj se je stanje vsaj toliko spremenilo, da bruham vsako jutro takoj ko vstanem (samo slino in žolč), potem pa nekaj pojem in je malo bolje. Čez dan so slabosti še občasne, a milejše. V primerjavi s prej, ko mi je bilo slabo cel dan. Bila sem samo na belem kruhu(prej ga nikoli nisem jedla) in jogurtu. Vse mi je grozno smrdelo. Upam, da bo bolje. Jaz sem si izborila 14 dni bolniške. Zdaj se upam, da stvar umirja in vračam se v službo in počasi bom začela uživati nosečnost.

Potrpi še malo. Ja saj vem kako je to reči. Moja gin. je rekla, da je to normalno in je treba potrpeti. Ja, ja ...Je pa res slabost dober znak, da je nosečnost ok.

Srečno in čuvaj se in bebico tudi.

(odgovor članu Taanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: a sploh kaj pomaga za slabost?
19.10.2009 13:07:11   
zaspancek1
No ja, ne bi se ravno strinjala, da je slabost res dober znak. Nima nobene veze s tem, sicer ne vem zakaj bi me potem pošiljali na gastroskopijo. Sama sem namrec imela to "sreco", da mi je bilo grozno slabo od 6 t pa do konca nosecnosti. Pomagalo pa ni cisto nic. Ne da bi hotela strasiti, ampak tudi meni so dolgo govorili, da bo minilo, potem pa so nekje po koncu 5. meseca prenehali. Na gastroskopijo itak nisem sla, ker tega mucenja pa res ne bi prenesla, ce pa bi ze kaj ugotovili, pa tako ne bi nic storili (v visoki nosecnosti). Lahko pa recem, da pa je takoj po porodu slabost minila (vmes sem enkrat komaj dobila ledvicko, sicer bi slo po tleh). Z malim je sicer vse ok, bil pa je rojen 1 mesec prezgodaj. Sama pa tudi nimam nobenih tezav s slabostmi vec, edino tako kislo, kot pred nosecnostjo ne morem vec jesti, ker me potem matra zelodec.

@mišamaša77: ce je tako hudo, da ne mores ze nekaj dni niti piti oz. nic ne ostane v tebi, pa ni druge, kot da gres k zdravniku oz. na urgenco. Dehidracija je za otrocicka (in zate seveda tudi) precej nevarna. Pa ne pusti se odgnati kar tako. Ko bos dala vodo, se bo dejansko videlo koliko si dehidrirana oz. ce je potrebna infuzija. Sama sem bila kar stalna stranka na urgenci oz. ginekoloski kliniki. Tisti litri infuzije pa resnicno se najbolj pomagajo. Drugace pa upam, da bo vseeno kmalu minilo!

(odgovor članu Mariana)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: a sploh kaj pomaga za slabost?
19.10.2009 16:06:41   
didikaa
hei hei,,,
tudi meni je blo slabo kot hudič...pojedla sem 2 pomaranči na dan, od 6 tedna do 5 mesecev mi je blo slabo od trenutka ko sem se zbudila do takrat ko sem šla spat ( ponoči hb ne ), shujšala sem skoraj 7 kg. pomagalo ni nič le potrpljenje da bo enkrat mimo...in je bilo po petih mesecih nosečnosti, čez noč kot bi slabost odrezal....sedaj pa čakamo...user posted image



_____________________________

~¤NikoLi niSmo taKo vELiki,da nE bi mogLi biTi šE vEčji¤~

(odgovor članu zaspancek1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: a sploh kaj pomaga za slabost?
19.10.2009 20:03:44   
mišamaša77
Ja je res hudo, že samo po kapljicah lulamuser posted image ...  bom počakala še malo, ker ta teden moj ginekolg ne dela...če bo hudo bom šla pa na urgenco ja... ko bi vsaj noč lahko prespalauser posted image .. ja drugi teden pa mam drugi  UZ, pa zvem kako je...držite pesti za mojo bebicouser posted image

(odgovor članu didikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: a sploh kaj pomaga za slabost?
19.10.2009 21:06:38   
zarjica
Meni je tudi bilo tako hudo. Probaj po zlički piti kokakolo. Ampak res minimalno malo, pa spet čez 20 min kako zličko ali dve...no, meni je malo omililo. srečno!

(odgovor članu mišamaša77)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: a sploh kaj pomaga za slabost?
19.10.2009 21:09:16   
manna
Meni je pomagal samo metin čaj.

(odgovor članu zarjica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: a sploh kaj pomaga za slabost?
20.10.2009 11:41:07   
koala
mišamaša77 meni so pamagali ingverjevi piškoti, mislim da sem jih kupovala v Mercatorju.
Samo če se tako slabo počutiš kot opisuješ potem si pomoje hudo dehidrirana, pojdi do svojega ginekologa, api pa vsaj pokliči.

_____________________________

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: a sploh kaj pomaga za slabost?
20.10.2009 14:45:37   
mišamaša77
ja bi mogla ostati na infuziji, pa sem se ubranla... sem pa mogla obljubit da pridem takoj nazaj, če bo enako...  urin pokazal da sem čist dehidrirana ja...

(odgovor članu mišamaša77)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: a sploh kaj pomaga za slabost?
20.10.2009 14:47:59   
ronja
pri meni je obakrat pomagal samo PORODuser posted image . Sicer pa se prisili, da piješ, hrana ni tako važna kot pijača. Potem te pustijo na miru, tudi če si prelahka, samo da je dovolj vode v tebi.

(odgovor članu mišamaša77)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: a sploh kaj pomaga za slabost?
20.10.2009 15:01:57   
zaspancek1
mišamaša77: Verjemi, da infuzija ni nič hudega - meni je zelo pomagala. Dobila sem celo apetit. Ce bi se dalo, bi sla vsak teden na kak liter, ker to je bilo res edino, kar je vsaj malo omililo slabost. Do naslednjic seveda user posted image oz. ce bos med srecnicami, po porodu pa sigurno mine user posted image .

(odgovor članu mišamaša77)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: a sploh kaj pomaga za slabost?
20.10.2009 16:33:13   
mišamaša77
aha, za koliko časa pa pomaga? saj lih razmišljam da bi klicala nazaj da bi pa vseeno šla na infuzijo..user posted image

(odgovor članu zaspancek1)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: a sploh kaj pomaga za slabost?
20.10.2009 17:36:37   
zaspancek1
Hmm, mislim, da je bil med prvo in drugo rundo priblizno en mesec,  kasneje pa vec. Vem, da mi je bilo prvic najtezje it, potem pa je bilo precej lazje in sem imela ze kar spakirano doma (ker sem vedela, da mi bo pomagalo). Pac sem bila stalna strankauser posted image . Ponavadi sem ostala tri dni in dobila ene tri litre infuzije (vse skupaj), potem pa sem lahko ze kaj pila, urin pa je tudi bil ok.

(odgovor članu mišamaša77)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: a sploh kaj pomaga za slabost?
21.10.2009 22:19:38   
Anonimen
meni so pomagal tic tac bombončki al pa winterfresh. Je pa res, da mi ni bilo nevemkoliko slabo (če je bil slab zrak v prostoru), lahko pa probaš tudi z akupresurnimi trakovi proti (potovalni) slabosti.

(odgovor članu zaspancek1)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: a sploh kaj pomaga za slabost?
22.10.2009 12:46:00   
liagal
Priporočam, da greš čimprej v bolnico na infuzijo. Boš videla, kako se boš boljše počutila. Govorim iz lastnih izkušenj. Meni je bilo slabo že od samega začetka..nekje v 3. tednu sem pričela z bruhanjem, ki se je tako stopnjevalo, da sem na koncu izbruhala že sam požirek vode. Od samega bruhanja so se mi vnele vse mišice..tako da sem na koncu komaj prišla do WC-ja.
V bolnici sem bila 10 dni. Po infuziji se je moje stanje izboljšalo.
Danes sem noseča 24 tednov. Slabost se še vedno nadaljuje, bruham še vedno vsak dan zjutraj. Vendar nekako gre.. Tolažim se z mislijo, da je moja pikica zdrava in da imajo nekatere veliko hujše probleme kot je slabost.
Verjetno se bo pri tebi slabost prej končala..napisala pa sem ti vse to, ker sem si obljubila, da če bom še kdaj noseča, bom zaradi bruhanja odšla veliko prej v bolnico kot sem to storila sedaj..
Želim ti lepo nosečnost.

LP, Teja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: a sploh kaj pomaga za slabost?
22.10.2009 13:59:23   
mišamaša77
ola, ja sem ravno z infuzije, bila 2 dni. upam da bo zdaj šlo, urin je ok sedaj, slabo pa še vedno zelo zelo...
aha, kje pa se kupijo ti trakovi akupresurni proti slabosti?
bom poskusila tut z bonbončki... a obstajajao kake zeliščne tabletke proti slabosti?

(odgovor članu liagal)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: a sploh kaj pomaga za slabost?
22.10.2009 14:02:57   
Felicita
akupresurne zadeve so pomoje tole:
http://www.lekarnar.com/izdelki/sea-band-trak-proti-slabosti

lahko pa poskusiš še tole, menda ingver super pomaga:

http://www.lekarnar.com/izdelki/ginger-kapsule--2

p.s.: to ni reklama, ampak edina stran kjer se da normalno poiskat zadeve, ki se kupujejo v lekarni.


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu mišamaša77)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: a sploh kaj pomaga za slabost?
19.4.2017 13:24:02   
cappuccino
Meni je bilo slabo od čistega začetka - tretji/četrti teden, pa do 11 tedna. Potem sem po naključju enkrat spila limonado (stisnjeno limono v pol litra soka). Sedaj sem rešena! Hodim s flaško kot mali otrok. Če mi zmanjka, v kake pol ure spet prihaja slabost....

< Sporočilo je popravil cappuccino -- 19.4.2017 13:27:44 >

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kamasutra za nosečnice: najboljši položaji...
Mnoge ženske ugotovijo, da se njihov spolni nagon med nosečnostjo poveča! Odkrijejo pa tudi, da je logistika lahko nepri...
Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?