|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Bolniška - nasvet
17.6.2013 9:26:49   
LolaTin
Zdravo so user posted image !

Mam en velik problem. Zaradi krvavitve in hematoma sem od 14.4. na bolniški. Na zdanjem pregledu je ginekolog rekel, da je vse OK in če bi šla nazaj delat. Ker sem bla novice ful vesela sem se strinjala. Sva pa z ginekologom şe dogovorila, da se v službi probam zmenit za drugo delovno mesto (trenutno delo je delo na terenu 250-600 km dnevno, kar že po zakonu ni primerno za nosečnico). Če se ne bom uspela dogovorit, naj pridem nazaj.
Komisija mi je zaključla bolniško z 18.6. Torej moram v sredo it delat.

Se je pa zdej zakompliciralo v službi. Ne želijo mi dat drugega delovnega mesta oz. želijo od gineokloga potrdilo/navodila, koliko km dnevno lahko nardim (če se lahko vsaj do pisarne v LJ iz Celja pripeljem).

Mojega ginekologa pa ni, ker je na dopustu in je jutri zadnji dan za oddat predlog za podaljšanje na komisijo. Ali v drugem primeru, moram v sredo že imet s sabo navodila, kaj smem oz. kaj ne.

Če na lastno odgovornost grem brez potrdila, se bodo v podjetju na to "obesili" in mi bodo rekli, da moram nazaj na teren, če nimam potrdila, da ne smem ...

Ima mogoče kater ansvet, kaj nardit? user posted image

< Sporočilo je popravil Flavia RR -- 17.6.2013 18:44:09 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: BOLNIŠKA - NASVET
17.6.2013 10:42:37   
t5t6
Nekdo sigurno nadomešča tvojega ginekologa. Saj se svet ne ustavi, če gre on na dopust. Pokliči, povej kakšen problem imaš in da rabiš nujno do ginekologa, sicer pa pojdi do splošne zdravnice, naj ti ona pomaga rešiti to situacijo. Ne vem v katerem mesecu si ampak vsak normalen delodajalec bi moral štekat, da ne moraš biti toliko v avtomobilu, pa še posebej v tej vročini in to vsak dan.

(odgovor članu LolaTin)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: BOLNIŠKA - NASVET
17.6.2013 11:21:42   
LolaTin
t5t6 - gre za bolnišničnega ginekologa, ki ima ordinacijo 1x tedensko in ga nihče ne nadomešča - pač si prilagodi pacientke na drug datum.

Delodajalci so takšni in drugačni - na začetku so bili res uvidevni in so podpirali, da sem doma. Zdej pa ko bi naj začela nazaj delat, so pa začel komplicirat - potrdilo, da se lahko pripeljem v pisarno ipd. Če bi prej vedla, bi ostala doma (po nasvetu osebne zdravnice). Zdej je pa prepozno, ker so se v firmi spomnili v petek ob 14.45, da bi pa oni to imeli. Moj ginekolog je pa na dopustu.

Osebna zdravnica pa trdi, da rabi izvid ginekologa, da ona sama ne more zaprosit za podaljšanje bolniške ...

Kaos user posted image

(odgovor članu t5t6)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: BOLNIŠKA - NASVET
17.6.2013 11:50:50   
malamut
Glede na situacijo ti preostanejo dve možnosti. Ali vzameš dopust ali pa naj ti osebna zdravnica napiše bolovanje za naprej s kakšnim drugim razlogom. Se pravi vročina, gripa,...itd. Seveda pa boš mogla jt en dan delat. In ko pride tvoj gin. z dopusta, greš k njemu in ti napiše bolovanje do konca. Pozanimaj se prav točno pr dr. kako in kaj se da.

LP

(odgovor članu LolaTin)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: BOLNIŠKA - NASVET
17.6.2013 16:16:35   
LolaTin
Ja sem bla prejle pri OZ - žal mi ona ne more čisto nič pomagat!

Napotila me je na ZZZS, da grem na osebni zagovor zdravniku, ki podaljšuje bolniške. Upam, da se tam uspem dogovorit za podaljšanje vsaj do naslednjega tedna, ko pride nazaj moj ginekolog. Ne želim si met prekinitve. V vsakem primeru pa bom težko dobila nazaj bolniško, glede na to, da je komisija napisala, da je bolniška zaključena na mojo željo (!!!)

(odgovor članu malamut)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: BOLNIŠKA - NASVET
18.6.2013 9:37:29   
t5t6
Ne vem kakšno osebno zdravnico imaš ampak, če je kolikor toliko ok bi ti ona sama lahko predlagala, da ti da bolniško za XX stvar in da ko pride gin z dopusta boš to rešila. Saj ni, da ti nočeš delati tega del, ker se ti ne da, ampak zato ker to mogoče ni dobro za otroka, zato naredi vse v tej smeri in ne počuti se krive, če greš pač na bolniško glede na to, da delodajalec ni toliko pri pameti, da bi sam prevzel odgovornost in ti pripisal drugo delovno mesto.


(odgovor članu LolaTin)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: BOLNIŠKA - NASVET
18.6.2013 9:57:26   
sazi

IZVIRNO SPOROČILO: t5t6

Ne vem kakšno osebno zdravnico imaš ampak, če je kolikor toliko ok bi ti ona sama lahko predlagala, da ti da bolniško za XX stvar in da ko pride gin z dopusta boš to rešila. Saj ni, da ti nočeš delati tega del, ker se ti ne da, ampak zato ker to mogoče ni dobro za otroka, zato naredi vse v tej smeri in ne počuti se krive, če greš pač na bolniško glede na to, da delodajalec ni toliko pri pameti, da bi sam prevzel odgovornost in ti pripisal drugo delovno mesto.




Mogoče ji osebna zdravnica že lahko da bolniško za **** stvar, vendar gre tu za podaljšanje bolniške. Če bi itak ostala doma, je za delodajalca bistvena razlika ali se nekaj flika ali pa zvezno podaljša bolniška. In ja, se srinjam, da je očitno delodajalec nekaj zafrknil, ker se zdaj ne strinja s premestitvijo. Ga pa tudi razumem, da želi za vsako spremembo, ki naj bi jo upošteval pri spreminjanju delovnih pogojev neko dokazilo, papir od dr., da je to res potrebno.

LolaTin - upam, da uspeš na ZZZS-ju kaj zrihtat.

(odgovor članu t5t6)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: BOLNIŠKA - NASVET
18.6.2013 15:42:02   
LolaTin
Hei hei,

Dobra novica!! user posted image Zdravnik na ZZZS je ČLOVEK in glede na to, da je moški v 40., ki ne ve, kako je bit noseč in vse kar pride zraven, mu bi najraj lubčka prlimala user posted image .

Sploh mi ni pustil, da govorim, ampak je na podlagi dokumentov (beri kartona in zapiskov) sklepal, da je narobe prebral obvestilo osebne zdravnice in mi samodejno podaljšal bolniško brez novega izvida (ki bi mi ga drugače moj ginekolog moral dat, a ker je bil dogovor s firmo drugačen, ga nisva pisala). Skratka gospod je od sile in vsaka mu čast! Je reku, da na moje zdravstveno stanje niti ni za pričakovat drugega. Mi je mogoče malo namignil, da drugič pa le naj priloži OZ nov izvid meni v prid user posted image

Ne morem verjet, da takšni ljudje še obstajajo user posted image

Kar se tiče pa OZ - res zelo dobra zdravnica, ki mi stalno stoji ob strani in me 100 % podpira, ampak ko je nemočna je nemočna. Problem je v različnih kategorizacijah bolniškega statusa - trenutno dobivam 90 % plače, ob angini pa 80 %. Tak, da ne gre za isto stvar in mi na podlagi tega ne bi mogl podaljšat bolniške - ker ni v povezavi z nosečnostjo.

Skratka, vse se je končalo dobro, 5 dni pa živčna vojna user posted image

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: BOLNIŠKA - NASVET
18.6.2013 18:27:14   
sazi
user posted image

(odgovor članu LolaTin)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




Smučanje
Michonne RR

Ali smučate?

Da (43%)

Ne (57%)


Število vseh glasov: 14

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!