|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   znanost o vzgoji
21.1.2009 21:05:38   
lucika
poznate to knjigo?

jaz sem si jo danes kupila, in je zelo zanimiva. kar nekaj je poglavij, ki so pisana za naše trenutne probleme, z trmastimi izpadi dvoletnikov. že ob slikah mi je ironično šlo na jok, ker sem v vsaki prepoznala vrageca, ki se skriva v našem gospodiču.

mislim, da je vredna branja in da lahko kaj koristnega iz nje potegnemo.

primer: obstajata dve vrsti trme (besa, jeze), ena je čustvana, ko otroku nekaj manjka, druga je "boj za prevlado". in prvo kaj sem se naučila, da bo potrebno poiskusit ignorirat napade histerije, metanja po tleh, brez prepričevanja, prošenj, lupčkanja, stiskanja. s tem dobijo še večjo moč, sploh za naslednjič:) ker mi imamo očiten boj, kdo je močnejši in vstrajnejši...

no, teorija je zanimiva, v praksi bomo pa videli.

se pridem včasih na tole stran "tolaži", da nisem sama. ampak resnično pride dan, ko imamo borbe vse ure, ki jih preživimo skupaj. vzrok je navadno nodi +neverjetna trma. doslej je bil zmagovalec...hm, raje ne povem. vem pa, da bomo morali uvesti korenite spremembe.

evo, sem se razpisala, bi pa rada le knjigo pohvalila. probat ni greh, a ne?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: znanost o vzgoji
22.1.2009 7:58:10   
nuala
Ja, jaz sem vecino stvari o nosecnosti, porodu, razvoju otrok in vzgoji prebrala v knjigah.
In vedno znova sem bila presenecena nad dejstvom, da cisto vse pise. Da moj otrok ni neko posebno bitje, da njegovo vedenje in razvoj cisto normalno in predvidljivo.
Prav zato dostikrat ne razumem mamic, ki 100x sprasujejo eno in isto.
A nikoli nic ne berejo???


_____________________________

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: znanost o vzgoji
22.1.2009 19:55:04   
picola1
Ene so pač prepričane, da mora mamica delati samo po svojem občutku in da je to najbolj prav, da ne moreš zgrešit...In bognedaj, da se dotaknejo kakšne knjige, ker v knjigah itak piše vse na splošno, kar itak ne velja za njenega otroka in kaj bi potem sploh igubljala čas z brezveznim branjem neke knjige, ki jo je napisal nek kvazi strokovnjak, ki po vrhu vsega (čeprav ima dobre navete) sploh otrok nima...
Po drugi strani pa verjamejo pediatrom, forumom, kolegicam in tako dalje, ki so mimogrede veliko stvari potegnile iz knjig...user posted image

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: znanost o vzgoji
23.1.2009 7:45:33   
honey
No, jaz sem recimo že ena od tistih, ki nikoli ne prime v roke knjige o vzgoji. Zanašam se pač na svoje občutke in ker mislim, da sem sama bila kar solidno vzgojena, nekako pobiram "ideje" tudi iz svoje mladosti. To, da pa obstaja trma in kdaj mali trmar, pa vidim sama, brez knjige ali kakšnih nasvetov. Pa da ne bo pomote, nimam nič proti tem knjigam, ampak enostavno se mi ne da ukvarjati z njimi, ker sem mnenja, da otroka pač ne moreš vzgajati po knjigi. Žal. Zato se raje zanesem na trenutni vzgib, kaj naredim v kakšnem primeru. Npr. mali mi trmari, ker recimo ne dobi bombona. In? Kaj vse jaz ne dobim, pa hočem - to je moj odgovor. In ga pustim, da se dere, tolče po tleh in ne vem kaj še vse. Nikoli, ampak res nikoli, ga takrat nisem ne ljubčkala, ne objemala, ga mirila ali karkoli drugega. Ne, enostavno sem ga ignorirala. In to pri našem najbolj uspe. Ker se mi zdi, da je vsak otrok drugačen. Res so faze in obdobja, ki jih dajo vsi otroci skozi - eni tako, drugi drugače. Kako jih pa prebredejo otroci in z njimi starši, je pa drugo - eni si pomagajo s knjigo, drugi z nasveti kogarkoli, drugi pa z lastnim razmišljanjem in poznavanjem svojega otroka.

Pa ne, da zdaj koga kritiziram, ker vzgaja otroka po načinu, opisanem v knjigi - sploh ne. Dobro, da obstajajo take knjige, ampak za tiste, ki jih pač to branje zanima. Mene pač ne. Je pa res, da ko včasih gledam npr. na TV tiste oddaje o varuškah (mislim, da vsi veste, kaj mislim, ker ne vem naslova), se včasih vprašam: ja madona, kaj so pa starši delali z otroci, da so postali taki vragci? Ker sem še vedno mnenja, da veliko je prirojenega, ampak še več se pa doseže z vzgojo in odnosom otroci-starši. Pa da ne bo kdo mislim, da imamo doma kakšnega pohlevnega otroka - sploh ne. Ampak točno pa ve pri 3,5 letih, kje so meje in do kje lahko gre.


_____________________________

V meni živi vitka ženska, ki bi rada prišla na površje. Običajno to kozo lahko utišam samo s piškoti.

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: znanost o vzgoji
23.1.2009 12:35:52   
ThinkPink
No, jaz pa sem med tistimi, ki sem prebrala ogromno knjig in člankov že v nosečnosti, o prehrani, o vzgoji, o spanju, uspavanju, dojenju....Ker sem bila še nesigurna vase (prvi otrok) sem se večine držala kot pijanec plota (npr. o uspavanju), samo izkušnje so pokazale, da je še vedno najbolje delati po lastnem občutku. Je pa res, da so takšne knjige ful fajne in se ogromno naučiš.
Sploh pri prvem, ko nimaš občutka.

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: znanost o vzgoji
23.1.2009 21:23:37   
lucika
moj namen ni bil niti pod razno forsirat neko "vzgojo iz knjig"; ampak samo omenit eno od možnosti, ko vse drugo "kao" zataji.vsaj zdi se nam včasih tako, in po prebranem, mislim, da nisem edina. le da se ostali zdaj tu ne oglašajo...

(odgovor članu ThinkPink)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: znanost o vzgoji
23.1.2009 22:18:54   
picola1
Jaz mislim, da skoraj vsaka mamica kdaj pa kdaj vzame v roke kako čtivo (pa naj bo to knjiga, revija, forum-no, tega bolj težko vzameš v roke...) ali se pogovori z nekom, ki mu zaupa in misli, da ji lahko da kakšen nasvet. To vse je zame eno in isto, ne vidim razlike med knjigo in postavljanjem vprašanj ali branjem odgovorov na RR...
Še posebej pri prvem otroku, ko velikorat ne veš ali delaš prav oz. ali bi lahko delal še bolje.
Se strinjam, da je fajn delat po svojem občutku ne pa za vsako stvar gledat v knjigo al pa se držat nasvetov kot pijanec plota...Ampak ne zdi se mi pa prav, da se ta občutek tako zelo poveličuje, češ vsaka mamica najbolje ve, kaj je za njenega otroka dobro...Zame je to bullshit. Če bi bilo to res, ne bi bilo toliko trpinčenih, razvajenih, zlorabljenih in ne vem še kakšnih otrok.
Tako da jaz z veseljem rečem, da preberem kako knjigo, ogromno pametnih in uporabnih stvari sem že potegnila ven in z njihovo pomočjo tut bolj zaupam vase in po moje hčerka to tut čuti. In verjamem, da bo to sčasoma le še bolj očitno.



(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: znanost o vzgoji
26.1.2009 11:40:04   
liliana
Jaz sem pa glede vzgoje bolj take sorte kot honey in nikoli nisem brala knjig o vzgoji.......tudi na forumu ne odgovarjam na vprašanja tipa "kaj storiti v situaciji, ko se otrok meče po tleh, izsiljuje......" in nikoli nisem teh vprašanj postavljala......se pač zanašam na svoje občutke in sem bolj pristaš tega, da je otroka potrebno vzgajati po občutku in ne po nekih alinejah iz priročnikov.......verjetno v vseh situacijah ne odreagiram pravilno, tako kot v knjigah piše, odreagiram pa tako, kot se meni zdi prav (včasih seveda tudi tako, kot se mi ne zdi prav, vendar smo mame pač samo ljudje in pod vplivom določenih okoliščin odreagiraš pač drugače kot meniš, da je prav)......

Vsak pač vzgaja svojega otroka kot hoče......eni po knjigah, eni pa pač po občutku in spontano......

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: znanost o vzgoji
26.1.2009 12:47:02   
HuAnita
Iskreno? Nočeča sem prebrala vse, kar mi je prišlo pred oči, zato pa sem imela neko iluzorno predstavo o dojenčku. Če bi mi kdo rekel, koliko ne bom spala, koliko bom prala, preposlušala dretja, huh, ne bi verjela. K sreči so deca tako sladka, da na muke, razen ko je res res tu mač, ne pomisli človek.
Pri 1. otroku sem še brala, večinoma tlele na forumu, zdaj pa priznam, da nič, niti nimam časa, sploh pa moja deca nista skoraj v ničimer takšna, kot jih opisujejjo knjige. Tako da sem se nehala obremenjevati glede tegauser posted image

Skušam se zanašati nase, mamo, partnerja, nekaj zgledov imam tudi na RR, kjer čveke občasno potipam, kako & kaj, to je pa to, zaenkrat ni več ne časa, ne volje. 

Aja, najbolj pa me motijo knjige, ki opišejo 'pot', način, ne upoštevajo pa recimo dejanskih razmer. Denimo grem z 2 otrokoma v trgovino, en uboga, je priden, drugi pa mi naredi štalo. Nasvet: takoj oditi od tam! Ja, s tem bo kaznovan tudi otrok, ki je ubogal, hkrati pa nimam nič,m da bi skuhala večerjo, soli in olja je zmanjkalo.... Pač popustim, zato, da nekako vse popedenam....user posted image

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: znanost o vzgoji
26.1.2009 13:14:10   
wing
Vse imate prav. Saj konec  koncev vsaka naredi po občutku. Knjiga ti razširi obzorje in morda ustvari kdaj malo več maneverskega prostora pri kakšni reakciji in odločitvi glede vzgoje. Ko rutina ne deluje, uporabiš kak rezervni plan...če se ga spomniš. Pa to ne pomeni testiranja teorije v praksi na otroku, daleč od tega.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: znanost o vzgoji
26.1.2009 14:23:44   
komarka
sem vidla reklamo za knjigo, ja. Sam trenutno mam dost teorije in moram delat na preaksiuser posted image

Mislim, da so knnige fajn predvsem takrat, ko ne veš kako in kam...ker ni nujno da se bos s svojim otrokom znašel.
Vcasih pa več pomeni slišat, da ma se kdo tak problem in da ni samo plod tvojega napačnega ravnanja.

Sam vsakem primeru, če hočes da ti kaj pomaga, moras prebrano predelat v en lasten obcutek in uporabit v dani situaciji...Tko da smo na koncu pri istem-delaš iz lastnega občutka.


(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: znanost o vzgoji
27.1.2009 11:23:49   
bina30
Jaz sem nekje vmes. Knjig in člankov sem kar nekaj prebrala, to pa tudi zahteva moj poklic (učim v OŠ tuje jezike) pa zanimajo me stališča strokovnjakov. 
Doma se pri sinu ravnam po svoje in situaciji primerno. Sedaj, ko je bolan in je siten, ga res velikokrat dvignem in polupčkam, tudi dam to kar želi, ker se mi smili in ne bi rada, da dobi še višjo temperaturo od vreščanja. Drugače tega ne delam, ko ima napad ipike, ga pustim, čeprav se mi srce para, ker zna tako milo jokati, solzice tečejo... Ampak ne je ne. Pač vztrajati je treba in to je tudi stvar, ki jo v knjigah full poudarjajo. Pa še eno, oba partnerja, oziroma vsi, ki otroka vzgajajo, morajo stati za istimi stališči.

Torej, se na nek način držimo nasvetov iz knjig, ki pa jih v bistvu že tako poznamo. Sem pa prebrala članek (ne vem več avtorja, ne naslova), ki pa opisuje popolnoma drugačen pristop, recimo, otroka od enega leta dalje vse vprašamo: meniš, da si utrujen, bi šel spat?, bi jedel danes to ali ono?, mislim, po takih nasvetih pa se nikoli ne bi zgledovala.

(odgovor članu komarka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: znanost o vzgoji
4.2.2009 13:01:30   
lilka
Jaz sem glede literature in lastne pameti nekej na poluser posted image . V prvi nosečnosti sem veliko o nosečnosti brala, ker sem imela G. ki ni odprl ust, sem mogla vse sama nagruntat. Potem sem brala revije novorojenček in bila naročena na revijo Mama in morem rečt, da mi je zelo prav prišlo, včasih si tako utrujen in v temi, da enostavno ne veš kaj bi in paše kaj prebrat. Ko sem začela z GH sem tudi Paparico prebrala.
Zdej se že dolgo pripravljam, da bi kakšno o vzgoji prebrala, mogoče me pa kaj pametnega preblisne, ker včasih že sam ne veš več, kaj bi, kaj je prav in kaj ni in včasih paše, če kaj prebereš, da bi se pa kaj posebej naslanjala na literaturo, to pa ne. Kašno dobro knjigo o vzgoji bi pa rada prebrala, samo si bi mogla vzet čas, tega pa ravno nimamuser posted image , mogoče, ko bom v porodniški junija, mogoče pa takrat.

_____________________________

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu bina30)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: znanost o vzgoji
23.3.2009 11:30:13   
josephine27
tudi jez sem v nosečnosti kar nekaj prebrala da se vsaj malo pripraviš na to kaj te lahko čaka. knjige razširijo pogled. kaj potem v resnici uporabiš je potem odvisno od vsake mamice same in njenega občutka.malo teoretičnega znanja ni še nikomur škodilo.

_____________________________



(odgovor članu lilka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: znanost o vzgoji
23.3.2009 18:41:15   
zinkazi
veliko sem prebrala, kot mama in kot vzgojiteljica. strokovna literatura je osnova mojega dela. veliko knjig o vzgoji sem prebrala, ker me zanima mnenje drugih strokovnjakov. veliko je napisanega in tudi prevedenega v slovenščino, kar niti ni primerno za naše razmere in način življenja. mnogo knjig nam da dobro usmeritev v vzgoji, je pa prav, da vsak starš ravna po zdravi pameti. pomembno je, da vzgaja z ljubeznijo. knjiga Znanost o vzgoji, pa je nekaj posebnega. to je knjiga, ki jo priporočam vsakemu staršu, saj mnogo tega, kar je bilo do sedaj v vzgoji priporočeno potrjuje z znanstvenimi potrditvami, zato priporočam, da si to knjigo vsaj ogledate.

_____________________________


Otroško srce je zaklad


(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: znanost o vzgoji
24.3.2009 8:50:28   
viktorija80
Meni je to knjigo priporočala Zinkazi in sem si jo že kupila in seveda prebiram. Kniga je z eno besedo čudovita. V njej sem dobila veliko odgovorov na moja neodgovorjena vprašanja.
Tako,da jo tudi jaz priporočam vsem staršem.

(odgovor članu zinkazi)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: znanost o vzgoji
25.3.2009 10:08:09   
tejči77
Jaz sem pa ravno prejšnjo sredo kupila to knjigo, jo je moj dragi izbral, ker smo v ciciklubu. Sicer še nisem imela časa jo prebrat, sem samo preletela. Sem pa prebrala ravno včeraj zvečer to poglavje o trmi in sem tako noter padla, da me je moj moral nagnati spat. Sem se res vprašala, ali vedno ravnam prav in kako naj ločim ti dve trmi, včasih res ne vem ali jo naj tolažim ali pa ignoriram. Včeraj je npr. po kosilu hotela jesti še jagodni kompot. OK vse lepo in prav, jo posadim za stol in dam gor slinček ker si drugače čisto poaca majice. In se je začela dreti na vso grlo in trgati dol slinček. Kar nekaj jo je prijelo in ga ni hotela imeti. Sem ji lepo razložila, da bo lahko jedla jagode če bo imela slinček. Pa ni hotela poslušati. Potem sem jo imela dovolj, sem ji odvezala slinček in jo dala dol iz stola, ter ji rekla, da ko bo pripravljena imet slinček pa lahko pride na jagode. Kaj hujšega, tako je kričala, da potem res nisem bila več prepričana da ravnam prav. Ampak če bom tukaj popuščala, kaj šele bo čez nekaj let. Bilo mi je res hudo, ampak se je potem čez nekaj minut potolažila, pa vedela sem da ni lačna, drugače verjetno ne bi vstrajala. No, ko je prišel domov očka, je pa lepo jedla s slinčkom.
Ena taka, ki se navezuje ravno na to poglavje iz knjige pa sem potem zvečer ko sem to brala razmišljala pod katero trmo je ta izpad pasal?

Kaj bi pa ve v mojem primeru?

Glede knjig in ne knjig - jaz rada preberem kakšno knjigo o tej temi in nasploh o otrocih, nosečnosti,....pa kakšen nasvet mi pride prav kakšen pa tudi ne. Saj imamo zdravo pamet in znamo sami presodit kaj bi bilo za nas uporabnega. Ni pa nihče tako pameten rojen, da se ne bi mogli naučiti kaj novega in nobena vzgoja ni tako vzorna in popolna, da ne bi mogli kaj popravit v korist naših otrok.

_____________________________

Naša sončica se je rodila 02.07.2007,
10.08.2009 pa se ji je pridružil še drugi sonček.


Slikice naše Larise
http://tejci.blogspot.com/

(odgovor članu viktorija80)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: znanost o vzgoji
24.3.2010 11:34:53   
andya
jaz sem jo kupila včeraj in sem jo začela komaj brati. Fanj se mi zdi, ker je razloženo (dokazano) kaj se dogaja v otroku (možganih) na čustvenem področju in kakšne posledice lahko pusti. Lahko je nekaj za otroka vzgojno, čustveno pa ga potlači. Meni je ful, ful zanimivo. Tudi forsiranje čimprej v vrtec, kar poslušam da je dobro za otroka...? bi se dalo debatirat.. In ko vidiš, da razmišljaš podobno, se ti zdi prav fajn. Potrditev.
Zanašanje na lastno intuicijo je že v redu, ni pa nujno da je najboljše.

Sem za! (že ki se opredeljujete za in proti :))

lp :)

(odgovor članu tejči77)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: znanost o vzgoji
25.3.2010 11:30:12   
koala
Jaz pa moram reči da me ta knjiga ni prepričala.

_____________________________

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu andya)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: znanost o vzgoji
25.3.2010 12:05:20   
roberta
zanašat se na občutek pri vzgoji, je lahko zelo zavajujoče.

nekomu npr. občutek pravi, da naj otroka, ko ta začne trmariti, namlati in nadere, pa bo mir. in sčasoma tudi je, ker je otroka preveč strah, da bi še kdaj kaj poskušal. ampak a je to prav? a je to dobro za otroka? če zagovarjamo vzgojo po občutku, potem je odgovor "ja". če pa zagovarjamo vzgojo, ki ne odgovarja le nam, ampak je koristna in dobra tudi za otroka, je po moje dobro, kdaj o čem tudi kaj prebrati - če drugega ne zato, da preverimo, kaj naše reakcije lahko povzročijo oz. kaj pomenijo za otroka.

vzgoja po občutku je, vsaj po mojem mnenju, lahko relativno uspešna le, če smo imeli tudi sami res odlične starše in druge vzgojitelje, ki so nam že v rani mladosti vcepili nekatere tehnike starševstva, ki so tako učinkovite kot koristen za otroka. sicer pa ne.

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: znanost o vzgoji
25.3.2010 14:24:11   
picola1
IZVIRNO SPOROČILO: roberta

zanašat se na občutek pri vzgoji, je lahko zelo zavajujoče.

nekomu npr. občutek pravi, da naj otroka, ko ta začne trmariti, namlati in nadere, pa bo mir. in sčasoma tudi je, ker je otroka preveč strah, da bi še kdaj kaj poskušal. ampak a je to prav? a je to dobro za otroka? če zagovarjamo vzgojo po občutku, potem je odgovor "ja". če pa zagovarjamo vzgojo, ki ne odgovarja le nam, ampak je koristna in dobra tudi za otroka, je po moje dobro, kdaj o čem tudi kaj prebrati - če drugega ne zato, da preverimo, kaj naše reakcije lahko povzročijo oz. kaj pomenijo za otroka.

vzgoja po občutku je, vsaj po mojem mnenju, lahko relativno uspešna le, če smo imeli tudi sami res odlične starše in druge vzgojitelje, ki so nam že v rani mladosti vcepili nekatere tehnike starševstva, ki so tako učinkovite kot koristen za otroka. sicer pa ne.


No, tako nekako razmišljam tudi jaz.user posted image
Poznam kar nekaj staršev, ki vzgajajo po občutku...In veliko od teh jih ne špara z eno po riti ali pa nadiranjem, žaljenjem, itd...
Jaz žal nisem imela glih najbolj vzorne vzgoje, sploh z očetove strani, z mamine je blo velik boljš...sam vseen si ne upam zanašat vedno na svoj občutek...velikokrat ja...včasih pa tut ne. In takrat grem pa si kaj preberem ali pa se s kom pogovorim. Zato, ker mi ni vseeno za svojega otroka... v kakšnega človega bo zrasel in kakšno popotnico mu bom dala za življenje.user posted image

(odgovor članu roberta)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: znanost o vzgoji
26.3.2010 12:03:48   
Ribi Bibi
Jaz jo imam, pa moram reči, da imam mešane občutke. Določene stvari se mi zdijo fino razložene, določene so pa mal za lase privlečene. Na nekaterih mestih meji že na nestrokovnost, ko slepo zagovarja nekatere raziskave, medtem ko niti ne omeni, da so te iste razikave bile izpodbite z drugimi raziskavami. V glavnem...še vedno je treba zadevo "presejat" skozi zdravo pamet, pa potencialno lahko kaj dobrega odneseš.

_____________________________

- www.mojasobica.si -

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: znanost o vzgoji
31.3.2010 14:48:36   
clara23
Meni je pa knjiga zakon! Sploh prva polovica, ko razlaga nevrobiološko funkcionalnost možganov! 

(odgovor članu Ribi Bibi)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: znanost o vzgoji
23.11.2010 14:10:37   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: lucika
primer: obstajata dve vrsti trme (besa, jeze), ena je čustvana, ko otroku nekaj manjka, druga je "boj za prevlado".

Katera vrsta TRME pa je ko otrok ne vzame droge, kjub prijateljevem vstrajnemu ponujanju? Ne uniči trme, v življenju jo bo potreboval. Tudi v službi. Kam paše trma, ko vstraja pri delu dokler ne uspe? ...

IZVIRNO SPOROČILO: Ribi Bibi
V glavnem...še vedno je treba zadevo "presejat" skozi zdravo pamet,


(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: znanost o vzgoji
27.10.2011 10:40:03   
ametist
Super knjiga, res. Jaz sem si jo poiskala zato, ker me je 3,5 letnik včasih tako spravil ob živce z trmastimi otročarijami - pa sem vedela, da je to nesmisel. Da bi morala ostati mirna - sem pa tja včasih popustiti (ker je bilo trmarjenje posledica slabo razvitih možganov) oz. mu morala pomagat izrazit njegovo bolečino, v glavnem pa s pravimi posledicami njegovih (ne)dejanj mirno vztrajati pri svojem (nekateri to raje imenujejo kazni). Moje dretje in izguba živcev ne obradi sadov nekjer, nihče ni zaradi tega srečnejši.
Menim, da je knjiga zakon v kombinaciji s knjigo Pentley-eve "Z otrokom lahko sodelujete". Prva da odgovor zakaj, druga kako.

Jaz imam čudovite starše, vendar pa se v času moje vzgoje niso "ubadali" s knjigami in dejansko imam danes sama s seboj kar nekaj problemov, ki jih avtorica našteva kot posledica discipliniranja brez upoštevanja otrokovega dostojanstva.


(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





BLOG: Zakaj so pomembni družinski običaji?
Nekatere družinske navade in običaji se oblikujejo same po sebi. Lahko pa se odločimo in zavestno v svoja življenja vpel...
BLOG: Kaj storiti, ko je otrok frustriran?
Konflikti in frustracije so neizogiben del medčloveških odnosov, še posebej, ko nas več ljudi živi tako zelo blizu kot v...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?