|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nosečnost po trombozi in pljučni emboliji
14.4.2014 8:49:20   
dudapi
Zdravo!

Že par let nazaj sem imela globoko vensko trombozo in pljučno embolijo-razlog kontracepcija. Pa me zanima če je kje tukaj kakšna, ki je tudi imela GVT in PE ter kasneje bila noseča? V prvi nosečnosti sem bila deležna zdravljenja z injekcijami, ogromno ultrazvoki itd... ČE pomislim, me je vedno bolj utrujalo skakanje skoraj vsak teden od poliklinike do ginekologa in porodnišnice... Res je, da preventivno zdravljenje ni obvezno, se ga priporoča, da ne bi prišlo do strdka-lahko povzroči tudi smrt otročka...

Skratka, psihično se pripravljam na vse to in bi mi kakšna "sotrpinka" bila zelo v pomoč, pogum itd. Seveda pa srčno upam, da vas je zelo zelo malo!

uživajte nosečnost drage dame user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nosečnost po trombozi in pljučni emboliji
15.4.2014 0:29:24   
jadrnicka
Živjo,
žal poznam vse, kar si napisala - od sedenja v čakalnicah, letanja od KC do Poliklinike in gineko, do špikanja z injekcijami... Imela sem oboje - PE in GVT dve leti pred nosečnostjo, zaradi kontracepcije. Potem pa dve lepi nosečnosti kljub injekcijam. Vse je blo ok - imela sem celo 2x CR pa je šlo vse super. Se mi zdi, da je res dobro, da te po taki diagnozi zdravniki med nosečnostjo spremljajo in da se strdke preprečuje. Hormoni med nosečnostjo in ob/po porodu so ravno tako kot kontracepcija lahko sprožilec za GVT. Meni je pomagalo, da sem vedela, da preprečujem bolezen, ki me je enkrat že doletela in s katero se nočem nikoli več srečati.
Želim ti, da bi se ti vse dobro izteklo, da bi lepo prenašala vse, kar te čaka. Z mislijo na sončka v trebuščku gre vse lažje :-)

Drži se in uživaj v nosečnosti!

(odgovor članu dudapi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: nosečnost po trombozi in pljučni emboliji
15.4.2014 8:27:12   
dudapi
jadrnicka hvala ti. Tudi jaz se nočem srečat z GVT in PE, ker mi je ne samo spremenil življenje ampak je bilo takrat res zelo hudo. In si niti ne predstavljam, da bi se to ponovilo... user posted image Ja no, za naše user posted image vse ane.... user posted image Sem vesela, da si se samo ti oglasila, ker si res ne želim, da bi nas bilo več. Drugače sem pa jaz zbolela pri 20.letih... rodila pa 4 leta kasneje in sicer vaginalno.


Samo, da bo vse ok, kot je bilo prvo user posted image pa bom res srečna in pomirjena. user posted image

(odgovor članu jadrnicka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: nosečnost po trombozi in pljučni emboliji
15.4.2014 10:45:34   
Anonimen
Avtorica, brez zamere, bom direktna- egoistična si, da si glede na vse želiš nosečnosti.
Boš poiskušala, tudi če otrok umre?
Kaj pa, če umreš ti in otrok ostane? Kako bo živel brez mamice?

(odgovor članu dudapi)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: nosečnost po trombozi in pljučni emboliji
15.4.2014 10:57:30   
dudapi
Ponavadi se na provokacije ne odzivam, pa se bom kljub vsemu. Če je oseba ob nosečnosti na injekcijah je manjša verjetnost, da pride do strdkov kot pri nosečnicah, ki strdke dobijo med nosečnostjo ali po porodu pa četudi niso nagnjene k temu. Vsekakor sem po n-testih izvedela, da nisem nagnjena k strdkom vendar je to preventiva. Če anonimna nimaš izkušenj s tem, prosim ne blati ljudi, v kolikor si dala to skozi in dobro veš o čem govoriš iz lastnih izkušenj, spoštujem tvojo jezo in bes.


Če je egoizem to, da ustvarim novo življenje in se ob tem vsak dan špikam v trebuh in hodim okrog na preglede.... potem ne vem kaj bi bilo, če bi preventivno zdravljenje odklonila, ki niti ni obvezno ampak se samo priporoča.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





FOTO: Slabi trenutki vsake nosečnice
photo
Nosečnost je čudovito obdobje, vendar je hkrati lahko tudi naporna. Poglejte si serijo fotografij, ki prikazuje tudi te,...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?