|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Tretja nosečnost-potrebujem nasvet
30.6.2014 14:24:21   
Lidija
Imam že 2 otroka stara 9 in 13 let, sedaj pa ponovno pričakujemo. Prvi dve nosečnosti sta potekali normalno brez težav, v tretji nosečnosti pa imam že od vsega začetka samo slabosti in bruhanja in mi čisto nič ne pomaga. Ni mi dobro če jem, niti če ne jem. Ali katera ve kako to ublažiti (noseča sem 17 tednov).
Prav tako bi potrebovala malce podatkov, glede nosečnosti v času dopustov- kako je s plavanjem v morju in bazenih, za toplice vem, da so prepovedane. (prejšnja otroka sta oba spomladanca) ter kako je glede izpostavljanja trebuha soncu?

Moram reči, da sem že kar malce pozabila kako poteka nosečnost, glede na to, da je prejšnja že kar nekaj let nazaj.

Lidija
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Tretja nosečnost-potrebujem nasvet
30.6.2014 15:53:57   
petea
IZVIRNO SPOROČILO: Lidija
za toplice vem, da so prepovedane.


Aja?
Od kdaj pa to?
Jaz sem v vseh nosečnostih obiskovala bazene, ker mi je ustrezalo biti v vodi.
In še dandanes videvam nosečnice v bazenih toplic.

Če pa misliš s tem svojim zapisom na morebitno nevarnost kakšnih okužb, pa se dobijo posebni tamponi za kopanje.


IZVIRNO SPOROČILO: Lidija
kako je s plavanjem v morju in bazenih, izpostavljanja trebuha soncu?


Plavanje paše in se priporoča.

Izpostavljanje trebuha soncu - tako kot ostalega telesa ni dobro pretiravat, sploh v največji vročini. Zmerno izpostavljanje soncu, ob ustreznih urah, pa je dopustno.

Glede ostalih težav - vsaka nosečnost je malo drugačna, tako da moraš sama ugotoviti, kaj od hrane ti sploh ustreza, ter jesti 'svojemu želodcu zadovoljujoče' user posted image

(odgovor članu Lidija)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Tretja nosečnost-potrebujem nasvet
1.7.2014 7:27:12   
Lidija
Za toplice mi je rekla ginekologinja, da niso priporočljive, zaradi termalne vode in previsoke temperature vode-ker da baje povzroča splav.
Glede hrane pa sem poizkusila že vse (mesa itak ne jem, ker mi ne paše, večinoma samo zelenjavo in saje), pa mi nič ne ustreza, še celo od pijače mi navadna voda smrdi in povzroča slabost.

Torej je problem v tem, da mojemu želodcu nič ne paše. V tem času nosečnosti sem celo izgubila 2kg, namesto pridobila.

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Tretja nosečnost-potrebujem nasvet
4.7.2014 15:46:34   
kamajuš
Tudi meni bazeni niso bili prepovedani. Mi je pa G vedno (4xuser posted image ) dal recept za neke vaginalne svečke, za preventivo. Termalna voda res ni OK, ampak saj bazeni niso vsi ogrevani na T, ki je že vprašljiva. Mi smo bili za prvomajske, sem se kopala v vodi 28C, nisem pa šla v tiste mehurčkaste jakuzzije, ki so pretopli.

Kot je bilo že komentirano, tudi sonce ni nič bolj škodljivo kot za nenosečke. Greš v vodo, potem pa v senco.

Glede slabosti tudi nimam nasveta, razen to, da bo enkrat minilo user posted image . Vsaka drugače doživlja. Glede na starost prvih dveh predvidevam, da si že med nekoliko starejšimi user posted image (tudi jaz sem starosta user posted image ) in nima smisla primerjati reakcije organizma izpred 10 let.

Želim ti vso srečo in zdrži do konca!!!

(odgovor članu Lidija)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Tretja nosečnost-potrebujem nasvet
8.7.2014 11:22:49   
keksy
Glede bazenov, samo ni dobro iti v đakuzije in take z res vročo vodo in savne ker ti lahko posteljica odstopi. V navadne bazene pa komot hodiš, razen če te je strah kakšnega vnetja. Drugače proti slabosti naj bi pomagali kakšni ingverjevi bonboni, ali pa probaj tiste zapestnice proti slabosti (sem ravno danes videla da jih imajo tudi v dm-u, http://www.lekarnar.com/izdelki/sea-band-trak-proti-slabosti - si lahko malo prebereš o tem) samo ti ne morem povedati iz prve roke, ker mi ni bilo nič slabo, edino te zapestnice mi pa pomagajo pri potovalni slabosti, je pa vrjetno odvisno od osebe kot pri vsaki stvari.user posted image naj ti slabost čimprej mineuser posted image

(odgovor članu kamajuš)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Tretja nosečnost-potrebujem nasvet
17.7.2014 22:41:30   
SU
Jaz imam spomladančka in jesenčico... no zdaj sta že kar velika spomladanček in jesenčica user posted image ...pa sem obakrat grozno rada plavala, ker sem se počutila odlično, ne čutiš teže, nič dol ne vleče, ne tišči... super občutek. in pri hčerki sem bla 1,5 meseca pred PDP še na morju, in sem res uživala v vodi... Nič ni blo narobe. V toplicah pa ponavadi, v "navadnem" bazenu ni tko topla voda... razen v tistih termalnih/masažnih... teh se pa izogibaj. Sicer pa vsi priporočajo plavanje med nosečnostjo. Uživaj! user posted image Kar se tiče pa slabosti... meni je pomagalo, če sem imela skoz s sabo kakšne krekerje, piškotke, oreščke... Pa sem mal pogrizljala, ko je blo hudo... men je pomagalo... poskusi. Želim ti, da čimprej mine slabost in boš lahko uživala v N! user posted image

< Sporočilo je popravil SU -- 17.7.2014 22:45:39 >

(odgovor članu Lidija)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?