|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   F e b r u a r č i c e
15.9.2005 9:44:22   
Tina76
Hello!

Kako ste kaj? Ste vse že dale preglede skoz ta mesec? Mene še čaka in sicer jutri. Komaj čakam .

Me pa zanima, če ima še katera podobne krče kot jaz. Če se ful na hitro obrnem ali menjam položaj npr. v postelji me v trebuhu puna zagrabi krč in me ful poli. Potem se zvijem v klobčič in bolečina mine. Komaj čakam, da mi G pove kaj za vraga to je.

Brcik še ni na obzorju čeprav bom kmalu na pol poti.

Imejte se najlepše!

Tina
Neposredna povezava do sporočila: 1
   F e b r u a r č i c e
15.9.2005 10:14:28   
mirjamca
Jaz imam morfologijo čez 10 dni (danes 17t6dni). V četrtek sem imela amniocintezo in jo, vsaj zaenkrat, brez težav preživela. Jaz imam iste težave z bolečim "zategovanjem" v trebuhu ob sunkovitih gibih kot ti. Poleg tega pa me spodnji del trebuha že vsaj en mesec (od takrat, ko mi je začel rasti) boli na dotik. Se mi zdi da je veliko slabše če mirujem, kadar se sprehajam to sploh ni problematično.
Brcik pa tudi jaz še ne čutim, se mi zdi, da je vse, kar čutim znotraj trebuha (občasno žgečkanje) plod domišljije.

Lep pozdrav vsem.

(odgovor članu Tina76)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   F e b r u a r č i c e
15.9.2005 10:23:14   
BaGSi
Pozdravljene !

proti takšnim krčem najbolj pomaga (vsaj meni je) občasno kakšna tableta magnezija. Jaz ga jemljem vsak 3 dan - in nimam več težav .

Mirjamca - ti imaš pa kar zgodaj morfologijo; mene so naročili komaj v 22 tednu. Sicer pa bo to tudi že čez 12 dni

Kako ste ostale, ki ste prejšnji teden zbolele - Marty,... ste že zdrave? Jaz sem z antibiotiki počakala do petka, potem pa sem začudo kar nehala kašljat in jih nisem več rabila

Zdaj se mi že na kak kilometer vidi, da sem , moj v trebuščku pa tudi ne da miru

Držite se!!!!

(odgovor članu Tina76)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   F e b r u a r č i c e
15.9.2005 10:29:25   
bobika
Mislim, da so ti krči nekak normalni, saj jih tudi jaz čutim. Sploh takrat ko kihnem, je hudo.
Morfologijo imam v sredo, ko bom že skoraj na pol poti. Komaj čakam, da spet vidim . Tak je hitro minilo do zdaj, da se še vredu nisem imela časa pripraviti na to, da sem sploh noseča. Se mi zdi, da še sedaj nisem prav dojela, kaj pomeni biti noseč. Brcike pa že kar fajn čutim. Moj bebek je eden izmed pravih razgrajačev, hitro še pred 14 tednom sem začutila premike oz neko valovanje, ki ga je povzročal. Sedaj pa že kdaj pa kdaj čutim pravo brco. Včeraj zvečer ko sem se iz boka obrnila na hrbet, me je zelo močno brcnil. Sem se kr malo vstrašila
Drugače pa me pogosteje bli hrbet oz križ, otekajo mi noge in še vedno me daje utrujenost in enkrat na teden še bruhanje.

lepo se imejte veliko se smejte in svojim malčkom kaj lepega povejte!

(odgovor članu Tina76)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   F e b r u a r č i c e
15.9.2005 11:05:00   
marty5
Ojla,

jaz imam tudi jutri pregled, in sicer THT. Je imela katera? Upam, da vključuje UZ.

O brcik pa ne duha ne sluha - zvečer se poskušam umirit in se osredotočit na bebico, pa nič . Upam, da bo kmalu....

Kako kaj trebuščki? Moj se že pozna. Sicer večinoma nosim še običajna oblačila - tista bolj elastična, samo ne več dolgo. V zadnjih 10ih dneh pa imam tudi zelo povečan apetit. Me je prav strah, da se ne bi preveč zredila

Drugače pa super! Bit nosečka je res nekaj enkrat5nega

(odgovor članu Tina76)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   F e b r u a r č i c e
15.9.2005 11:07:52   
marty5
Aja, glede bolezni - tudi jaz nisem jemala antibiotikov. Sem bila doma prejšnji teden, malo počivala. Ker nisem imela vročine in tudi počutje je boljše, jih nisem jemala. Zdaj ne vem, če sem prav naredila ali ne. Vseeno pa mislim, da če bi bila res kaka infekcija, bi imela vročino oz. bi čutila kakšno spremembo....ali ne? Ne vem, upam, da sem naredila prav.

(odgovor članu Tina76)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   F e b r u a r č i c e
15.9.2005 11:26:17   
GILDA
jaz grem tudi jutri na pregled in komaj čakam,...jez nič še ne čutim v trebuhu (ne brc, ne krčev),..
samo imam ful krče ponoči v nogah-danes je blo ponoči kar utrujajoče, saj sem se non stop zbujala,...biče bolje
aja, trebušček pa kar raste in sem počasi že mala "brentica".....seveda mi tudi prsa rastejo, da ne bi slučajno ostala premajhna,....čau mamice.

(odgovor članu Tina76)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   F e b r u a r č i c e
15.9.2005 12:11:34   
Kami
Pozdravljene februarčice!
Se vam pridružujem prvič, ravno danes pa sem napolnila 20.teden (PDP 4.2.). Polovica torej... To je moj drugi brcač, prvi je star 3 leta. Pa tudi ta bo fant (al je ati ponosen!)
Imam kar nekaj težav z nosečnostjo, slabo počutje, še posebej slabosti se kar ne nehajo. Še posebej mučno je zvečer, čeprav pazim na prehrano. Bruham sicer ne več (čeprav me včasih prime, da bi vse skupaj vrgla v školjko in si olajšala "dušo"), slabosti pa ostajajo. . Zdaj sem še od malega staknila en prehlad in se ga zaenkrat še neuspešno otepam, ampak vsaj vročine nimam.
BaGSi midve imava pa podobno stare prve otročke in še rok za drugič! Iz kje pa si? Jaz sem iz Ljubljane, ampak nisem prepričana, da bom tu tudi rodila, ker bi rada EA.
Uživajte nosečke!
Kami

(odgovor članu Tina76)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   F e b r u a r č i c e
15.9.2005 12:26:03   
BaGSi
Kami - pozdravljena !

Tudi jaz sem iz Ljubljane, rodila bom pa verjetno tudi kar tukaj. Ker glede na to, kako hitro je šlo prvič; si sedaj ne upam niti pomisliti na to, da bi šla kam dalje rodit (no upam, da bo tudi tokrat tako hitro)
Me prav zanima, kaj bomo imeli tokrat - moj tamali pravi, da bo dobil sestrico (mi pa tudi upamo na to) - bom videla čez 12 dni

(odgovor članu Tina76)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   F e b r u a r č i c e
15.9.2005 12:37:03   
Kami
BaGsi,
morda bova pa skupaj vriskale po porodnišnici! Ce se bom v Lj. zmenila za EA, potem bom gotovo tu. Tudi naš mali je govoril, da bo dobil sestrico, in še zdaj, ko smo prepričani, da bo fant (sem imela AC), pravi, da bo dobil najprej bratca, ampak potem pa še sestrico. Se mi zdi, da v bratcu vidi prehudo konkurenco . Sploh smo ga komaj prepričali, da ne bosta dva naenkrat. Me kar skrbi, kako ga bo sprejel, čeprav se že sedaj veliko pogovarjamo o tem in je ves nežen do mojega velikega trebuha . Je pa trenutno pravi mamin sine in me zelo težko deli s komerkoli, čeprav je drugače zelo samostojen in rad z drugimi ljudmi. Samo, ko sem pa z njim, je pa zelo neprijeten, če nisem samo njegova. Čakam da mine to obdobje, pa nič od tega zaenkrat. Joj, sem se pa razpisala...
Upam, da bo tvoj Bor znal dobro sprejeti novega člana! Kami

(odgovor članu Tina76)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   F e b r u a r č i c e
15.9.2005 12:44:51   
tinkatonka
Hojla!

Mene pregled pri G. čaka jutri že ob 7h uri zjutraj. Mislim da bo samo tehtanje in merjenje pritiska ter poslušanje srčka. Morfologijo bom pa imela najbrž v 21 tednu, ko se vrem iz porocnega potovanja. Moja prijateljica je pred kratkim izvedela da bo imela fantka, ji je namreč G. na morfologiji razlagal o testisnih vrečkah, kljub temu da je sploh ni vprasal o tem ali bi rada vedela za spol ali ne, no ona pa seveda tudi ni takoj povedala. No zdaj ko vem da bo prijateljica imela fantka sem pa se jaz postala firbcna kaj bomo imeli mi. Sicer je prvotni plan da ne izvem, vendar me zelo muci firbec. Ampak upam vseeno da ne bom prevec firbcna.

LP Tina

(odgovor članu Tina76)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   F e b r u a r č i c e
15.9.2005 13:55:48   
marty5
Jutri nas ima torej kar nekaj preglede. Bomo imele kaj poročat

Mene tako firbec matra glede spola, da je kr groza. Na NS so govorili o punčki, morda se bo jutri kaj videlo. Držte pesti!

(odgovor članu Tina76)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   F e b r u a r č i c e
15.9.2005 14:59:46   
SašaR
Jaz sem imela pregled včeraj, čez 4 tedne pa imam mofologijo! Drgač je bebica zelo aktivna ponoči, čez da nda pa kar mir. Upam da se bo to še spremenilo, vsaj potem po porodu, ker ...
Drgač imam tud jaz krče če se hitro obrnem ali kihnem, ampak je to verjetno normalno, saj se v trebuhu nekaj dogaja. Punce upam da boste jutri uživale na pregledu in se beremo.
LP

(odgovor članu Tina76)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   F e b r u a r č i c e
15.9.2005 16:18:20   
bobika
GILDA je napisal/a:

samo imam ful krče ponoči v nogah-danes je blo ponoči kar utrujajoče, saj sem se non stop zbujala,...biče bolje

Za krče v nogah zelo pomaga donat mg. Meni ga je priporočila moja ginekologinja in ga kr pridno pijem. Krči so zginili, prebava pa tudi kr deluje kolko tolko normalno s pomočjo donata. Res pa je meni tak nagravžn, da mi kr želodec obrača ko ga pijem. Pomaga pa

(odgovor članu Tina76)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   F e b r u a r č i c e
15.9.2005 17:15:28   
ursi
O srečke februarke, ki boste že kmalu imele morfologijo. Jaz jo imam šele 11.10., ko bom v 21 tednu.
Drugače pa pri nas ni kaj preveč novega. Moj me včasih mal zbada, a bom kaj pojedla, al nese raje kar direkt v wc strest. jah, slabosti in bruhanje se me še kaj oklepajo. Bo že.
Drugače pa že komaj živim, k sem tud jaz ful firbčna glede spola. Če mi moj G na morfologiji ne bo hotel povedat, kaj je, se bom kar skregala z njim. Drugače mi vsakič pravi, da naj počakam do poroda, pa bom vidla, kaj bom imela. Haloooo!!!!
Z prebavo pa vsaj še zaenkat nimam težav in grem vsak dan dvakrat. Vsaj to me ne muči.    

(odgovor članu Tina76)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   F e b r u a r č i c e
16.9.2005 8:47:57   
tinkatonka
Hojla!

No pa sem iz pregleda. Danes sem bila ta prva na vrsti tako da nisem razkurjena kot zadnjič ko sem čakala več kot 2 uri. Kilogrami so še vedno nižji kot so bili pred zanositvijo, od zadnjega pregleda pred 1 mesecem pa sem dobila gor 0,6kg. Pritisk vredu, urin porazen, tko da sem dala še enkrat urin in moram danes okrog 11h poklicat če je vse vredu, če ne bom morala na ene antibiotike. Sem pa tudi srček od otročka poslušala, ki je bil naspidiran kot vedno. Danes ponoči me je tako in tako vso noč brcal in očitno je bil tudi na pregledu buden, ker se je skoz neki premikal, tako da je mogla dvakrat poiskat ta pravo pozicijo, da ga je spet ujela. Dobila pa sem tudi Boscupan in kupila Magnesol po priporočilu G., ker imam majheno krčev, čeprav nič hujšega. Vglavnem smo zdravi , vsaj upam, me je kr malo strah za izvid urina. Naslednji pregled imam pa 10.10, ko bom imela tudi morfologijo.

No zdele grem pa k frizerju , pobarvat se in probat poročno frizuro. Ja....tinkatonka bo čez dober teden dni poročena

Punce poročajte kako je bilo na vaših pregledih. Pobožajte svoje trebuščke.

Lp tinkatonka


(odgovor članu Tina76)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   F e b r u a r č i c e
16.9.2005 11:04:20   
nuka
Mene pregled čaka v sredo, morfologijo pa imam čez 10 dni. Trebušček mi zelo hitro raste, tako da spravim nase od starih oblek samo še trenerke. Tako da smo šli v nabavo - po hlače.
Zadnjih 14 dni smo imeli pri nas prav pestro. Na faksu sem pisala še zadnja 2 izpita, Nika je shodila , pa njen prvi rojstni dan smo praznovali.

LP Nuka

(odgovor članu Tina76)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   F e b r u a r č i c e
16.9.2005 14:19:58   
Tina76
Tudi jaz sem s pregleda. Ampak razočarana. Z babyko je vse ok in ob uz-ju je G rekla da smo pa res lepi. Torej sva zdrava in se lepo razvijava. Super!!!!

Ampak moji kg. Prve tri mesece sem se zredila 1.5kg, zdaj v zadnjem mesecu pa kar 3. In to je fulll sh*t.
G mi je rekla naj se pazim. Ful sem bila razočarana sama nad sabo.

Predlagala mi je vsak dan 15 min orbitreka in saj veste veliko vode in zelenjave.


Do naslednjega pregleda naj bi se zredila največ 1.5 kg.
Meni pa se zdi, da se tedensko tako redim. Jooooooj.


Tudi jaz sem dobila Magnesol.

PDP ostaja fiksen 19.2.2006.


Debeluškast pozdrav(sedaj bom res debeluška, če bo šlo tako naprej)!!!


Bye bye

(odgovor članu Tina76)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   F e b r u a r č i c e
16.9.2005 19:24:52   
marty5
No, tudi jaz sem s pregleda. Ker je bil izredni pregled - THT ni bilo tehtanja in ostalih pregledov, ampak le UZ. Videla sem svojega pikca, ki je bil kr aktiven, je brcal in se premikal . Na žalost nisem dobila slikce - smo malo hiteli, da sem ulovila laboratorij, ki dela le do 15ih....mi je prav žal. Meritve na UZ so kazale starost 16 tednov, jaz pa jih bom jutri dopolnila 17 - saj 1 teden ni tako huda reč, ne?

Naslednjič sem naročena 10.10., ko bo na vrsti tudi morfologija. Se mi zdi še cela večnost do takrat.

Jaz še vedno čakam na prve brcike - pa nič še ni . Tiste, ki ste 1. noseče in ste jih že začutile, kdaj približno je to bilo? Spadam med pozne februarke, tako da vas jih večina najbrž že čuti svoje brcače...

Toliko na kratko. En lep vikend, kljub kislemu vremenu

(odgovor članu Tina76)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   F e b r u a r č i c e
16.9.2005 20:09:55   
GILDA
čau mamice,jaz sem tudi danes s pregleda in blo mi je fenomenalno,...najprej je spal-a in potem smo ga malo podrezali in je kar začel skakat in jaz valda takoj solze-sreče,...
tudi jaz sem danes delala test THT in sem bla v bolnici skoraj dve ure lačna!!!!!!
jaz tudi še ne čutim otroka v sebi ma je rekel moj G, da pri prvi nosečnosti ga ne začutiš tako hitro,tako da bo treba počakat še kak teden,...
drugače je z nami vse OK!
glede krčov hvala za nasvete,..pridno pijem donat pa kalcij,....pa bo.,,,,

(odgovor članu Tina76)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   F e b r u a r č i c e
16.9.2005 22:07:47   
suky
pozdravljene februarčice
Očitno se vse srečujemo s podobnimi problemi.Tud js mam čez dan mal krčev, še posebno pri straneh trebuha. Zvečer pa mi večkrat zatrdi v spodnjem predelu in čutm kot bi mela eno kepo v trebuhu.Ampak baje je to običajno.Mene bolj skrbi, ker svojega še nisem nič čutila...nič brcanja na pregledih pa je bil vedno tako poskočno razigran.Vsak dan težko čakam prvo brco Čez en teden mam pregled in res že težko čakam, da vidim svojo bebico.Kar se tiče velikosti trebuha, mi pa sploh nihče ne vrjame, da sploh kaj nosim v trebuščku in vsak mislim, da sem šele čisto na začetku....redim se normalno, samo trebuha ni, se pa bol zadaj napihujem in me ful križ daje pa trtica.Ampak to se vse da potrpet

(odgovor članu Tina76)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: F e b r u a r č i c e
24.9.2005 13:21:08   
suky
Kje ste vse februarčiceuser posted image
Js sem tko razočarana pršla v četrtek s pregleda, da bi najraj menjala ginekologauser posted image user posted image
Sem pršla tja, mi je najprej sestra rekla, da mam dons laboratorij...OK PROV.Dam kri in vodo.Tam mi rečejo, da bodo rezultati čez pol ure...Ok, to bom že počakala!!!Drugač sem bla naročena ob 11h do ginekologa sem pa pršla ob 13huser posted image user posted image  Mojih laboratorijskih rezultatov ni komentiral nihče, ene krice krace mi je delala v materinsko knjižico, tko da nč ne vem kaj pišeuser posted image  
Ko sem končno pršla do G in se tako veselila ponovnega snidenje z mojimuser posted image , mi je vse padlo dol. Vprašal me je če mam kakšne probleme in kaj počnem. Mu povem, da mam v spodnjem levem delu trebuha dostkrat krče in da mi zvečer tudi dostkrat zatrdi spodnji del trebuha!! On mi odgovori:" Rad vrjamem." Me gleda na UZ 30sekund in mi nato naredi še vaginalni UZ, ki je tudi trajal približno 30sekund ter mi reče, da to je to, da je vse uredu in me naroči čez en mesec. Svojegauser posted image nisem videla, ker je monitor enostavno bil obrnjen stran od meneuser posted image user posted image user posted image  Po dveh uraha čakanja mi je naklonil 2minutiuser posted image user posted image
Sploh ne vem kaj naj rečem. Ponavadi, za krče G predpiše kakšne tablete magnezijeve al vsaj neki.Ne vem, Ve mi povejte drage februarčice, kaj nej!!???
LP

(odgovor članu suky)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: F e b r u a r č i c e
25.9.2005 8:42:08   
BaGSi
Suky,

predvidevam, da si noseča tam okrog 19. tedna (na žalost tukaj ne vidim podpisov, tako da ne vem...). Klasični pregledi v nosečnosti izgledajo tako, da daš urin in kri; G pa posluša utrip (z dopplerjem) in pretipa trebuh oz. oceni velikost ploda. In nič druga...user posted image
Mislim, da si razočarana zato, ker si preveč pričakovala. V bistvu pa je super, da te je pregledal z UZ in rekel, da je vse v redu - kar je najpomembneje user posted image
Glede krčev in trdega trebuha zvečer (problem pri zatrjevanju trebuha je samo takrat, ko se to pojavlja v enakomernem zaporedju - kot popadki) - magnezijeve tablete se mislim da ne dobijo na recept in je tako ali tako treba kupit (magnesol ali podobno) lahko pa piješ tudi Donat. Pa počitek tudi pomaga user posted image
Laboratorijski izvidi - povej kaj ti je napisal, pa ti povemo... Če bi bilo kaj narobe z njimi, bi te naročil ponovno čez 1 teden ali tako. Tako da user posted image
Tudi moj G je bolj tihe sorte - pa ti povem, da je to boljše; ker če je kaj narobe je res strokovnjak; če pa je vse OK, pa je boljše da ne paničari (moja kolegica je zaradi pretirane panike, preiskav itd. (mimogrede ne povsem strokovno utemeljenih) bila čisto na koncu z živci, poleg vsega pa je padla kasnjeje še v hudo poporodno depresijo)
O čakanju na pregleda, pa je že bilo govora user posted image , zato se jaz naročim zjutraj ob 8h in pridem 20 minut prej ter sem prva na vrsti - čeprav je čakalna doba še vedno 1 uro, ker pride G šele ob 8.30 user posted image
Vem, kako je težko čakat na UZ da vidiš svojega user posted image ... Gremo pa vse skozi te faze user posted image

Upam, da ti ti podatki kaj pomagajo ...

Čim mirnejšo in lepo nosečnost ti želim user posted image pa čuvaj svojega user posted image .

Lep vikend user posted image

P.S. Tudi jaz komaj čakam na naslednji UZ oz. morfologijo v torek v 22. tednu. UZ nisem imela že 2 meseca (od NS)
P.S.1 Evo še moj veliki buši v 19. tednu (v albumu)

(odgovor članu suky)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?