|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dojenje samo z ene dojke. POMOČ!!!
1.10.2005 12:00:25   
pety78
Pozdravljene!

26.9 sem rodila sinekauser posted image . Sedaj imava pa nekaj težav z dojenjem. V porodnišnici smo se kar namatrali, da je začel sesati. Ko je začel, je vlekel obe bradavici, vendar še ni bilo dovolj mleka, tako da je tretji dan dobil 2x dodatek, potem pa sem imela četrti dan mleka že dovolj. Vendar....sedaj se upira in vleče samo iz ene dojke. Ko ga pristavljam na drugo, zraven neusmiljeno joče in joče.user posted image  Sploh je noče zagrabit. Smo v bolnici poskušali z nastavki, pa ni šlo, tako da ga dojim samo z desne. Saj vedno probam tudi z leve na vse možne načine. Si iztisnem malo mleka, da namažem bradavico, pa nič ne pomaga.
Sem si pa iztisnila mleko iz leve dojke s črpalko in mu dala jesti po flaški. Pa je vse spil in danes zaradi tega tudi spal ponoči. Včeraj je bila katastrofa. Samo jokal je in jokal, vsako uro se je zbujal in se dojil.
Naj povem, da je pri dojenju pravi zaspanček in da se z mojim prav trudiva, da ga zraven zabavava in zbujava, da sploh vleče.
A mislite, da je narobe, če si iz leve izčrpam mleko in mu dam zvečer piti po flaški, da si desna bradavica malo opomore? Koliko ml pa naj sploh spije za en obrok?

LP, Petra
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Dojenje samo z ene dojke. POMOČ!!!
1.10.2005 12:03:50   
Anonimen
Če ne gre ne gre.Zastojn je da se vedva trudita,pa tamal joka in je ves razdražen,ti pa obupana.Pol si pa iztisni iz leve dojke mleko in mu daj po steklenički.
Sama si že omenila,da si prakticirala in,da je zadovoljen in sit zaspal.

(odgovor članu pety78)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Dojenje samo z ene dojke. POMOČ!!!
1.10.2005 12:31:13   
Anonimen
Živijo!
Sama imam doma točno takšno lenobico, le da ona sploh noče bradavice in si moram mleko črpati že od samega začetka. Rodila se je 16.7., torej nekje od 20.7. naprej. Non-stop je kričala, meni pa ni bilo jasno, zakaj. Mleka imam namreč toliko, da bi lahko dojila dvojčka.
Vprašala si, koliko tako majhen otrok poje. Meni je patronažna rekla, da nekje med 60 in 80 ml na obrok. Lea je danes stara 11 tednov in poje 120 ml!
Če te še karkoli zanima, mi sporoči, ti z veseljem pomagam!

Lep pozdrav,
Simona

(odgovor članu pety78)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Dojenje samo z ene dojke. POMOČ!!!
1.10.2005 17:25:04   
Anonimen
Mojmu ni odgovarjala desna dojka. Pa se je moral navaditi. Sedaj pa je vseeno katera je, sam da jeuser posted image user posted image user posted image
Poskusi malo položaj spremeniti, da bo lahko tudi tam zagrabil.
Saj se bo navadil.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Dojenje samo z ene dojke. POMOČ!!!
2.10.2005 20:01:48   
patricija9
Mi smo se rodili 20.06., smo tud sedaj samo na desni dojki. Ker je to moja druga hčera ki noče levo dojko se sama sprašujem kaj je z levo dojko. Mleko se sicer sedaj ne proizvaja toliko, ker ni povpraševanja. Tudi prva hčera je gor zrasla z ene dojke tako  da brez panike. Dokler bo dovolj mleka se ne obremenjuj. Moja ima za enkrat dovolj tako da bom dojila samo iZ desne.Tudi pediatrinja v bolnici mi je rekla, da je dojila do drugaga leta starosti otroka samo z ene dojke.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Dojenje samo z ene dojke. POMOČ!!!
3.10.2005 13:01:13   
KK
pozdravljene,

tudi pri nama se mala ni želela dojiti iz leve dojke, vendar sva se dojili največkrat leže od začetka - sede nama ni šlo, ker se je zelo zvijala. Pa smo se potrudile,tako da zdaj je iz obeh.
se mi pa zgodi, da včasih kakšno stvar primem in potem roka smrdi otroku in zaradi tega ne želi zagrabit brdavice. In si moram non stop roke umivat - tako da mogoče je tudi to, poskusi si tudi umit roke (če si jih slučajno ne), ker če si prijemala kakšne stvari imajo le te poseben vonj in lahko to moti otroka pri jedi, ker mu smrdi.

upam, da vama bo vseeno uspelo na obe se priklopit user posted image  

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Dojenje samo z ene dojke. POMOČ!!!
3.10.2005 13:16:27   
Vekica
Ojla!

Tudi meni kaksen teden ni hotela zagrabiti leve, pa sem ji jo kar ponijala. Ko se je zacela jokati, sem jo malo dvignila, potolazila, nosila okrog, potem pa jovo na novo. Sedaj pije iz obeh.
Poskusi vztrajati - vsakic mu ponudi. Ce ne bo slo, pac ne.

Srecno, Vekica.user posted image

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?