|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dojenje
13.10.2005 19:14:07   
golobicka
Zdravo!
Mene pa drage mamice zanima, kako dologo v minutah se novorojenček, mimogrede moj zakladek je star točno 7 dni, hrani na eni dojki, da je sit. Mleka imam dovolj, tak da mislim, da bi se moral nahraniti iz ene dojke.
Včasih je gor eno uro, pa se ko podirama kupčka prebudi in hoče še, te pije iz iste dojke, včasih pa ima že po 20minutah dovolj in potem spi.

Pa še to, kako dolgo naj bi med obroki spal. Moj proti jutru od 5 ure naprej spi približno 3 ure, lahk tud malce dlje, a ponoči je buden na uro in pol do dve uri. Čez dan pa čist različno.
Danes nisva spala od 2 do 5 in sem bila že čist obupana in objokana, ker nisem vedela kaj naj naredim.

Iskrena hvala za vsak odgovor, ki ga bom izjemno vesela.

Kristinauser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dojenje
13.10.2005 19:59:11   
marjanaR
Pozdravljena!
O minutah je težko govoriti. Pediatri pravijo, da deset minut na eni, deset na drugi dojki. Lahko ti pa povem, da to sploh ne drži. Naša je začela po treh dneh starosti jesti tudi po dve uri, pa dest minut nič, pa spet eno uro in podobno. Bila sem povsem obupana, jokala sem kot dež. Klicala sem svetovalko za dojenje, pa me je potolažila, da bo minilo. In res je. Žal "šele po kakem mesecu oz. dveh. Potem si je naša mala sama naredila ritem in jedla na dve uri, včasih tudi prej. Več pa ni zdržala. Najprej seje dojila cca 45 minut; pri treh mesecih samo še 15, največ 20 minut. Vedno sem je dojila iz ene dojke in to ji je zadostovalo. Ponoči je vedno jedla krajši čas.
Glede spanja - nikoli ni spala podnevi, vsaj veliko ne. Navadno po pol ure, ko je bila še čisto majhna, 15 minut.
Ne obupaj, to je vse, kar ti lahko rečem. Vse se bo uredilo, boš videla. In to samo od sebe. Naša je zdaj stara dobrih devet mesecev, še vedno se vsaj trikrat na dan dojiva in so to najlepši trenut5ki. Začetek pa je res naporen.
Le pogumno. Pa veliko lepih skupnih trenutkov!


(odgovor članu golobicka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: dojenje
13.10.2005 20:42:11   
sky
Pri nas je bilo čisto enako kot pri marjaniR. Priklopljeno sem jo imela tudi po dve uri skupaj. Spala čez dan skoraj ni, mogoče proti večeru 1 do 2 uri. Nikoli pa ni zdržala več kot dve uri brez hranjenja, razen ponoči. Tu nam je uspelo kar hitro vzpostaviti nek ritem. Je res, da smo se na začetku matrali tudi uro in pol in to 2x (izjemoma 3x) na noč, sedaj pa (stara je dobre 3 mesece), pa 10 minut 1x na noč, s tem da se zbuja med 6. in 7. uro zjutraj in je potem konec s spanjem. Jo pa moram sedaj čez dan dojiti vsako uro. Sedaj je izjema (predvsem dopoldan), da zdrži 1,5 ure. Baje bo enkrat boljše. Jaz se še zdaj včasih zjočem user posted image , ampak mi potem podari takšen naprecenljiv nasmeh, da me "trga" od ljubezni.

_____________________________

BK.

(odgovor članu golobicka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: dojenje
13.10.2005 21:12:42   
marjanaR
Se moram še enkrat oglasiti. Sky, vidim, da je situacija pri vas enaka. Ko sem jaz pri petih mesecih in pol klicala patronažno, da mi pove za uvajanje goste hrane, ta ni mogla verjeti, da se midve hraniva še vedno na vsaki dve uri. Pa sva se. V obupu sem klicala tudi bivšo cimro iz študentskih let, ki ima starejšega fantka, pa mi je dejala isto - vse mine, samo od sebe.
Zato, punce, dojite, ko pač štručka zahteva. Pa ne delajte si preveč skrbi. Jaz sem mislila najprej, da ne morem niti na daljši sprehod, ker mala ne bo zdržala, pa sem potem podojila v kaki nezakajeni kavarni, v toplejših dneh v parku na klopci ... Pa se mi je zdelo v času nosečnosti to ful grozno, češ dojiš tudi v gostilni. Potem pa ugotoviš, da to počne vsaka druga mamica. Čez zizo vržeš plenico, pa gremo naši.
Ves jok in trud je poplačan, ko se ti otrok nasmeji, tako kot pravi Sky. Ali pa pozneje, ko se tako lepo stisne k tebi, ali pa, ko te začne grabiti za majico in točno veš, kaj želi.
Super so, te male štručke.

(odgovor članu sky)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: dojenje
14.10.2005 10:24:27   
Grascakinja
Golobicka, kaj pa če bi se hranila z obeh dojk?

(odgovor članu marjanaR)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: dojenje
14.10.2005 18:30:56   
Sofi
Skoraj ne morem verjeti, kaj se vam dogaja - a teh 45 minut ali več vaši dojenčki vlečejo "intenzivno" ali spijo zraven?
Jaz sem rodila dva tedna pred PDP in narodila majhnega dečka zaspančka, katerega sem MORALA buditi na dve uri in ga dojiti, kar je bila pa umetnost, sploh se ni hotel zbuditi in vlečti, še ust ni hotel odpreti, jedla sva deset minut, medtem sem ga ves čas rukala, da ni zaspal. Po dveh tednih se je začel sam zbujati in iskati hrano na dve uri, jedel je prav tako deset minut in to iz ene dojke. Po mesecu se je pa začel ta čas hranjnja spreminjati, včasih je zahteval na dve uri, včasih na tri ali celo štiri, toda ponoči je spal dvakrat po štiri ure, jedel je pa po deset minut iz vsake dojke. Malo pred dopolnjenim drugim mesecem je začel ponoči spati po 6-8 ur, podnevi pa na štiri ure, le zjutraj in zvečer mora nadoknaditi noč, pa papca na dve urci, naje se pa v 10 minutah, ko je iz ene dojke ali pa v 20 minutah, ko je iz obeh dojk. Se mu pač prilagajam, saj sam pokaže kaj, kdaj in koliko hočeuser posted image .

LP

_____________________________

Domišljija je začetek ustvarjanja.
Domišljaš si, kar si želiš, želiš si, kar si domišljaš in nazadnje ustvariš, kar hočeš.
(G.B. Shaw)

(odgovor članu Grascakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: dojenje
16.10.2005 12:09:23   
golobicka
Saj bi ga dojila iz vsake dojke, a če pa so mi v bolnici rekli, da potem iz vsake spije samo tisto začetno mleko, ki ga bolj kot ne odžeja, mleko na koncu pa ga nasiti. Saj poznam sestavo mleka najprej juhica, nato glavna jed in na koncu sladica. Potem pa si mislim, če bp na vsaki dojki približno 10 min, se bo moj sonček spet zbudil čez uro al pa še prej. Tako se trudim in pri pijači, da bi bil mlekec tud hranim se s hrano, ki je kvalitetna in mislim, da mam tud mleka dovolj, kajti ko preneha in si probam izstisniti še vedno priteče mleko. Je pa res da ne vleče celo uro intenzivno ampak vmes malo drem pa spet potegne in to se nateguje včasih tudi do 3 ure. Glih dans ponoči smo imeli spet tako sceno. Vmes, ko mislim, da je že končal in ga dvignem da poderema kupčka, ga podere al pa tudi ne, ga nato položim v posteljico, kjer se začne kremžit. Ponudim mu dudo, ki jo vleče bolj slabo, nato pa se začne jokat. Mi ne preostane drugega kot da ga vzamem ven in gremo spet na zizo.
Ful sem izmozgana, na noč spim samo 3 ure, pa mogoče zjutraj od 6 do 8 to pa je tudi vse.
Čez dan pa je kar priden, spi nekje od 2 do 3 ure med obroki.
A ve tud ponoči podirate kupčka?
Se mi zdi, da ga to tudi prebudi.

Saj vem da moram vse to vzeti v zakup, ker drugače je moj sonček tak sladek, a si ne morem pomagati drugače kot da jokam. Tudi sedaj ko pišem to, mi solze kar lijejo po licu.
Rada bi bila dobra mamica.

(odgovor članu golobicka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: dojenje
16.10.2005 13:23:37   
Seven*
Golobicka! 10 minut na eni dojki intenzivno pijejo otroci, ki jedo na cca 4 ure. Ce se otrok hrani pogosto, bo pil mogoce 3 minute ali pa se to ne.. Logika je, da otrok lahko spije 100 ml in pije 4x na dan, ali pa pije veckrat in manjse kolicine. Spil bo pa isto.. Ne se obremenjevat s tem.. Glavno da se redi..

(odgovor članu golobicka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: dojenje
16.10.2005 19:16:19   
kimi
Jaz se spomnim da je zdravnik v porodnišnici rekel eni manici da hranjenje traja od 15-20 minut ostalo je samo crkljanjeuser posted image

(odgovor članu marjanaR)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?