|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Stroški, stroški, stroški,...
18.10.2005 19:39:04   
Anonimen
Imam vprašanje glede mesečnih stroškov otroške opreme: oblekic, PLENIČK, kozmetike, hrane(kašic, mleka v prahu,...), dudic,...
Koliko približno se porabi na mesec za novorojenčka .
Hvala za odgovore.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Stroški, stroški, stroški,...
18.10.2005 19:44:25   
Anonimen
Če dojiš, po mojih izkušnjah zelo malo oz. toliko kot stanejo plenice, to je na začetku tam nekje do 15.000 toalrejv, robčkov in kozmetike pri tako malih jaz itak nisem uporaljala, voziček in ostalo opremo sem imela jerbano. Tako da ni bilo velikih stropkov. Ti pridejo kasneje.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Stroški, stroški, stroški,...
18.10.2005 19:49:44   
lex
Mi smo porabili okoli 10 tisoč za plenice in kako malenkost. Kozmetike boš dobila tako da je 2 leti ne boš porabila. Neki je dobiš v paketu v porodnišnici in skoraj vsak ti prinese še kaj zraven (robčke,......). Če te kdo vpraša kaj bi imela za darilo jim kar povej katere plenice uporabljaš (oz. jih boš). Meni je bilo to najboljše darilo, ker vse ostalo itak dobiš od drugih.

Drugač pa sem jaz dojila, tako da za mleko ne vem - vem da pride en paket hrane okoli 7-10€, če pa hočeš aventove cuclje št. 1 ti jih dam, ker jih imam. So čisto novi orginalno zapakirani (sem jih kupla za vsak slučaj pa jih hvala bogu nisem potrebovala).

< Sporočilo je popravil lex -- 18.10.2005 19:51:00 >


_____________________________

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Stroški, stroški, stroški,...
18.10.2005 20:07:21   
anitaz
lex-to ni čisto res,da od kozmetike ali bilo šta drugo -vse dobiš user posted image . Pri nama je blo tko,da nisva dobila niti ENIH robčkov,za oblečt 2 hlačke,pa še to večje (št. 80). pač-što ljudi,što čudi. Eni so bolj "radodarni", drugi manj.

matejka81-midva imava kar nekaj stroškov,ampak sploh ne seštevam. user posted image  Super je ,če boš res kje lahko dobila za oblečt,tu veliko prišparaš.

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Stroški, stroški, stroški,...
18.10.2005 20:10:36   
Annny
Za tekoče stroške (plenice, krema za ritko, robčki, vata ipd.) gre cca 15000 sit na mesec.
Pri nas adaptiranega mleka nismo uporabljali, zato ti o teh morebitnih stroških ne bi znala veliko povedati.
Oblekice..odvisno kaj in kje kupuješ- če nisi zahtevna, s tem ne bo prevelikih stroškov...v bistvu ti svetujem, da ne kupuješ preveč, ker otrok hitro zraste- saj veš.
Druga oprema..najbolje, da slediš kake akcije, pa boš veliko prihranila.
Lp

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Stroški, stroški, stroški,...
18.10.2005 20:23:35   
Anonimen
user posted image  Hvala ste me potolažile, ker sem že slišala, da nekateri porabijo za plenice(samo za plenice! 30.000sit) seveda to govorijo taki, ki še tudi nimajo otrok.user posted image  Glede oblekic sploh nisem izbirčna, bom fuuuul vesela, če se bo le dalo kaj dobit od koga user posted image .Tako, da že kar povem tistim, ki imajo trenutno male bebice naj šparajouser posted image  Za opremo bom pa verjetno izbrala tudi kaj rabljenega ampak ohranjenega npr. posteljico ,...voziček bi pa imela kombiniran. No to bo pri meni bolj aktualno šele čez kaki slabi 2 leti ampak lepo je vedeti vnaprej.

(odgovor članu Annny)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Stroški, stroški, stroški,...
19.10.2005 10:04:42   
Pajaca
Tko ti bom povedala. Pri nas smo porabili 2 jumbo paketa na mesec plenic (6300 cca sta dva, če je akcija), en paket robčkov na teden (torej 4 paketi so običajno na akciji po 1900 sit) Oboje pampers.

Pol smo porabili eno škatlo mleka na teden.... 1900 sit/škatlo (hipp)

Od kozmetike pa hladilno mazilo, gre kar ena mala posodica na teden... pa ne vem kok stane, jo dobim zastonj.

Torej 6300+1900+4*1900=15800sit/mesec

Kar se tiče ostale kozmetike, smo uporabljali trdo milo, pa ga v parih mesecih nismo porabili (stane po moje ene 200 sit) kasneje pa šampon+tekoče milo... pa je tud po 4 mesece al pa še več ena flaša trajala.

Ko otrok je, smo porabili manj mleka, zato pa so pršli na vrsto frutki... pa maš ene 200 sit na dan (mi smo to uporabljali na izletih oz potepanjih... doma je dobila svežo hrano) pa pol rabiš več jogurtov in teh zadev.... a vse gre na račun manj mleka. Pa pač vedno je dobro čimprej navadit otroka da je z družino... manj stroškov pri hrani in pripravi hrane (ni posebkov)

Pa rabiš še obleke pa je..... pa sigurno daš tam ene 10000 sit na mesec, če porazdeliš preko leta enakomerno (aja mi nismo dobili skoraj nič sposojenega)

Torej te dejansko košta otrok tam ene 25000-30000 na mesec... pač vse.... hrana+plenice+obleke.... raje še kaj več.

Aja voziček, postlca, lupina..... so itak posebej in so z druzga kupa vzeti....

Pa ja čevlčki so takoj 10000 pa jih tud kar neki rab otrok, če pač kupiš kvalitetne čevlčke.

Tko da dala boš tok k boš mela..... ostalo ti ne bo nič. Je pa fino če maš kogo ki ti vsaj nekaj cunj posodi, sam pri nas je situacija ta, da je to prvi otrok v družini, prijateljice imajo pa več ali manj isto stare otroke, tako da kupujemo vse sami.... pol je pa strošek precejšen......

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Stroški, stroški, stroški,...
19.10.2005 22:29:00   
frutka_
Prvi mesec potrebuješ le pleničke in vodo pa malo vate ter kremo za rito in olje za nego novorojenčkove kože. Jaz vlažnih robčkov nisem uporabljala (razen zunaj), ker so se mi zdeli prehladni.user posted image
To vse skupaj ne znese več kot 15tisoč. Je pa res, da stroški rastejo tako kot raste otrok.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?