|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prerez presredka
21.10.2005 15:34:46   
renan
Govorila sem s prijateljico, ki mi je povedala, da odkar je rodila (kakšno leto nazaj) in so ji prerezali presredek, ima težave z bolečinami pri spolnosti. Baje ji niso natančno nazaj zašili.
Zanima me, koliko vas  ima podobne posledice in koliko vas ni utrpelo nobenih spremeb po prerezu?
Tiste, ki niste imele ob prvem porodu prerezan presredek, ste delale kakšne vaje, ste se s čim mazale?
Če rečeš, da nočeš prereza, te potem poslušajo?

Hvala za odgovore,

Renan
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prerez presredka
21.10.2005 15:42:51   
Anonimen
Ne vem, če te poslušajo. Babica pač gleda, da se ne bi pretrgala in če tako kaže, ti ga raje prereže.
Jaz sem bila prerezana ampak nimam nobenih posledic. No, mogoče kdaj, ko bo kakšna sprememba vremena, me malo zapeče.Da bi imela bolečine pri sponosti, tega pa nimam.

(odgovor članu renan)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Prerez presredka
21.10.2005 16:16:58   
total
Bila prerezna malo in  nimam nobenih posledic in bolečin,enako kot prej,poslušajo te pa ne,ker sami vidijo če je treba prerezat al ne,bolje kot da se strgaš.

(odgovor članu renan)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Prerez presredka
21.10.2005 17:31:53   
rikica
Mene je pa prvič in še potem parkrat pri spolnem odnosu tako bolelo,da sem se jokala.Res je bilo grozno.Saj potem je pa bilo vedno boljše.Sedaj 7 mesecev po porodu pa sploh ne vem,da bi se tam spodaj kaj zgodilo.user posted image Lp

(odgovor članu renan)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Prerez presredka
21.10.2005 17:40:34   
SashaB
Tudi mene niso kaj dosti spraševali in po pravici povedano, v tistem trenutku mi je bilo čisto vseeno. Mislim da babica presodi kaj je najbolje in se odloči. Jaz sem imela sicer samo 2 šiva, vendar nimam nobenih težav.

(odgovor članu rikica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Prerez presredka
21.10.2005 17:54:23   
Katja & Kiara
Jaz sem videla pri delu nekaj babic in lahko povem, da je prerez presredka zelo odvisen od izkušenosti (in verjetno tudi trenutnega razpoloženja) dotične babice. Čeprav včasih res ne gre drugače. To ti sicer bolj malo pomaga, ker te ne bo najbrž nihče nič vprašal. Mene tudi niso. Pri sexu sem pa imela težave kar ene pol leta.

Pri nas je sicer stalna praksa, da se vsaki prvorodnici prereže presredek. Take dolgotrajne težave kot jih ima tvoja prijateljica so lahko tudi posledica slabo zašite rane. Ne pustiti, da te šiva kakšen stažist!!! Verjetno ne boš mogla vplivati na to al te bodo prerezali al ne, lahko pa vplivaš na to kdo te bo šival. Zmeni se že prej!

Eni pravijo, da proti prerezu pomaga masaža presredka med nosečnostjo. user posted image

Pa še to... Vsi ti bodo govorili kako ne smeš šivov z ničimer mazati - jaz sem šla čez pekel dokler nisem začela mazati z bepantenom (najboljše bepanten plus), pol je bilo pa takoj boljše.


(odgovor članu SashaB)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Prerez presredka
21.10.2005 18:06:52   
mml
V ljubljanski porodnišnici je rezanje presredka kar nekako zlati standard...in če sem iskrena, me je tega dosti bolj groza kot samega poroda. Tudi sama sem videla kar nekaj porodov in se strinjam, da je zelo odvisno od babice do babice in ne samo od kvalitete presredka, kdaj se odločijo za rezanje. Res je, da je za babico dosti lažje pripeljat porod do konca in tudi nekoliko hitreje...večinoma za dva popadka.
Res je tudi, da je letos izšla velike primerjalna raziskava o hitrosti celjenja ran po prerezanem presredku in po manjši raztrganini, ker so pred leti zagovorniki epiziotomij trdili, da se ta rana prej zaceli...na kratko...ženske po epiziotiomiji so imele hujše bolečine, ki so trajale dalj časa, več okužb ran in več bolečin v prvih dveh letih po porodu v primerjavi s tistimi, ki so se pri porodu zmerno raztrgale in bile šivane...dobre porodnišnice imajo približno 30% epiziotomij, pa še to ocenjujejo, da je previsoko, ljubljanska porodnišnica mislim, da je krepko čez 50%.
Vsekakor pa lahko ob sprejemu v porodnišnico izrazite željo, da ne dovolite rezanja presredka, razen če pride do zapletov s strani otroka.
Kar se pa šivanja tiče...mogoče bi se rajši odločila, da me zašije kakšen specializant kot pa kakšen izmed uglednih profesorjev...titule vedno ne prinesejo kvalitete

_____________________________

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu Katja & Kiara)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Prerez presredka
21.10.2005 18:21:50   
Lunca1
Jaz sem si masirala presredek, potem pa prosila babico naj mi če se le da varuje presredek. Rezali me niso, sem se pa strgala predvsem notri. verjetno bi se tako ali tako. Zdravnik me je šival skoraj eno uro. Kakšnih hujših težav nisem imela. To je bilo na Jesenicah. Tudi ena moja sestrična in še ena prijateljica sta si masirali presredek in nista bili nič rezani, niti strgani.  Kar pa se Ljubljane tiče je bila tudi ena prijateljica tam in ni bila nič rezana. Dobila pa je samo 2 manjša šiva.

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Prerez presredka
21.10.2005 20:06:29   
jazz
Mene je bolelo enih pet mesecev,vsak mesec manj, sedaj po desetih m. pa spet veselo skačemo brez bolečin!!!!

_____________________________

Lep pozdrav! K

(odgovor članu renan)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Prerez presredka
21.10.2005 20:18:02   
bskrle
JAz sem mesto prereza vseskozi čutila, ko sem bila pri bioenergetiku zaradi drugih težav, me je vprašal po tem, če sem bila rezana in šivana. Po tistem, ko sem bila pri njem,  me ne boli več, sploh ne čutim. Pravi, da je to kar pogosto, da se ženskam kaj zapaca in da je pametno to sanirati. Prerezana sem bi pri prvem porodu, ker pač babic ni bilo pravi čas zraven in je otrok po svoje rinil ven, v drugo sem bila malenkostno raztrgana, v KrAnju so me lepo zašili. Mi je pa počilla koža na mestu strega šiva. Je zelo peklo 4 tedne.

(odgovor članu renan)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Prerez presredka
21.10.2005 23:08:30   
Veronika-3
POMAGAJO KEGLOVE VAJE (!!!) IN MASAŽA PRESREDKA (JE TUT SPECIALNO OLJE OD WELEDE V DM-u), OBOJE ZA BOLJŠO PREKRVAVITEV IN ELASTIČNOST TKIVA. MENI JE POMAGALO, RODILA V LJ. PODONIŠNICI BREZ REZANJA. SEM PROSILA PRED PORODOM, NAJ ME POSKUSIJO NE REZAT. RES PA JE, DA JE IMELA BEJBIKA NORMALO MAJHNO GLACIVO (obseg 34 cm). PRI VEČJIH, JE TVEGANJE RAZTRGANIN LOGIČNO VEČJE.
PA SREČNO!

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Prerez presredka
23.10.2005 14:56:33   
ribica.
Jaz sem bila kr konkretno prerezana, ker mala ni in ni mogla ven. Sicer pa se s tem nisem zelo obremenjevala, ker mi je bilo veliko bolj pomembno, da že enkrat končajo to agonijo in dobijo otroka ven. Bolelo me sploh ni, tako da mi je bilo zelo čudno, kaj mi vsak dan ponujajo neke tablete proti bolečinam. Sem skoraj preveč na komot valjala po postelji in sedela po turško. En šiv mi je verjetno zato počil. Ampak ni blo neke sile.

(odgovor članu Veronika-3)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Prerez presredka
23.10.2005 19:47:33   
FRAČAFELA
Jaz sem ga mazala z oljem weleda za masažo presredka. Ne vem, mogoče je to pomagalo, ampak rezana pa vseeno nisem bila.
Mislim, pa da babica če vidi, da se boš raztrgala raje prereže.



_____________________________

Ljubi in boš ljubljen!

(odgovor članu renan)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Krvavitve med nosečnostjo – kdaj so nevarne?
Do krvavitev med nosečnostjo lahko pride zaradi različnih vzrokov, pri čemer so nekateri povsem nenevarni, drugi pa so r...
Dr. Pušenjak: Cepljenje nosečnic
Z dr. Stankom Pušenjakom smo se pogovarjali o cepljenju nosečnic - kdaj in za koga se priporoča.




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?