|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nedonošenček in starejši otrok
16.10.2005 18:07:40   
Anonimen
Živjo punce,
mene pa zanima ali ima mogoče katera izkušnje z nedonošenčkom in starejšim bratcem ali sestrico ki hodi v vrtec. Namreč naše malo sončece bo prišlo  kmalu domov, starejši bratec pa je v vrtcu, kjer je pa "leglo bakterij" (nič grdega ne mislim s tem). Kako ste ve reševale ta problem? Hvala za pomoč
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nedonošenček in starejši otrok
16.10.2005 18:19:50   
cmokec
Čeprav še nisem rodila, sem se v vrtcu pozanimala, kako je s tem, ker verjetno nisem ne prva ne zadnja, ki jo skrbi zaradi obolenj. Nič pametnega mi niso povedale. Zmenili smo se, da nam upozorijo, če bo več otrok v skupini bolehnih ali če bi razsajala kaka otroška bolezen. V tem primeru  bo Sara za najbolj "kritični" čas doma. Če bodo otroci iz skupine zelo bolani do pomladi, to seveda ne bo izvedljivo, ker bi bila potem lahko kar izpisana iz vrtca, kar pa ni namen.
Kot drugo pa že lep čas jemlje sirup Čebelica Maja, namesto običajnih bombonov pa imamo Pikovit bombone.

Kljub tebu je imela prejšnji teden angino. Tolažim se s tem, da je dojenček ob dojenju delno zaščiten proti virusom preko mleka, zato upam, da bom lahko dojila in to čimdlje.


_____________________________

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: nedonošenček in starejši otrok
16.10.2005 19:55:33   
KODA
Ko sem rodila tadrugega,je bil tastarejši doma.Takrat sploh še ni bil vpisan v vrtec.V vrtec ga nisem hotela dati.Prvič zato,da se ne bi počutil odrinjenega,drugič, pa ravno zaradi viroz,ki se začnejo na jesen.

_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: nedonošenček in starejši otrok
16.10.2005 23:18:14   
Marogica
Pri nas je situacija točno takšna, kot si jo opisala. Mali(nedonošenček)-veliki v vrtcu. O kakšen leglu bakterij in podobnem nisem razmišljala, tako da se je naše življenje nadaljevalo čisto isto, kot pred porodom-razen, da smo imeli enega člana več v družini. Ta večji ga je tudi božal, cartal-kaj preveć se pa otroci po nekaj dneh tako ali tako ne zanimajo već za dojenčka, vsaj naš se ni (mogoče za to, ker je fantek?). Je pa res, da nekje do treh mesecev si je moral vendo umiti roke, predno ga je pobožal. To pa je bilo tudi vse,kar se "preventive" tiće.
Ne vem pa, koliko prej se je tvoj rodil. Naš se je 4 tedne.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: nedonošenček in starejši otrok
17.10.2005 8:04:11   
Marina 1
Pozdravljena.Ja mi imamo doma dva nedonošenčka.Prvi star tri leta sedaj obiskuje prvič vrtec in moram povedat da je kar naporno.Vsaki virus ali bolezen ki jo prinese domov dobi njegov 11 mesečni bratec v razmahu 4 dni,tako da ko se starejši bratec pozdravi in gre nazaj v vrtec takrat tamali zboli.To pač je tako in žal smo se tega morali navadit.Vse lepo in čim več zdravja vam želim.
LP Marina

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: nedonošenček in starejši otrok
17.10.2005 10:33:58   
Janeja
Živjo,

tudi mi smo v enaki situaciji. Sin Jan je star 4 leta in hodi v vrtec, mala Lea (rojena v 24 tednu) pa je stara 7,5 mesecev (korigirano 4 mesece).

Tudi mene je bilo ful strah kako bo, ampak Jan tako uživa v vrtcu, da ga nisem hotla izpisat. Je bil doma čez počitnice (julij in avgust), pa je bil že tako naveličan vsega, ves čas je spraševal kdaj bo spet vrtec,...  No in septembra je po enih 14 dneh prinesel domov virozo! Panika! Takoj smo ju "ločili" - Lea je bila ves čas v spalnici, Janu pa smo uspeli dopovedat, da tja ne sme dokler je bolan. Pa stanovanje smo redno zračili. Po parih dneh sva zbolela tudi oba z možem, oba sve dobila antibiotike,... Ves čas sva nosila maske in upala, da Lea ne bo zbolela. In res ... naša mala nam je še enkrat dokazala, da so nedonošenčki pravi borci in da se ne dajo kar tako ... edina v družini je ostala zdrava. user posted image

Zdaj mi je kar malo lažje in še bolj sem odločena, da sina zaradi mojega strahu pred virusi ne bom prikrajšala za prijatelje v vrtcu. Upam, da bomo imeli tudi v bodoče takšno srečo!

Vsem želim velikoooo zdravja.

LP
Jerneja


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: nedonošenček in starejši otrok
17.10.2005 20:46:19   
Anonimen
Zdravo Leina mami in bravo za vaš uspeh user posted image . Ostalim mamicam tudi hvala za odgovore.
Pravzaprav me je zanimalo ravno to, kako ločiti dva otroka na čim nežnejši način. Namreč pri nas je tako da ima starejši user posted image sedaj leto in pol in je zeloooooooo občutljiv na vse viruse, takoj vse stakne. Za malo user posted image pa še ne vem in me pošteno skrbi kako bo ko pride domov.
V četrtek bo šla v toplo posteljico in se že počasi dojive. Imam občutek da bo prišla naslednji teden že domov, mali ima pa ravno zdaj vročino in neko virozo in se me drži kot klop.

Bom probala tako kot Jerneja (btw, hvala), enega v spalnico, drugega v dnevno, samo da mi ne bo potem mali kaj zameril. Težko mu kaj razložim, ko pa še niti govori ne. Upam da nam bo ratalo in da so nedonošenčki res pravi borci kot pravijo.
LP 

(odgovor članu Janeja)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: nedonošenček in starejši otrok
18.10.2005 14:29:35   
Janeja
Če ima tvoj mali ravno zdaj virozo je po mojem boljše, da s pikico še kakšen dan več ostaneta v bolnici. Tako so na intenzivni svetovali meni, ker so ravno v času, ko naj bi šla Lea domov v našem koncu razsajele vodene koze. No sam ker jih Jan ni dobil, sva šle potem vseen domov.

Vsaj prve tedne doma bi blo fajn, da mala nebi zbolela, ker takrat so pa res še zelooo občutljivi. Saj veš ... prvič zunaj bolnice, v nesterilnem okolju ...

Upam, da ostanete zdravi in da bo sinek lepo sprejel malo sestrico. Naš Jan Leo naravnost obožuje. Pa tolk ga skrbi zanjo, da sploh ni bil problem, ko ni smel k njej. Smo mu rekli, da bo mogla nazaj u bolnico če zboli in niti pomislil ni, da bi šel v spalnico.

LP


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: nedonošenček in starejši otrok
19.10.2005 13:10:54   
* Mateja *
Meni so v bolnici, ko je bil Nejc na pediatriji rekli, da če ni tam ničesar staknil, ko je bil obkrožen z virusi, da tudi doma nebo panike.  Sej doma vsi vejo, da če so smrkavi, da ne smejo zraven njega. Je pa res, da mi nimamo predšolskega otroka doma, sam vseeno ful pazimo. Ne smem niti pomislit, da bi moral iti nazaj v bolnico zato, ker se tako močno prehladil!!

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: nedonošenček in starejši otrok
21.10.2005 22:02:51   
kimi
Pri meni je ista situacija kot pri kodi

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?