|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   še kar kašljamo...
10.11.2005 17:17:46   
CIPRESA
No da še jaz malo pojamram naš Žiga namreč kašlja že sedaj približno 14 dni. Znakov da bi bilo kaj bolje ni od nikoder. Kašlja pa tako da se kar davi in zraven mu gre še na bruhanje in včasih bruha ker se ne more odkašljati. Bili smo pri zdravniku pa je rekla da je to virus in da lahko traja še kak teden dva. Jaz sem iz dneva v dan bolj zaskrbljena saj se to kašljanju sploh ne neha niti med jedjo še ponoči na vsako uro kašljanje.
Dajem mu fiziološko rastopino v noska pa z mazilom materine dušice mažem po prsih pa povšterček iz kamelic na prsi pa čajčke pa..... in ni nič bolje.
Aja pa še to star je tri mesece in mu kaj več kot tudi ne morem dajat razen zvečer še po 10 kapljic sinecod kapljic, ali je imela katera podobno izkušnjo in koliko časa to traja da vsaj vidim enkrat že konec tega matranja.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: še kar kašljamo...
10.11.2005 17:25:41   
snezka
No, pridružujem se tvojem jamranju. Naš je tud kr naprej prehlajen. Glih dobr se pozdrav pa je spet. Kašlja že cel teden, glih tako ponoči, da ga zbudi in joka. Tudi grlo ima vneto, tako da bolj malo je pa že tako je bolj drobčkan, pri 8 mesecih ima 7500g in je velik 68,5 cm. Sej mi je zdravnica rekla, da je to idealna teža na njegovo velikost, ampak lahko bi bil kakšen cm večji.  Zdej pa še ne je pa glih dobr mi je začel jesti zelenjavco. Nemara nobenga čaja, nobenega sadja user posted image user posted image user posted image  in sem prou žalostna. Tud jest sem dajala kamilico, od Penatena sem uporabljala otroško kopel, ki je namenjena za akutna in kronična obolenja dihal pa tud to nič ne pomaga. user posted image  Kaj narediti, kako lahko povečamo odpornost dojenčkov? Za odrasle je toliko vitamisnki pripravkov, za dojenčke, ki niso dojeni pa nič.

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: še kar kašljamo...
10.11.2005 18:20:05   
tinatona
No pa vendarle nisem edina. Cipresa žal te ne morem potolažit ker še sama ne morem pomagat malemu. Mi tako kašljamo že 5tednov. In čisto nič mu ne pomaga. Smo sprobali že mal omorje sirupov, pa nič. Smo bili par dni tudi v bolnici, da so mu nosek čistili z aparatom (ker ga doma nisem mogla sčistit), pa inhalacije je imel. Sem kupila tudi za doma inhalator in ga uporabiva parkrat na dan, čeprav ni bistvene razlike. Bomo videli kako bo.
Ti pa moram reči da zelo pazi nanj, ker verjetno še nista bila nič cepljena. Zdaj nekaj razsaja oslovski kašelj.

LP Tina

(odgovor članu snezka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: še kar kašljamo...
10.11.2005 18:23:12   
dojenček
ojla
A si probale mogoče tudi slezov sirup (ta je za izkašljevanje), prospan ali panatus sirup (eden od teh je proti kašlju eden pa za izkašljevanje) - to so zdravila iz lekarne za katere ne rabiš recepta.

Domače zdravilo pa je:kamilice, med in nekaj zrn kumine pažiš na plinu nato pa zaviješ v ropček. ko je zavito pa še navrh daš narezan česen in še enkrat zaviješ. To ohladiš da je mlačno in daš otroku na prsa.
Ker je še tako majhenuser posted image ti priporočam da daš za prvič samo polovico česna, da vidiš kakšna bo reakcija.

Jaz upam, da sem dovolj pomagala in da bo vsaj nekaj izmed tegu imelo kakšen učinek.

Lp dojenček

(odgovor članu snezka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: še kar kašljamo...
10.11.2005 18:39:11   
CIPRESA
Tinatona naš je še tako majhen da cepljenja še nismo imeli mogli bi ga imet včeraj pa je rekla pediatrinja naj prideva drugi teden ker je prehlajen in ga nemorejo cepit. Tako a me še to sedaj skrbi ker še za nobeno stvar ni bil cepljen, je pa rekla da ima drugače čisto vredu pljučka in saturacija(dihalne poti) so 99%. Iz noska mu malo teče vsake toliko časa nima pa zabasanga ga redno čistim.

Dojenček hvala bom probala, za sirup pa nevem če ni še premajhen da mu ga kar dam???

(odgovor članu dojenček)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: še kar kašljamo...
10.11.2005 18:59:04   
dojenček
potem je bolje da greš v lkarno in se tam točno pozanimaš

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: še kar kašljamo...
10.11.2005 21:44:58   
tinatona
haj!

Najprej odgovor dojenčku... ja tud slezov sirup sva pila (celo flaško), brez učinka. trenutno nama je zdravnica napisala Claritin ki je sicer proti alergijam za ponoči in je malo bolje, ampak čez dan je vseeno kriza.

Zdaj pa še tebi cipresa. Malo je za pazit. Saj moj tudi še ni bil cepljen pa imamo sedem mesecev. Ko bi moral bit prvič cepljen ga ni hotela zaradi hipotonosti, je rekla da bomo malo počakali. Bi ga mogli pol čez en mesec je fasal pa vnetje ledvic (sredi avgusta) in od takrat smo skoz bolni. Za pop*** (saj to traja že tri mesece, pa še spimo ne več ponoči) najprej sva imela antibiotično zaščito zaradi ledvic, potem pa še dvakrat antibiotik. Zdaj kašljamo že 5tednov in ni dosti bolje - pa so pljuča ravno tako vredu, saturacija pa tud med 95 in 99%. Smo v ponedeljek spet zmenjeni za cepljenje in upam da bo končno ratalo.

LP Tina

(odgovor članu dojenček)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: še kar kašljamo...
11.11.2005 7:43:11   
CIPRESA
Ja tinatona tole je res grozno ko nemoreš nič pomagat sploh takemu majčkenemu. revček se sploh ne more odkašljat se pol kar davi in lovi zrak pa z noska mu mal teče ko kiha...in tako še težko zaspi in se ponoči zbujamo ko se prej nismo. Samo upam lahko da bo čimprej minilo čene bo revež čisto na koncu. 

(odgovor članu tinatona)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: še kar kašljamo...
11.11.2005 7:49:14   
CIPRESA
Aja pa še to sem pozabla vprašat a ste jih od takrat ko so začeli kašljat že kaj kopale??? Naš Žiga ni bil skopan že 14 dni in nevem ali naj ga kljub kašlanju ali naj raje počakam???

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: še kar kašljamo...
11.11.2005 9:55:12   
tinatona
Haj!

Jaz ga zdaj kopam vsak drug dan in mu full paše. Na začetku kašlanja sva dve noči prespala kar v kopalnici. Sem nalila v banjo full vroče vode (sem jo dva res velka piskra kar na štedilniku zavrela in nesla v kopalnico), da je blo full pare... Pol sem kupla pa v eni medicinski trgovini nebulator (oz. inhalator) in mu vsak dan parkrat dam inhalacije (sploh pred spanjem).
Jaz mu nosek vsak dan parkrat spiram s fiziološko (F). Sem si kupila v lekarni flaško (tako kot od kapljic) in si notr nalijem 50ml F, pol mu pa v sedečem položaju stisnem v eno nosnico full F (tako da čez drugo ven steče) in se mu full sčisti nos (gre vsa sluz ven). Ko pa kašlja mu rahlo pritisnem pod vratom (ti težko opišem - nad prsnico - kjer se začne vrat oz. pri moških bi to bilo pod adamovim jabolkom, če veš kaj mislim - je mal luknjice) se pol lažje odkašlja. Pol mu pa s pleničko hitro obrišem iz ust sluz (hitro pa zato ker jo sicer nazaj dol poje in se pol spet davi ko kašlja).

Bova šla pa takoj ko porodniško dobimo za 14dni na morje, saj nama je zdravnica svetovala menjavo okolja (pa tud da naj ga ne dam v vrtec user posted image )! JUPI!!!!!!!!!

Upam da bodo naši otroci kmalu spet zdravi!!!

Lp Tina

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Pokukajte v pravljičen svet nove trgovine ...
photo
Vrata je odprla nova trgovina Mali zakladi, ki se nahaja v spodnji etaži Emporiuma, BTC City Ljubljana.




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?