|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   upam da se to ne bo nikomur zgodilo...
18.12.2005 12:56:47   
Spark
Moji punčki se je danes drugič v tem tednu tako zaletelo, da je skoraj nehala dihat. In sicer še vedno pije čaj in ... v flaški. Mi jo hočemo počasi navaditi, da vsaj kak požirek naredi iz kozarca. Prejšnji teden se ji je tako zaletelo, da smo vsi skočili in jo pritiskali po trebuhu, hrbtu da pride do sape, oz. da pobruha tisto kar ima v grlu.
Danes pri zajtrku, ji je pa mož dal po žlički čajček in se ji ponovno zaleti. Jo začneva pritiskati in tolčti po hrbtu in nič. Naši punčki je že trebuh trd ratal, pa obraz je čisto spremenila, mož me pošlje ven, naj pokličem koga on v tem kriči v stanovanju. Meni se je vse ustavilo, v tem ko sem prišla ven, me je hvala bogu poklical, da je vse v redu. Naša pikica se nama začne smejat. Hvala bogu vse se je dobro izteklo. Ampak jaz se že celo dopoldne jokam od strahu in veselja da je vse dobro z njo. Ne vem kaj bi, če bi se ji kaj zgodilo.
Ne vem, kako naj jo ubranim pred tem. Vse tekočine razen mleko ji dajem po cuclju št. 2. Če ji dam eno luknjo več ima probleme se ji zatakne. Mleko poje po cuclju št. 4. Ne vem kaj naj naredim. Ali bi jo morala peljati k zdravniku???
Morala sem malo pojokat, oprostite, če zmedeno pišem.
Čuvajte vaše sončke saj oni so naše vse.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: upam da se to ne bo nikomur zgodilo...
18.12.2005 14:32:44   
mika
Spark, a ves da je pri nas isto. Vsakič ko pije iz flaške ali ko sem jo dojila se ji je zaletelo in vedno panika inuser posted image user posted image . Prejšnji teden je zbruhala celo večerjo, ko se ji je zaletelo. Ko se izkašlja se smeji in je dobre volje in pije dalje.

lp in čimmanj strahu

mIKA

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: upam da se to ne bo nikomur zgodilo...
18.12.2005 14:46:23   
Anonimen
NAš mali je istiuser posted image user posted image Ko sem povedala pediatrinji je rekla, ko se mu zaleti ga obrni na bokuser posted image user posted image TO NE POMAGA, ona ne razume , da dejansko res ne zadiha, dokler ne bruhauser posted image user posted image

(odgovor članu mika)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: upam da se to ne bo nikomur zgodilo...
18.12.2005 16:01:01   
Aleksandrin
Kadar se naši to zgodi nam pomaga poteg roke.
Ko vidim, da ne pride do zraku jo narahlo potegnem (k višku) za eno roko. Preverjeno deluje. Večji kot je otrok bolj močno potegneš, da ne bo poškodb rok user posted image .
Upam, da bo sedaj manj strahu.

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: upam da se to ne bo nikomur zgodilo...
18.12.2005 17:09:20   
eva1
Kot prvo razmišljaj z glavo, ne paničari, ker je samo se slabše!
Ko vidiš da se začne davit, poskusi nekaj s katerim jo šokiraš, recimo jaz takrat naglas plosknem z rokami, da hrano refleksno požre, ker drugače se kr davi in potem mu hrana spolzi do sapnika!
Če ne pomaga, otroka  ne stiskaj po trebuhu ali prsten košu, ker mu boš naredila več škode kot koristi! čimprej ga obrni si ga položi na roko z glavo navzdol in s prstom pritisni na koncu jezika(že skoraj v grlu), pa bo refleksno izbruhal!
vem da ni tako na izi, kot sem napisalam, ampak pomaga pa...upam, da se vam situacija ne bo več zgodila!

(odgovor članu Aleksandrin)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: upam da se to ne bo nikomur zgodilo...
18.12.2005 18:26:44   
Lunca1
Če se nekomu zaleti, ga ne tolcite po hrbtu, ker gre potem to samo še nižje v sapnik in je samo še slabše.

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: upam da se to ne bo nikomur zgodilo...
18.12.2005 21:31:01   
Veverička
Blažu se je poleti (takrat je bil star okrog 8, 9 mesecev) ful velikokrat zaletelo. Sicer bolj hrana. Jaz sem seveda reagirala tako kot ti, panika, saj več skoraj nisem vedela, kaj naj mu dajem za jest. Spet sem mu začela ful pasirati hrano, da bi ja bilo čim manj možnosti, da se mu zaleti.
In ti povem, da je mali, ko je parkrat videl, kako sem se ustrašila, začel prav igrati. Res, zaslužil bi si oskarjauser posted image user posted image user posted image  Tako, da sem se potem morala prav nazaj držat, da nisem tako reagirala, parkrat sem ga potem celo malo skregala, kako je (v res mili oblikiuser posted image ). Sčasoma pa je pozabil na to in zdaj večinoma lepo je (pustimo tisto, da se v stolčku obrača kot vrtavka)

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: upam da se to ne bo nikomur zgodilo...
18.12.2005 23:56:38   
Suzi*
Naš se je ene davkrat začel nekaj daviti s hrano, pa sem ga v sekundi kar za noge na glavo obrnila, malo stresla, da je izplunil ali pogoltnil, on pa še zastokal ni. Se je smejal in jedel normalno naprej.

_____________________________

Vedno imej pred očmi nekaj lepega,
pa čeprav je to le marjetica v kozarcu od marmelade!

(odgovor članu Veverička)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: upam da se to ne bo nikomur zgodilo...
19.12.2005 8:03:41   
CIPRESA
Spark pri nas se to dogaja že od samega rojstva. zalwti se mu mleko ker tako hitro golta ...zaenkrat je še vedno kar hitro prišel do zraka me pa prav tako kot tebe skrbi kaj bo ko enkrat nebo mogel priti do zraka. Pa še to nam se to dogaja še ponoči ker našemu malemu Žigcu že rastejo zobki pa ima v ustih polno sline(se slini) in ker je še tako majhen (4 mesece) sline še ne zna dobro požirati in posledica tega...mami skoraj celo noč posluša kdaj bo zakašljal in se začel daviti da letim k njemu in ga dvignem pokonci da lažje spelje. Ja tako približno je že 4 mesece tako da smo že navajeni...še vedno pa me malo stiska kaj če se mu zaleti tako da nebo zadihal.

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najbolj stroge mame so rojene v znamenju ...
Nekatere mame so popustljive in prizanesljive, druge so stroge in imajo rade kontrolo nad vsem. Ste vedeli, da pri odnos...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?