|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prvič bolan
16.12.2005 21:57:53   
bobek05
Anej ima že od ponedeljka zamašen nosek, v torek je bil v laboratoriju in krvna slikea ter urin sta bila po besedah pediatrinje odlična - se pravi vsi levkociti, hemoglobin in vse te finte v super "stanju".. Danes zjutraj pa je dobil vročino.. Ob 12h popoldan sem mu pri 38°C dala svečko in kakšno uro kasneje je imel temp. 37,4°C... Potem je večino popoldneva prespal (3 ure) do 18h. Ko sem mu spet merila temp. je bila 38,7°C in moram priznat, da me je kar stisnilo.. Še ene svečke mu nisva mogla dat, ker od prve še ni minilo 8 ur, zato sva ga popokala in šla k dežurnemu pediatru. Čakalnica je bila nabito polna, zato smo se raje obrnili in šli domov. Doma sva ga takoj skopala v mlačni kopeli, kar je nekoliko pomagalo, saj mu je temp. padla na 37,6°C. Zdaj bo 21.30 sva preverjala kako je z njim in ima spet 38°C..Dala sva mu še eno svečko.

Mali ful slabo spi, se non stop prebuja (vendar ne joka), je pa zelo utrujen in se mi prav smili, ko me gleda s svojimi žalostnimi očkami... Ob 3h bova zopet preverjala kako je z njim - če bo imel vročino, ga bova spet kopala, zjutraj pa k njegovi pediatrinji.

Kako ste se ve ubadale z vročino??? Malo sem presenečena, ker sem mislila, da otroku daš 1x svečko in to je to - da je potem takoj bolje in da mu temp. ne narase spet nazaj...user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prvič bolan
16.12.2005 22:21:38   
Anonimen
A šele čez 8 ur je dovoljeno dati še eno svečko, ne prej? Kaj pa na kilažo, ali sta kaj gledala? Ali vam je zdarvnica zdaj predpisala te svečke, da ne bi morda rabil že močnejših? Zato sprašujem. Pri nas je svečka pri tako majhnem kar pmagala, nikoli mi ga ni bilo treba dajati v vodo tako majhnega. Samo če ne pomaga, itak nimaš kaj. Hvala bogu, da potem vsaj to deluje. Kar opazujta ga, najbolje, da imata vrata skozi priprta, če spi v drugi sobi in ga hodita gledat in tipat. Jaz ponavadi kar v Tiborjevi sobi spim v takih primerih ali pa ga vzamem k sebi v posteljo. Ne upam si ga pustiti samega. Če bo v svoji posteljici, ga res pogosto opazujta.

(odgovor članu bobek05)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: prvič bolan
16.12.2005 22:34:20   
urši77
Na srečo jih še nismo rabli, a kar jaz vem lahko daš svečko ponovno čez 4h in ne več kot 4/dan. Se pravi jo lahko dobi vsakih 6h.
Čimprej se pozdraviteuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: prvič bolan
17.12.2005 7:29:47   
Lana_s
Joj, bogi, upam, da se bo hitro pozdraviluser posted image

Te pa ga niso pri dežurnem naprej vzeli? Koliko jaz vem, dojenčki ne rabijo čakatuser posted image  Vsaj od user posted image  sestra s tamalo nikoli ni, so jo naprej vzeli.

_____________________________

Najina lumpka; Tina 7.6.2005, Luka 3.12.2006

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: prvič bolan
17.12.2005 8:12:13   
Lunca1
Pina je tudi bolana, ima 6. bolezen. Sva ji pa dala Calpol sirup, tega lahko jemlje na 4 ure.

(odgovor članu Lana_s)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: prvič bolan
17.12.2005 9:36:40   
mia-2
Hoj naš je tudi mel vročino in sem mu dala Calpol in je dobil tako alergijo da je bil cel pikast- potem sem pa pogledala da je notri jagoda.Halo?! In piše da je za otroke od 3 mesecev. Zraven pa govorijo kako do 1 leta ne smejo jagod ker so ful alergene.

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: prvič bolan
17.12.2005 10:46:39   
bobek05
No, po drugi svečki je Aneju vročina padla in je zdaj OK - ima pod 37°C user posted image Sem si kar oddahnila..
Mali se je potem zbudil še ob 3h zjutraj, sem ga previla (ker se je kar fajn pokakal - verjetno zaradi svečke), malo še je jedel, ščistila sem mu noseka, potem pa je sta z atijom skupaj spala v ta veliki postelji - jaz sem spala v dnevni, ker očitno sem fasala angino (čeprav zdravnica ni bila prepričana ali je virus ali bakterija) in se moram držat stran od malega user posted image

Glede svečk - dala sem mu paracetamol. Sem pa klicala pediatra preden smo oddirkali tja in sestri povedala, da je že dobil 1 svečko, da je star 6 mesecev in da mu ne morem dat še ene, ker še ni minilo 8 ur od zadnje (pa ni nič rekla, da naj mu jo dam prej ali kaj podobnega)...
Svečke smo dobili, ko smo bili v 1. posvetovalnici in na njih piše na 8 ur pol svečke, ampak takrat še je bil majhen, zdaj nam pa je pediatrinja (v  torek) sama rekla, da če bo dobil vročino, da mu lahko dam celo svečko, ni pa nič rekla, da na manj kot 8 ur oz. na koliko ur sploh user posted image

Pa dobro, glavno, da je zdaj OK in da nima več vročine user posted image

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: prvič bolan
17.12.2005 12:22:23   
bobek05
Lana, šli smo k dežurnemu pediatru in vsi v čakalnici so bili otroci, mogoče celo kakšen manjši od Aneja, ampak večina jih je (že/komaj) hodila...

(odgovor članu Lana_s)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: prvič bolan
17.12.2005 12:37:38   
Špacka
 
Jaz sem Lini dala Paracetamol svečke, kjer je presledek med posameznimi odmerki 4-6 ur, tako da sem ji dala 1 svečko 3- 4-krat dnevno. Taka navodila sem dobila od pediatra, enako piše na škatli, velja pa to za dojenčke stare 3 mesece in več. Vročino je imela 39,5 in sem ji edino na ta način zbijala temperaturo in to 3 dni, potem je vročina padla. Na začetku sem ji dala namesto svečke Daleron sirup, vendar pri taki visoki vročini pogosto pride do bruhanja, no tudi pri nas je bilo tako.


(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: prvič bolan
18.12.2005 8:51:36   
tincci
Ne se mi smejat, ampak: a če otrok nima vročine, potem ni kaj panike zganjat? Naša je nima, ampak zadnje par dni pokašljuje, malo več kiha kot običajno, nos ma itak že od rojstva poln, ampak včeraj je pridelala eno veeeeeliko rjavo muco z malo krvi na koncu? Verjetno le počena kapilara, kaj pa vem? A če otrok kašlja, je že panika?

(odgovor članu Špacka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: prvič bolan
18.12.2005 13:30:37   
bobek05
Pokliči k pediatru pa vprašaj... Četudi mislim, da ji nimajo kaj dat... Lahko, da ima začetek prehlada, vendar dokler ni vročina mislim, da ni za panike ganjat, četudi bi jaz 100% vsaj poklicala pa vprašala če se da kaj naredit če otroka npr. grlo boli.. Je imel pa Anej tudi že parkrat malo rdečkasto palčko, ko sem mu čistila nosek, pa nikoli ni bilo nič narobe... Mogoče je bila res samo žilica..

(odgovor članu tincci)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





12 imen z močnim pomenom
To je 12 imen – 6 fantovskih in 6 dekliških, ki nosijo močen pomen.
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?