|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Umivanje zob - kako?
16.12.2005 21:02:55   
kepa*
Gašper ima že 8 zobkov, kar pomeni, da bi si morali že zdavnaj začeti umivati zobe, a kaj, ko mi niti pod razno ne dovoli. Usta tišči skupaj, kot bi imel zlepljena. Pa sem poskusila že vse: kupila sem mu mehko malo ščetkico, mu pustila, da se igra z njo, si sama umivam zobe pred njim...
N
Včasih mi uspe malce umit zobe le z gazico, pa še to z veliko muko.
Zaskrbljena sem za njegove zobke. Kako ga naj prepričam, da bi se jih pustil umivati?

Pa še to: rada bi ga peljala na pregled k zobozdravniku, ker se mi zdi, da mu zobki rastejo preveč narazen. Je ob enem letu pravi čas in ali naj se sama naročim?

_____________________________

Letos pa bo!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Umivanje zob - kako?
16.12.2005 21:45:10   
BARBARA R.
Glede umivanja, ti ne vem veliko svetovati. Jaz se trudim že od kar je prikukam prvi zobek. Saj ne rečem, da uživa, a upira pa se tudi ne tako strašno. Očitno je dojela, da je to nujno zli. Kristina bi si najraje sama čistila.
 
Mi smo po pošti dobili vabilo od zobozdravnika.  Mislim, da pri 9.-h mesecih. Naslednjič sva šli pri 13.-h. Sedaj pa bi se zopet bilo pametno naročiti.
 
           user posted image

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Umivanje zob - kako?
16.12.2005 22:02:45   
sonjaka
Ja, če ne gre zlepa, bo šlo pa zgrda. Jaz se držim tega, da nekatere stvari pa s hčerko ne bom "debatirala". Zobe je treba umiti, pa konec. Če ne pusti s ščetko, ji umijem zobe z gazo (ob kričanju, takrat je še lažje, ker ima usta odprta), drugače pa s ščetko. Najprej jaz umijem, potem se ona igra, še malo meni z mojo ščetko umiva ipd. Na začetku je npr. 2x v tednu pusila, zdaj pa se ene 2x na teden dere.
K zobarju pa le pojdite, da se ga/jo navadi.

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Umivanje zob - kako?
16.12.2005 22:47:46   
Katja6
Mlečni zobki rastejo tako, da so vmes večje špranjice, ker so majhni, čeljust pa se pripravlja za stalne zobe, ki so precej večji in zato rabijo tud več prostora in so bolj skupaj. Nič se bat, ko bodo stalni zrasli, bo brez "prečke" med zobmiuser posted image .

Pregled pri zobozdravniku pa je pri enem letu.

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Umivanje zob - kako?
16.12.2005 22:54:38   
Katrin
Mi smo stari dobrih 9 mesecev in imamo 4 zobke. Umivam jih z mokro pleničko.
Pri zobozdravniku sva bili že pri 6 mesecih, saj to ni nek pregled; le pogovor s starši o skrbi in negi otrok. Meni je rekla, da začnemo s ščetko pri enem letu oz. ko bova imeli več zobkov (a brez zobne paste). Zobno pasto šele pri dveh letih....
Ti se kar naroči pri zobozdravniku, pa ti bo odgovorila na vsa vprašanja.

lp user posted image

_____________________________

Be the Peace and Harmony you desire...



(odgovor članu Katja6)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Umivanje zob - kako?
16.12.2005 23:46:16   
Annny
Tudi naša 14- mesečnica ni navdušena nad umivanjem zob, ampak počasi počasi se bo navadila..
Mi do danes še nismo bili pri zobozdravniku, pa tudi nobenega vabila nismo dobili?? Kako je s tem pri vas? Se naročite sami ali kako??
LP

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Umivanje zob - kako?
17.12.2005 12:40:06   
Jančika_
Joe je enkrat napisal, kako čistimo pri nas - sonično (z zvokom - jokom) in s fiziološko raztopino (solzami)user posted image . Trmast je ko sto vragov, ampak sva midva bolj. Enkrat se bo že nehal dreti. Saj brani se ne zelo, samo dere se pa zraven tako, da je joj...

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Umivanje zob - kako?
17.12.2005 12:42:30   
Jančika_
Annny, pri nas ti v posvetovalnici pri enem letu dajo datum. Če takrat ni na voljo nobenega datuma (pri nas je bilo tako), pokličeš naslednji mesec in ga dobiš. Mi imamo zobozdravnika naslednji teden.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Umivanje zob - kako?
17.12.2005 18:53:54   
frutka_
Pri nas poteka umivanje zobkov kot po knjigi. Resnično! Edino paste še ne zna izpljuniti.

Kako to dosežemo?!
najprej mali dobi najino električno zobno ščetko, ki jo neizmerno rad vklaplja in izklaplja. V tem času mu možek ščetka zobe. Parkrat vmes mora poščetati tudi moje in svoje (moževe), pa nato spet malemu. V bistvu je ugotovil da to počnemo vsi in ni nobene panike.

Tako kot pa je ena prej že zapisala, ni debate o tem ali bi ali ne bi! Moraš!

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Umivanje zob - kako?
17.12.2005 21:01:30   
Anonimen
Kepa, čisto te razumem, kako se počutiš. Meni je moj mali počel isto. Nisem mogla priti do zob, ker je tako krčevito stiskal ustnice.

Potem sem pogruntala, da odpre usta, če ga primem za nos (mater, sem ko pravi Ajnštajn... user posted image ), da se razjezi in začne fuuuuuuuuuuuuul jokat. Takrat mu je zobke neprimerno lažje očistit.

Tudi jaz sem se ubadala z idejo, da bo mali zasovražil umivanje zob, pa mi je mami rekla, da sem baje bila jaz ista, ampak pri dveh letih pa sem si zobke vseeno rada umivala.

(odgovor članu frutka_)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Umivanje zob - kako?
17.12.2005 21:18:33   
Anonimen
Jaz se točno več ne spomnim, kako je bilo, ampak vem, da če ne bi pustil, bi se šli tisto "kar je treba, ni težko".

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Umivanje zob - kako?
19.12.2005 13:06:55   
Pupica
Joj v tej starosti res ne vem. Mi smo zobke umival od 4 meseca, ko o zobu ni bilo še niti z-jauser posted image user posted image
Pri 8,5 smo namreč dobili 1 zob, in od takrat redno zjutri in zvečer umivamo. nekje vmes se je malo ustavilo, pa nič za to. Začeli sva peti pesmice zraven(mama si jih sproti izmišljauser posted image )o raznih živalcah, ki umivajo zobke. Pred 3 dnevi smo namreč postali ponosni lastniki prve 4-ice(3 še nimamouser posted image ), tako da je sedaj treba tudi malo bolj umiti tudi dlesni zadaj.
Res vam želim, da boste čimprej uvedli umivanje zob v dnevno rutino. Poizkusi mu mogoče dati ščetko, pa naj najprej sam, potem ti in za zaključek sam.user posted image Ne vem le idejauser posted image

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Umivanje zob - kako?
20.12.2005 6:21:22   
Ro-La
Kar se mora ni težko....mami uporabi strokovni prijem, ati medtem popuca zobke, mali pa tuuuuuuuuuuuuli dokler ne končamouser posted image

_____________________________

NE, ne grem več rodit....JASNO!?

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Umivanje zob - kako?
20.12.2005 7:00:09   
Moica
Ja, pri nas je tudi pestro! Najprej mu zobke malce umijem z gumijasto ščetko, s katero ne opraviva prav dosti. Potem pa nastopi vlažna gazica, s katero mi uspe brez problema temeljito počistiti zobke z zunanje strani, potem pa poskusim še z notranje auuuu me vedno tako ugrizne, da vidim zvezde user posted image  se sicer zelo trudim, da ne zakričim od bolečine, ker potem ima pa sploh žur in se mi nagajivo smeji in samo čaka, kdaj mi bo spet zobke zasadil v prst!!! In ponavadi bolečina naredi svoje, zobki pa napol umiti user posted image  

(odgovor članu Ro-La)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?