|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zakaj ne spi, če ji nič ne manjka
24.6.2010 15:27:56   
mamsi
Pozdravjene,

kako vam spijo dojenčki čez dan? Tiste, ki jim otrok spi po uro, dve ali več, na pomoč. Namreč naša 3 tedne stara punca je prvih 10 dni spala tudi čez dan vsakokrat tudi po 2-3 ure, se je pa ponoči 2x dojila. Zdaj se še vedno ponoči 2x doji, čez dan pa noče več spat kot je treba. Jo nahranim, previjem in ko je zaspana jo umirim v naročju, položim v posteljico, malo zapojem. Ko zaspi, se mi po pol ure zbudi, najprej se zvija, godrnja, pol po 10 minutah že joka, jo vzamem v naročje, mi spi naprej, jo dam v posteljico in spet godrnja in se prebuja. Vidim jo da je zaspana, ni še naspana in sitnari, se ne prebudi povsem. Glede na to, da se v naročju pomiri in mi spi, ni lačna in jo nič ne matra. Kako naj jo navadim da bi naprej spala u posteljici, brez prebujanja na pol ure, če je zaspana, zakaj ne spi več kot pol ure v posteljici, če je zaspana?? Sem mislila, da je lačna, sem jo nahranila pred spanjem, pa ni bilo s spanjem nič bolje.
Ni mi jasno, povejte svoje izkušnje, kako, kdaj jih hranite, previjate, kakšen je ritem pri takih malih,... Čim več. Mogoče jaz kaj narobe delam??

Hvala vnaprej za odgovore

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zakaj ne spi, če ji nič ne manjka
24.6.2010 15:34:17   
pomlad08
Dojenčki spijo v krajših fazah spanja - po pol ure trdnega, globokega spanca pride na vrsto faza plitvega spanja, v kateri se (sploh tako majhni!) radi predramijo in ne znajo sami zaspat nazaj.
Mi smo to reševali tako, da sem šla dostikrat spat skupaj z dojenčkom (velikokrat sem res spala, al pa sem kaj brala, šarila po netu) - moja bližina ga je pomirila, da je zaspal naprej (včasih je bilo dovolj že samo to, da sem ležala zraven, včasih ga je bilo pač treba v tej "plitvi" fazi pobožat, podojit, pa je zaspal naprej), druga varianta pa je bilo spanje v slingu - na ta način je pa spal res v nedogled, jaz sem pa vmes delala, kar sem hotela (obešala cunje, šla na sprehod, po opravkih, brala, kar češ).

Good luck.

Aja, pa še odgovor na naslovno vprašanje: manjka ji tvoja bližina, toplina, bitje srca, vonj ... Vse, kar je poznala prejšnjih 9 mesecev in kar ji zagotavlja varnost.


< Sporočilo je popravil pomlad08 -- 24.6.2010 15:35:49 >

(odgovor članu mamsi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Zakaj ne spi, če ji nič ne manjka
24.6.2010 16:16:00   
Katy78
Pri nas je bilo isto, prvi mesec je nonstop samo spal, zbudil se je samo za hrano, potem se je pa začelo - ponoči je sicer lepo spal, že kmalu je potegnil po 6 ur skupaj, čez dan pa katastrofa - v posteljici je spal parkrat na dan po 15-45 minut (45 min. je bil absolutni rekord), v naročju bi pa spal v nedogled. user posted image  Mi je bilo prav hecno, ko mi je zadremal v naročju in je vsake toliko časa malo priprl oči kot bi hotel prečekirat, če je še vedno pri meni v naročju. user posted image  Pa tudi zanimat ga je začelo vse okrog sebe in sem včasih imela občutek, kot da se boji zaspat, da ja ne bi kaj zamudil. user posted image  Potem se je po ca. 2 mesecih tudi dnevno spanje uneslo in je tudi čez dan začel dobro spati.

(odgovor članu pomlad08)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
24.6.2010 16:34:43   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Katy78)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Zakaj ne spi, če ji nič ne manjka
24.6.2010 17:38:43   
K_a_t_i
Kot je napisala pomlad08 - toliko dolgo je dojenčkovo globoko spanje. Naš spi v košku na kolesih in pomaga, če ga, ko se začne prebujat malce zapeljem naprej in nazaj. Običajno pa vsaj enkrat dnevno po dveh, treh tovrstnih prebujanjih zaporedoma potem sam potegne na 3 urce. Prav tako spi v vozičku, ki se premika. Sicer pa pomojem je najslabše, če dojenčka takoj, ko zastoka, dvigneš. S tem ga pa res zbudiš. Poskusi ga najprej malo pustit, da pojoka (ok, ne če kriči) - mogoče bo pa sam rešil. Potem pa postopoma - najprej se oglasi, da sliši glas, če to ne pomaga, ga pobožaj / daj dudo, če jo hoče, šele nato, če se ne pomiri, ga dvigni.
Če ga boš navadila, da bo spal samo v naročju, boš tako imela ves čas. Pri enem letu ni ravno prijetno, če moraš mulca uspavat na rokah. Been there, done that... Srečno!


_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Zakaj ne spi, če ji nič ne manjka
24.6.2010 18:14:16   
mamsi
Ja sej to je cela umetnost, navadit otroka na spanje, in hkrati mu nudit vso toplino, ki jo potrebuje. Kje je meja, kaj je še prav in kaj ne.

Ma bomo neki skombineral.
Hvala za napotke.

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Zakaj ne spi, če ji nič ne manjka
24.6.2010 20:28:51   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: mamsi

Ja sej to je cela umetnost, navadit otroka na spanje, in hkrati mu nudit vso toplino, ki jo potrebuje. Kje je meja, kaj je še prav in kaj ne.

Ma bomo neki skombineral.
Hvala za napotke.


Ma ja, ti se kar ravnaj po lastnem občutku in delaj tako, da bo tebi in dojenčku pasalo. Meni npr. moj sin še vedno zaspi v naročju, ker sicer se nikakor ne umiri in bi zaspal šele, ko bi se mu baterije čisto izpraznile. Če ga pa vzamem v naročje, pa zaspi v ca. 10 minutah in spi celo noč. Raje tako, kot pa da bi mi zaspal sam in se potem ponoči zbujal za pit, pa za jest, pa za crkljat itd. user posted image

(odgovor članu mamsi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Zakaj ne spi, če ji nič ne manjka
24.6.2010 20:43:06   
tažana
jest sem imela isto sr...
Jest sem vztrajala pa je spala po pol ure, če se je zbudila sem jo probala mal nazaj uspavat, če ni šlo sem jo pa vzdignila in potem čez eno uro sitnarjenja spet uspavala. Hja, včasih sem res imela poven kufer sitnarjenja, ker ko se je zbudila je bila sitna 100 na uro.
Ampak sem jo res vsak dan ob enakih urah poizkusila uspavat in odlagala v posteljo. sedaj pri 10 mesecih je kar osvojila ritem (seveda se sem pa tja še zgodi da se po pol ure zbudi) ampak generalno sva uspele. Zjutraj zaspi nazaj ob osmih in spi kakšno uro ali malo več, potem greva ven in ob enih nazaj spat (takrat spi okrog dve ure- včasih več včasih manj) user posted image

Sedaj čez poletje pa morva spet obrnit ritem da bo madam pripravljena na vrtec user posted image .
Torej spanje ob 11:30- 12ih. če bo kriza pa takoj okrog osmih še kakšne pol urce- bomo videli, kaj bo gospodična želela user posted image . Imava kar veliko dela 1.9 je blizuuuuu user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Zakaj ne spi, če ji nič ne manjka
24.6.2010 21:12:13   
somic
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

IZVIRNO SPOROČILO: Katy78

Mi je bilo prav hecno, ko mi je zadremal v naročju in je vsake toliko časa malo priprl oči kot bi hotel prečekirat, če je še vedno pri meni v naročju. user posted image


poznamo user posted image


mi tudi user posted image

_____________________________

največje veselje in užitek do sedaj je moj patrik (6.1.2010). bom dočakala še kakšno tako veselje??

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Zakaj ne spi, če ji nič ne manjka
24.6.2010 21:16:13   
somic
moj je sicer spal kar pridno, tam do 4 meseca, še zdaj kakšne dan spi čez dan po 2-3 ure skupaj. so pa bili tudi drugačni dnevi. jaz ga nisem jemala iz posteljice takoj, najprej sem poskušala zadevo uredit kar tako. stala sem zraven posteljice, mu kaj zapela, zašepetala, mu prižgala vrtiljak, pa je bilo. je malo trajalo, ampak z uspehom. ni pa bilo vedno tako. takrat sva se pa pestovala in crkljala user posted image

aja, če je bilo slučajno kdaj tako, da sem morala vmes kaj nujno narediti, sem mu dala kapljice proti krčem, ker je po njih vedno zaspal. amak to res v nujnih primerih.

_____________________________

največje veselje in užitek do sedaj je moj patrik (6.1.2010). bom dočakala še kakšno tako veselje??

(odgovor članu somic)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Zakaj ne spi, če ji nič ne manjka
24.6.2010 22:48:31   
frutolina
na krpico daj malo svojga mlekca in ji daj tole zraven da te bo vonjala.mogoče bo delovalo.

(odgovor članu somic)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Zakaj ne spi, če ji nič ne manjka
25.6.2010 22:19:49   
naja78
da.

pr 3 tednih ,če sem prav prebrala,pa res ni pravega ritma.pravi ritem pride kasneje,po mesecu,dveh.to da se ponoči zbuja 2x,za 1x je ok,se pa bo zelo spremenilo,ali na večkrat ali na manj.ali celo oboje skup.tako pač je.
je pa res da eni več prespijo ponoči in manj podnevi,drugi pa obratno.
opazuj otroka in boš videla kako bo.

ali mora nujno spat v svoji posteljici,vsaj prve mesece??'kaj pa počivalnik,s tabo v zakonski postelji,če seveda odobravaš.in še ti zraven zadrnjohaš???s tem mislim da ga privadiš da greta spat ob cca 12 in odspita kake 2 urce???
jaz sem tako prakticerala-stari smo 13 tednov,in že kapira.

zbudi se ob 6-7 zjutraj,in do 12 odspi 2x po pol urce-dudla,takrat ne spi trdno ampak počiva-drema.
a sedaj ko se bliža ura 12,je že siten da bi šel spat-spat.in tako spi od 12 pa tudi no 16 ure.jaz vmes prej vstanem in kaj naredim,pa še spočita sem.in pripravljena  na še enega  4 letnika.user posted image
do  221-22 ure gre spat še 3x po pol urce.in tako mislim da jih je kar večina.
mislim,da ni čist pametno,da dojenčka navadiš npr.spanja samo v vozičku,kar je sedaj ok,ker je poletje.vprašaj se da otrok raste z njim navade in kaj bo pozimi.

poskusi,jaz tudi za sling nisem,ker ga nočem trogat vsepovsod.vidiš ene pa so in jimtpaše.pač ugotovi,kaj tebi paše.
in kasneje tudi spijo manj,ker se manjša potreba po spanju.
pr 3 mesecih je zopet preskok.

ja pa vse kar so punce napisale,probaj.

samo v naprej ti povem,da prav mirne noči,ko sta bila še sama več ne bo.user posted image

(odgovor članu frutolina)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Zakaj ne spi, če ji nič ne manjka
28.6.2010 9:38:39   
charlyka
mi smo stari 1 mesec in smo ugotovili, da čez dan noče spat v zibelki, ki je sicer v redu za ponoči, ampak najraje spi v taveliki postelji user posted image zraven mojega vzglavnika - verjetno me vonja; če ne pomaga, se uležem zraven in ponavadi uspe user posted image

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Zakaj ne spi, če ji nič ne manjka
28.6.2010 13:55:52   
slovenka
naš je tudi star 3 tedne in je čez dan zelo hud, ko se mu spi, tako se jezi... Imam pa še 2 letnico in ko sem sama z obema, me je prav strah, ko bo ta mali postal zaspan in ne bo hotel spati... mi je res naporno ga uspavati. Danes je šlo tako, da je bil zelo zaspan in je eno uro dremal v vozičku, potem se je zbudil in za drugo spanje je bilo že težje, na srečo je večja vmes morala spat, tako da sem nato poskrbela še za manjšega - malo z zizo, božanjem... spi pa naš čez dan običajno na francoski postelji.

Od ta večje se spomnim lepega spanja 1. mesec in potem dva meseca samo na rokah in ziza v ustih, cel dan tako... zdelo se mi je, da sploh ne spi. Po 3. mesecu se je pa situacija izboljšala in sem jo odlagala v zibko...


_____________________________

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu charlyka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Je za otroka res najboljši najvišji zaščit...
Je za otroka zares najboljša zaščitna krema za sončenje z najvišjim zaščitnim faktorjem? V članku preveri, kako izbrati ...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




ime otroka
danuska

katero ime vam je najbolj všeč?

zala (43%)

zara (11%)

zarja (10%)

zora (2%)

zoja (34%)


Število vseh glasov: 802

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!